Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Arcüreggyulladásra
  2015-05-02 21:35:34, szombat
 
  8 hatásos természetes gyógymód, amely kigyógyít a makacs arcüreggyulladásból

Ilyenkor tavasszal a pollenkoncentráció miatt komolyan aggódhatnak az allergiások, akiknek sajnos az arcüregük szenved emiatt, hiszen a gyulladás sok kellemetlenséggel jár. A gondot még gombás, vagy bakteriális fertőzés, túlzott orrspray használat, dohányzás is okozhatja.

Az arcüreggyulladás sok esetben jár fejfájással, lázzal, köhögéssel, torokfájással, eldugult orral, lüketető fájdalommal az arc és az orr tájékán.

De van megoldás, és ehhez nem kell drága, laboratóriumokban kifejlesztett szintetikus ,,csodaszereket" vásárolni, hiszen odahaza is készíthetünk orvosságot.

1. Almaecet
Az almaecetben számos olyan jótékony hatóanyag található, amely csökkenti a kialakult gyulladásokat. Antibakteriális és vírusellenes hatásának köszönhetően segít, hogy az arcüreggyulladás minél hamarább felszívódjon. Meghűléskor is fennáll, hogy kialakul ez a betegség, így érdemes már azelőtt fogyasztani, mert így a gyulladás is nagyobb eséllyel előzhető meg. Egy csésze meleg vízbe tegyünk két evőkanál organikus mézet, majd 2-3 teáskanál almaecetet. Keverjük jól el, és egy héten keresztül mindennap három alkalommal igyunk a gyógyitalból.

2. Orröblítés
Ez a módszer hatékonyan eltávolítja az orrüregben felgyülemlett nyálkát, váladékot, így az arcüregben létrejövő gyulladás is könnyebben távozhat. Egy fél evőkanál hidrogén-peroxidból, egy evőkanál tengeri sóból, és egy pohár desztillált vízből készítsünk egy oldatot. Ezt kell belecsepegtetni az eldugult orrba, naponta csak egyszer, annyi napon keresztül, ameddig javulást nem tapasztalunk.

3. Hagyma, fokhagyma
A hagyma egy kénben igencsak gazdag zöldség, éppen emiatt nagyszerűen képes kiiktatni a káros gombákat, baktériumokat, emellett erős illatanyaga segít, hogy az eldugult üregek, orrjáratok ismét ,,fellélegezzenek". A fokhagyma köztudottan az egyik legerősebb természetes antibiotikum, könyörtelenül elbánik a vírusokkal, baktériumokkal, gombákkal. Egy kisebb fazékba tegyünk oda vizet forrni, mikor elkezdett főni, tegyünk bele 2-3, szeletekre vágott cikk fokhagymát. Majd lélegezzük be ezt a gőzt, amely csodákra képes. Pár napig érdemes ezt a módszert kipróbálni, hiszen biztosan kigyógyít az arcüreggyulladásból.

4. Torma
Ez a sokak által imádott gyökérzöldség, amely az ételek fűszerezéséhez is kiváló, nagyszerűen képes az arcüreggyulladás tüneteit enyhíteni, a betegséget megszüntetni. Egy darabka tormát reszeljünk le, majd azt tegyük a szánkba, és ott addig tároljuk, amíg az aromája, ereje elmegy, utána nyugodtan lenyelhetjük. Ezt egy héten több alkalommal is megismételhetjük.

5. Gyömbér
Az egyik legegészségesebb fűszer, amelynek erős gyulladáscsökkentő hatása van, hiszen vírusellenes anyagokat rejt magában, amelyek az allergia ellen is segítenek. Két nagyobb szelet gyömbért főzzük úgy 7-10 percen keresztül. Ezután szűrjük le és adjunk hozzá pár kanál organikus mézet és citromlevet. A finom gyömbérteát naponta több alkalommal is fogyasszuk, ameddig jobban nem érezzük magunkat.

6. Oregánó olaj
Itt is a gyulladáscsökkentő hatás érvényesül, amely annak köszönhető, hogy az oregánó olaj segít megszabadítani a kórokozóktól, ráadásul erősíti az immunrendszert. Egy fél bögre forró vízbe cseppentsük pár cseppet az olajból, majd inhaláljunk, de el is fogyaszthatjuk a keveréket, ez naponta kétszer ajánlott.

7. Gőz
Ez a módszer is gyorsan hat, hiszen kitisztítja az arcüreget, és kidugaszolja az orrot is. Zuhanyzás közben 10 percen keresztül lélegezzünk be a gyógyító vízgőzből, utána már enyhülnek a tünetek.

8. Kurkuma
Ez az erős fűszer is csökkenti a gyulladást, szintén gomba-, vírus és baktériumellenes. Megtisztítja a légjáratokat és az arcüreget is. Egy csésze meleg vízbe tegyünk egy csipet kurkumát, majd gargalizáljunk naponta többször.
Forrás: filantropikum Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: legegészségesebb, arcüreggyulladás, baktériumellenes, megismételhetjük, belecsepegtetni, fellélegezzenek, antibakteriális, fogyaszthatjuk, immunrendszert, gargalizáljunk, fűszerezéséhez, megszabadítani, baktériumokkal, felgyülemlett, gyökérzöldség, csodaszereket, kifejlesztett, gyulladásokat, torokfájással, baktériumokat, könyörtelenül, filantropikum, gyógyitalból, megszüntetni, lenyelhetjük, megtisztítja, tapasztalunk, vírusellenes, kidugaszolja, antibiotikum, felszívódjon, készíthetünk, kórokozóktól, légjáratokat, köszönhetően, természetes, arcüregük szenved, almaecetben számos, kialakult gyulladásokat, arcüreggyulladás minél, csésze meleg, héten keresztül, módszer hatékonyan, orrüregben felgyülemlett, arcüregben létrejövő, evőkanál tengeri, pohár desztillált, eldugult orrba, kénben igencsak, káros gombákat, eldugult üregek, fokhagyma köztudottan,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A felvilágosodás...  Magyar költészet napja  Hogyan válunk hűségesekké?  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Tanácsok egy pszichológustól  A Magyar Költészet napja alkal...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos mondta  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Van néhány kérdés, amin gondol...  képre írva  Robert Merle tollából  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Szép álmokat!  Paul David Tripp Április 12  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Pitypang szökőkút  Ma van a magyar költészet napj...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Ma van a magyar költészet napj...  Különleges  Azért kaptad  Ismeretlen: Ikarusz monda  Szívek  Robert Merle tollából  Erdei gyöngyvirág  Magamnak  Szabó T. Anna - Pitypang  Gebhardt Nóra versei II.  Alvó kislány  Facebookon kaptam  IGEN így  Facebookon kaptam  Magamnak  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  James Allen  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Jánosházy György: Fogd a kezem  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  ajándék, mellyel meglepem  Szép álmokat!  Isten hűségének mértéke  József Attila – Keresek ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kertem  Különleges  képre írva  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Vidámság  Esterházy Péterre emlékezünk 
Bejegyzés Címkék
arcüregük szenved, almaecetben számos, kialakult gyulladásokat, arcüreggyulladás minél, csésze meleg, héten keresztül, módszer hatékonyan, orrüregben felgyülemlett, arcüregben létrejövő, evőkanál tengeri, pohár desztillált, eldugult orrba, kénben igencsak, káros gombákat, eldugult üregek, fokhagyma köztudottan, egyik legerősebb, kisebb fazékba, módszert kipróbálni, sokak által, ételek fűszerezéséhez, arcüreggyulladás tüneteit, betegséget megszüntetni, darabka tormát, héten több, egyik legegészségesebb, allergia ellen, finom gyömbérteát, oregánó olaj, gyógyító vízgőzből, erős fűszer, csipet kurkumát, legegészségesebb, arcüreggyulladás, baktériumellenes, megismételhetjük, belecsepegtetni, fellélegezzenek, antibakteriális, fogyaszthatjuk, immunrendszert, gargalizáljunk, fűszerezéséhez, megszabadítani, baktériumokkal, felgyülemlett, gyökérzöldség, csodaszereket, kifejlesztett, gyulladásokat, torokfájással, baktériumokat, könyörtelenül, filantropikum, gyógyitalból, megszüntetni, lenyelhetjük, megtisztítja, tapasztalunk, vírusellenes, kidugaszolja, antibiotikum, felszívódjon, készíthetünk, kórokozóktól, légjáratokat, köszönhetően, természetes, köztudottan, kitisztítja, szintetikus, nagyszerűen, allergiások, aggódhatnak, almaecetben, meghűléskor, desztillált, cseppentsük, fogyasztani, gyömbérteát, inhaláljunk, citromlevet, bakteriális, illatanyaga, fejfájással, lélegezzünk, eltávolítja, fájdalommal, alkalommal, orrjáratok, betegséget, lélegezzük, fokhagymát, szeletekre, gyulladást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1243
  • e Hét: 11357
  • e Hónap: 25106
  • e Év: 229807
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.