Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Emésztési zavarok ellen- otthoni természetes módszerek
  2015-08-29 10:42:12, szombat
 
   
  Otthoni gyógymódok emésztési zavar ellen

Az emésztési zavar és a gyomorrontás a gyomorsav nem megfelelő kiválasztása, vagy a hasnyálmirigy enyhe gyulladása miatt alakulhat ki, általában fűszeres vagy zsíros ételek fogyasztása, vagy túlevés után. A legfőbb tünetei a felfúvódás, a bélgáz, a gyomorégés és a hányás. Ezt a problémát könnyedén orvosolhatjuk egy-két otthon is megtalálható hozzávaló segítségével.

A 10 leghatékonyabb otthoni módszer emésztési zavar kezelésére:

1, Almaecet
Ha a gyomorrontás első észlelésekor megiszunk egy pohár vizet, máris jobban érezzük magunkat. A víz felhígítja a gyomorsavakat, így enyhülést nyújt a gyomorégésre és a has puffadásra. A koplalás a legfontosabb, ami minden esetben a gyógyulás alapja, de mellette van néhány hasznos praktika is, amiből párat most bemutatunk.
Az almaecet antibiotikus hatóanyagai miatt gyakran alkalmazzák emésztési problémák kezelésére.

Kortyolgassunk vízzel kevert almaecetet naponta többször!
Keverjünk össze egy evőkanál almaecetet egy teáskanál mézzel egy pohár vízben! Igyunk belőle napi 2-3 alkalommal a gyors megkönnyebbülésért!

2, Édeskömény
A fűszeres vagy nehéz ételek okozta gyomorrontásra az egyik legjobb gyógyír az édeskömény: a magja tartalmaz egy olajat, amely csillapítja a hányingert és szabályozza a felfúvódást.

Rágcsáljunk el egy kanál édesköménymagot, hogy csökkentsük a tüneteket!
Készíthetünk édesköményteát is: adjunk két teáskanál tört édesköménymagot egy csésze forró vízhez!
Pörköljünk, őröljünk meg majd szitáljunk át néhány magot! Fogyasszunk ebből a porból fél teáskanállal, némi vízzel! Ismételjük napi kétszer!

3, Gyömbér
A gyömbér stimulálja az emésztőnedveket és az enzimek termelődését, amelyek segítenek az ételek emésztésében. Ez a növény különösen hatékony túlevés okozta emésztési zavar kezelésében.

Keverjünk össze alaposan két teáskanál gyömbérlevet, egy teáskanál citromlevet és egy-egy csipet konyhasót és fekete sót! Fogyasszuk vízzel, ízlés szerint!
Szórjunk sót néhány szelet friss gyömbérre, és rágjuk meg alaposan!
Készíthetünk házi gyömbérteát is a has puffadás, bélgörcsök, bélgáz és gyomorfájdalom ellen. Adjunk fél teáskanál őrölt gyömbért egy csésze forró vízhez, és hagyjuk állni 2-3 percig!
Használjunk gyömbért fűszerként is a főtt ételeinkhez; ezzel is segíthetünk az emésztési zavarokon!

4, Szódabikarbóna
Az emésztési zavar gyakran alakul ki a gyomorsavak túl magas szintje miatt. A szódabikarbóna antacid vegyület, ezért hatásosan gyógyítja az emésztési zavarokat. Keverjünk fél teáskanál szódabikarbónát fél pohár vízbe és igyuk meg! Ez az oldat semlegesíti a gyomorsavakat.

5, Koriander
Adjunk pörkölt koriandermagokat fél pohár íróhoz és igyuk naponta kétszer!
Keverjünk össze pörkölt koriandermagokat őrölt kardamommal, szegfűszeggel és gyömbérrel, és fogyasszuk ezt a krémet!

6, Gyógytea
Emésztési zavar enyhítésére igyunk gyógynövényből készített teát nehezebb étkezések után! Még melegen igyuk a gyógyteát! Kipróbálhatjuk a menta-, a málna- vagy a szederteát az azonnali megkönnyebbülésért. A borsmenta és a kamillatea is nyugtatja a gyomrot, főleg túlevés után.

7, Alma
Az emésztési zavar első jelének észlelésekor fontos, hogy elkezdjünk rostban gazdag ételeket, például almát enni. Az alma héja tele van rosttal, ezért azt is együk meg! A rostok segítenek kitisztítani az emésztőrendszert, és pár perc alatt csillapítják a gyomorégést.

8, Grapefruit
A grapefruit héjában olyan vitaminok és tápanyagok vannak, amelyek csillapítanak a gyomor irritációján. A gyümölcs javítja az emésztőnedvek áramlását és ezzel az emésztési folyamatokat is.

Reszeljük le egy grapefruit héját és hagyjuk pár órára a napon száradni! (Előtte meg kell győződni róla, hogy bio termékkel van-e dolgunk és a héja nincs vegyszerrel bevonva)
Gyomorégés esetén fogyasszunk belőle fél teáskanállal!

9, Narancs
A narancsban található természetes savak, különösen a citromsav és az aszkorbinsav segít megnyugtatni a gyomrot. Együnk egy narancsot vagy igyunk frissen facsart narancslevet nagyobb étkezések előtt! Ezzel növeljük a gyomor savtartalmát és az emésztési kapacitást. Narancs helyett ananászt is fogyaszthatunk.

10, Fahéj
A fahéj javítja az emésztési folyamatokat és azonnali enyhülést nyújt a görcsökre és a has puffadásra.

Készítsünk teát: adjunk fél teáskanál őrölt fahéjat egy csésze forrásban lévő vízhez és hagyjuk állni pár percig!
Fogyasszuk még melegen!

Ezek az otthoni praktikák segítenek csökkenteni az emésztési zavar tüneteit. Ha azonban súlyosbodik a gyomor fájdalma vagy a hányás, forduljunk orvoshoz!
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: koriandermagokat, emésztőrendszert, édesköménymagot, emésztőnedveket, szódabikarbónát, szódabikarbóna, leghatékonyabb, kortyolgassunk, gyomorfájdalom, édesköményteát, gyomorrontásra, fogyaszthatunk, gyógynövényből, kipróbálhatjuk, emésztőnedvek, csillapítanak, szegfűszeggel, gyomorsavakat, orvosolhatjuk, hasnyálmirigy, antibiotikus, teáskanállal, irritációján, legfontosabb, gyomorrontás, megtalálható, segítségével, folyamatokat, észlelésekor, gyomorégésre, aszkorbinsav, készíthetünk, megnyugtatni, savtartalmát, narancslevet, gyömbérlevet, emésztési zavar, hasnyálmirigy enyhe, legfőbb tünetei, problémát könnyedén, gyomorrontás első, pohár vizet, gyógyulás alapja, almaecet antibiotikus, evőkanál almaecetet, teáskanál mézzel, pohár vízben, fűszeres vagy, egyik legjobb, magja tartalmaz, kanál édesköménymagot, csésze forró,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Jázmin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Paul David Tripp Április 13  Jan Twardowski - Siessünk  Egy barátság története  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Esterházy Péter: Harmonia c...  Szép estét kedves látogatóimna...  Latinovits Zoltán tollából  Szeretem ujjad karcsuságait,  József Attila - Kopogtatás nél...  Ma van a magyar költészet napj...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Zilahy Lajos gondolata  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Anyák napjára  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Emlékezz  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szívek  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Walter Chrysler mondta  Paul Éluard - És egy mosoly  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Szívek  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Hamvas Béla  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Müller Péter tollából  Anyák napjára  Paul David Tripp Április 13  Tanmese  képre írva  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Otthon  Facebookon kaptam  Az ember  Jó éjszakát  Egy gondolat 
Bejegyzés Címkék
emésztési zavar, hasnyálmirigy enyhe, legfőbb tünetei, problémát könnyedén, gyomorrontás első, pohár vizet, gyógyulás alapja, almaecet antibiotikus, evőkanál almaecetet, teáskanál mézzel, pohár vízben, fűszeres vagy, egyik legjobb, magja tartalmaz, kanál édesköménymagot, csésze forró, gyömbér stimulálja, enzimek termelődését, ételek emésztésében, növény különösen, teáskanál citromlevet, főtt ételeinkhez, emésztési zavarokon, szódabikarbóna antacid, emésztési zavarokat, oldat semlegesíti, málna- vagy, alma héja, rostok segítenek, grapefruit héjában, gyomor irritációján, gyümölcs javítja, emésztőnedvek áramlását, emésztési folyamatokat, grapefruit héját, napon száradni, héja nincs, narancsban található, aszkorbinsav segít, narancsot vagy, gyomor savtartalmát, emésztési kapacitást, fahéj javítja, csésze forrásban, otthoni praktikák, gyomor fájdalma, koriandermagokat, emésztőrendszert, édesköménymagot, emésztőnedveket, szódabikarbónát, szódabikarbóna, leghatékonyabb, kortyolgassunk, gyomorfájdalom, édesköményteát, gyomorrontásra, fogyaszthatunk, gyógynövényből, kipróbálhatjuk, emésztőnedvek, csillapítanak, szegfűszeggel, gyomorsavakat, orvosolhatjuk, hasnyálmirigy, antibiotikus, teáskanállal, irritációján, legfontosabb, gyomorrontás, megtalálható, segítségével, folyamatokat, észlelésekor, gyomorégésre, aszkorbinsav, készíthetünk, megnyugtatni, savtartalmát, narancslevet, gyömbérlevet, emésztésében, csillapítják, kitisztítani, termelődését, kiválasztása, gyomorégést, csillapítja, semlegesíti, szabályozza, kardamommal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1835
  • e Hét: 11949
  • e Hónap: 25698
  • e Év: 230399
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.