Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hatékony házi hajnövesztő praktikak
  2015-08-29 11:00:39, szombat
 
   
  A sűrű, hosszú és fénylő haj a gyönyörű nő egyik legszembetűnőbb ékessége. A hosszú, dús fürtökkel rendelkező nők mindig jó benyomást keltenek az emberekben. Az emberiség évszázadok óta keresi a tökéletes otthoni praktikákat a haj növesztésére: az egyiptomiak a füge- és ricinusolajas kezelésre, míg a görögök és a rómaiak az egzotikus olívaolajra és a rozmaringos pakolásra esküdtek tincseik meghosszabbításához.

Hatékony indiai házi hajnövesztő praktikák
Miért dobjunk ki annyi pénzt drága kezelésekre, amikor rengeteg otthon is kipróbálható módszerrel megnöveszthetjük a hajunkat? Ezek a praktikák olcsók, könnyen elkészíthetők és nincsenek mellékhatásaik, azonban rendszeresen kell őket alkalmazni és türelmesnek kell lenni a látványos eredmény eléréséhez.

Tudja, miért lassul a haj növekedése egy idő után? Minden egyes hajszálunk átesik ezeken a cikluson élete során: az anagén, a katagén és a telogén fázis. A középkorú emberek (kb. 30 éves kortól) hajának növekedése bizonyos hormon működési zavarok, a helytelen étrend és a sok stressz miatt elkezd lassulni.

Konyhai hozzávalók: próbálja ki ezeket a hatékony módszereket a hajnövesztéshez!

Hagymalé
Ez a legrégebbi és a leghatékonyabb házi praktika hajnövesztésre. A hagymalében rengeteg kén van, amely elősegíti a kollagén szövetek termelődését, ezzel elősegítve a haj növekedésének visszaállítását.

Használhatunk vörös- vagy mogyoróhagymát: vágjuk fel kis darabokra és nyomjuk ki a levét, majd kenjük a fejbőrre és hagyjuk száradni 15 percig. Végül enyhe samponnal mossuk le.

Almaecet
Az almaecet gyengéden tisztítja meg a fejbőrt, visszaállítja a haj egészséges pH-értékét, ezzel gyorsítva annak növekedését. Dörzsöljük be a hajunkat almaecettel samponozás után az egészséges és fényes hajért.

Tojásos pakolás
A tojást ősidők óta használják hajhullás kezelésére. Tele van fehérjével, amely elősegíti az új hajszálak növekedését. Emellett tartalmaz ként, cinket, vasat, szelént, foszfort és jódot is.

Adjunk egy teáskanál olíva olajat és mézet egy tojás fehérjéhez, és alaposan keverjük össze. Kenjük fel a hajra és hagyjuk száradni 20 percig. Hideg vízzel és samponnal mossuk le. Ez a pakolás nem csak a hajra alkalmazható: a bőrünk is ragyogó lesz tőle.

Görögszéna
A görögszéna, mivel gyorsítja a haj növekedését és védi a természetes színét, szintén széles körben alkalmazott hajápoló növény. Keverjünk össze egy teáskanál görögszéna krémet és két teáskanál kókusztejet. Hagyjuk a hajon 30 percig, majd samponnal mossuk le.

Burgonyalé
Ez egy titkos recept, hiszen nem sokan ismerik a burgonya hajnövesztő képességeit. Egyszerűen kenjünk burgonyalevet a fejbőrre, és hagyjuk száradni 15 percig. Ez a módszer alopéciás (hajhullástól szenvedő) betegek számára is nagy segítség lehet. A burgonyát használhatjuk arcpakolásként is.

Henna pakolás
A henna a legjobb természetes kondicionáló, amely a megviselt és száraz hajszálakból puha és fényes hajkoronát varázsol, valamint egészséges színt is kölcsönöz a hajnak. Amellett, hogy elősegíti az új hajszálak növekedését, a meglévő hajszálak gyökereit is erősíti.

Keverjünk össze egy csésze száraz hennaport fél csésze joghurttal és kenjük a hajunk teljes felületére. Hagyjuk teljesen megszáradni, majd enyhe samponnal mossuk le.

Cayenne-i paprika
Ez a különleges paprika stimulálja a haj növekedését és megelőzi a hajhullást. Keverjünk össze egy teáskanál őrölt paprikát két teáskanál olívaolajjal és kenjük a fejbőrre, különösen a kopaszodó részekre, majd hideg vízzel mossuk le.

Kókusztej
A kókusztej fehérjékben gazdag sok, vasat, káliumot és esszenciális zsírsavakat tartalmaz. Csökkenti a hajhullást és a töredezést. Az egészséges és ép hajszálakért használjunk tehát kókusztejet! Nyerjük ki egy kókusz tejét és kenjük be vele a fejbőrt és a sérült hajszálakat. Hagyjuk a hajon éjszakára, majd másnak mossuk le hideg vízzel. Ez az egyik leghatékonyabb hajnövesztő módszer.

Zöld tea
Köztudott, hogy a zöld tea az antioxidánsok kincsestára, amelyek megelőzik a hajhullást és gyorsítják a haj növekedését. Kenjünk zöld teát a fejbőrre és hagyjuk száradni egy órán keresztül, majd mossuk le hideg vízzel.

Indiai egres (amla)
Sokan tisztában vannak az amla varázslatos hatásaival: rengeteg C-vitamint és antioxidánst tartalmaz. Elősegíti a haj növekedését és javítja a haj színét is. Keverjünk össze két teáskanál őrölt amlát vagy amlalevet két teáskanál limelével. Vigyük fel a fejbőrre és hagyjuk megszáradni, majd mossuk le meleg vízzel.

Köménymag
Áztassunk olíva- vagy ricinusolajba köménymagot egy éjszakára, majd vigyük fel az érintett felületekre. 15 perc elteltével mossuk le enyhe samponnal.

Bors
A fekete borsszemeket előszeretettel használják az ayurvédikus orvoslásban. Keverjünk össze két teáskanál borsszemet fél csésze limelével. Kenjük a hajtövekre és csavarjuk a fejünket meleg törölközőbe, majd félóra elteltével mossuk le.

Hibiszkusz
A hibiszkuszt nem véletlenül használják hajápolásra: ez a virág eltünteti a korpát és elősegíti a haj növekedését. Emellett megvastagítja a hajszálakat és megelőzi a korai öregedést. Készítsünk krémet hibiszkuszvirágból és kókusz- vagy szezámolajból, majd kenjük a hajunkra. Enyhe samponnal mossuk le.

Fokhagyma
A fokhagymát rengetegen használják hajhullás kezelésére. Fellendíti az új hajszálak regenerálódását és javítja a fejbőr vérkeringését. Forraljunk fel olíva- vagy kókuszolajban néhány összetört fokhagymagerezdet és vigyük fel a hajtövekre. Alkalmazzuk heti három alkalommal.

E-vitamin olaj
Az E-vitamin olaj tele van antioxidánsokkal, amelyek felveszik a harcot a szabadgyökökkel. Növeli a test oxigénszintjét, ezzel javítja a fejbőr vérkeringését. Masszírozzunk E-vitamin olajat a fejbőrbe és hagyjuk a bőrön egész éjszakára. Reggel mossuk le samponnal a puha és sima hajért.

Az illóolajok rendszeres használata gyorsítja a haj növekedését, csökkenti a hajhullást és a töredezettséget, valamint puhává és simává varázsolja a hajat. Miután bedörzsöltük az olajjal a fejbőrt, csavarjuk a hajunkat melegvizes törölközőbe, vagy vegyünk fel fürdősapkát, hogy a fejbőr pórusai megnyíljanak és az olaj könnyebben felszívódhasson a bőrbe. Ez stimulálja a fejbőrt és a vérkeringését, ezzel szintén gyorsítva a haj növekedését. Ennek a módszernek a rendszeres alkalmazásával elkerülhetjük a korpát, és gyönyörű, fényes lesz a hajunk.

Otthoni hajnövesztő praktikák nőknek: Illóolajas kezelések

Kókuszolaj
Ez évszázadok óta a legjobb természetes hajkondicionáló. Fehérjékben és káliumban gazdag, így egészségesen tartja a fejbőrt, növeszti a hajat és gyógyítja a sérült hajszálakat. Emellett korpa, töredezettség és hajhullás kezelésére is használják. A kókuszolaj hatékonyan gyógyítja a sérült hajszálakat: hidratálja és erősíti azokat a hajtőtől a végekig, ezzel megakadályozva a további töredezést, valamint táplálva és hidratálva a fejbőrt.

Rozmaringolaj
A rozmaringolajat a Közel-Keleten sokan használják hajhullás ellen. A rozmaring lepárlásával készítik ezt az olajat, amely gyorsítja a sejtek osztódását és tágítja az ereket, stimulálva a vérkeringést. Elősegíti a haj növekedését és erősíti a hajat.

A rozmaringolajat alkalmazhatjuk samponnal vagy balzsammal keverve, vagy a fejbőrbe masszírozhatjuk - akár más illóolaj, olíva- vagy teafaolaj kíséretében.

Zsályaolaj
A hajhullás csökkentése mellett a zsályát akné, ráncok és emésztési zavarok kezelésére is használják. A zsályaolajat keverhetjük almaecettel vagy más illóolajjal, például rozmaringolajjal is.

Levendulaolaj
A levendulaolajat sokan használják kopaszodás és hajhullás kezelésére. A haj növesztése mellett csökkenti az álmatlanságot és oldja a stresszt, ezért a legtöbb gyógyfürdős kezelésen találkozhatunk vele. Keverjünk össze levendula-, rozmaring-, kakukkfű- és jojobaolajat egyenlő arányban. Vigyük fel a keveréket a fejbőrre és takarjuk le fürdősapkával, majd egy óra elteltével mossuk le.

Jojobaolaj
A jojobaolaj a hidratáló hatásairól ismert. Javítja a vérkeringést és hidratálja a hajtüszőket, ezzel gyorsítva a haj növekedését. A jojoba ezen kívül a száraz és sérült hajat is gyógyítja.

Lenmagolaj
A lenmagban rengeteg esszenciális zsírsav van, amely segít a száraz, sérült és töredezett hajból egészséges és fényes hajat varázsolni. A benne lévő omega-3 zsírsav ráadásul gyorsabban növeszti a hajat. Fogyasszunk naponta lenmagolaj-tablettát étrend-kiegészítőként, vagy alkalmazzuk más olajakkal együtt.

Olívaolaj
Az olívaolaj kozmetikai hatásait mindenki ismeri, aki jártas a szépségápolásban. Gyakran találkozhatunk vele, mint összetevő arcpakolásokban és -maszkokban, bőrradírokban, testolajokban, hajápoló szerekben, stb. Az új hajszálak növekedésének stimulálásával kezeli és megelőzi a hajhullást. Rendszeres használatával megelőzhetjük a DTH hormon termelődését, ezzel is gyorsíthatjuk a haj növekedését. Az olívaolajban sok antioxidáns található, így a haj általános egészségében is nagy szerepet játszik, emellett természetes kondicionáló is, amely selymessé és puhává teszi a hajat.

Építsük be az olívaolajat a mindennapi étrendünkbe, vagy alkalmazzuk samponozás előtt. Keverhetjük levendula-, zsálya- és rozmaringolajjal is meleg olajos kezeléshez.

Hajnövesztő ételek
A haj növekedésének stimulálásához és a hajhullás megelőzéséhez fontos, hogy megfelelően étkezzünk. A gyorséttermi és a feldolgozott ételek, a szénsavas italok, a dohányzás és az alkoholfogyasztás elkerülésével nagyon jót teszünk nem csak a fejbőr, de az egész testünk egészségének. Próbáljunk sok vitaminban és ásványi anyagban gazdag gyümölcsöt és zöldséget, teljes kiőrlésű gabonákat, szénhidrát-, fehérje- és omega-3 zsírsav-tartalmú ételeket fogyasztani, hiszen az ezekben található fitonutriensek jótékony hatással vannak a haj növekedésére.

Itt olvashat néhány ételről, amelyeket érdemes mindennap fogyasztani.

Fehérjében gazdag ételek
A hajszálak egy speciális fehérjéből, keratinból épülnek fel, ezért fontos, hogy fehérjében gazdag ételeket fogyasszunk. Együnk több tojást, csirkét, tofut, szóját, vesebabot - ezek tartalmazzák a legtöbb fehérjét. Elősegítik az új haj növekedését, fényessé és puhává teszik a hajat.

A-vitamin
Az A-vitamin is elősegíti a haj növekedését, túladagolása azonban hajhulláshoz vezethet. A mangó, a papaya, a narancs, a szilva és a sárgarépa sok A-vitamint tartalmaz.

B-vitamin komplex
Ezek a vitaminok stimulálják többek között a vérképzést, ezzel javítva a vérkeringést a fejbőrben. Építsünk több burgonyát, banánt, csirkét, zabkását, halat és babot az étrendünkbe.

C-vitamin
A C-vitamin elősegíti a kollagéntermelést és közömbösíti a bőrben lévő szabadgyököket. Ne felejtsünk el sok citrust, amlát, narancsot, kivit és guavát enni.

E-vitamin
Az E-vitamin serkenti a fejbőrben lévő hajszálerek működését, ezzel javítja a vérkeringést és növeszti a hajat. Például a gabonapelyhek, a napraforgóolaj, a szójaolaj és a tofu tartalmaz E-vitamint.
Fogyasszunk sok sötétzöld zöldséget, mert tele vannak vassal; halat, mert omega-3 zsírsavat tartalmaznak; valamint csonthéjas gyümölcsöket.

Próbálja ki ezeket a hatékony indiai praktikákat a hosszabb hajért!
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: rozmaringolajjal, szépségápolásban, megnöveszthetjük, antioxidánsokkal, levendulaolajat, hajnövesztéshez, rozmaringolajat, töredezettséget, hajkondicionáló, visszaállítását, szabadgyökökkel, felszívódhasson, legszembetűnőbb, arcpakolásokban, masszírozhatjuk, regenerálódását, fitonutriensek, kiegészítőként, mellékhatásaik, leghatékonyabb, találkozhatunk, stimulálásához, megakadályozva, szabadgyököket, mogyoróhagymát, napraforgóolaj, alkalmazhatjuk, oxigénszintjét, előszeretettel, arcpakolásként, stimulálásával, hajnövesztésre, alkalmazásával, megelőzhetjük, gyorsíthatjuk, használatával, emberiség évszázadok, tökéletes otthoni, egzotikus olívaolajra, rozmaringos pakolásra, praktikák olcsók, látványos eredmény, cikluson élete, telogén fázis, középkorú emberek, helytelen étrend, hatékony módszereket, leghatékonyabb házi, hagymalében rengeteg, kollagén szövetek, hajunkat almaecettel, tojást ősidők, Masszírozzunk E-vitamin,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Tavaszi este  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Paul David Tripp Április 13  Szabó T. Anna - Pitypang  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Jázmin  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  James Allen  40 felett  Facebookon kaptam Krisztinától  Kertem  Jázmin  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 15  József Attila – Keresek ...  Robert Merle tollából  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam Krisztina b...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Csend  Nevelőszülőkhöz adták,  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  képre írva  Eduardo Sacheri gondolata  IGEN így  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Az ember  Facebookon kaptam Krisztina b...  Hogyan válunk hűségesekké?  Anyámról való emlékek  Pitypang szökőkút  Spenót fasírttal  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Egy párkányon  Nagy és kis csodák  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Különleges  Szép estét kedves látogatóimna...  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jan Twardowski - Siessünk  Tanácsok egy pszichológustól  Vidámság  Facebookon kaptam  IGEN így  Pitypang szökőkút  Otthon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  képre írva  Eduardo Sacheri gondolata  Tavaszi este  József Attila – Keresek ...  Mindent de mindent visszakap 
Bejegyzés Címkék
emberiség évszázadok, tökéletes otthoni, egzotikus olívaolajra, rozmaringos pakolásra, praktikák olcsók, látványos eredmény, cikluson élete, telogén fázis, középkorú emberek, helytelen étrend, hatékony módszereket, leghatékonyabb házi, hagymalében rengeteg, kollagén szövetek, hajunkat almaecettel, tojást ősidők, teáskanál olíva, tojás fehérjéhez, hajra alkalmazható, természetes színét, teáskanál görögszéna, titkos recept, burgonya hajnövesztő, módszer alopéciás, legjobb természetes, meglévő hajszálak, csésze száraz, hajunk teljes, különleges paprika, teáskanál őrölt, kopaszodó részekre, kókusztej fehérjékben, kókusz tejét, sérült hajszálakat, hajon éjszakára, egyik leghatékonyabb, antioxidánsok kincsestára, órán keresztül, amla varázslatos, érintett felületekre, fekete borsszemeket, ayurvédikus orvoslásban, fejünket meleg, virág eltünteti, korai öregedést, fokhagymát rengetegen, fejbőr vérkeringését, test oxigénszintjét, bőrön egész, illóolajok rendszeres, hajunkat melegvizes, fejbőr pórusai, olaj könnyebben, rendszeres alkalmazásával, kókuszolaj hatékonyan, további töredezést, rozmaring lepárlásával, sejtek osztódását, rozmaringolajat alkalmazhatjuk, fejbőrbe masszírozhatjuk, hajhullás csökkentése, zsályát akné, zsályaolajat keverhetjük, levendulaolajat sokan, legtöbb gyógyfürdős, hidratáló hatásairól, jojoba ezen, lenmagban rengeteg, benne lévő, olívaolaj kozmetikai, mindennapi étrendünkbe, hajhullás megelőzéséhez, feldolgozott ételek, szénsavas italok, alkoholfogyasztás elkerülésével, egész testünk, ezekben található, speciális fehérjéből, legtöbb fehérjét, vitaminok stimulálják, bőrben lévő, fejbőrben lévő, tofu tartalmaz, hatékony indiai, hosszabb hajért, rozmaringolajjal, szépségápolásban, megnöveszthetjük, antioxidánsokkal, levendulaolajat, hajnövesztéshez, rozmaringolajat, töredezettséget, hajkondicionáló, visszaállítását, szabadgyökökkel, felszívódhasson, legszembetűnőbb, arcpakolásokban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1227
  • e Hét: 15595
  • e Hónap: 29344
  • e Év: 234045
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.