Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Akaratunk fejlesztésére 10 tipp
  2015-09-26 20:56:46, szombat
 
 



"Hogyan lehet erősíteni az akaraterőt?" teszik fel sokan a kérdést, köztük sok kutató is foglalkozik a témával. Számos tesztet követően rájöttek, hogy az akaraterő olyan, mint az izom: túlzott használat után kimerül és táplálékra van szüksége, hogy újra feltöltődjön.
Szóval, ha úgy működik, mint az izmok, akkor azt jelenti, hogy erősíteni is lehet?
Jó néhány tanulmány elvégzése után kijelenthető, hogy igen: megfelelő gyakorlással ugyanúgy fejleszthetjük és erősíthetjük akaraterőnket, mint bármely más izmunkat. De figyelem! Mint minden gyakorlat, ez is nagy kihívást jelenthet, mert lényegében ugyanolyan erőfeszítésnek tesszük ki akaraterőnket, mint például a lábunkat futáskor. De az eredmények tudományosan is bizonyítottak, szóval ha rövid távon bonyolultnak is tűnnek ezek a gyakorlatok, hosszú távon mégis megéri az erőfeszítést és segít könnyebben elérni a céljainkat.

1. 10 perc meditáció
A meditáció fogja a leggyorsabb eredményeket produkálni az akaraterősítő gyakorlatok listáján. A meditációval összpontosításra edzed az agyad, hogy ellenálljon az ábrándozási kényszernek. A kutatások szerint mindössze napi 10 perc meditációval, 2-3 napon belül az agy jobban képes összpontosítani, több energiád lesz és kevésbé leszel stresszes.

2. Dolgozz a tartásodon
Az akaraterőt vizsgálva a kutatók egy csoportot kértek arra, hogy két héten keresztül jobban figyeljenek oda testtartásukra. Amikor azon vették észre magukat, hogy magukba roskadnak és görnyedtek, azonnal ki kellett egyenesedniük. Ez a gyakorlat jelentősen javította a kitartásukat különböző feladatokban. Kezdésnek húzd ki magad, valahányszor azon kapod magad, hogy görnyedt vagy - otthon, az irodában, az utcán. Egyszerűen hangzik, de bizony akaraterőre van szükség, hogy mindig kiegyenesítsd magad. De valahányszor megteszed, annyiszor végzel egy ,,szettet" az akarat-izmoddal.

3. Tarts étkezési naplót
Ugyanaz a kutatás mutatta ki, hogy akik étkezési naplót vezettek, fejlődött az akaraterejük. Általában nem szoktuk lejegyezni, hogy mi mindent eszünk, ezért nehezebb is nyomon követni étrendünket. Sokat segít a szimpla jegyzetelés is, de még hasznosabb a pontos napló vezetése. Próbáld ki csak két hétig, meglátod, jobban ellen tudsz majd állni a kísértéseknek.

4. Használd a másik kezed
A testtartáshoz hasonló módszerrel a kutatóknak nem volt nehéz rájönni arra, hogy az ellentétes kéz használata is különösen jól működik. Az agyunk a domináns kéz használatához van szokva, ezért a másikat használni akaraterőre van szükség. Kezdésnek válassz ki egy napszakot, amikor csak a másik kezedet használod - akár csak egy órára is, ez is meghozza az eredményt. Ha túl sokáig próbálod, ,,kifáraszthatod" az akarat-izmodat és könnyen feladod.

5. Helyesbíts beszédeden
Változtass megszokott beszédstílusodon. Például ne káromkodj vagy köszönj sziát helóka helyett. Megint csak akaraterőt kíván, hogy tudatosan szembemenj a megszokásaiddal, az ösztönös szava járásodnak. Nem számít, mennyire beszélsz helyesen - természetesen azért törekedj rá -, az a fontos, hogy változtass a megszokott beszédstílusodon. Például válassz ki szavakat, amelyek helyett mást fogsz mondani és gyakorold ezt a nap egy bizonyos szakában. Ugyancsak két hét kitartó gyakorlás meghozza majd az eredményt.

6. Tűzz ki önként vállalt határidőt
Mindenki emlékszik azokra az iskolanapokra, amikor magolt egy vizsgára vagy két nappal a teszt előtt fogott neki abrakolni mérhetetlen tudásszomjjal. Nos, az akaraterődet azzal is feltuningolhatod, ha kikapcsolod a szórakoztató portálokat munka közben és hiper-hatékony fokozatba kapcsolsz. Ugyanis a szakértők szerint, ha határidőt állítunk magunk elé valamivel kapcsolatban, az az akaraterőt is próbára teszi és hatékonyabbak is leszünk emellett. Válassz egy feladatot a tennivalóid közül, amit esetleg eddig mellőztél. Tűzz ki egy határidőt a megvalósítására és tartsd is ahhoz magad. Így eredményesebb lehet egy diéta, az edzésterv, vagy éppen a cigarettáról való leszokás.

7. Kövesd nyomon a kiadásaidat
Ahogy legtöbben nem vezetünk étkezési naplót, úgy a kiadásainkat sem jegyezzük le rendszeresen. Még ha nem is fogjuk vissza a költekezési szokásainkat - ami mellesleg szintén akaraterő-edző lenne -, a szakértők szerint csak az, hogy egyszerűen számon tartjuk, mire adunk ki pénzt, már lényegesen erősíti az akaraterőnket. Például, ha megtartjuk a vásárlási blokkokat, nyomon követhetjük, hogy mire ,,szórtuk" el a pénzt.

8. Súlyemelés - még egyszer!
A kitartásukat eltökélten növelni akaróknak szintén jó tanács például, hogy bicepszpumpálás közben az eredetileg kitűzött ismétlésszám végéhez közeledve tegyünk rá még tíz ismétlést, amíg fájni nem kezd. Ezt igazából bármilyen gyakorlat kapcsán megtehetjük, így nem csak izmainkat, hanem akaraterőnket is beizzítjuk.

9. Hordj magaddal valami csábítót
Megint csak a végletekig eltökéltek számára: fejleszthetjük a csábításra való ellentmondás képességét, ha egész nap valami kecsegtető dolgot hordunk magunknál. A kutatók szerint, ha valaki megtanul ellenállni a kísértéseknek, az élet számos területén is hasznát veheti ennek. Valljuk be, hogy valóban embert - és akaraterőt - próbáló az, ha egész nap egy túró-rudi lapul a zsebünkben, de nem nyúlunk hozzá.

10. Tudatosabban hozz automatikus döntéseket
Egy utolsó gyakorlat a figyelmesebb döntésekért. Sokszor annyira szórakozottak vagyunk, hogy egy-egy döntésünknek már nem is vagyunk tudatában, automatikussá válnak. Ha elgondolkodsz napi döntéseid miértjein, jobban tudsz majd összpontosítani ezekre és ellenállni a kísértéseknek. Gondolj egy rutinnak számító dologra, és kérdezd meg magadtól, hogy igazából miért is csinálod úgy? Miért eszel mindig müzlit reggelire tojás helyett? Miért is teszel két cukrot a kávédba, ha egy is elég? Ha tudatosan gondolsz a berögzött cselekvéseidre, fejlesztheted az önkontrollt is magadban.

A fenti gyakorlatok segítségével fejlesztheted önkontrollodat, összpontosító képességedet és kitartásodat. Azonban ne próbáld az összeset egyszerre alkalmazni! Úgy gondolj az akaraterő edzésére, mint egy maratonra való felkészülésre. Az első edzésed alkalmával ott sem szaladod le a maratoni távot, hanem kisebb távokkal, fokozatos terheléssel haladsz előre, míg izmaid elég erősek nem lesznek. Iktass be egy-két gyakorlatot napi rutinodba és könnyebb lesz megvalósítani.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: beszédstílusodon, feltuningolhatod, összpontosításra, összpontosítani, bicepszpumpálás, megvalósítására, megszokásaiddal, önkontrollodat, fejleszthetjük, cselekvéseidre, erőfeszítésnek, testtartásukra, kifáraszthatod, testtartáshoz, kísértéseknek, kiegyenesítsd, hatékonyabbak, akaraterőnket, elgondolkodsz, szórakozottak, természetesen, automatikussá, iskolanapokra, használatához, tudásszomjjal, bizonyítottak, megvalósítani, fejlesztheted, egyenesedniük, felkészülésre, akaraterősítő, összpontosító, eredményesebb, képességedet, kitartásodat, gyakorlással, akaraterő olyan, lábunkat futáskor, eredmények tudományosan, meditáció fogja, leggyorsabb eredményeket, akaraterősítő gyakorlatok, meditációval összpontosításra, ábrándozási kényszernek, kutatások szerint, akaraterőt vizsgálva, csoportot kértek, gyakorlat jelentősen, kitartásukat különböző, kutatás mutatta, szimpla jegyzetelés, pontos napló,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Png fotel  Sose bánj semmit  Akarat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Akarat  képre írva  Zilahy Lajos gondolata  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Paul David Tripp Április 21  Lóhere  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szép estét  George Byron - Ahogy itt jár -...  Egy hatékony szolga  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Png csokor  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  A sors  Az engedelmesség miért nem vál...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Png ház  Png ház  Png férfi  Akarat  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Alvó cicák  A sors  Facebookon kaptam  A sors  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Sokan azt tartják  képre írva  Nagyon különös  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szép napot kívánok  Soha ne kedvezz...  Nem számIt  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png kislány  Gonosz démon-álarc  Paul David Tripp Április 19  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Boldog születésnapot a ma ünne...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akarat  Albert Einstein gondolata  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
akaraterő olyan, lábunkat futáskor, eredmények tudományosan, meditáció fogja, leggyorsabb eredményeket, akaraterősítő gyakorlatok, meditációval összpontosításra, ábrándozási kényszernek, kutatások szerint, akaraterőt vizsgálva, csoportot kértek, gyakorlat jelentősen, kitartásukat különböző, kutatás mutatta, szimpla jegyzetelés, pontos napló, másik kezed, testtartáshoz hasonló, másikat használni, másik kezedet, ösztönös szava, megszokott beszédstílusodon, bizonyos szakában, vizsgára vagy, teszt előtt, akaraterődet azzal, szórakoztató portálokat, szakértők szerint, tennivalóid közül, cigarettáról való, költekezési szokásainkat, vásárlási blokkokat, kitartásukat eltökélten, eredetileg kitűzött, végletekig eltökéltek, csábításra való, kutatók szerint, élet számos, túró-rudi lapul, utolsó gyakorlat, figyelmesebb döntésekért, rutinnak számító, berögzött cselekvéseidre, fenti gyakorlatok, összeset egyszerre, akaraterő edzésére, maratonra való, első edzésed, maratoni távot, beszédstílusodon, feltuningolhatod, összpontosításra, összpontosítani, bicepszpumpálás, megvalósítására, megszokásaiddal, önkontrollodat, fejleszthetjük, cselekvéseidre, erőfeszítésnek, testtartásukra, kifáraszthatod, testtartáshoz, kísértéseknek, kiegyenesítsd, hatékonyabbak, akaraterőnket, elgondolkodsz, szórakozottak, természetesen, automatikussá, iskolanapokra, használatához, tudásszomjjal, bizonyítottak, megvalósítani, fejlesztheted, egyenesedniük, felkészülésre, akaraterősítő, összpontosító, eredményesebb, képességedet, kitartásodat, gyakorlással, meditációval, eredményeket, döntésünknek, erőfeszítést, akaraterejük, kijelenthető, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1382
  • e Hét: 3520
  • e Hónap: 35006
  • e Év: 239707
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.