Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Energiakiegyenlítődés
  2015-10-04 20:03:07, vasárnap
 
 



Körbevesznek minket energiák. Itt vannak körülöttünk, bennünk, az életünk részévé váltak és mi az energia részévé váltunk. Működtet minket, életünket. Érdemes megismerni működésüket, áramlását, az irányát és főként azt, hogy hogyan lehet egyensúlyt teremteni az energiák áramlásában, áramoltatásában.

ADOK-KAPOK EGYENSÚLYA
Amikor az adok-kapok egyensúlyát tartjuk szem előtt, akkor meg kell, hogy lássuk, hogy nem csak körülöttünk forog a világ. Nem mi irányítjuk az áramlást. Az áramlás van, adott, mi az dönthetjük el, hogy felszállunk-e az adott energiahullámra, vagy nem.

Amikor nem szállunk fel rá, akkor biztos, hogy mi az egyéni akaratunkkal akarjuk irányítani az életünket, a helyzeteket, esetleg más embereket.

Amikor felszállunk rá, akkor átadjuk az irányítást, kiadjuk a kezünkből, és engedjük, hogy a dolgok úgy történjenek, ahogy annak történnie kell. Itt lemondunk az egyéni érdekről, és alárendelődünk valaminek, ami sokkal nagyobb nálunk.

Időlegesen meg lehet tenni azt, hogy nem rendelődünk alá, hogy fogjuk, tartjuk, és irányítjuk, azonban mivel az energia kiegyenlítésre törekszik, ezért nem kerülhetjük el a ,,végzetünket". Minél tovább irányítunk, annál nagyobb vákuum keletkezik, ezáltal annál nagyobb lesz a kiegyenlítés fájdalma.

Az adok- kapok egyensúlyát nem lehet elkerülni, csak halogatni és halasztani lehet. Nézzük csak meg, hogy mennyi domináns ember szenved egyre keményebb és kegyetlenebb fájdalmak közepette. Az energia szándéka, az, hogy ezek az erős jellemmel bíró emberek is egyszer legalább egyszer térdre kényszerüljenek, letérdeljenek a mindenség hatalma előtt, és megtanuljanak elfogadni. Elfogadni szeretet, támogatást, segítséget, lemondva az egyéni elképzelésükről, hogy pontosan ki és mit adjon ahhoz, hogy ő be tudja fogadni.

Nem számít itt már az, hogy ki adja és mit. A lényeg, hogy alázattal el tudjon fogadni. Bármit, bárkitől. Hisz itt ebben a helyzetben tudja, hogy ő a kicsi, és a másik a nagy.

A nagy ad, a kicsi elfogad. Ő megborította az egyensúlyt. Eddigi életében ő volt a nagy és ő adott. Nem tanult meg elfogadni. Nem tanult meg alárendelődni.

És, hogy mit adott és hogyan? Az itt az energiák szempontjából lényegtelen. A lényeg az erőviszony! Tudott-e már valaha kicsi lenni? Minél kegyetlenebb a betegség, minél kínzóbb a fájdalom, annál inkább uralta az életét, a lelkét és akár másokat is.

Az egyensúly több -féle módon is felborulhat:

Pl.:

1.Elfogadás adás nélkül:
Amikor gyermeki állapotban működünk, (nem vállalunk felelősséget, azonban használjuk a gyermeki jogosultságokat: megköveteljük a gondoskodást, önállótlanok vagyunk, megkérdőjelezhetetlenül és azonnali felmentést várunk mindenért amit tettünk és amit elmulasztottunk stb...) akkor mi kapunk és nem tudunk és nem akarunk adni. Azt gondoljuk, minden és bármi a miénk lehet, minket illet. Birtoklunk!

Ez esetben a várható kiegyenlítés:
Az energia úgy tud kiegyenlítődni, hogy meg kell tanulnunk adni. Ha magunktól nem vagyunk hajlandóak adni, akkor majd elveszik tőlünk. Kirabolnak, kifosztanak, elveszítünk valamit vagy valakit stb...

A mindenség több -féle módon tudja elvenni tőlünk azt, amire azt gondoljuk, hogy a miénk. Fizikálisan elveheti az egészségünket, érzelmileg: társunkat, barátunkat, olyan embert, aki érzelmileg közel áll hozzánk, anyagilag: a pénzünket, a házunkat, esetleg ellopják az autónkat.

Reakciónk erre a kiegyenlítésre:
Sokkal jobban birtoklunk mint előtte, hiszen támadás ért minket. Miért vettek el tőlem valamit, bármit? Azért mert magamtól nem adtam oda.

Megoldás:
Ideje megnézni a háttérdinamikát! Meg kell tanulnunk megosztanunk azt, amink van, hiszen nem birtokolhatunk semmit. A birtoklással újra felborul az egyensúly. Megosztani nem azt jelenti, hogy mindenünket odaadjuk! Megosztani azt jelenti, hogy magunkat, az érzéseinket a szeretetünket osztjuk meg. Figyelemmel fordulunk mások felé, figyelünk rá, rá figyelünk. Amit teszünk, adunk, azt szeretettel tesszük, és tudjuk, hogy el kell fogadjuk azt, amit mi kapunk. Így lesz rend, így lesz egyensúly.

2.Adás elfogadás nélkül:
- Azok a megmentők, akik mindenkit vagy bárkit meg akarnak menteni minden és bármilyen helyzetből. Ott állnak és majd ők elkapják, megmentik mindenki életét. A spirituális út egyik legnagyobb csapdája. Azt gondoljuk magunkról, hogy majd mi segítünk. Mindenkinek! Annak is aki nem kért meg minket erre. Ezzel a spirituális egónkat növesztjük. Azt gondoljuk, hogy fantasztikus az, hogy mindig csak adunk és adunk, hogy ezzel szolgáljuk a mindenséget. Azonban elfogadni nem tudunk, sem új nézőpontot, sem segítséget. Semmit. Hiszen nem látjuk azt, hogy esetleg valaki rajtunk is tud segíteni! Tehát felborul az egyensúly!

- Azok a domináns emberek, akik folyamatosan irányítják a saját és más emberek életét. Mindig mindenkinél mindent jobban tudnak. Szülői én állapotban működtetik az életüket, és úgy gondolják, hogy bárkit irányíthatnak (Szülői én állapot: irányító, domináns, ítélkező, számon kérő stb...) Nem tudnak alárendelődni, képtelenek rá. Tehát felborul az egyensúly. Nem tud elfogadni!

Ez esetben a várható kiegyenlítés:
Kiszolgáltatottság!!! Olyan helyzetbe kerülhetünk, amikor rólunk kell, hogy gondoskodjanak. Akár ágyban fekvőkké válhatunk, akár meg kell, hogy mentsenek minket bizonyos helyzetekből, vagy akár meg kell, hogy mentsék az életünket. Amikor önerőből képtelenekké válunk. A mindenség generál olyan helyzetet, amikor ez így lesz, hiszen még mindig kiegyenlítődésre törekszik az energia.

Reakciónk erre a kiegyenlítésre:
Nem kell a segítséged, boldogulok egyedül is. Eddig is megoldottam, ezután is megoldom. Nálam jobban úgy sem tudja senki. Fenn tarja az irányító szerepet.

Megoldás:
Amikor az életünk a tét, akkor már nem irányíthatunk. Észre vesszük, és tapasztaljuk, hogy van valami ami sokkal de sokkal nagyobb nálunk. Át kell adnunk az irányítást, ki kell engedjük a kezünkből! Meg kell tanulnunk elfogadni azt, hogy van amivel szemben mi vagyunk a kicsik. Meg kell tanulnunk térdre ereszkedni és alázattal elfogadni azt amit, és ahogy kapunk.

Az adok-kapok egyensúly megköveteli tőlünk a szeretetet és az alázatot! Szeretettel és alázattal kell tudnunk adni és elfogadni is. Amikor ez az egyensúly létrejön, megtanuljuk áramoltatni és tudatosan figyelni, hogy mikor mit akar kiegyenlíteni az energia, akkor igazán könnyednek érezhetjük az életünket. Ez a folyamat mindig minden napunknak a részévé válik! Mindig minden pillanatban felszállunk az energiára, és engedjük, hogy vigyen minket. Észrevesszük, hogy mikor mit és hol hibáztunk és magunk egyenlítünk, nem várjuk meg, amíg az energia egyenlít. Közben szívünkben megtartjuk a szeretet és az alázat hatalmas erejét.
Forrás : Dömötör Aletta/Talentumok.com Link : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: kiegyenlítődésre, elképzelésükről, háttérdinamikát, kényszerüljenek, áramoltatásában, energiahullámra, elmulasztottunk, jogosultságokat, kiegyenlítésre, birtokolhatunk, alárendelődünk, gondoskodjanak, kiegyenlítődni, szeretetünket, megtanuljanak, kiegyenlíteni, egészségünket, szempontjából, irányíthatunk, irányíthatnak, alárendelődni, letérdeljenek, megköveteljük, kiegyenlítés, kegyetlenebb, gondoskodást, képtelenekké, önállótlanok, tapasztaljuk, helyzetekből, akaratunkkal, fantasztikus, észrevesszük, megborította, körbevesznek, folyamatosan, életünk részévé, energia részévé, energiák áramlásában, adok-kapok egyensúlyát, adott energiahullámra, egyéni akaratunkkal, egyéni érdekről, energia kiegyenlítésre, kiegyenlítés fájdalma, adok- kapok, energia szándéka, erős jellemmel, mindenség hatalma, egyéni elképzelésükről, helyzetben tudja, kicsi elfogad, ADOK-KAPOK EGYENSÚLYA, Dömötör Aletta,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Vito Giaquinto gondolata  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Tanácsok egy pszichológustól  Latinovits Zoltán tollából  Jázmin  39 ígéret  Somlyó Zoltán - Orgonával  39 ígéret  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Vito Giaquinto gondolata  A sorsod  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam Krisztinától  Vidámság  40 felett  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Jó nap volt  Sorsunk miatt...  Szép álmokat!  Egy párkányon  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  József Attila - Kopogtatás nél...  Az ember emlékekből áll  A hagyma antibakteriális hatás...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  39 ígéret  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Egy párkányon  Walter Chrysler mondta  Robert Merle tollából  Egy barátság története  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  József Attila – Keresek ...  IGEN így  Bornyi Veronika haiku verse  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Szép álmokat!  Müller Péter tollából  különleges  Különleges  Robert Merle tollából  A felvilágosodás...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Hogyan válunk hűségesekké?  Vito Giaquinto gondolata  Szívek  Anyák napjára  Paul David Tripp Április 15  Minden tavaszból őrizz..  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy párkányon  A Magyar Költészet napja alkal...  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szép estét kedves látogatóimn...  IGEN így  Robin Wight pitypang szobra  Különleges  Andrássy Réka - A bolond Böske  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Vidámság  A pitypang legendája  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szívek  Annyira tisztelem a szabadságo...  Bornyi Veronika haiku verse  Van néhány kérdés, amin gondol... 
Bejegyzés Címkék
életünk részévé, energia részévé, energiák áramlásában, adok-kapok egyensúlyát, adott energiahullámra, egyéni akaratunkkal, egyéni érdekről, energia kiegyenlítésre, kiegyenlítés fájdalma, adok- kapok, energia szándéka, erős jellemmel, mindenség hatalma, egyéni elképzelésükről, helyzetben tudja, kicsi elfogad, energiák szempontjából, egyensúly több, gyermeki jogosultságokat, miénk lehet, várható kiegyenlítés, mindenség több, birtoklással újra, szeretetünket osztjuk, spirituális egónkat, domináns emberek, mindenség generál, irányító szerepet, adok-kapok egyensúly, egyensúly létrejön, folyamat mindig, részévé válik, energia egyenlít, alázat hatalmas, kiegyenlítődésre, elképzelésükről, háttérdinamikát, kényszerüljenek, áramoltatásában, energiahullámra, elmulasztottunk, jogosultságokat, kiegyenlítésre, birtokolhatunk, alárendelődünk, gondoskodjanak, kiegyenlítődni, szeretetünket, megtanuljanak, kiegyenlíteni, egészségünket, szempontjából, irányíthatunk, irányíthatnak, alárendelődni, letérdeljenek, megköveteljük, kiegyenlítés, kegyetlenebb, gondoskodást, képtelenekké, önállótlanok, tapasztaljuk, helyzetekből, akaratunkkal, fantasztikus, észrevesszük, megborította, körbevesznek, folyamatosan, megosztanunk, birtoklással, felelősséget, egyensúlyát, mindenkinek, spirituális, elveszítünk, rendelődünk, szeretettel, történjenek, helyzeteket, felszállunk, kifosztanak, fizikálisan, kerülhetünk, mindenséget, mindenkinél, végzetünket, megtanuljuk, felborulhat, figyelemmel, megköveteli, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1835
  • e Hét: 11949
  • e Hónap: 25698
  • e Év: 230399
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.