Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jó tudni: gyógynövények mellékhatásai
  2016-02-10 18:14:12, szerda
 
  A különféle betegségek, egészségügyi problémák kezelését hatékonyan egészíthetjük ki házi patikánk segítségével. Sőt, amennyire csak tudjuk, helyettesítsük a természet gyógyszereivel a vegyszerkészítményeket. Persze ez némi utánajárást igényel, mivel kevés az az orvos, aki alternatív kezeléseket ajánl betegeinek.

Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy ugyanolyan körültekintően kell eljárnunk, ha természetes anyagokat, gyógynövényeket használunk, mint a gyógyszerek esetében.

Ezek az ártalmatlannak tűnő készítmények szintén kellemetlen mellékhatásokkal járhatnak ha nem a megfelelő módon élünk velük.
Persze távol állnak ezek a mellékhatások a gyógyszermérgek káros mellékhatásaitól, de nem árt odafigyelni.

Az egyes weboldalakon szakmai háttér hiányában bemutatott és ajánlott ötletek, csodareceptek kipróbálása előtt, olvassuk el az alábbi figyelmeztetéseket.

Minden esetben a mérték számít, de ezt embere válogatja, ezért szükséges gyógynövények használatakor szakorvos hozzájárulása, mivel szakmájukból adódóan be tudják határolni a szükséges, használható adagot!

Amennyiben bármilyen nem kívánt tünetet észlelünk forduljunk orvoshoz. Vigyázat! Terhesség és szoptatás alatt orvosunk tudta nélkül semmilyen gyógynövényt vagy kiegészítőt ne alkalmazzunk!

Nézzük ABC sorrendben az ismertebb gyógynövények alkalmazásánál, mire érdemes odafigyelni!

ÁFONYA (fekete)
Termése sok oxalátot tartalmaz, ezért veseköveseknek ellenjavallt!

AFRIKAI TÖRPEPÁLMA
Terhesség alatt és magas vérnyomás esetén ne szedjük. Prosztata megnagyobbodás otthoni kezelésére csak orvos beleegyezésével érdemes alkalmazni.

AKÁCVIRÁG
A virágfürtről le kell fosztani a virágokat, mert a virág szára mérgező!
A fa levele és kérge is tartalmaz mérgező fehérjéket, ezért ezek otthoni alkalmazása tilos!

ÁNIZS
Terhesség alatt nem ajánlott (főzéshez nyugodtan használhatjuk).
Hormonkészítményekkel, illetve vassal együtt ne szedjük.
Fényérzékenységet válthat ki, ezért alkalmazása idején kerüljük a napot.
Ösztrogén tartalma miatt migrénes fejfájást, nagyobb mennyiség émelygést, hányingert okozhat.

ARANYPECSÉTFŰ
Ne alkalmazzuk, ha az alábbi csoportok valamelyikébe tartozunk:
terhes és szoptató nők, újszülöttek,
szívbetegségben, epilepsziában, véralvadási zavarokban, magas vérnyomásban,
hipoglikémiában (alacsony vércukorszint), valamilyen autoimmun betegségben (például szklerózis multiplexben vagy bőrfarkasban) szenvedők, azok, akiknek elégtelen az emésztésük, vagy allergiásak a fészekvirágzatúak családjába tartozó növényekre (például a kamillára vagy a körömvirágra).
Az aranypecsétfű irritálhatja a bélnyálkahártyát, és méhösszehúzódásokat okozhat.
Nagy adagban görcsrohamokat légzési elégtelenséget válthat ki, és befolyásolhatja a szívizom-összehúzódásokat. Kölcsönhatásba léphet a véralvadás gátlókkal.
Megnehezíti a B,2-vitamin felszívódását.
Ne szedjük naponta 2 grammnál nagyobb adagban és egy hétnél tovább.

ÁRNIKA
Ne vigyük fel sérült vagy vérző bőrre. Terhesség alatt kerülendő.
Helenalin és dihidro-helenalin nevű összetevői az arra érzékeny egyéneknél allergiás bőrreakciót váltanak ki. Belsőleg ne alkalmazzuk, nagy adagban szívmegállást okozhat.

AKÁC (FEHÉR)
A kéreg alkalmazásában óvatosság ajánlott, robin és fazin nevű MÉRGEZŐ fehérjéket is tartalmaz.

ANGYALGYÖKÉR
Kétévesnél fiatalabbnak ne adjuk. Aki hosszabb időn keresztül angyalgyökérből készített teát fogyaszt, annak óvatosan kell bánnia a napozással és a szoláriummal, mivel a hatóanyag fényérzékenységet okoz. Gyomor- és nyombélfekélyben szenvedő betegek nem használhatják belsőleg az orvosi angyalgyökér gyökeréből előállított készítményeket.

BENEDEKFŰ
Gyomor- és bélfekély esetén alkalmazása nem ajánlott.
Allergiás reakciók is kialakulhatnak használatakor. Nagy adagban hánytató!

BORSMENTA
Ellazíthatja a gyomorszájat (cardiát), s ez megnöveli a gyomorégés kockázatát.
Alkalmazzuk a gyógynövényt különös körültekintéssel, amennyiben hajlamosak vagyunk a savvisszaáramlásra. Epekő okozta fájdalom esetén csak orvosi felügyelet mellett fogyasszuk. Csecsemőknek és kisgyermekeknek olaját és tinktúrát az erős mentoltartalom miatt nem szabad adni.

CICKAFARK
Az arra érzékenyeknél a növény puszta érintése is allergiás reakciót válthat ki, teaként való fogyasztása pedig viszkető, gyulladásos bőrelváltozást eredményezhet. Terhesség alatt kerüljük. Nagy adagokban fejfájást és szédülést okoz. Fényérzékenységet válthat ki.

CSALÁN
Terhesség alatt ne szedjük. Enyhe émelygést vagy bőrirritációt válthat ki. Elégtelen szív- vagy veseműködés miatt kialakult ödéma esetén használata nem javasolt.

CSÜDFŰ
Ciklofoszfamid hatóanyagú gyógyszerrel együtt ne szedjük, illetve magas lázzal vagy duzzanattal járó fertőzések esetén sem.

ÉDESGYÖKÉR
Általában a hosszan tartó, illetve nagy dózisban való használatkor a vérnyomás emelkedéséről számolnak be, ezért alkalmazása nem javasolt magas vérnyomás, veseelégtelenség, májbetegség, káliumhiány esetén és terhesség alatt.
A szteroid hatás miatt, orvosi ellenőrzés mellett is csak maximálisan 6 hétig megengedett a használata.

EUKALIPTUSZ
Túladagolás esetén émelygést, hányást, hasmenést okozhat.
Ne alkalmazzuk a gyomorbélrendszer gyulladásos megbetegedései esetén.
A gyermekeknél legalább 5 éves korig ellenjavallt alkalmazásuk.
Gyengítheti más gyógyszerek hatását.

FAHÉJ
Terhesség alatt ne fogyasszuk nagy mennyiségben, mert ellazítja a méh izomzatát.

FAGYÖNGY
Fontos, hogy a fagyöngyöt kizárólag orvos felügyelete mellett használd.
Ennek több oka is van: a fagyöngy egyrészt mérgező, másrészt pulzus csökkentő hatása miatt szívbetegeknek ellenjavallt. Ezen felül, ha depresszió elleni gyógyszert szedsz, akkor könnyen előfordulhat, hogy vérnyomás-növekedéshez vezet.

FEKETE ÁFONYA
A fekete áfonya leveleinek nyersen történő, túlzott fogyasztása mérgezést okozhat.

FOKHAGYMA
Véralvadásgátlókkal (warfarin) ne szedjünk együtt.

FŰRÉSZPÁLMA
Ha prosztatabetegségben szenvedünk, alkalmazása előtt beszéljünk orvossal. Véralvadásgátlókkal együtt ne szedjük. Ritkán gyomorpanaszokat válthat ki.

FŰZFAKÉREG
Ne alkalmazzuk, ha allergiásak vagyunk az aszpirinre, illetve ha warfarint vagy más véralvadásgátló gyógyszert szedünk. Asztmát, gyomorvérzést, májelégtelenséget, véralvadási zavart, vesekárosodást vagy anafilaxiás reakciót válthat ki.
Kölcsönhatásba léphet a barbiturátokkal vagy szedatívumokkal, például az anobarbitallal vagy az alprazolammal. Alkohollal együtt gyomorirritációt okozhat.

GALAGONYA
Ne alkalmazzuk, ha szívbillentyű-rendellenesség miatt alacsony a vérnyomásunk, és ha
digoxint szedünk. Ha szív- és érrendszeri betegségben szenvedünk, ne fogyasszuk rendszeresen néhány hétnél tovább. Nem szívbetegeknél nagyobb mennyiségben jelentősen csökkentheti a vérnyomást, s ez szédüléshez, ájuláshoz vezet. Igen ritkán émelygést, izzadást, fáradtságot és bőrkiütést vált ki. Nagy adagban álmosságot okoz (ne vezessünk). Gyerekek, várandós és szoptatós nők ne használják.

GINKGO BILOBA
A páfrányfenyő ritkán fejfájást, gyomorfájást, nyugtalanságot vagy ingerlékenységet okozhat. Ne alkalmazzuk MAOI típusú antidepresszánsokkal, aszpirinnal vagy más, nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel (NSAID- kel), warfarinnal és egyéb véralvadásgátlókkal együtt. Bőrkiütést, hasmenést, hányást idézhet elő, ha 240 mg-nál nagyobb dózisban szedjük.

GINSENG
Ha szívbetegségben, magas vérnyomásban vagy szorongásos betegségben szenvedünk, a ginszeng alkalmazása előtt beszéljünk orvosunkkal. Ne szedjük együtt warfarinnal. Álmatlanságot, idegességet, hasmenést, fejfájást és magas vérnyomást okozhat.
Nőknél a változókor után menstruációs vérzést válthat ki. A panax (ázsiai, koreai vagy kínai) ginszenget akut betegség, láz vagy duzzanat esetén nem szabad szedni. Kerüljük a szibériai ginszenget, ha magas a vérnyomásunk, vagy magas lázunk van. Ne szedjük együtt a ginszenget más gyógynövényes serkentőszerekkel, különösen efedrával, és korlátozzuk a koffein fogyasztásunkat.

GOTU KÓLA (tigrisfű)
Terhesség és szoptatás alatt ne szedjük, mint ahogy cukorbajra felírt gyógyszerrel vagy vérnyomáscsökkentővel együtt sem. Hosszabb ideig tartó alkalmazását beszéljük meg orvossal. Ritkán bőrkiütést vagy fejfájást okoz.

GÖRÖGSZÉNA
Terhesség alatt kerüljük, de a főzéshez használt mennyiség nem ártalmas.
Cukorbetegség vagy véralvadásgátló szedése esetén egyeztessünk orvosunkkal.

GYERMEKLÁNCFŰ
Ne használjuk fogyókúrás szerként. Alkalmazása ellenjavallt epevezeték-elzáródás, gyomor- és nyombélfekély esetén. Epekő gyógyítására csak orvosi felügyelet mellett szedjük. Tejnedve nagy mennyiségben mérgező.

GYÖMBÉR
Terhesség alatti alkalmazását beszéljük meg kezelőorvosunkkal.
Epekő esetén ne használjuk szárított gyökér vagy por alakban.
Tilos a gyömbért nyugtatókkal, illetve vérnyomásemelőkkel együtt alkalmaznod.
Ezeknek a gyógyszereknek a hatásait fokozza a gyógynövény, melynek következtében veszélyes mértékben leviheti a vérnyomásodat, vagy szabálytalan szívverést okozhat.
Véralvadásgátló gyógyszerrel együtt csak orvosunk beleegyezésével szedjük.
Ne alkalmazzuk hosszabb ideig, vagy nagy mennyiségben.
Soha ne vegyük be éhgyomorra, mert irritálhatja a gyomornyálkahártyát.

KAMILLA
Ne alkalmazzuk belsőleg, amennyiben allergiásak vagyunk a vele rokon növényekre, például az őszirózsára vagy a krizantémra.
A kamilla véralvadásgátló hatású: körültekintéssel alkalmazzuk, ha véralvadási zavarban szenvedünk, illetve véralvadásgátló gyógyszert szedünk.

KASVIRÁG
Nem ajánlott, ha krónikus immun- vagy autoimmun betegségben, például tuberkulózisban, bőrfarkasban, szklerózis multiplexben vagy reumás ízületi gyulladásban szenvedünk.
Ne szedjük, ha HIV-gyógyszert, szorongásoldót, az immunrendszert elnyomó, koleszterincsökkentő vagy rák elleni gyógyszert szedünk.
Súlyosbíthatja az anabolikus szteroidok, az amiodaron, a metotrexát és a ketokonazol mellékhatásaként bekövetkező májkárosodást. Ne szedjünk kasvirágot, ha allergiásak vagyunk a vele rokonságban álló növényekre, a krizantémra, az őszirózsára vagy a parlagfűre. Ne használjuk egyszerre 8 hétnél hosszabb ideig.

KASZKARA (Cascóra Sagrada)
Terhesség alatt, vagy ha gyenge az immunrendszerünk, kerüljük. 8 napnál tovább csak orvosi felügyelet mellett alkalmazzuk. Ne szedjük bélgyulladás vagy bélelzáródás, valamint hasi fájdalom esetén. Függőséget és hasmenést okozhat. Ne alkalmazzuk véralvadásgátlókkal együtt.

KOMLÓ
Terhesség alatt kerüljük. Ne alkalmazzuk depresszióra való hajlam esetén.
A friss vagy szárított komló érintése bőrkiütést okozhat. Autóvezetés előtt ne fogyasszuk a teáját, mert elálmosít.

LENMAG
Bélelzáródás vagy pajzsmirigybetegség esetén ne szedjük. Mindig vízzel vegyük be. Gátolhatja a gyógyszerek felszívódását. Olaját ne hevítsük. Frissen fogyaszszuk el, mert könnyen megavasodik.

LESTYÁN
Vesegyulladás, illetve a húgyutak gyulladásos megbetegedéseinél tilos az alkalmazása. Átlagos napi dózis: 4,5-9 g. Áldott állapotban lévő nők számára nem ajánlatos a lestyán fogyasztása, mivel ingerelheti a veséket, és rosszullétet okozhat. Hosszabb ideig történő használata során fényérzékenység alakulhat ki.

LEVENDULA
Ellenjavallt alacsony vérnyomás esetén.

MACSKAGYÖKÉR
Nyugtató hatása miatt ne szedjük együtt olyan gyógyszerekkel, mint a diazepam vagy az amitriptilin. Ne fogyasszunk alkoholt. Felerősítheti az alvásjavító vagy hangulatfokozó gyógyszerek hatását. Szívdobogásérzés, idegesség, fejfájás és álmatlanság jelentkezése esetén ne használjuk. Terhesség és szoptatás alatt ne alkalmazzuk.

MACSKAKAROM
Vérzékenység esetén és terhesség alatt ne alkalmazzuk. Az immunválaszokat elnyomó gyógyszerekkel együtt ne szedjük. Mellékhatásai: fejfájás, gyomorfájás és légzési nehézség. Irritálhatja a gyomornyálkahártyát, fekélyt okozhat. Nagy adagban csökkenti a petesejtek termelődését, ezért rontja a fogamzóképességet. A méhizomzatot erősebb összehúzódásra készteti, így fokozza a vetélés veszélyét.

ORBÁNCFŰ
Terhesség alatt ne szedjük. Az orbáncfű fogyasztásának idején a napfénytől tartózkodni kell, mert festékanyag hipericintartalma miatt fényérzékennyé teszi a bőrt, nagy mennyiségben viszketést és bőrgyulladást, hólyagos kiütéseket okozhat! Beszéljünk orvossal, mielőtt orbáncfüvet szednénk, mert sok gyógyszerrel kölcsönhatásba lép, pl. a fogamzásgátlókkal, a teofilinnel, a HIV- gyógyszerekkel, a tamoxifennel, a vényköteles antidepresszánsokkal, az alkohollal és a vény nélkül kapható, nátha elleni készítményekkel. Magas vérnyomást okozhat, ha efedrával együtt alkalmazzuk.

ORVOSI PEMETEFŰ
Terhesség és szoptatás alatt, gyomor- és nyom- bélfekély esetén ne alkalmazzuk.

ŐSZI MARGITVIRÁG
Ne szedjük együtt warfarinnal és MAOI típusú antidepresszánsokkal.

PETREZSELYEM
Ne alkalmazzuk nagy adagban (ez napi több maréknyit jelent!) vesebetegség esetén, mert fokozza a vizeletkiválasztást. Terápiás céllal ne fogyasszuk terhesség alatt, de főzéshez használhatjuk.

PEMETEFŰ
Áldott állapotban lévő kismamák kerüljék alkalmazását! Gyomor- és nyombélfekély esetén, valamint a szoptatás időszakában kúraszerűen nem fogyasztható.

POLOSKAVÉSZ (poloskafű)
Terhesség és szoptatás alatt kerüljük. Ha ösztrogénpótló kezelésben részesülünk, alkalmazása előtt beszéljünk orvosunkkal. 6 hónapnál tovább ne szedjük.
Szívbetegség vagy vérnyomásproblémák esetén nem ajánlott.
Emésztési zavart, fejfájást, csökkent pulzusszámot és vérnyomás emelkedést okozhat. Túladagolása szédülést, hányingert, látászavart, hányást, keringési zavart és májkárosodást válthat ki.

RÉTI LEGYEZŐFŰ
Ne alkalmazzuk szalicilátokkal szembeni túlérzékenység esetén.
Kisgyermekeknél tilos az alkalmazása vírusfertőzések esetén!
Szennyezett, fertőzött vizek mellől ne gyűjtsük a növényt!

ROZMARING
Nagy adagban heves menstruációs vérzést okozhat. Terhesség és szoptatás alatt illóolaját ne alkalmazzuk.

TORMA
Gyomorfekély, pajzsmirigy- vagy vesebetegség esetén ne alkalmazzuk.
4 éven aluli gyermeknek ne adjuk.

ÚTIFŰ
Puffadást vagy székrekedést okoz.
Használata előtt beszéljünk orvosunkkal, ha nyelési nehézségben, divertikulitiszben, fekélyes vastagbélgyulladásban, Crohn-betegségben, bélelzáródásban szenvedünk, illetve ha inzulint vagy más gyógyszert szedünk. Várandós és szoptató nőknek nem ajánlott.

SZAMÓCA
Az arra érzékenyeknél a szamóca levele is allergiát okozhat.

VADGESZTENYE
A vadgesztenyelevélből készült teát vese- és májbetegségek esetén, valamint várandósság és a szoptatás ideje alatt ne fogyasszuk. Más gyógyszerek, különösen a véralvadásgátlók hatását csökkenti. Bélirritációt okozhat.

VÖRÖS ÁFONYA
Véralvadásgátlókkal együtt ne szedjük.

ZELLERMAG
Terhesség alatt kerüljük. Vesebetegség esetén legyünk körültekintők: vízhajtó hatása lehet, ezért ne használjuk, ha már szedünk valamilyen vízhajtót. Ne alkalmazzuk együtt véralvadásgátlókkal (aszpirin vagy warfarin). A bőrt fényérzékennyé teheti, ezért kerüljük a napot.

"MINDEN MÉREG, ÉS SEMMI NINCS MÉREG NÉLKÜL, CSUPÁN A MENNYISÉGTŐL FÜGG, HOGY VALAMI MÉREG-E, VAGY SEM."
(PARACELSUS)

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Címkék: véralvadásgátlók, ingerlékenységet, körültekintéssel, mellékhatásaként, immunrendszerünk, veseelégtelenség, összehúzódásokat, nyombélfekélyben, mellékhatásokkal, mellékhatásaitól, bélnyálkahártyát, gyomorpanaszokat, szívdobogásérzés, gyomorirritációt, barbiturátokkal, gyógyszermérgek, befolyásolhatja, fényérzékenység, szívbetegségben, készítményekkel, kisgyermekeknek, immunválaszokat, tuberkulózisban, szalicilátokkal, véralvadásgátló, angyalgyökérből, szedatívumokkal, kisgyermekeknél, beleegyezésével, vírusfertőzések, gyógynövényeket, hipoglikémiában, bélelzáródásban, fogyasztásunkat, gyógyszerekkel, nyugtalanságot, különféle betegségek, természet gyógyszereivel, gyógyszerek esetében, ártalmatlannak tűnő, megfelelő módon, gyógyszermérgek káros, egyes weboldalakon, mérték számít, ismertebb gyógynövények, virág szára, alábbi csoportok, fészekvirágzatúak családjába, kamillára vagy, aranypecsétfű irritálhatja, véralvadás gátlókkal, hétnél tovább, Nézzük ABC, AFRIKAI TÖRPEPÁLMA, FEKETE ÁFONYA, GINKGO BILOBA, GOTU KÓLA, Cascóra Sagrada, ORVOSI PEMETEFŰ, ŐSZI MARGITVIRÁG, RÉTI LEGYEZŐFŰ, VÖRÖS ÁFONYA, MINDEN MÉREG, SEMMI NINCS MÉREG NÉLKÜL, CSUPÁN MENNYISÉGTŐL FÜGG, HOGY VALAMI MÉREG-E, VAGY SEM,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Pitypang szökőkút  Jó éjszakát  képre írva  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Tanmese  Csend  képre írva  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Szívek  40 felett  Horváth Szilvia tollából  Előfordul, hogy  Hamvas Béla  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bársony székben  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Tanácsok egy pszichológustól  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Azért kaptad  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Anyámról való emlékek  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Eduardo Sacheri gondolata  Paul David Tripp Április 12  Megígért békesség  Tavaszi este  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Latinovits Zoltán tollából  Jó éjszakát  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Otthon  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  A hagyma antibakteriális hatás...  Robin Wight pitypang szobra  39 ígéret  Azért kaptad  Tanácsok egy pszichológustól  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Csend  Vito Giaquinto gondolata  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  A sorsod  Borzasztó  Egyszerű  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
különféle betegségek, természet gyógyszereivel, gyógyszerek esetében, ártalmatlannak tűnő, megfelelő módon, gyógyszermérgek káros, egyes weboldalakon, mérték számít, ismertebb gyógynövények, virág szára, alábbi csoportok, fészekvirágzatúak családjába, kamillára vagy, aranypecsétfű irritálhatja, véralvadás gátlókkal, hétnél tovább, arra érzékeny, kéreg alkalmazásában, hatóanyag fényérzékenységet, orvosi angyalgyökér, gyomorégés kockázatát, gyógynövényt különös, erős mentoltartalom, arra érzékenyeknél, növény puszta, hosszan tartó, vérnyomás emelkedéséről, szteroid hatás, gyomorbélrendszer gyulladásos, gyermekeknél legalább, fagyöngyöt kizárólag, fagyöngy egyrészt, fekete áfonya, barbiturátokkal vagy, anobarbitallal vagy, páfrányfenyő ritkán, ginszeng alkalmazása, változókor után, szibériai ginszenget, koffein fogyasztásunkat, főzéshez használt, gyömbért nyugtatókkal, hatásait fokozza, vele rokon, őszirózsára vagy, kamilla véralvadásgátló, immunrendszert elnyomó, anabolikus szteroidok, ketokonazol mellékhatásaként, vele rokonságban, friss vagy, gyógyszerek felszívódását, húgyutak gyulladásos, lestyán fogyasztása, diazepam vagy, alvásjavító vagy, immunválaszokat elnyomó, petesejtek termelődését, méhizomzatot erősebb, vetélés veszélyét, orbáncfű fogyasztásának, napfénytől tartózkodni, vény nélkül, szoptatás időszakában, alkalmazása vírusfertőzések, szamóca levele, szoptatás ideje, véralvadásgátlók hatását, bőrt fényérzékennyé, véralvadásgátlók, ingerlékenységet, körültekintéssel, mellékhatásaként, immunrendszerünk, veseelégtelenség, összehúzódásokat, nyombélfekélyben, mellékhatásokkal, mellékhatásaitól, bélnyálkahártyát, gyomorpanaszokat, szívdobogásérzés, gyomorirritációt, barbiturátokkal, gyógyszermérgek, befolyásolhatja, fényérzékenység, szívbetegségben, készítményekkel, kisgyermekeknek, immunválaszokat, tuberkulózisban, szalicilátokkal, véralvadásgátló, angyalgyökérből, szedatívumokkal, kisgyermekeknél, beleegyezésével, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1227
  • e Hét: 15595
  • e Hónap: 29344
  • e Év: 234045
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.