Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyulladásokra - hidegen sajtolt olajok
  2016-07-29 11:43:01, péntek
 
 



A szervezetünkben kialakuló gyulladást a természet számtalan kincsével enyhíthetjük, illetve szüntethetjük meg. Kiváló gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkeznek a különféle zöldségek, egyes gyógynövények és fűszernövények, mint például a kurkuma, a citromfű, a menta, a kakukkfű vagy éppen a gyömbér. A szervezeti gyulladás csökkenéséhez, illetve megszűnéséhez naponta legalább 2,5 liter folyadékot kell fogyasztani, de a gyulladás ellen a hidegen sajtolt olajokat is be lehet vetni, hiszen nagyon is hatásosak tudnak lenni.

Ezek az olajok azért kapták ezt a nevet, mivel hidegsajtolással állítják azokat elő. Az olajok előállításakor nem használnak sem adalékanyagokat, sem vegyszereket, így az olajban minden értékes tápanyag megmarad, amely rendkívül pozitív hatással van az egészségünkre. A hidegen sajtolt olajok esszenciális zsírsavakat tartalmaznak, amelyek kiváló élettani hatásokkal rendelkeznek. Általuk is képes az immunrendszerünk megfelelően működni, de szabályozzák a vérnyomást és gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkeznek. Ezek az olajok antioxidánsokban is rendkívül gazdagok, amelyek számtalan pozitív hatással bírnak, például késleltetik az öregedési folyamatokat, illetve védik a sejteket a különféle károsodásoktól is.

A lenmagolaj omega-3 zsírsavban gazdag. Rendben tartja a koleszterinszintet és szabályozza a vérnyomást. Legfőképpen a vese-, a hólyag- és a prosztatagyulladás ellen hatásos. Emellett serkenti az emésztést és az idegeket is erősíti.

A köményolaj is csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladásokat, de emellett enyhíti a fejfájást, de megfázás és bőrproblémák esetén is jó szolgálatot tehet. A köményolaj a bélrendszer úgynevezett rossz baktériumaival szemben is képes hatékonyan felvenni a harcot.

A tökmagolaj tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Javasolható azoknak a betegeknek, akik köszvénytől szenvednek, illetve akiknek prosztatamegnagyobbodást vagy -gyulladást diagnosztizált az orvosuk. Nőknél a húgyhólyagproblémákat képes orvosolni. Mivel sok E-vitamint tartalmaz, ezért a bőrünknek is jót teszünk vele. A tökmagolaj fokozza a testi és lelki teljesítőképességet is.

A máriatövismag-olaj védelmet nyújt a máj számára, de részt vesz a májsejtek újraképződésében is, és még a májkárosító anyagok negatív hatásait is képes kivédeni. A máriatövisben lévő szilimarin nevű vegyületnek gyulladáscsökkentő hatása van, elsősorban a krónikus májgyulladást képes mérsékelni.

A dióolaj igen gazdag A-, B1-, B2-, B5 -és C-vitaminban, illetve foszforban, káliumban, kalciumban és vasban. A dióolajat legfőképpen fogíny- és szájnyálkahártya-gyulladásra szokták javasolni, de igen hatékony lehet magas vérnyomás megelőzésére, érelmeszesedésre, és azoknak a gyermekeknek is érdemes fogyasztani, akik koncentrációs problémákkal küzdenek.

A hidegen sajtolt olajokat érdemes mindennap rendszeresen fogyasztani. Lehet inni önmagában, de ízesíthet velük salátákat, különféle ételeket, sőt egyes olajokat sütemények, illetve desszertek készítésénél is fel lehet használni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: szájnyálkahártya, érelmeszesedésre, hidegsajtolással, immunrendszerünk, újraképződésében, antioxidánsokban, adalékanyagokat, szervezetünkben, károsodásoktól, fűszernövények, baktériumaival, előállításakor, diagnosztizált, csökkenéséhez, májgyulladást, egészségünkre, gyulladásokat, máriatövismag, megszűnéséhez, máriatövisben, szüntethetjük, koncentrációs, gyógynövények, rendelkeznek, rendszeresen, problémákkal, vitaminokkal, készítésénél, vegyszereket, szervezetben, enyhíthetjük, folyamatokat, bőrproblémák, tartalmaznak, szabályozzák, esszenciális, szervezetünkben kialakuló, természet számtalan, különféle zöldségek, kakukkfű vagy, szervezeti gyulladás, gyulladás ellen, hidegen sajtolt, olajok azért, olajok előállításakor, olajban minden, immunrendszerünk megfelelően, olajok antioxidánsokban, öregedési folyamatokat, különféle károsodásoktól, szervezetben kialakuló, bélrendszer úgynevezett,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  "Ez egy csoda"  Alvó kislány  Vannak emberek  Somlyó Zoltán - Orgonával  Zilahy Lajos mondta  Ady Endre - Mindegy átka  Jánosházy György: Fogd a kezem  Tanmese  "Ez egy csoda"  Borzasztó  Az ember  James Allen  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  képre írva  Somlyó Zoltán - Orgonával  Azért kaptad  Szép estét kedves látogatóimn...  Zilahy Lajos mondta  Vito Giaquinto gondolata  képre írva  Különleges  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanmese  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Vidámság  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  képre írva  Annyira tisztelem a szabadságo...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Borzasztó  Walter Chrysler mondta  Zilahy Lajos gondolata  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Eduardo Sacheri gondolata  Ott van  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Önmaga ellenére  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Horváth Szilvia tollából  Egy barátság története  Magamnak  Szép estét  Gebhardt Nóra versei II.  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Kertem  képre írva  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Mindent de mindent visszakap  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  IGEN így  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  40 felett  Előfordul, hogy  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Esterházy Péterre emlékezünk  A felvilágosodás... 
Bejegyzés Címkék
szervezetünkben kialakuló, természet számtalan, különféle zöldségek, kakukkfű vagy, szervezeti gyulladás, gyulladás ellen, hidegen sajtolt, olajok azért, olajok előállításakor, olajban minden, immunrendszerünk megfelelően, olajok antioxidánsokban, öregedési folyamatokat, különféle károsodásoktól, szervezetben kialakuló, bélrendszer úgynevezett, tökmagolaj fokozza, májsejtek újraképződésében, májkárosító anyagok, máriatövisben lévő, krónikus májgyulladást, dióolajat legfőképpen, szájnyálkahártya, érelmeszesedésre, hidegsajtolással, immunrendszerünk, újraképződésében, antioxidánsokban, adalékanyagokat, szervezetünkben, károsodásoktól, fűszernövények, baktériumaival, előállításakor, diagnosztizált, csökkenéséhez, májgyulladást, egészségünkre, gyulladásokat, máriatövismag, megszűnéséhez, máriatövisben, szüntethetjük, koncentrációs, gyógynövények, rendelkeznek, rendszeresen, problémákkal, vitaminokkal, készítésénél, vegyszereket, szervezetben, enyhíthetjük, folyamatokat, bőrproblémák, tartalmaznak, szabályozzák, esszenciális, gyermekeknek, megelőzésére, javasolható, köszvénytől, szolgálatot, megfelelően, késleltetik, úgynevezett, legfőképpen, bélrendszer, gyulladásra, fogyasztani, májkárosító, vegyületnek, zsírsavakat, szabályozza, gyulladást, kalciumban, hatásokkal, lenmagolaj, desszertek, zsírsavban, vérnyomást, sütemények, köményolaj, használnak, vitaminban, mérsékelni, szervezeti, folyadékot, elsősorban, tökmagolaj, szenvednek, hatékonyan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1243
  • e Hét: 11357
  • e Hónap: 25106
  • e Év: 229807
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.