Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Színterápia
  2016-09-02 13:49:11, péntek
 
 



Színterápia: gyógyít, ápol, energiát ad

Biztos mindenki hallott már arról, hogy a színeknek jelentése és hangulatot befolyásoló hatása van. Gondoljunk csak a fekete színre, amelyet hazánkban a gyász színének is tartanak. Ehhez a színhez a legtöbb esetben a gyász, a szomorúság és a szeretett személy elvesztésével kapcsolatos mérhetetlen szomorúság áll. A piros szín pedig a szerelem színe, nemhiába van az, ha egy szívecskét rajzolunk, akkor rögtön ezzel a színnel színezzük be és nem kékkel vagy éppen sárgával. A színekkel a hangulatunkat is kifejezhetjük. Nyáron például az emberek többsége vidám, felszabadult és általában optimista. Talán ezért is viselünk elsősorban vidám, élénk színeket. Télen és ősszel kevés emberen látni citromsárga vagy világos színű ruházatot, ezekben a hónapokban a sötétebb, komorabb színeket részesíti az emberek többsége előnyben.

A színek a lelki és fizikai egészségünkre is hatással vannak. A színterapeuták egy színspektrumot használnak, amelybe elsősorban a narancs, a piros, az indigókék, a sárga, a kék, a zöld és az ibolyaszínek tartoznak. Amikor nem jól érezzük magunkat a bőrünkben, akkor a bennünk keringő energia valahol megreked, vagyis a bennünk lévő energia kibillen az egyensúlyából. A terapeuták a megfelelő szín alkalmazásával képesek arra, hogy az egyensúly ismét helyreálljon, vagyis az egyén ismét boldogan folytathassa az életét. A színterapeuták alkalmazhatnak meditációt, amely során a vizualizációs technikát használják, természetesen ebben a módszerben a színek is fontos szerepet kapnak. De a színterápiát mi magunk is alkalmazhatjuk, ha a problémánknak megfelelő színű ruhát viselünk vagy adott színű ételeket fogyasztunk.

A piros szín az alsó testrésszel áll kapcsolatban. Mikor ne használja ezt a színt? Ha magas vérnyomásban szenved, ha a szívével vannak gondjai, de a pihenéshez, relaxációhoz sem szerencsés pirosba öltözni. Azonban ha szeretné a vérkeringését felpezsdíteni vagy a derékfájdalmát csillapítani, akkor mindenképpen fontos szerepet kell ennek a színnek az életében kapnia. Ez a szín életerővel és energiával is képes lesz feltölteni. Az is segít, ha a meditáció során erre a színre gondol, vagy sok-sok piros zöldséget, gyümölcsöt fogyaszt, például paradicsomot, meggyet vagy éppen epret.

A narancsszín a hát alsó részével, a vesével és a hassal áll kapcsolatban, így ha emésztési gondjai vannak, kerülje el messzire ezt a színt, de akkor sem érdemes a narancsszínű ruházathoz és ételekhez ragaszkodni, ha feszültek vagyunk vagy lazítani szeretnénk. Akkor tartson ki ezen szín mellett, ha problémái vannak a húgyhólyagjával vagy fájdalmas menstruációs tünetek gyötrik. De ennek a színnek a segítségével az étvágya is fokozódhat és még fittebbnek is érezheti magát. Miközben elképzeli a narancsszínt, ropogtasson sárgarépát vagy majszoljon narancsot egy szép narancsszínű ruhában.

A kék szín hideggé és fázóssá tesz, ezért ha ezt el szeretné kerülni, akkor semmiképpen se öltözzön kékbe. De pajzsmirigy-alulműködés esetén sem javasolt kék színű ruhát ölteni és kék ételeket fogyasztani. Ellenben ragaszkodjon ehhez a színhez, ha a torkával, a nyakával vagy a pajzsmirigyével vannak egyéb gondok, sőt idegnyugtatásra, sebgyógyulásra és gyulladáscsillapításra mindenképpen ezt a színt részesítse előnyben. Meditáció során összpontosítson erre a színre és egyen minél több kék szőlőt vagy áfonyát.

Ha valaki autoimmun betegségben szenved, mindenképpen kerülje el a zöld színt. Ellenben ez a szín erősíti a szívet, a tüdőt, és jó hatással van a légzési panaszokra. A zöld szín a szorongó, félénk emberek színe, mivelhogy nyugalmat és harmóniát kölcsönöz az ilyen embereknek. Akinek a zöld a színe, jól teszi, ha minél többet kirándul a természetben és ezen túl a kertészkedés lesz a hobbija. Vegyen minél több cserepes virágot és fogyasszon minél több zöld leveles zöldséget és zöld színű gyümölcsöt.

A sárga a gyomorfájós emberek egyik legnagyobb ellensége, de a hiperaktív embereket is még inkább felpörgeti, míg az agresszív személyeket még durvább és még meggondolatlanabb cselekedetekre sarkallja. A sárga szín megtámogatja az emésztési folyamatokat. Feszültségoldásra, idegcsillapításra és izomlazításra is nagyon alkalmas. Öltözzön minél több alkalommal sárga öltözetbe és szeresse meg a sárga színű étkeket, mint például banán, citrom, kukorica.

A szenvedélybetegek - alkohol- és drogproblémákkal küzdő személyek - kerüljék el jó messzire a lila színt, de a mentális betegségekre sincs jó hatással. Viszont ez a szín csökkenti a gyulladást, nyugtató hatással van az idegekre és még a fejfájást is csillapítja. Meditáció során összpontosítson lila színű virágokra, mint például a levendula, és fogyasszon olyan ételeket, amelyek lila színben pompáznak.

Az indigókék nem segít a mentális problémákon, de jobb, ha azok is elkerülik ezt a színt, akik táplálkozási zavarban szenvednek vagy nyugtatókat szednek. Az indigókék csillapítja az idegi eredetű feszültséget, megszünteti a migrént, és még az álmatlanságban szenvedőket is megnyugtatja. Fogyasszon minél több padlizsánt és szilvát, ha ilyen gondjai támadnak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: drogproblémákkal, pajzsmirigyével, idegnyugtatásra, összpontosítson, húgyhólyagjával, sebgyógyulásra, cselekedetekre, alkalmazásával, derékfájdalmát, színterapeuták, színspektrumot, alkalmazhatnak, álmatlanságban, alkalmazhatjuk, egészségünkre, egyensúlyából, elvesztésével, izomlazításra, kifejezhetjük, vérkeringését, felpezsdíteni, problémánknak, vizualizációs, természetesen, hangulatunkat, folyamatokat, ragaszkodjon, mindenképpen, megtámogatja, narancsszínű, kertészkedés, megnyugtatja, természetben, felszabadult, vérnyomásban, relaxációhoz, színeknek jelentése, fekete színre, gyász színének, legtöbb esetben, szeretett személy, piros szín, szerelem színe, szívecskét rajzolunk, színnel színezzük, emberek többsége, színspektrumot használnak, ibolyaszínek tartoznak, bennünk keringő, bennünk lévő, megfelelő szín, egyensúly ismét,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Robert Merle tollából  Jó éjszakát  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Csend  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Borzasztó  Különleges  Alvó cicák  Vannak emberek  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Emlékezz  Facebookon kaptam  Emlékezz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Esterházy Péterre emlékezünk  Kertem  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Pitypang szökőkút  Alvó cica  Alvó kislány  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Borzasztó  Paul David Tripp Április 15  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Vito Giaquinto gondolata  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Robin Wight pitypang szobra  Latinovits Zoltán tollából  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Eduardo Sacheri gondolata  Csend  különleges  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Megígért békesség  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Megígért békesség  jó reggelt  Az ember  Alvó cicák  Esterházy Péter: Harmonia c...  képre írva  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Robert Merle tollából  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Borzasztó  Kertem  Tanácsok egy pszichológustól  Ott van 
Bejegyzés Címkék
színeknek jelentése, fekete színre, gyász színének, legtöbb esetben, szeretett személy, piros szín, szerelem színe, szívecskét rajzolunk, színnel színezzük, emberek többsége, színspektrumot használnak, ibolyaszínek tartoznak, bennünk keringő, bennünk lévő, megfelelő szín, egyensúly ismét, egyén ismét, színterapeuták alkalmazhatnak, vizualizációs technikát, problémánknak megfelelő, alsó testrésszel, szívével vannak, vérkeringését felpezsdíteni, derékfájdalmát csillapítani, életében kapnia, szín életerővel, meditáció során, színre gondol, narancsszínű ruházathoz, húgyhólyagjával vagy, szép narancsszínű, nyakával vagy, pajzsmirigyével vannak, színt részesítse, zöld színt, szín erősíti, légzési panaszokra, zöld szín, ilyen embereknek, kertészkedés lesz, gyomorfájós emberek, hiperaktív embereket, agresszív személyeket, sárga szín, emésztési folyamatokat, sárga színű, szenvedélybetegek &#8211, lila színt, mentális betegségekre, szín csökkenti, mentális problémákon, indigókék csillapítja, idegi eredetű, álmatlanságban szenvedőket, drogproblémákkal, pajzsmirigyével, idegnyugtatásra, összpontosítson, húgyhólyagjával, sebgyógyulásra, cselekedetekre, alkalmazásával, derékfájdalmát, színterapeuták, színspektrumot, alkalmazhatnak, álmatlanságban, alkalmazhatjuk, egészségünkre, egyensúlyából, elvesztésével, izomlazításra, kifejezhetjük, vérkeringését, felpezsdíteni, problémánknak, vizualizációs, természetesen, hangulatunkat, folyamatokat, ragaszkodjon, mindenképpen, megtámogatja, narancsszínű, kertészkedés, megnyugtatja, természetben, felszabadult, vérnyomásban, relaxációhoz, helyreálljon, kapcsolatban, színterápiát, folytathassa, csillapítani, menstruációs, segítségével, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1637
  • e Hét: 11751
  • e Hónap: 25500
  • e Év: 230201
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.