Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Megfontolandó...
  2016-10-19 10:43:39, szerda
 
  Energiát rabolunk a környezetünktől, ha állandóan kritizálunk - Ítélkezés helyett inkább ezt tedd:

Állandóan kritizálunk másokat - nem tetszik, ahogy öltözködnek, dolgoznak, élnek. Miért tesszük, mi baj van bennünk, belül? Erre próbál választ találni asztrológus szakértőnk, Kováts Krisztina.

Akkor miért tesszük mindezt?
Nem tetszik, ahogy társunk kifejezi magát/ öltözködik/stb. - és nem tudjuk megállni, hogy ne szóljunk rá, ne tegyünk megjegyzést, ne legyünk okosabbak. Nem tetszik, ahogy a postán/a boltban kiszolgálnak - és vagy szólunk, vagy nem, de otthon mindenesetre szeretteinknek mindent elpanaszolunk. Nem tetszik, ahogy a kormány vezeti az országot, csak bosszankodunk. Összevitatkozunk, talán még össze is veszünk barátainkkal, családtagjainkkal, kiállva vélt igazunkért. De miért is?

Hogy társunk kedvesebb/harciasabb/csinosabb/stb. legyen? Hogy az eladó mosolyogjon? Az ország jobb irányba menjen? De ettől egyik sem fog megváltozni! Párunk sem tud kibújni a bőréből, az eladó sem fog mosolyogni, akár szólunk neki, akár otthon puffogunk miatta, az ország vezetői is menni fognak a saját útjukon, keljünk bár birokra bárkivel.

Mi a közös ezekben, melyek rossz szájízt adnak napjainknak, életünknek?
Kritikánkkal, panaszainkkal a többieket terheljük - valójában energiát rablunk környezetünktől. Társunk gyengül hisz akarva-akaratlanul is, biztosan fontos a mi szavunk neki - ízléstelennek/ügyetlennek/stb. fogja érezni magát, még ha próbál is szavaink ellen tiltakozni. Családunk, barátaink, munkatársaink - akikre a panaszáradatainkat zúdítjuk, már azok meghallgatásával, figyelmükkel energiát adnak nekünk, és csak azt érzik, hogy egyre rosszabbul vannak, és mi meg az általuk adott erőt zsebre téve - egyre jobban.

Egészen addig, amíg egyszer csak - egyedül nem találjuk magunkat. Mindenki elmenekül tőlünk, még mielőtt megszólalnánk, és nem lesz kit kritizálni, kinek panaszkodni - kitől elvenni az energiát.




Mi lenne a megoldás, mit tehetünk kritizálás, ítélkezés helyett?
Panaszáradatunk jelzés - nem vagyunk jól. Energiára lenne szükségünk. Valahonnan venni kell, ha ,,életben akarunk maradni", jól érezni magunkat. Ha jól lennénk, nem zavarna társunk viselkedése, öltözködése. Elfogadnánk őt olyannak, amilyen. Nem kötnénk bele az eladóba, a kiszolgálóba, hisz éreznénk, értenénk, hogy talán rossz napja van. A kormány felett sem mondanánk ítéletet, hisz mi választottuk őket. Hinnénk, hogy ők is jól teszik a dolguk, ahogy mi is mindent megteszünk a munkánkban.

Ha nem lennénk kényelmesek, és nem a legkönnyebb megoldást választanánk - az energiarablást, melynek egyik lehetősége az ítélkezés, a kritika, a panaszáradat - akkor a bennünk feszültséget okozó problémára bent keresnénk a választ. Vajon - miért zavar társunk/ az eladó/ az ország vezetőinek a viselkedése?

Szeressük magunkat úgy, ahogy vagyunk
Mi zajlik a mélyebb rétegekben, melyek arra késztetnek, hogy akár egy gondolattal is bántsunk másokat, pláne szeretteinket? Ha őt a külvilág szebbnek, jobbnak látja, akkor mi is szebbek és jobbak leszünk? Úgy, hogy meg se kell mozdulnunk, munkát sem kell belefektetni? Nem véletlen, hogy a hírességek árnyékában sokan húzódnak meg, azzal többnek vélve magukat. A bolti eladót ledegradálva mi jobbnak látszunk? Az ország vezetőségével dettó ugyanez a helyzet - ők a ,,rosszak", mi pedig az ,,okosak és jók"?

Ezek mind csak szavak, vágyak, káprázatok - hisz nem lettünk sem szebbek, sem jobbak, sem okosabbak kritikáinkkal, ítélkezésünkkel! Egy pillanatra talán igen, de valójában inkább ijesztőek másoknak, akik csak annyit tudnak, hogy tőlünk messze távol kell lenni, hisz ösztönösen érzik az energiarablást, melyet vagy megfogalmaznak, vagy nem.

És ez így van rendben. A világmindenség egyensúlyra törekszik. Mások távolmaradása, ösztönös menekülése tőlünk - késztet bennünket az elgondolkozásra, a józanodásra, a változásra való igény megfogalmazására. Ne más háza táján sepregessünk, ne máshol akarjunk rendet tenni! Nézzünk szembe az önmagunkban levő, saját, el nem fogadott viselkedési mintáinkkal, megfelelési vágyunkkal, melyek mögött a mélyben, talán fel sem ismert félelmeink, önbizalomhiányunk van.

Szeressük magunkat úgy, ahogy vagyunk! Ha valami még sem tökéletes, azon változtassunk, dolgozzunk! Ne higgyünk a felettünk ítéletet mondó szavaknak! Azok - ha beleesünk a kritizálás, ítélkezés csapdájába - pont úgy, ahogy mi mástól - akaratlanul is elveszik energiánkat, és hullámzik tovább társunkra, a körülöttünk levőkre, a világra!

Állítsuk meg mi, azzal, hogy nem adjuk tovább!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: összevitatkozunk, megfogalmazására, meghallgatásával, panaszáradatunk, környezetünktől, ítélkezésünkkel, elgondolkozásra, szeretteinknek, energiarablást, megfogalmaznak, világmindenség, vezetőségével, elpanaszolunk, megszólalnánk, ízléstelennek, változtassunk, kritikáinkkal, panaszainkkal, munkatársaink, szeretteinket, bosszankodunk, távolmaradása, barátainkkal, választottuk, belefektetni, feszültséget, kiszolgálnak, panaszáradat, mindenesetre, kiszolgálóba, ledegradálva, figyelmükkel, sepregessünk, választanánk, kritikánkkal, megváltozni, boltban kiszolgálnak, kormány vezeti, eladó mosolyogjon, ország jobb, ország vezetői, saját útjukon, közös ezekben, többieket terheljük, általuk adott, kormány felett, legkönnyebb megoldást, panaszáradat –, bennünk feszültséget, ország vezetőinek, mélyebb rétegekben, külvilág szebbnek, Kováts Krisztina,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Apu  Esti Ima !  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Haja van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Esti Ima !  Szép estét  Facebookon kaptam  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Esti képek  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Haja van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Nem jár  A szeretetről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Vérnyomáscsökkentés  Sok ember olyan,  képre írva  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Alvó cica  Az izmaink nem csak testmozgás...  Alvó cica  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Haja van  Húsvéti üdvözlet !  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Heltai Jenő: Március  Szép estét  Az út  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem jár  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Esti képek  Devecsery László - Húsvét  Nem látom őket  képre írva  Nem látom őket  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Boldog virágvasárnapot minden...  Az idegen országok éghajlata  képre írva  A nagy természet  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
boltban kiszolgálnak, kormány vezeti, eladó mosolyogjon, ország jobb, ország vezetői, saját útjukon, közös ezekben, többieket terheljük, általuk adott, kormány felett, legkönnyebb megoldást, panaszáradat &#8211, bennünk feszültséget, ország vezetőinek, mélyebb rétegekben, külvilág szebbnek, hírességek árnyékában, bolti eladót, ország vezetőségével, helyzet &#8211, pillanatra talán, világmindenség egyensúlyra, változásra való, önmagunkban levő, felettünk ítéletet, körülöttünk levőkre, összevitatkozunk, megfogalmazására, meghallgatásával, panaszáradatunk, környezetünktől, ítélkezésünkkel, elgondolkozásra, szeretteinknek, energiarablást, megfogalmaznak, világmindenség, vezetőségével, elpanaszolunk, megszólalnánk, ízléstelennek, változtassunk, kritikáinkkal, panaszainkkal, munkatársaink, szeretteinket, bosszankodunk, távolmaradása, barátainkkal, választottuk, belefektetni, feszültséget, kiszolgálnak, panaszáradat, mindenesetre, kiszolgálóba, ledegradálva, figyelmükkel, sepregessünk, választanánk, kritikánkkal, megváltozni, mosolyogjon, józanodásra, önmagunkban, akaratlanul, megfelelési, mintáinkkal, viselkedési, napjainknak, ügyetlennek, egyensúlyra, megjegyzést, viselkedése, asztrológus, legkönnyebb, panaszkodni, energiánkat, gondolattal, kritizálunk, öltözködése, kényelmesek, körülöttünk, öltözködnek, elfogadnánk, harciasabb, menekülése, késztetnek, valahonnan, vezetőinek, mosolyogni, vágyunkkal, életünknek, ösztönösen, rétegekben, igazunkért, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 927
  • e Hét: 6168
  • e Hónap: 26030
  • e Év: 201905
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.