Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
10 növény, amely bevonzza a pozitív energiákat
  2016-11-24 20:29:46, csütörtök
 
   
  Elég gyakran növényekkel díszítjük az otthonunkat vagy az irodánkat, mivel a növények felfrissítik és természetesebbé teszik a környezetünket.
Amellett, hogy kiválóan díszíthető velük az otthonunk, sok növény valójában javítja a térben a pozitív energiák áramlását, így az ember egész nap jól érezheti magát.
Ha a körülöttünk lévő tér negatív energiákkal van tele, akkor az embernek nincs lehetősége arra, hogy boldog és elégedett élete legyen.
Szerencsére azonban néhány speciális növény elhelyezésével csökkenthetők a negatív energiák otthon és az irodában is. Ez nem csak ránk lesz jó hatással, de a körülöttünk lévőkre is.

Alább 10 olyan növényről olvashat, amelyek bevonzzák a pozitív energiákat.

1. Szerencsehozó bambusz
Ha szeretné, hogy egészség, szeretet és szerencse áradjon az életébe, akkor válassza otthonra a szerencsehozó bambuszt (Dracaena braunii), ami egy beltéri növény.
Ez a növény Ázsiában évezredek óta a jó szerencse és a jólét szimbóluma.
A feng shui szerint ennek a hosszú, zöld növénynek a függőleges alakja a fa elemet reprezentálja. Ez az elem az életenergiára, a vitalitásra és a fizikai aktivitásra van hatással.
A növény szára, és levelei a bambusz szárára és leveleire emlékeztetnek, mivel hasonló kinézetűek és alakúak.
A szerencsehozó bambusz egy nagyon igénytelen növény. Helyezze a növényt a szoba azon sarkába (lehetőleg keleti vagy délkeleti), ahol kevés fényt kap, és nem éri közvetlen napfény. A szerencsehozó bambuszt tartsa üvegben, és a növény mindig álljon körülbelül 2,5 centiméteres desztillált vagy tisztított vízben.
Mindig páratlan számú szerencsehozó bambuszt tartson, mivel ezekről úgy tartják, a legnagyobb szerencsét hozzák.
Megjegyzés: Mivel a bambusz a Dracaena növények családjába tartozik, ezért mérgező növény a kutyák és macskák számára.

2. Pénznövény
Egy másik népszerű növény, amely a szobába helyezve bevonzza a pozitív energiákat, a pénznövény (Epipremnum aureum). Ezt a gyönyörű növényt más néven arany pothosnak, vadászpalástnak, vagy ezüst szőlőnek is nevezik.
A feng shui szerint ez a növény elősegíti a pozitív energiaáramlást, ami aztán jó szerencsét és jólétet hoz a ház tulajdonosaira. Ezért ajánlják a legtöbbször azt, hogy ezt a növényt inkább a házban helyezzék el a tulajdonosok, ne pedig a kertben.
Ezen kívül a pénznövény megtisztítja a levegőt a benne található mesterséges kémiai anyagoktól, amelyek a bútorokról és a tisztítószerekből kerülnek a levegőbe.
Megszűri a benti levegőt, valamint friss oxigént juttat a levegőbe.
A pénznövény az évelő növények közé tartozik, és növeszthető kúszónövényként is. Levelei szív alakúak, eléggé igénytelen, ezért rendkívül könnyen tartható és szaporítható.
A pénznövényt mindig érdemes éles sarokba állítani. Így a növény képes enyhíteni a szorongást és a stresszt, valamint megszünteti a negatív gondolatokat. Másrészről, ha lehetséges, a növényt ne helyezze északkeleti sarokba, illetve a ház északi és keleti falaihoz.
Úgy tartják, hogy a növény hajtásainak felfelé kell mutatnia, így gazdagságot, és jólétet hoz a tulajdonosaira.

3. Zsálya
Ez a gyógynövény rendkívül jó gyógyhatásokkal rendelkezik, valamint képes megszüntetni a negatív rezgéseket is.
Olyan negatív érzésektől képes megszabadítani ez a növény, mint például a dühtől és a félelemtől. Ezen kívül pedig bevonzza a pozitív energiákat az ember otthonába és irodájába.
Észak-Amerikában van egy olyan hagyomány, amelyet "átfüstölésnek" neveznek. Ennek során az emberek fehér zsálya kötegeket égetnek el azért, hogy megszabaduljanak a negatív energiáktól.
Úgy tartják, hogyha az átfüstölés jó célból történik, és megadják hozzá a kellő tiszteletet, nagyban segíti a pozitív energiákat áramlását bennünk és körülöttünk.
Az ablakban tartott cserepes zsályától az egész ház kellemes illatú lesz. A zsálya levele jó hatással van az egészségre, mivel antibakteriális, gombaölő, fertőtlenítő, görcsoldó, vérzéscsillapító, szélhajtó, vízhajtó, hipoglikémiás hatásokkal bír, és ösztrogén is található benne.
Pozitív hatásai mellett zöld színével képes felfrissíteni otthonunkat és irodánkat is. Ha lehetséges, a zsályát ne helyezze nagyon száraz, vagy nagyon alacsony páratartalmú helyiségekbe.

4. Szent bazsalikom
A szent bazsalikom (ami a hindu kultúra és az ayurvédikus gyógyászat részét képezi) megtisztítja a levegőt a negatív energiáktól, valamint bevonzza a pozitív energiákat a környezetből.
Úgy tartják, hogyha otthonunkban vagy kertünkben bazsalikomot termesztünk, azzal spirituálisan gyógyítjuk a környezetünket. Ez azt jelenti, hogy így a bazsalikom jó hatással van a lakásban lévőkre is.
A bazsalikom azon kevés növény közé tartozik, amely napi 20 órán át termeli az oxigént és köti meg az olyan káros gázokat a környezetből, mint például a széndioxid és szénmonoxid. A legjobb az, ha a növényt otthona vagy kertje északi, keleti, vagy északkeleti falához vagy szobájába teszi.
A szent bazsalikom erősen antioxidáns hatású, valamint antibakteriális, gombaölő és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, így számos probléma kezelhető vele - egészen az egyszerű megfázástól a hörghurutig, vagy a láztól kezdve az emésztési problémákig minden.
A növény zsenge levelei természetesen ehetőek: fogyaszthatóak frissen, vagy tea is készíthető belőlük. A bazsalikom leveleivel továbbá megtisztítható a víz is. Ha a megtisztított vízzel körbehinti a lakást, azzal elősegítheti a pozitív energiák áramlását.

5. Orchidea
A feng shui szerint az orchidea egy olyan cserepes növény, amely bevonzza a pozitív energiákat. Azonban nem csak az otthonunkban képes javítani az energiaáramlást, de bennünk is - mind spirituálisan, mind fizikailag.
Az ókori görög az orchideát a termékenységgel és férfiassággal hozták összefüggésbe, ezért gyakran ajándékozták friss házasoknak.
Ez a tartós virágfajta gyönyörű, valamint sokféle alakban és méretben kapható, így bármelyik háztartás kiváló dísze lehet. Továbbá az orchidea édes és kellemes illata az ember kedvét is javítja.
Az orchidea, mint a többi növény is, elnyeli a széndioxidot, éjszaka pedig oxigént szabadít fel. Ezért aztán az orchideát érdemes a hálószobában elhelyezni.
Ez a virág szerencsére nem csak szép, de könnyű róla gondoskodni is, mivel azt szereti a legjobban, ha a földje mindig egy kicsit nedves.

6. Vitorlavirág vagy békeliliom
A békeliliom egy olyan gyönyörű virágos növény, mely jó hatással van a spirituális, mentális és fizikai egészségünkre. A növény fényes, sima levelei hozzájárulnak az otthonunkban a jó energia áramlásához.
Továbbá a békeliliom képes megtisztítani a levegőt, mivel lebontja és semlegesíti a házban lévő káros gázokat. Méregteleníti a levegőt, így az olyan méreganyagok is eltűnhetnek a levegőből, mint a formaldehid, a benzin és a szénmonoxid.
A békeliliomról nagyon egyszerű gondoskodni, mivel kedvelik az árnyékos, sötét helyeket, ezért kiválóan díszíthetőek vele a pincék, kicsi irodák és a sarokszekrények.
A békeliliom a hálószobában is elhelyezhető, mivel biztosítja jó alváshoz szükséges nyugalmat és béke érzését.
Továbbá nagyon mutatós növény is, mivel sötétzöld leveleihez gyönyörű hófehér virágok társulnak.

7. Rozmaring
A rozmaringgal biztosítható, hogy mind fizikailag, mind mentálisan jól érezzük magunkat. A rozmaring megtisztítja a levegőt, így az otthona és az irodája is megtisztul a káros méreganyagoktól.
Továbbá már az ókorban is tudták, hogy pozitív egészségügyi hatásai miatt jól kezelhetőek vele még a súlyosabb egészségügyi problémák is.
Rendkívül finom illata azonnal javítja a kedvet, csökkenti a kimerültséget, enyhíti a szorongást, javítja a memóriát, valamint megszünteti az álmatlanságot és az energiahiányos állapotot. A rozmaring megnyugtatja az embert, ezért mindenképp érdemes helyet keresni neki az otthonunkban.
A rozmaring kedveli a napos helyeket, és kis vízzel is megelégszik.
Leveleiből tea készíthető, amivel különösen hatékonyan kezelhető a fejfájás.
Ha szeretné, hogy a rozmaring bevonzza lakásába a pozitív energiákat, varrjon zsákocskákat, ezekbe tegyen szárított rozmaringot, és a zsákocskákat helyezze el a lakás különböző részeiben.

8. Jázmin
A jázmin a szerelmesek virága, mivel bevonzza a pozitív energiákat, megerősíti a kapcsolatokat és hozzájárul a romantikus érzések kialakulásához.
A jázmin édes illata megszünteti a szobában áramló negatív energiákat, növeli az önbizalmat és optimistábbá tesz.
Továbbá az illata nyugtató hatású, és új energiával tölti fel az embert - még a szomorúság is megszűnik tőle és feloldhatóak vele a mentális blokkok.
Ha bent szeretné tartani, tegye ezt a gyönyörű növényt egy délre néző ablak közelébe. Elhelyezheti a növényt a hálószobában is, vagy bármelyik másik szobában, ahol sok időt tölt a partnerével.
Ha a kertben szeretné a jázmint elültetni, akkor ültesse kertje északi, keleti vagy északkeleti részébe.

9. Aloe vera
Az aloe vera köztudottan jó szerencsét hoz és bevonzza a pozitív energiákat. A növény által felszabadított energiákkal pedig megszüntethető a rossz szerencse és a negatív energiák áramlása.
Erről a növényről könnyű gondoskodni, így állandó dísze lehet otthonunknak. Az aloe vera nem szereti a közvetlen napfényt, a félárnyékot és a mesterséges fényt viszont kedveli; rendszeres öntözést igényel. Mivel a növény nem szereti vízben állni, ezért gondoskodni kell a megfelelő vízelvezetésről.
Az aloe vera nem csak gyönyörű növény, de gyógyhatásai miatt rendkívül jól kezelhetőek vele a különböző kisebb balesetek. A kisebb égési sérülésektől a pattanásokig, a leggyakoribb bőrproblémák egyszerűen kezelhetőek vele.
Tanácsos az aloe verát a folyosón elhelyezni, így a növény felszívhatja az otthonunkban áramló negatív energiákat. A folyosón kívül ezt a növényt a nappaliban is elhelyezheti, vagy abban a helyiségben, amelyben a vendégeket szokta fogadni.
A növényt a kertben is elülthetheti, így biztosíthatja magának, hogy pénzügyileg stabil maradhasson.

10. Krizantém
A krizantém bevonzza a pozitív energiákat, valamint távol tartja a negatív energiákat is. A buddhizmusban a krizantém a tisztaság és az őszinteség jelképe. Érdekes, hogy a kínaiak és a japánok szerint a krizantém gyógyerővel bír.
Továbbá a virág kiválóan képes megtisztítani a levegőt és eltávolítja a méreganyagokat is, mint például a triklóretilént, benzint, formaldehidet, ammóniát és más vegyi anyagokat.
A növény elősegíti, hogy otthon jól érezzük magunkat, és a hosszú életet szimbolizálja. Mivel hozzájárul ahhoz, hogy az ember boldognak és jókedvűnek érezze magát, tanácsos olyan helyre tenni, ahol folyamatosan feszültség generálódik. A krizantémnak gyönyörű virágai vannak, így már a látványa is gyakran nyugtató hatású.
Mivel a virágok sokféle színűek lehetnek (beleértve a pirosat, narancssárgát, sárgát, fehéret és lilát), így könnyedén kiválaszthatja azt, amelyik a legjobban illik az otthonához.
Akár a kertben, akár egy cserépben van az ablakban, ugyanolyan jó hatással van a ház lakóira. Tartását tekintve pedig nem kifejezetten szereti a közvetlen napfényt.

További tippek:

-Szüntesse meg otthonában és irodájában a negatív, zavaró energiákat. Szabaduljon meg a felesleges és alig használt tárgyaktól, mivel ezekben nagy mennyiségben található negatív energia.
- Rendszeresen takarítson otthon és az irodájában is. Tartson rendet és minden tárgy legyen a helyén.
- Szellőztessen gyakran, engedje be az otthonába a napfényt és a friss levegőt.
- Hogy megtörje a negatív energia áramlását, néhány havonta tolja át a bútorokat.
- Tegye élénkebbé a lakást élénk színekkel, amelyek energikusabbá és boldoggá teszik.
- Meditáljon otthon, mivel a pozitív energia meditáció közben is áramlani kezd.
- Vegye körül magát pozitív emberekkel.
Csakis egészséges ételeket egyen, mivel a táplálékban lévő energia közvetlen befolyással van a szervezetére.
- Naponta legalább 10 percet töltsön nevetéssel.
- Legyen optimista, és ne hagyja, hogy a negatív érzelmek befolyásolják a gondolatait és a viselkedését.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: megszabaduljanak, vérzéscsillapító, tulajdonságokkal, termékenységgel, sarokszekrények, kúszónövényként, természetesebbé, antibakteriális, energiaáramlást, vízelvezetésről, méreganyagoktól, vadászpalástnak, gyógyhatásokkal, környezetünket, megszabadítani, elhelyezésével, megtisztítható, felszabadított, tulajdonosaira, fogyaszthatóak, triklóretilént, méreganyagokat, megszüntethető, energiahiányos, kialakulásához, kiválaszthatja, gyulladásgátló, átfüstölésnek, spirituálisan, békeliliomról, méregteleníti, megtisztítani, hozzájárulnak, szerencsehozó, férfiassággal, szimbolizálja, otthonunkat vagy, növények felfrissítik, pozitív energiák, ember egész, körülöttünk lévő, embernek nincs, negatív energiák, körülöttünk lévőkre, pozitív energiákat, szerencsehozó bambuszt, beltéri növény, növény Ázsiában, jólét szimbóluma, feng shui, függőleges alakja, fizikai aktivitásra,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
11.15. 16:41 Varga Judit: a kormány elkötelezett a romaintegráció mellett
11.15. 16:41 Bemutatták Gazsó Ferenc posztumusz művét
11.15. 16:01 Magyarországon a felnőtt lakosság számolási készsége meghaladja az OECD ors...
11.15. 16:01 Tőzsde - Erősödő mutatók nyitáskor
11.15. 15:52 RÖVÍDHÍR - BAMOSZ: 0,6 százalékkal csökkent a befektetési alapokban kezelt ...
11.15. 15:52 Elkezdték a gázképződés felszámolását a Mátrai Erőmű Zrt. visontai telephel...
11.15. 15:52 Katalán válság - Felmérés: tovább csökkent a függetlenségi törekvések támog...
11.15. 15:52 Romániai elnökválasztás - Az alkotmánybíróság jóváhagyta az első forduló er...
11.15. 15:52 Csökkent az ipari termelés az Egyesült Államokban októberben
11.15. 15:51 LMP: magyar érdekkel nem igazolható a Budapest-Belgrád vasúti fejlesztés
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Őszi kép  Facebookon kaptam  Szép csütörtököt!  Őszi kép szarvasokkal  Ellenség  Derűs, szép jó reggelt!  Negyven fok  Harmónia......  Levél gyűjtés  Romantikus párok  Őszi kép  Természetes agyserkentők  Szentlélek  Felhő fa  Zirkus wie anno dazumal  Őszi levelek  Png óra  Negyven fok  Jó reggelt!  Nagy levelű szobanövény  Jó reggelt!  Őszi levelek  Őszi kép  Őszi kép  Maci szívvel  Negyven fok  Ami a legnagyobb, azt nem éred...  Vörös rózsák  Őszi kép  Gyertya  Kislány őszi levéllel  Facebookon kaptam  Miklya Zsolt : Vigyen…  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Levél gyűjtés  Aki zavarja a templom meghitt ...  Az ember...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Lila, uszályos ruhában a menya...  Megváltás  Kislány őszi levéllel  Keresztről való beszéd  Rózsa csokor  Napraforgók  Rózsaszín rózsa  Őszi kép  Facebookon kaptam  Miért együnk céklát ?  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Harmónia......  Szép csütörtököt!  Megváltás  Őszi levelek  Szent  Png nő  Úgy koppan az eső  Az ember...  Vörös rózsák  Facebookon kaptam  Átlátszó cserépben - szobanövé...  Rózsaszín rózsa  Kékfény - Rendőrségi felhívás  Facebookon kaptam  Szép csütörtököt!  Derűs, szép jó reggelt!  Facebookon kaptam  Fekete cica  Udvarias férfi - romantikus pá...  Szép szobanövények  Banyapúp  Elme  Bon bon  Mai harmónia kártyám  Útravaló – 2019. novembe...  Png óra  Emlékezés  Őszi csokor  Facebookon kaptam  Vízcseppes rózsa  Őszi kép  Aki zavarja a templom meghitt ...  Őszi kép  Sárga rózsa  Vízcseppes őszi levél  Facebookon kaptam  Vízcseppes rózsa  Csinos, fiatal pár  Őszi gyümölcsök  Maci szívvel  Dáliák  Elme  Fantázia kép  Elme  Úgy koppan az eső  Maci szívvel  Posertube 
Bejegyzés Címkék
otthonunkat vagy, növények felfrissítik, pozitív energiák, ember egész, körülöttünk lévő, embernek nincs, negatív energiák, körülöttünk lévőkre, pozitív energiákat, szerencsehozó bambuszt, beltéri növény, növény Ázsiában, jólét szimbóluma, feng shui, függőleges alakja, fizikai aktivitásra, növény szára, bambusz szárára, szerencsehozó bambusz, nagyon igénytelen, szoba azon, növény mindig, legnagyobb szerencsét, másik népszerű, szobába helyezve, gyönyörű növényt, növény elősegíti, pozitív energiaáramlást, növényt inkább, házban helyezzék, pénznövény megtisztítja, benne található, tisztítószerekből kerülnek, benti levegőt, évelő növények, pénznövényt mindig, növény képes, negatív gondolatokat, növény hajtásainak, gyógynövény rendkívül, negatív rezgéseket, ember otthonába, olyan hagyomány, emberek fehér, negatív energiáktól, kellő tiszteletet, ablakban tartott, zsálya levele, szent bazsalikom, hindu kultúra, ayurvédikus gyógyászat, lakásban lévőkre, bazsalikom azon, olyan káros, növényt otthona, egyszerű megfázástól, láztól kezdve, emésztési problémákig, növény zsenge, bazsalikom leveleivel, megtisztított vízzel, olyan cserepes, otthonunkban képes, ókori görög, tartós virágfajta, orchidea édes, ember kedvét, többi növény, orchideát érdemes, hálószobában elhelyezni, virág szerencsére, földje mindig, kicsit nedves, olyan gyönyörű, növény fényes, békeliliom képes, házban lévő, olyan méreganyagok, békeliliomról nagyon, rozmaringgal biztosítható, rozmaring megtisztítja, káros méreganyagoktól, súlyosabb egészségügyi, energiahiányos állapotot, rozmaring megnyugtatja, rozmaring kedveli, napos helyeket, rozmaring bevonzza, zsákocskákat helyezze, lakás különböző, szerelmesek virága, romantikus érzések, jázmin édes, szobában áramló, illata nyugtató, mentális blokkok, délre néző, kertben szeretné, jázmint elültetni, aloe vera, növény által, , ,
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 36 db bejegyzés
e év: 1348 db bejegyzés
Összes: 37260 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 869
  • e Hét: 12134
  • e Hónap: 23615
  • e Év: 595489
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.