Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az imádság elveszett tudománya
  2017-03-10 21:38:17, péntek
 
  Az ősi hagyományok szerint az imádság hatása máshonnan ered, nem magukból az ima szavaiból. Talán ebben a tényben rejlik a magyarázat, miért tűnik úgy, hogy oly sokan elvesztették az imádságba vetett hitüket.

A Biblia 4. századi csonkításai után azok a részletek, melyeken az imádság nyelvezete alapul, fokozatosan kikoptak a nyugati hagyomá­nyokból, pusztán a szavakat hagyva maguk után.

Ebben az időszakban sokan kezdték azt hinni, hogy az imádság hatalma egyedül a kimondott szóban lakozik. A 4. század előtti szövegek kinyilatkoztatásai azonban arra emlékeztetnek bennünket, hogy a magán- és mássalhangzóknak önmagukban nincsenek olyan mágikus kódjai, melyek elfeledett birodalmak kapuját tárnák ki előttünk.

Az imádság titka a magasztalás szavain, a varázsigéken és a ,,legfelsőbb erőkhöz" intézett, ritmikus zsolozsmákon túl rejtőzik. A Holt-tengeri tekercsekhez hasonló szövegek arra sarkallnak minket, hogy éljük is át az imádságainkban megfogalmazott szándékokat, mert ha a szavakat ,,csak a száj ejti ki, olyanok, akár a holt kaptár..., mely nem ad többé mézet"

Az imádság hatalma valamilyen szavakba nem önthető és írásba sem foglalható erőben rejlik: azokban az érzésekben, melyeket az ima szavai ébresztenek bennünk.

Az imádsá­gaink során átélt érzelmeink nyitják meg az utat, és világítják meg az ösvényt a látható és a láthatatlan erők birodalmába egyaránt.

Bár az ősi iratok is gyakran utalnak a teremtéssel való egyesülésünk ezen aspektusára, magánkihallgatásunk során a tibeti apát adta meg a végső bizonyosságot az imádság érzés-alkotóelemével kapcsolatban.

Amikor arra a kérdésemre válaszolt, hogy mi játszódik le a szerzetesekben és a szerzetesnőkben, hisz mi csak imádságaik külső megnyilvánulásainak lehetünk tanúi, az apát egyetlen szóval válaszolt: érzés.

Az imádságok külső megnyilvánulásai, melyeket Tibet kolostoraiban láthattunk - vagyis a mozdulatok és hangok együttese - abban segítenek a szerzeteseknek és szerzetesnőknek, hogy eljussanak e belső érzésekhez.

Az apát válaszában még tovább ment egy lépéssel, amikor azt mondta, hogy az érzés nem pusztán az imádság egy tényezője. Nyomatékosan kijelentette, hogy az érzés maga az imádság!

Amikor eggyé válunk világunk alkotóelemeivel, egyúttal az élet nagy rejtélyeibe is betekintést nyerünk; lehetségessé válik számunkra ,,látni a láthatatlant, hallani azt, amit nem hallhat a fül, és kimondani a ki nem mondott szót".

Az imádságnak legtisztább formájában nincs is semmiféle külső megnyilvánulása. Bár elmondhatjuk a szavak előírásszerű sorozatait, melyek nemzedékről nemzedékre öröklődtek, ezek azonban csak az érzést teremtik meg bensőnkben, mellyel megérinthetjük a körülöttünk lévő világot.

Bármilyen szavakat választunk is ahhoz, hogy szavakba öntsük imánkat, ezek legjobb esetben is csak megközelítő leírását adhatják az átélt érzésnek.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: mássalhangzóknak, megnyilvánulásai, szerzetesnőkben, szerzetesnőknek, alkotóelemeivel, megnyilvánulása, alkotóelemével, imádságainkban, megérinthetjük, szerzetesekben, megfogalmazott, szerzeteseknek, kolostoraiban, emlékeztetnek, bizonyosságot, elvesztették, egyesülésünk, varázsigéken, lehetségessé, tekercsekhez, láthatatlant, kapcsolatban, előírásszerű, elmondhatjuk, zsolozsmákon, nyomatékosan, kijelentette, hagyományok, fokozatosan, teremtéssel, rejtélyeibe, aspektusára, megközelítő, nemzedékről, magasztalás, szándékokat, imádság hatása, tényben rejlik, imádságba vetett, imádság nyelvezete, nyugati hagyomá­nyokból, szavakat hagyva, időszakban sokan, imádság hatalma, kimondott szóban, imádság titka, magasztalás szavain, imádságainkban megfogalmazott, szavakat „, száj ejti, holt kaptár…, imádsá­gaink során,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tanuld meg ezt a versemet  Őrizkednünk kell...  s immár én is felragyogva, ért...  Egy hatékony szolga  Soha ne kedvezz...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Akarat  Paul David Tripp Április 19  Albert Einstein gondolata  A sors  A boldog családok mind hasonló...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Tanuld meg ezt a versemet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png nő  Gonosz démon-álarc  Alázat  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Mai harmónia kártyám  Idő  Kövesd a cowboyt!  Kellemes délutánt kívánok  Nem tudhatod  Tanuld meg ezt a versemet  Paul David Tripp Április 20  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Nem számIt  Tóth Ágnes - Szervusz pad  s immár én is felragyogva, ért...  A boldog családok mind hasonló...  Szép estét  Paul David Tripp Április 19  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Gonosz démon-álarc  George Byron - Ahogy itt jár -...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png férfi  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png csokor  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Lóhere  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ágai Ágnes – Csendélet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy lelki imádság  Png fotel  Szép estét  Erdőn  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor 
Bejegyzés Címkék
imádság hatása, tényben rejlik, imádságba vetett, imádság nyelvezete, nyugati hagyomá­nyokból, szavakat hagyva, időszakban sokan, imádság hatalma, kimondott szóban, imádság titka, magasztalás szavain, imádságainkban megfogalmazott, szavakat &#8222, száj ejti, holt kaptár&#8230, imádsá­gaink során, láthatatlan erők, teremtéssel való, tibeti apát, végső bizonyosságot, kérdésemre válaszolt, apát egyetlen, imádságok külső, apát válaszában, érzés maga, élet nagy, imádságnak legtisztább, szavak előírásszerű, érzést teremtik, körülöttünk lévő, átélt érzésnek, mássalhangzóknak, megnyilvánulásai, szerzetesnőkben, szerzetesnőknek, alkotóelemeivel, megnyilvánulása, alkotóelemével, imádságainkban, megérinthetjük, szerzetesekben, megfogalmazott, szerzeteseknek, kolostoraiban, emlékeztetnek, bizonyosságot, elvesztették, egyesülésünk, varázsigéken, lehetségessé, tekercsekhez, láthatatlant, kapcsolatban, előírásszerű, elmondhatjuk, zsolozsmákon, nyomatékosan, kijelentette, hagyományok, fokozatosan, teremtéssel, rejtélyeibe, aspektusára, megközelítő, nemzedékről, magasztalás, szándékokat, körülöttünk, csonkításai, ébresztenek, betekintést, birodalmába, láthatatlan, legtisztább, kérdésemre, imádságaik, világítják, birodalmak, valamilyen, sarkallnak, legfelsőbb, elfeledett, foglalható, érzelmeink, önmagukban, érzésekben, időszakban, mozdulatok, érzésekhez, eljussanak, sorozatait, válaszában, formájában, imádságnak, nyelvezete, nemzedékre, magyarázat, láthattunk, öröklődtek, választunk, bensőnkben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2846
  • e Hét: 11628
  • e Hónap: 43114
  • e Év: 247815
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.