Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kanyaróról
  2017-03-13 22:35:34, hétfő
 
 



Minden remény megvolt rá és talán még ma is megvan, hogy ez a vírus eltűnjék örökre a Földről, ahogy ez a fekete himlő esetében is megtörtént, de az utóbbi évtizedek erre az optimizmusra nem szolgáltatnak okot.

A kanyaró a légző rendszer, bőr, és az immunrendszer gyulladásos megbetegedése. Súlyos betegség, amelynél minden századik esetben számolhatunk szövődményekkel (tüdőgyulladás, átmenetei idegrendszeri károsodások) és minden ezredik esetre esik egy halálos agyvelőgyulladás is, amit ma még gyógyítani nem tudunk. Leggyakrabban gyógyszerrel kezelik, ám lehetőség nyílik a betegség természetes kezelésére is, természetesen szigorúan csak orvosi felügyelet mellett. Kanyaró gyógyítására az alábbi természetes módszereket alkalmazhatja:

Friss gyümölcslevek
Anti-oxidánsokkal telítettek, valamint vitaminokkal, ásványi anyagokkal, és nyersanyagokkal látják el szervezetét, mindemellett belülről hidratálják azt. Minél több ananász-, narancs-, mandarin-, és citromlevet fogyasszon. Jól szellőző szobában tartózkodjon a betegséggel járó viszkető érzés megszüntetésére.

Védje szemeit
Szemei nagyon érzékenyen reagálhatnak a kanyaróra, előfordulhat, hogy az erősebb fény bántja szemeit. Próbáljon enyhén megvilágított helységben tartózkodni, vagy húzza be a függönyöket, ezzel védve a meggyengült szemizmokat és -sejteket.

Mandarinos és citromos víz
A nyáron közkedvelt ital helyreállítja a szervezet elektrolit egyensúlyát, emellett pedig vitaminokkal is ellátja a szervezetet, valamint a hasi- és emésztési problémákat is orvosolja.

Kurkuma
Az indiai fűszert főképp színe miatt használják főzéskor, ám számtalan egészségügyi hatása is van. A kanyaró gyógyításához adjon mézet és töklevet egy kevés kurkumához majd itassa meg a beteggel. Ízét ugyan meg kell szokni, kellemetlen lehet, de hatékonysága miatt megéri. A keverék kurkuma tartalma miatt gomba- és baktériumölő hatású, a méz antioxidáns, a töklé pedig vértisztító hatású. Keverékük segíti egészsége visszaállítását és immunrendszere megerősítését.

Édesgyökér
Leginkább a kanyaró tüneteként kialakuló köhögés gyógyítására alkalmazzák. Porított formában nagyobb üzletekben kapható, mézzel keverve gyógyíthatja vele köhögését.

Mandula
Éjszakára áztasson be pár szem mandulás, reggel pedig húzza le héjukat, majd nyerje ki a mandula levét és keverje el árpanyákkal. A köhögést is gyógyítja, valamint a mandulának köszönhetően szeme egészségét is megőrzi. A legjobb hatás érdekében beáztatott mandulát fogyasszon, mert a szem egészségéért felelős enzimek ilyenkor aktiválódnak.

Lázcsillapító
A kanyaró általában lázzal együtt járó betegség, amelyet a sarokra helyezett apróra vágott hagymával, zúzott fokhagymával, vagy olívaolajjal csökkenthet.

Hal
Magas a fehérjetartalma, a halolaj pedig csodákat tesz a bőrrel. Megviselt bőre nyugtatása érdekében minél nagyobb olajtartalmú halat fogyasszon, mint a halobut vagy a kagylófélék.

Tej és tejtermékek
Az egészséges baktériumok biztosítása érdekében fogyasszon naponta joghurtot. Amely a szervezet belső gyógyulását segíti, javítja az emésztést, és az étvágynak is jót tesz. Fehérje biztosítása érdekében fogyasszon tojást, és kecske- vagy tehéntejet.

Zöldségek és gyümölcsök
A lehető legrövidebb ideig főzze a zöldségeket, így a főzés közben nagyrészt elvesztett vitamintartalmuk és élelmi rost tartalmuk is megmarad.

Kókusz
Levének fogyasztása tápanyagokkal látja el a szervezetet, olaját bőrére kenve pedig a kanyaró okozta viszkető érzést csökkentheti.

Neem levél
A keserű ízű levél gyógyerejére esküsznek őseink, amely gyógyhatásain túl még a molyokat is távol tartja a ruhákból. A kanyarót okozta kiütéseket is gyógyítja, a leveleket az érintett testfelületre helyezve. Ezalatt csökkenti a fertőzés terjedését a baktériumok, vírusok, és gombák elpusztításával. A viszkető érzést és a kipattogzást is csökkenti. Ha nem akarja közvetlenül testére helyezni a leveleket, vízben megfőzheti őket és kádfürdőként, hígítva érezheti hatását.

Indiai egres
A kanyaró okozta lázra és bőrproblémákra nyújt gyógyírt. Önmagában frissen, enyhén megsózva, vagy konzervként tartósított formában is fogyaszthatja. Porított formáját fürdővizébe keverheti, így csökkentheti a kínzó viszketést.

Padlizsán
Magjai segítik a kanyaró elleni immunitás kialakítását, csupán 1 gramm rendszeres padlizsánmag fogyasztás gyorsan és sikeresen gyógyítja a kanyarót.

Calendula virágpor
A legtöbb gyógynövény üzletben kapható por, varázsereje a gyógyulási idő lerövidítésében rejlik. Forraljon fel 3 bögrényi vizet, hagyja langyosra hűlni, adjon hozzá egy evőkanálnyi calendula virágport, majd igya meg a keveréket.

Naponta kétszer fogyassza a teljes gyógyulásig, immunrendszere erősítése érdekében gyógyulás után is igya pár napig.

A kanyaró egy cseppfertőzéssel terjedő, igen fertőző betegség, lappangási periódusa 7-10 nap, amennyiben kiteszi magát a vírusnak, 90% eséllyel el fogja kapni.

Tünetei a következőek lehetnek:
- szemgyulladás, vörös szem, amely könnyezhet, irritált érzésű lehet
- erős köhögés
- nátha
- magas láz
- kiütések megjelenése a testen
- a szájban megjelenő sebek:

A kanyaró egyéb, más problémákhoz is vezethet, akár halálos kimenetelű is lehet a betegség. Egyéb, kevésbé súlyos következménye lehet vakság, tüdőgyulladás, hörghurut, vagy a fül fekélyesedése. Az agyra is ráhúzódhat, annak gyulladását okozhatja.

Ezen okokból nagyon fontos, hogy oltassa be magát a betegség ellen, és igyekezzen mindig egészséges lenni.

Egyetlen módon lehet megakadályozni a betegség kialakulását, amennyiben idejében beoltatja magát ellene. Mivel cseppfertőzéssel terjed, ne érintkezzen beteg személlyel, amennyiben teheti. Orvosa által felírt gyógyszeres kezelés mellett a fenti házi praktikák segíthetik a gyorsabb felépülést. Van egy kísérleti gyógyszer, aminek még neve sincs, csak egy kódszáma, és képes a kanyaró vírusnak egy kulcsfontosságú proteinjének a szintézisét blokkolni, de még emberben nem próbálták ki idáig. De ez sem fogja soha kiváltani a védőoltást.

Betegsége alatt étvágya valószínűleg csökkenni fog, ezért mindenképp igyon elég folyadékot, valamint a tápanyagokat próbálja folyadék formájában biztosítani szervezetének.

A betegség terjedésének megállítása érdekében az érintett személyt mindenképpen el kell különíteni a nem érintett, egészséges személyektől.

Amennyiben szemét irritálja a fény, azonnal keresse fel orvosát, így elkerülheti az esetleges komplikációkat.
Előfordulhat, hogy felnőttként, vagy gyengített formában a védőoltás után kapja el a betegséget. Mindegyik esetben keresse fel orvosát, a fenti praktikákkal pedig gyorsítsa gyógyulását és a későbbi betegségek ellen erősítse immunrendszerét.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: agyvelőgyulladás, cseppfertőzéssel, vitamintartalmuk, megszüntetésére, lerövidítésében, szövődményekkel, visszaállítását, immunrendszerét, kulcsfontosságú, elpusztításával, nyersanyagokkal, fehérjetartalma, megakadályozni, immunrendszere, bőrproblémákra, komplikációkat, tüdőgyulladás, fogyaszthatja, idegrendszeri, megvilágított, gyógyításához, immunrendszer, testfelületre, megbetegedése, fekélyesedése, alkalmazhatja, lázcsillapító, gyümölcslevek, tápanyagokkal, természetesen, szemgyulladás, helyreállítja, következménye, gyógyhatásain, leggyakrabban, szervezetének, vírus eltűnjék, fekete himlő, utóbbi évtizedek, légző rendszer, immunrendszer gyulladásos, halálos agyvelőgyulladás, betegség természetes, alábbi természetes, betegséggel járó, erősebb fény, meggyengült szemizmokat, nyáron közkedvelt, szervezet elektrolit, indiai fűszert, kanyaró gyógyításához, kevés kurkumához,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Ott van  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  különleges  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Müller Péter tollából  különleges  ajándék, mellyel meglepem  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Erdei gyöngyvirág  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul Éluard - És egy mosoly  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Szeretem ujjad karcsuságait,  A hagyma antibakteriális hatás...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Előnyök, amelyeket a meditáció...  "Ez egy csoda"  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerű  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Hamvas Béla  Otthon  Facebookon kaptam  Magamnak  Magyar költészet napja  Esterházy Péterre emlékezünk  Mindent de mindent visszakap  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Egy barátság története  Eduardo Sacheri gondolata  Jan Twardowski - Siessünk  Az ember  Nagy és kis csodák  Nem kell hozzá fürdőruhás  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Pitypang szökőkút  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  ajándék, mellyel meglepem  Jázmin  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Nagy és kis csodák  Kertem  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Szívek  Tanmese  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Van néhány kérdés, amin gondol...  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Baranyi Ferenc - N i n c s 
Bejegyzés Címkék
vírus eltűnjék, fekete himlő, utóbbi évtizedek, légző rendszer, immunrendszer gyulladásos, halálos agyvelőgyulladás, betegség természetes, alábbi természetes, betegséggel járó, erősebb fény, meggyengült szemizmokat, nyáron közkedvelt, szervezet elektrolit, indiai fűszert, kanyaró gyógyításához, kevés kurkumához, keverék kurkuma, töklé pedig, kanyaró tüneteként, mandula levét, mandulának köszönhetően, legjobb hatás, szem egészségéért, kanyaró általában, sarokra helyezett, halolaj pedig, halobut vagy, egészséges baktériumok, szervezet belső, lehető legrövidebb, főzés közben, kanyaró okozta, kanyarót okozta, érintett testfelületre, fertőzés terjedését, viszkető érzést, kínzó viszketést, kanyaró elleni, legtöbb gyógynövény, evőkanálnyi calendula, teljes gyógyulásig, cseppfertőzéssel terjedő, következőek lehetnek, szájban megjelenő, kanyaró egyéb, betegség ellen, betegség kialakulását, fenti házi, gyorsabb felépülést, kísérleti gyógyszer, kanyaró vírusnak, kulcsfontosságú proteinjének, szintézisét blokkolni, tápanyagokat próbálja, betegség terjedésének, érintett személyt, esetleges komplikációkat, védőoltás után, fenti praktikákkal, későbbi betegségek, agyvelőgyulladás, cseppfertőzéssel, vitamintartalmuk, megszüntetésére, lerövidítésében, szövődményekkel, visszaállítását, immunrendszerét, kulcsfontosságú, elpusztításával, nyersanyagokkal, fehérjetartalma, megakadályozni, immunrendszere, bőrproblémákra, komplikációkat, tüdőgyulladás, fogyaszthatja, idegrendszeri, megvilágított, gyógyításához, immunrendszer, testfelületre, megbetegedése, fekélyesedése, alkalmazhatja, lázcsillapító, gyümölcslevek, tápanyagokkal, természetesen, szemgyulladás, helyreállítja, következménye, gyógyhatásain, leggyakrabban, szervezetének, megerősítését, szolgáltatnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1243
  • e Hét: 11357
  • e Hónap: 25106
  • e Év: 229807
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.