Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tíz szupertáplálék a lapos hasért
  2017-04-06 22:27:17, csütörtök
 
   
  A hasi zsír, amely a has középső részénél halmozódik fel, sokak számára nagy probléma. A hasi zsír nem csak hogy nem vonzó, de a magas vérnyomás, a cukorbetegség és a májbetegségek kockázatát is növeli. Sokan fogyókúrázni kezdenek a laposabb hasakért, ám nem ez a legjobb megoldás. A hasi zsírtól úgy szabadulhatunk meg, ha okosan állítjuk össze az étrendünket és naponta végzünk testmozgást.
Tudni, hogy miket kell rendszeresen fogyasztanunk, már fél siker. A másik tényező a mindennapi testmozgás - olyan gyakorlatok végzése, amelyek a mi testalkatunkhoz legjobban illenek. Vannak ételek, amelyek segítenek csökkenteni a hasi zsírt.


A 10 legjobb szupertáplálék a hasi zsír csökkentésére:

1, Mandula
A mandulában rengeteg egészséges zsír - egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírok -található; ezek segítenek elkerülni a túlevést. Az American Journal of Clinical Nutrition egy kutatása bebizonyította, hogy a mandula fogyasztása elnyomja az éhséget, ráadásul a szívbetegségek ellen is védelmet nyújt.

A mandula magas magnéziumtartalma elősegíti az izmok egészségének fenntartását az egészséges izomzat pedig hasznunkra válik, ha több zsírt szeretnénk égetni.

Emellett a mandula magas rosttartalma miatt tovább érezzük eltelve magunkat. Mindig tartsunk otthon pörkölt mandulát, és fogyasszuk nassolásként, salátában vagy más ételekben!

2, Görögdinnye
Az Amerikai Dietetikus Társaság a görögdinnyét tartja a tökéletes gyümölcsnek a hasi zsír csökkentésére. Ennek a gyümölcsnek 91 százaléka víz, így természetes vízhajtóként működik. Fogyasztása után tovább érezzük eltelve magunkat, ráadásul segít csökkenteni a test víztartalmát.

Ez a lédús növény rendkívül gazdag B1, B6 és C-vitaminban, valamint tartalmaz magnéziumot és káliumot is. Kevés kalória található benne, és koleszterinmentes.

A Kentucky Egyetem egy érdekes kísérlete során megállapították, hogy nyolc héten át napi két pohár görögdinnyelé fogyasztása csökkenti a testsúlyt (különösen a has tájékán lerakódott zsírt). A görögdinnye rendszeres fogyasztása csökkenti a koszorúerek szűkületének és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

3, Bab
A különböző babok rendszeres fogyasztása segít megszabadulni a hasi zsírtól, erősíteni az izmokat és javítani az emésztési folyamatokon.

A bab remek oldható rostforrás. Ez a fajta rost különösen a hasi zsírt veszi célba: segít lebontani, hogy a zsír távozhasson a szervezetből. Emellett a babokban lévő fehérje energiával látja el a testet. Ezt a zöldséget könnyen beépíthetjük az étrendünkbe salátákkal, levesekkel vagy más babos ételek elkészítésével.

4, Zeller
A lapos hasért rakjuk tele a tányérunkat olyan zöld leveles zöldségekkel, mint a zeller! Ebben a zöldségben alig van kalória, viszont gazdag rostban, kalciumban és C-vitaminban, amelyek segítenek a fogyásban.
Igyunk fél pohár zellerlevet ebéd vagy vacsora előtt, hogy kitisztuljon az emésztőrendszerünk! Zellert salátákhoz vagy levesekhez is adhatunk. A zellerben található apigenin csökkenti a petefészekrák kockázatát is.

5, Uborka
Az uborka egy rendkívül frissítő zöldség kevés kalóriával. 100 g uborkában kb. 96 százalék víz és csak 46 kalória található, emellett tele van ásványi anyagokkal, rosttal és vitaminokkal.

Az uborkasaláta napi fogyasztása hatékony és egészséges módszer a méreganyagok eltávolítására a szervezetünkből, valamint segít a fogyásban is. Az uborka mindemellett ragyogó bőrt kölcsönöz a fogyasztóinak a magas B és C-vitamintartalmának köszönhetően.

6, Paradicsom
Egy nagyobb paradicsomban csupán 33 kalória van. Tartalmaz viszont egy 9-oxo-ODA nevű vegyületet, amely csökkenti a zsírok szintjét a vérben, ezzel pedig segít szabályozni a hasi zsírt is. Ez a vegyület az elhízással kapcsolatos krónikus betegségek kezelésében is segítséget nyújt.

A paradicsomban található likopin nevű antioxidáns csökkenti a ráncokat, csökkenti a koleszterinszintet és a rák ellen is felveszi a harcot. A paradicsom remek vas- és káliumforrás, valamint tartalmaz A és C-vitamint is. Az egészségünk érdekében mindennap együnk nyers vagy főtt paradicsomot!

7, Avokádó
Az avokádó a benne található egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírok, valamint a lecitin segítségével szabályozza a testsúlyt.

A magas rosttartalma miatt a fogyasztásával elnyomhatjuk az éhséget. Ezen kívül az avokádó rengeteg gyógyító (antibakteriális, gombaölő) és szépítő (öregedés ellenes) hatással rendelkezik.

8, Alma
Az almában sok rost, flavonoid, fitoszterol és béta-karotin található, amelyek segítenek eltelíteni a gyomrot, így elkerüljük a túlevést. Egy brazil kutatás szerint azok a nők, akik napi 3 vagy több almát esznek, gyorsabban fogynak, mint azok, akik nem fogyasztanak almát.

Az alma egyik természetes összetevője, a pektin segít a fogyásban. A pektinben gazdag gyümölcsök általában több rágást igényelnek, és amikor ez a vegyület feloldódik a gyomorban, zselészerű anyaggá válik, amely megköti a koleszterint és a zsírt. Emellett a pektin csökkenti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát, az almában található antioxidánsok és a C-vitamin pedig ránctalanító hatásúak.

9, Meggy
A Michigani Egyetem egy tanulmánya során megállapították, hogy a meggyet tartalmazó étrend csökkenti a szívbetegségek és a metabolikus szindróma tüneteit. A metabolikus szindróma növeli a hasi zsír, a szívbetegségek és a cukorbetegség kialakulásának esélyét.

A meggy csökkenti a test koleszterinszintjét és nagymértékben csökkenti a testzsírt. Az antioxidáns tulajdonságai megfiatalítanak, és általánosan jobb közérzetet biztosítanak számunkra.

10, Ananász
Ez a trópusi gyümölcs tartalmaz egy bromelain nevű enzimet, amely gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Ez az enzim lebontja a fehérjéket, a jó emésztés pedig nagyon hatékony véd a túlevéssel szemben, így hozzájárul a hasi zsír csökkentéséhez.

A Marylandi Egyetem egy kutatása bizonyítja, hogy a bromelain antibakteriális hatóanyagai képesek megfékezni, a hasmenést okozó káros baktériumok szaporodását legyőzik azt a baktériumot, amely a hasmenést okozza. Az ananász sok mangánt, tiamint, rezet, rostot, B6 és C-vitamint is tartalmaz.

Ezekkel a növényekkel könnyebben szabadulhatunk meg a hasi zsírtól, ám fontos tudni, hogy ezek a módszerek csak rendszeres testmozgás mellett hatásosak.
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: tulajdonságokkal, megállapították, antibakteriális, megfiatalítanak, testalkatunkhoz, szervezetünkből, elkészítésével, bebizonyította, szívbetegségek, kialakulásának, fogyasztásával, szabadulhatunk, eltávolítására, szupertáplálék, csökkentéséhez, csökkentésére, paradicsomban, antioxidánsok, nagymértékben, tulajdonságai, fogyasztóinak, petefészekrák, fogyasztanunk, megszabadulni, görögdinnyelé, cukorbetegség, májbetegségek, fogyasztanak, szervezetből, uborkasaláta, rendszeresen, paradicsomot, káliumforrás, görögdinnyét, köszönhetően, víztartalmát, hasi zsír, magas vérnyomás, májbetegségek kockázatát, laposabb hasakért, legjobb megoldás, hasi zsírtól, másik tényező, mindennapi testmozgás, hasi zsírt, mandulában rengeteg, kutatása bebizonyította, mandula fogyasztása, szívbetegségek ellen, mandula magas, izmok egészségének, egészséges izomzat, American Journal, Clinical Nutrition, Amerikai Dietetikus Társaság, Kentucky Egyetem, Michigani Egyetem, Marylandi Egyetem,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Szép estét  Nagy és kis csodák  Szívek  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Andrássy Réka - A bolond Böske  A sorsod  Ady Endre - Mindegy átka  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  A hagyma antibakteriális hatás...  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam Krisztinától  Ott van  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Annyira tisztelem a szabadságo...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Ott van  Egy tavasz  A Magyar Költészet napja alkal...  Szép estét kedves látogatóimn...  Magamnak  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Szép estét kedves látogatóimn...  József Attila - Kopogtatás nél...  Az ember  Reményik Sándor: Pierrot &...  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Különleges  Ott van  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Isten hűségének mértéke  Anyámról való emlékek  Jó éjszakát  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Szép estét kedves látogatóimna...  Előfordul, hogy  Borzasztó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
hasi zsír, magas vérnyomás, májbetegségek kockázatát, laposabb hasakért, legjobb megoldás, hasi zsírtól, másik tényező, mindennapi testmozgás, hasi zsírt, mandulában rengeteg, kutatása bebizonyította, mandula fogyasztása, szívbetegségek ellen, mandula magas, izmok egészségének, egészséges izomzat, görögdinnyét tartja, tökéletes gyümölcsnek, test víztartalmát, lédús növény, érdekes kísérlete, görögdinnye rendszeres, koszorúerek szűkületének, szívbetegségek kialakulásának, különböző babok, emésztési folyamatokon, fajta rost, zsír távozhasson, babokban lévő, zöldséget könnyen, étrendünkbe salátákkal, lapos hasért, tányérunkat olyan, zöldségben alig, zellerben található, petefészekrák kockázatát, rendkívül frissítő, uborkasaláta napi, méreganyagok eltávolítására, uborka mindemellett, nagyobb paradicsomban, 9-oxo-ODA nevű, zsírok szintjét, elhízással kapcsolatos, paradicsomban található, paradicsom remek, egészségünk érdekében, benne található, lecitin segítségével, magas rosttartalma, fogyasztásával elnyomhatjuk, avokádó rengeteg, brazil kutatás, alma egyik, pektin segít, pektinben gazdag, vegyület feloldódik, pektin csökkenti, vastagbélrák kialakulásának, almában található, tanulmánya során, meggyet tartalmazó, metabolikus szindróma, cukorbetegség kialakulásának, meggy csökkenti, antioxidáns tulajdonságai, trópusi gyümölcs, bromelain nevű, enzim lebontja, túlevéssel szemben, kutatása bizonyítja, bromelain antibakteriális, hasmenést okozó, hasmenést okozza, növényekkel könnyebben, módszerek csak, tulajdonságokkal, megállapították, antibakteriális, megfiatalítanak, testalkatunkhoz, szervezetünkből, elkészítésével, bebizonyította, szívbetegségek, kialakulásának, fogyasztásával, szabadulhatunk, eltávolítására, szupertáplálék, csökkentéséhez, csökkentésére, paradicsomban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16189
  • e Hónap: 29938
  • e Év: 234639
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.