Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Brokkoli, a szuperzöldség
  2017-12-02 20:55:12, szombat
 
 



Fehér, kis füles edényben brokkolirózsák.
Kutatások igazolják, hogy már napi egyetlen csésze brokkoli elfogyasztása is jót tesz az artériáknak, azaz védelmet nyújt számunkra a lerakódások ellen. Ezek ugyanis képesek blokkolni a vér áramlását, amely szívrohamhoz és stroke-hoz vezethet. A brokkoli rendkívül gazdag egy szulforafán nevű vegyületben, amely megelőzi a plakk-képződést az artériákban. Glükozinolátokban is gazdag, amelyek gyulladásgátló hatásokkal rendelkeznek, ezzel pedig védelmet nyújtanak a szív- és érrendszernek. Más gyulladásgátló táplálékokkal és fűszerekkel - kurkuma, kakukkfű, rozmaring - kombinálva nagyobb eséllyel lehet csökkenteni és megakadályozni a szervezetben kialakuló gyulladásokat.

A brokkoli rostokban és fitonutriensekben is gazdag. Csökkenti az LDL-koleszterin szintjét, amely szintén okozhat szív- és érrendszeri megbetegedéseket. Cukorbetegek esetében ötször nagyobb valószínűséggel alakul ki szívinfarktus vagy agyvérzés, és mindkét betegség a sérült erekhez kapcsolódik. Azonban brokkolifogyasztással ezek a szövődmények elkerülhetőek. A brokkoli a vércukorszintet is csökkentheti, mivel oldható rostot és krómot is tartalmaz.

Nemcsak a brokkolinak, de a káposztának és a karfiolnak is van artériatisztító hatása, és ily módon ezek a táplálékok is elősegítik a vér szabad áramlását. Ezek a zöldségek is tartalmaznak szulforafán vegyületeket, de a brokkoliban van a legnagyobb mennyiségben.

A brokkoli a dohányosok számára egy szupertáplálék. A cigarettában lévő káros vegyületek gyulladást okoznak az emberi szervezetben. A gyulladás szintjét a CRP - C-reaktív fehérje - méri a szervezetben. Már napi 1-2 csészényi brokkoli elfogyasztása is jelentős mértékben képes a gyulladást lecsökkenteni a szervezetben. Természetesen a legjobb megoldás a dohányzásról mihamarabb leszokni.

A brokkoli hatékony lehet a vérszegénység leküzdésében és megelőzésében, hiszen vasban és folsavban is gazdag. Emellett C-vitamint is tartalmaz, amely elősegíti a vas felszívódását.

A brokkoli olyan vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz, amelyek segítik megőrizni a csontok egészségét. Ezek a tápanyagok a következők: kalcium, magnézium, cink, K-vitamin és foszfor.

A brokkoli luteint és karotinoidot is tartalmaz. Mindkét vegyület segíthet a makula degeneráció és a szürkehályog elleni védelemben. A zöldségben lévő A-vitamin is segít a szemünk egészségének megőrzésében.

Egyes kutatások azt igazolták, hogy a brokkoli javítani tudja a vesefunkciót és a vérnyomást is csökkenteni képes.

Védi a bőrt az öregedéstől, ezt a pozitív hatását a benne található antioxidánsoknak köszönheti. Ha rendszeresen fogyasztunk brokkolit, elkerülhetjük a korai ráncosodást és a bőrpigmentáció ellen is védelmet élvezhetünk. Mivel ez a zöldség gyulladásgátló vegyületeket is tartalmaz, így valóban nagyon eredményes lehet az öregedés elleni harcban. A bőr egészséges ragyogását az E- és a B-vitaminok is biztosítani tudják. A szulforafán regenerálja a bőr károsodását.

A brokkoliban lévő tápanyagok - kiemelten a béta-karotin, a cink és a C-vitamin - szerepet játszik az immunrendszer megerősítésében.

Fontos, tudni, hogy a brokkolit nem ajánlatos 3 percnél tovább párolni, mivel így a tápanyagok könnyen kioldódnak belőle. A brokkoli védi a szívet. Ha szeretné, hogy szíve sokáig egészséges maradjon, fogyasszon rostban gazdag ételeket, gyulladásgátló vegyületekben, vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag táplálékokat.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: megbetegedéseket, antioxidánsokban, antioxidánsoknak, vércukorszintet, artériatisztító, valószínűséggel, megerősítésében, gyulladásgátló, bőrpigmentáció, szupertáplálék, brokkolirózsák, megakadályozni, megelőzésében, elkerülhetjük, elfogyasztása, táplálékokkal, gyulladásokat, érrendszernek, felszívódását, természetesen, immunrendszer, vérszegénység, vegyületekben, lecsökkenteni, szívinfarktus, elkerülhetőek, rendelkeznek, szürkehályog, szervezetben, csökkentheti, rendszeresen, cukorbetegek, dohányzásról, mennyiségben, szövődmények, vesefunkciót, lerakódások ellen, brokkoli rendkívül, szulforafán nevű, szervezetben kialakuló, brokkoli rostokban, sérült erekhez, szövődmények elkerülhetőek, legnagyobb mennyiségben, dohányosok számára, cigarettában lévő, emberi szervezetben, gyulladás szintjét, gyulladást lecsökkenteni, legjobb megoldás, dohányzásról mihamarabb, brokkoli hatékony, Emellett C-vitamint,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Albert Einstein gondolata  Png rózsa csokor  A másik dolog,  Erdőn  A másik dolog,  Png ház  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Szép álmokat!  Jó éjszakát  A boldog családok mind hasonló...  Próbálj meg ...  Png csokor  A másik dolog,  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Idő  Rátalálsz  Szép estét kedves látogatóimna...  Kerüld el az evangélium örömén...  Alázat  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akarat  Soha ne kedvezz...  Julian Brass gondolata  Png férfi  Akarat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png virág  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Egy maradéktalanul uralt világ  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tavaszi kép  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Hiányzik  Facebookon kaptam  Alázat  Alázat  Facebookon kaptam  Png telefon  képre írva  Facebookon kaptam  Nevem  Julian Brass gondolata  Irgalom és ítélet  Adakozás  Png telefon  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  képre írva  Png virág  Facebookon kaptam Annuska bar...  Mindig jusson idő nevetni  210 éve született a SZÓZAT meg...  Alázat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Minden harmadik...  Nagyi telefonál  Minden harmadik...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png lepke  Minden harmadik...  A televizió nem a kultúrát kép...  Paul David Tripp Április 21  Png cica  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
lerakódások ellen, brokkoli rendkívül, szulforafán nevű, szervezetben kialakuló, brokkoli rostokban, sérült erekhez, szövődmények elkerülhetőek, legnagyobb mennyiségben, dohányosok számára, cigarettában lévő, emberi szervezetben, gyulladás szintjét, gyulladást lecsökkenteni, legjobb megoldás, dohányzásról mihamarabb, brokkoli hatékony, vérszegénység leküzdésében, brokkoli olyan, csontok egészségét, brokkoli luteint, makula degeneráció, szürkehályog elleni, zöldségben lévő, szemünk egészségének, brokkoli javítani, pozitív hatását, benne található, korai ráncosodást, bőrpigmentáció ellen, zöldség gyulladásgátló, öregedés elleni, szulforafán regenerálja, brokkoliban lévő, immunrendszer megerősítésében, tápanyagok könnyen, brokkoli védi, megbetegedéseket, antioxidánsokban, antioxidánsoknak, vércukorszintet, artériatisztító, valószínűséggel, megerősítésében, gyulladásgátló, bőrpigmentáció, szupertáplálék, brokkolirózsák, megakadályozni, megelőzésében, elkerülhetjük, elfogyasztása, táplálékokkal, gyulladásokat, érrendszernek, felszívódását, természetesen, immunrendszer, vérszegénység, vegyületekben, lecsökkenteni, szívinfarktus, elkerülhetőek, rendelkeznek, szürkehályog, szervezetben, csökkentheti, rendszeresen, cukorbetegek, dohányzásról, mennyiségben, szövődmények, vesefunkciót, leküzdésében, vitaminokban, cigarettában, karotinoidot, egészségének, vegyületeket, megőrzésében, szívrohamhoz, táplálékokat, tartalmaznak, brokkolinak, fűszerekkel, öregedéstől, csökkenteni, degeneráció, káposztának, érrendszeri, artériáknak, lerakódások, brokkoliban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2318
  • e Hét: 7163
  • e Hónap: 38649
  • e Év: 243350
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.