Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Immunrendszer erősítésére
  2018-02-26 20:06:34, hétfő
 
 

Sarkantyúka


Az immunrendszerünk egészsége nagyon fontos, hiszen kitüntetett szerepet játszik a baktériumokkal, a vírusokkal és a gombákkal szembeni védelemben. Ezek a kórokokozók okozzák a szervezetünkben a különféle fertőzéseket és gyulladásokat, de ha az immunrendszerünk egészségesen működik, akkor ezek a betegségek nem tudnak megtámadni bennünket, hiszen az immunrendszerünk gondoskodik arról, hogy ezek a kórokozók rövid időn belül megsemmisüljenek.

Ahhoz, hogy szervezetünk ellenálló képessége megfelelő legyen, lényeges, hogy mindennap eleget aludjunk és elkerüljük az egyik immunrendszert gyengítő faktort, vagyis a stresszt. Immunrendszerünket a friss levegőn eltöltött idő és a rendszeres testmozgás is erősíti, így mindenképpen nagyon lényeges, hogy törődjünk az egészségünkkel. A C-vitaminban gazdag étkezés szintén biztosítani tudja immunrendszerünk védelmét. Ilyen C-vitaminban gazdag ételek többek között a paradicsom, a paprika, a citrusfélék, a homoktövis, a csipkebogyó, a kivi, az eper, a vörös káposzta, a brokkoli és a fekete ribizli.

Szervezetünknek A-vitaminra is szüksége van, mert ez a vitamin, a nyálkahártyák egészségét képes biztosítani, de az immunrendszernek is segítő társa a kórokozókkal szembeni harcban. Miben található? Többek között a mangóban, a narancsban, a csipkebogyóban, a homoktövisben, a fekete berkenyében, a spenótban és a sárgarépában.

Immunrendszerünket egy szépséges és ízletes virággal, a sarkantyúkával is megerősíthetjük. A gyógynövényként is funkcionáló virágban meglehetősen sok értékes hatóanyag található. Ilyenek például a B- és C- vitamin, a karotinoidok, a flavonoidok és az ásványi anyagok, mint például a foszfor, a kálium, a magnézium és a vas.

A sarkantyúka immunerősítő hatását és az ellenálló képesség fokozó hatását a benne lévő C-vitaminnak és a mustárolaj-glikozidoknak köszönheti.

A sarkantyúkának kipréselhetjük a levét és ily módon is fogyaszthatjuk. Szedjen le egy maréknyi gyógynövényt, majd préselje ki a leveleit és a szárait. Adjon hozzá ötször annyi vizet, majd fogyassza egészséggel, étkezés után. A frissen préselt levet gyümölcslében elkeverve is lehet fogyasztani.

A gyógynövényből tinktúra is készülhet. Egy kisebb befőttesüvegben tegyen apróra vágott sarkantyúkát, majd öntse le alkohollal. Két hét múlva szűrje le az üveg tartalmát. Naponta akár háromszor is fogyaszthatja. Minden alkalommal csepegtessen egy pohárnyi vízbe 25-30 cseppet, keverje el a pohár tartalmát és már fogyaszthatja is.

A sarkantyúkából készült gyógyító készítményeket csak kúraszerűen, 5-6 hétig lehetséges fogyasztani, aztán szünetet kell tartani. Azok a személyek, akik vese-, bél- vagy gyomorproblémával küzdenek, feltétlenül kérjék ki kezelőorvosuk tanácsát a gyógynövény fogyasztásával kapcsolatban. A kúra ideje alatt lehetőleg kerülje az alkoholfogyasztást.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: immunrendszerünk, immunrendszernek, megsemmisüljenek, megerősíthetjük, szervezetünkben, szervezetünknek, gyógynövényként, befőttesüvegben, kipréselhetjük, készítményeket, sarkantyúkának, immunrendszert, csipkebogyóban, gyógynövényből, sarkantyúkából, fogyaszthatjuk, fogyasztásával, sarkantyúkával, baktériumokkal, egészségünkkel, nyálkahártyák, homoktövisben, gyümölcslében, fogyaszthatja, gyulladásokat, kezelőorvosuk, glikozidoknak, mindenképpen, sarkantyúkát, meglehetősen, szervezetünk, sárgarépában, gyógynövényt, kórokozókkal, karotinoidok, csepegtessen, immunrendszerünk egészsége, gombákkal szembeni, kórokokozók okozzák, különféle fertőzéseket, immunrendszerünk egészségesen, immunrendszerünk gondoskodik, kórokozók rövid, egyik immunrendszert, friss levegőn, rendszeres testmozgás, vörös káposzta, fekete ribizli, nyálkahártyák egészségét, kórokozókkal szembeni, fekete berkenyében, ásványi anyagok, Ilyen C-vitaminban, Szervezetünknek A-vitaminra,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Mai harmónia kártyám  Png kutya  Png férfi  Png csokor  Jónás Tamás – Végtelen b...  Egy maradéktalanul uralt világ  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  képre írva  Jó éjszakát  Akarat  Reggel van  Szabolcska Mihály – Ákác...  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Albert Einsteinről  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png rózsa csokor  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kerüld el az evangélium örömén...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Alázat  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Adakozás  Neked tudnod kell  Nagyi telefonál  Adakozás  Erdőn  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szép napot kívánok  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Nem tudhatod  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Adakozás  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A Megváltó szolgálatában  Nem méltó hozzád  Németh László tollából  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A nemzeti hovatartozás kulturá...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Tavaszi kép  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nagyon különös  Kaffka_Margit  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png lepke  Fehér virág  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  s immár én is felragyogva, ért...  Idő  Rátalálsz  Nagyi telefonál  Egy lelki imádság  Nagyi telefonál  Szívem tiéd  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó... 
Bejegyzés Címkék
immunrendszerünk egészsége, gombákkal szembeni, kórokokozók okozzák, különféle fertőzéseket, immunrendszerünk egészségesen, immunrendszerünk gondoskodik, kórokozók rövid, egyik immunrendszert, friss levegőn, rendszeres testmozgás, vörös káposzta, fekete ribizli, nyálkahártyák egészségét, kórokozókkal szembeni, fekete berkenyében, ásványi anyagok, sarkantyúka immunerősítő, ellenálló képesség, benne lévő, sarkantyúkának kipréselhetjük, maréknyi gyógynövényt, frissen préselt, gyógynövényből tinktúra, kisebb befőttesüvegben, üveg tartalmát, pohárnyi vízbe, pohár tartalmát, sarkantyúkából készült, gyógynövény fogyasztásával, kúra ideje, immunrendszerünk, immunrendszernek, megsemmisüljenek, megerősíthetjük, szervezetünkben, szervezetünknek, gyógynövényként, befőttesüvegben, kipréselhetjük, készítményeket, sarkantyúkának, immunrendszert, csipkebogyóban, gyógynövényből, sarkantyúkából, fogyaszthatjuk, fogyasztásával, sarkantyúkával, baktériumokkal, egészségünkkel, nyálkahártyák, homoktövisben, gyümölcslében, fogyaszthatja, gyulladásokat, kezelőorvosuk, glikozidoknak, mindenképpen, sarkantyúkát, meglehetősen, szervezetünk, sárgarépában, gyógynövényt, kórokozókkal, karotinoidok, csepegtessen, fertőzéseket, egészségesen, immunerősítő, kapcsolatban, egészséggel, citrusfélék, sarkantyúka, funkcionáló, biztosítani, flavonoidok, kórokokozók, kúraszerűen, fogyasztani, csipkebogyó, feltétlenül, gyógynövény, berkenyében, kitüntetett, gondoskodik, lehetséges, paradicsom, alkohollal, védelemben, vitaminban, vírusokkal, testmozgás, rendszeres, vitaminnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2043
  • e Hét: 10825
  • e Hónap: 42311
  • e Év: 247012
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.