Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nagyanyáink még tudták: a dióféléket felhasználás előtt
  2018-03-03 21:20:43, szombat
 
  Nagyanyáink még tudták: a dióféléket felhasználás előtt mindig be kell áztatni!

Így aktiválod a szervezeted számára.

A babról és a lencséről mindenki tudja, hogy be kell áztatni. Áztatjuk a mazsolát is, mielőtt bekeverjük az ételbe. Ugyanígy be kell áztatni a héjas olajos magvakat, mert ezzel lényegében aktiváljuk őket a szervezetünk számára.

Miért jó?

Az áztatás során a magvak és diófélék elindulnak a kicsírázáshoz vezető folyamaton, és lebomlik a fitinsav tartalmuk. A fitinsav egy olyan enzim, ami gátolja a magvakat az idő előtti kicsírázásban, és a felszívódást is gátolja!
Az áztatást követően így a magvakban lévő, és szervezetünk számára fontos tápanyagokat az emésztés során megfelelően tudjuk majd hasznosítani.

Ajánlott áztatási idő:

- dió: 4-8 óra
- mandula: 8-12 óra
- mogyoró: 8 óra
- lenmag 6 óra
- makadámdió: 4 óra
- kesudió: 3-6 óra
Áztatás folyamata:

- Folyóvíz alatt mosd meg a magot.
- Öntsd egy öblösebb tálba és töltsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
- Takard le egy konyharuhával.
- Várd ki az előírt időt. Ha sokáig kell áztatni, ajánlott 3 óránként vizet cserélni.
- Öntsd le róla a vizet, majd folyó vízzel öblítsd le, és hagyd megszáradni.

Amit nem használunk fel rögtön, azt ki kell szárítanunk, különben penészes lesz!

Ne lepődj meg: áztatás hatására a mag térfogata jelentősen nőni fog!
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: kicsírázásban, konyharuhával, kicsírázáshoz, szervezetünk, tápanyagokat, felhasználás, hasznosítani, felszívódást, nagyanyáink, szervezeted, megfelelően, szárítanunk, megszáradni, folyamaton, bekeverjük, aktiváljuk, lényegében, elindulnak, makadámdió, dióféléket, jelentősen, használunk, aktiválod, tartalmuk, térfogata, folyamata, lencséről, magvakban, emésztés, magvakat, követően, fitinsav, hatására, áztatást, cserélni, penészes, dióféléket felhasználás, szervezeted számára, lencséről mindenki, héjas olajos, szervezetünk számára, áztatás során, kicsírázáshoz vezető, fitinsav tartalmuk, olyan enzim, áztatást követően, magvakban lévő, emésztés során, öblösebb tálba, előírt időt,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Esti kép  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Bounty krémes  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Paul David Tripp Április 21  Idő  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Még csak most kezdődik a nap  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Zilahy Lajos gondolata  Alázat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Elköszönt  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A jó emberek mindig szépek mar...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Gonosz démon-álarc  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  A másik dolog,  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam Krisztinától  Fekete-erdő desszert  George Byron - Ahogy itt jár -...  Erdőn  Png telefon  Alázat  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png virág  Facebookon kaptam  Erdőn  Alázat  Radikális szeretet  Png virág  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nem tudhatod  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  képre írva  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Hiányzik  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Alázat  A másik dolog,  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Fekete-erdő desszert  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Éretlen vers  Miért kiabálunk amikor dühösek... 
Bejegyzés Címkék
dióféléket felhasználás, szervezeted számára, lencséről mindenki, héjas olajos, szervezetünk számára, áztatás során, kicsírázáshoz vezető, fitinsav tartalmuk, olyan enzim, áztatást követően, magvakban lévő, emésztés során, öblösebb tálba, előírt időt, kicsírázásban, konyharuhával, kicsírázáshoz, szervezetünk, tápanyagokat, felhasználás, hasznosítani, felszívódást, nagyanyáink, szervezeted, megfelelően, szárítanunk, megszáradni, folyamaton, bekeverjük, aktiváljuk, lényegében, elindulnak, makadámdió, dióféléket, jelentősen, használunk, aktiválod, tartalmuk, térfogata, folyamata, lencséről, magvakban, emésztés, magvakat, követően, fitinsav, hatására, áztatást, cserélni, penészes, különben, ajánlott, áztatjuk, diófélék, folyóvíz, öblösebb, mindenki, mazsolát, lebomlik, ugyanígy, óránként, áztatási, gátolja, öblítsd, kesudió, áztatás, ellepje, áztatni, mogyoró, mandula, számára, mielőtt, töltsd, olajos, tudjuk, ételbe, sokáig, takard, vízzel, vezető, lepődj, lenmag, előírt, babról, fontos, mindig, előtti, tudták, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 408
  • e Hét: 2546
  • e Hónap: 34032
  • e Év: 238733
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.