Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A hideg láb probléma köre és kezelése
  2018-03-08 11:41:52, csütörtök
 
  A hideg láb igen gyakori problémája a rossz vérkeringéstől szenvedőknek. Lába ugyanis akkor hűl ki, amikor a nem megfelelő vérkeringésnek köszönhetően a szükséges vér- és oxigénmennyiség nem éri el lábfejeit. Amint javul vérkeringése, a probléma is megszűnik.

Az állandó hideg érzet azonban egyéb egészségügyi problémákat is jelezhet, mint a vérszegénység, a krónikus kimerültség szindróma, az alvás alatti periodikus lábmozgászavar, az idegkárosodás, a perifériás érbetegség, a cukorbetegség, a pajzsmirigy alulműködés, a Raynaud betegség, vagy az alacsony testhőmérséklet.

A tápanyagbeviteli problémák, túlzott alkoholfogyasztás, vagy nagymértékű dohányzás szintén hozzájárulhatnak a hideg láb problémájához.

Amennyiben lába kihűlése mellett egyéb tüneteket is tapasztal, mint bőre színének megváltozása, zsibbadó vagy bizsergő érzés, nyílt sebek vagy hólyagok, és húzódó, kemény bőrfelület, azonnal kérjen orvosi segítséget.

Mivel a láb kihűlését mindenkinél más okozhatja, kérje ki orvosa véleményét, és állítsák fel a megfelelő diagnózist, amennyiben a probléma gyakran felmerül. Addig is próbáljon ki néhányat az egyszerű és hatékony otthoni gyógymódokból, amelyek legjobbjait alább találhatja:

1. Meleg olajos masszázs.
A lábfejek masszírozásával könnyedén felmelegítheti azokat, mivel ilyen módon stimulálja a végtagok vérkeringését is. Emellett a rendszeres lábmasszázs segíti lábai egészségesen tartását és a különféle lábproblémák kialakulásának elkerülését.

1. Néhány másodpercen át melegítsen olívaolajat, szezámolajat, vagy kókuszolajat mikrójában.
2. A meleg olajat kenje egyik lábfejére.
3. Finom, de erős mozdulatokkal masszírozza lábfejét lábujjaitól bokája felé haladva tíz percen át.
4. Ismételje meg másik lábfején is.
5. A masszázs befejeztével vegyen fel pamutzoknit.
6. Naponta ismételje, lefekvés előtt, illetve szükség esetén mégegy alkalommal a nap során.

2. Hydroterápia.
A hydroterápia az egyik legegyszerűbb otthon is kipróbálható lábmelegítő módszer. A hydroterápia során hideg és meleg vizes lábfürdőt is alkalmaznak, mivel a meleg víz javítja a vérkeringést, a hideg víz pedig segíti a lábproblémák kellemetlen tüneteinek csökkentését.

1. Vegyen elő két, lábfejei beáztatására alkalmas méretű lavórt. Az egyiket töltse meg meleg vízzel, a másikat hideggel.
2. Üljön kényelmesen, és áztassa lábfejeit először a hideg vizes lavórba két percen át.
3. Ezt követően tegye át lábait a meleg vizes lavórba egy percig.
4. Felváltva áztassa lábait a hideg és meleg vízbe, 15-20 percen át.
5. Törölje meg lábait és vegyen fel meleg pamutzoknit.
6. Naponta néhány alkalommal ismételje, amíg eredményeket nem tapasztal.

Megjegyzés: A vízbe belekeverhet néhány csepp gyömbér-, rozmaring-, borsmenta-, vagy ciprusolajat.

3. Lábfej torna.
A lábfej megfelelő mozgatása elengedhetetlenül fontos lábfeje vérkeringésének fenntartása és lábai melegen tartása érdekében. A lábfejek tornáztatása emellett a vérerek erősítését is segíti.

- Álljon lábujjhegyre egy percen át, majd lassan ereszkedjen vissza, amíg sarkai is érintik a földet. Tíz percen át ismételje.
- Ülés közben forgassa mindkét lábfejét 10-20 alkalommal óramutató járásával megegyező, majd ellentétes irányba.
- Tíz - tizenöt percen át sétáljon felváltva lábujjain és sarkain.
- Lábujjai segítségével szedjen fel a földről valamilyen ruhadarabot, naponta többször ismételje.

A fenti lábfej mozgató gyakorlatokat alkalmazza, amikor úgy érzi, lábfejei kezdenek kihűlni.

4. Keserűsó.
Lábfejeit könnyedén felmelegítheti egy kevés keserűsós áztatással. A meleg víz segíti lábfejei felmelegítését, a keserű sóban található magnézium szulfát pedig magnéziumot juttat szervezetébe. A magnéziumhiány a hideg kezek és lábak egyik fő oka.

1. Keverjen el ½ csészényi keserűsót egy lavórnyi meleg vízben.
2. Keverje addig, amíg a só teljesen fel nem oldódik.
3. Áztassa bele lábfejeit 15-20 percre.
4. Ismételje hetente kétszer.

5. Gyömbér.
A gyömbér javítja a vérkeringést és segíti a hideg végtagok felmelegítését. A benne található összetevők, mint a gingerol és a zingerone melegítő hatással bírnak szervezetére, valamint a vérrögök kialakulási esélyeit is csökkenti.

- Forraljon egy evőkanálnyi frissen aprított gyömbért két csészényi vízben tíz percen át. Szűrje le, adjon hozzá egy kevés mézet, naponta 2-3 alkalommal fogyassza.
- Forraljon fel egy nagy lábosnyi vizet egy maroknyi gyömbérszelettel. Várja meg, amíg kihűl, majd áztassa bele lábfejeit naponta kétszer, 15 percen át.
- Orvosa beleegyezésével szedjen gyömbér tartalmú étrendkiegészítő kapszulákat.

6. Zöldtea.
A zöldtea a hideg lábfejek természetes gyógyítója. Zöldtea fogyasztással ugyanis javíthatja vérerei működőképességét, amelyek egész szervezete vérellátásáért felelősek.

- A nap során fogyasszon el 2-3 csészényi zöldteát. A tea elkészítéséhez adjon egy teáskanálnyi zöldtea levelet egy csésze forró vízhez, fedje le, és hagyja öt percen át állni. Szűrje le, édesítse mézzel, majd fogyassza el.
- Áztasson 3-4 zöldtea filtert egy nagy lábosnyi meleg vízbe tíz percen át. Távolítsa el a filtereket, és áztassa lábait a meleg vízben naponta kétszer, tíz percen át.

7. Cayenne bors.

A cayenne bors kapszaicint tartalmaz, amely összetevő segíti szervezete megfelelő véráramlását, így lábfejei vérellátását is. Emellett segíti lábfejei melegen tartását és megszünteti a kellemetlen panaszokat, mint a lábak duzzadása vagy zsibbadása.

- Egyenletesen szórja be egy vastag zokni belsejét cayenne borssal. Vegyen fel egy vékony pár zoknit, majd arra vegye rá a cayenne borssal meghintett zoknit.
- Masszírozza talpait vény nélkül kapható, kapszaicin tartalmú krémmel.
- Orvosa beleegyezésével szedjen kapszaicin tartalmú kapszulákat.

8. Sétáljon füvön.
A kora reggeli mezitlábas séta a füvön a lábfejek megfelelő vérkeringésének fenntartásának egyik legjobb módja. Ez az egyszerű módszer remekül kezeli a hideg lábak problémáját, emellett a sétálás nyújtja és erősíti a lábfej, a boka, és a vádli izmait, ínjait, és ízületeit.

Emellett a kora reggeli napfényben tett séta segíti szervezetét a D-vitamin termelésében. Az alacsony D-vitamin tartalom gyakran vérszegénységet okoz, amely egyik tünete a hideg kezek és lábak.

Kezdje reggeleit egy fél órás mezitlábas sétával a korai napfényben.

9. Megnövelt vas bevitel.
Azok, akik vashiányos vérszegénységben szenvednek, gyakran tapasztalják, hogy lábfejük és kezeik hidegek. Ez azért jellemző, mert az alacsony hemoglobin szinttű vér nem képes megfelelő mennyiségű oxigénnel ellátni különböző szerveit.

A 19 és 50 év közötti nők számára a napi vasbeviteli szükséglet 18 mg, az azonos korú férfiak számára pedig 8 mg.

- A vashiány megszüntetése érdekében fogyasszon vasban gazdag ételeket, mint az alma, a datolya, a lencse, a máj, a vörös húsok, a szójabab liszt, a spenót, a tofu, a mandula, a szárított sárgabarack, az olívabogyó, a vitaminokkal dúsított reggelizőpelyhek, a vizitorma, az osztriga, és a spárga.
- Orvosa beleegyezésével és az általa megállapított napi szükséglet ismeretében fogyasszon vastartalmú étrendkiegészítőket. A túlzott vasbevitel károsíthatja egészségét.

10. Magnéziumban gazdag ételek fogyasztása.
A magnéziumra szintén szüksége van szervezetének a megfelelő vérkeringés és a D-vitamin felszívódása érdekében. Elegendő mennyiségű magnézium nélkül nagy az esélye annak, hogy lábai és kezei gyakran hidegek lesznek.

Szervezete nem képes a magnézium raktározására hosszú ideig, ezért elengedhetetlenül fontos, hogy rendszeresen fogyasszon magnéziumban gazdag ételeket.
A felnőtt nők számára szükséges napi magnézium mennyisége 300 mg, a férfiak számára pedig 400 mg magnézium bevitele szükséges.

- Magnéziumban gazdag ételek közé tartozik a spenót, a retek, a mustárzöld, a brokkoli, az alga, az avokádó, az uborka, a zöldbab, a sütőben sült burgonya, a teljes kiőrlésű gabonák, a tökmag, a szezámmag, és a mandula.
- Orvosa beleegyezésével magnézium tartalmú étrendkiegészítőket is fogyaszthat.

11. Egyéb tippek és tanácsok.
- Széken ülés során ne hagyja, hogy lábai alátámasztás nélkül lógjanak. Helyezzen széke elé egy sámlit, és pihentesse azon lábait.
- Próbálja ki a különféle aerobic mozgásformákat, mint a futás, a túrázás, vagy a kerékpározás. Ezáltal fenntarthatja szervezete megfelelő vérkeringését és megelőzheti lábai kihűlését.
- A téli hónapok során viseljen meleg zoknit.
- Kihűlt lábfejei felmelegítésére alkalmazzon talpbetétet.
- A dohányzás egyik mellékhatása is lehet a nem megfelelő vérkeringés.
- Fogyasszon omega-3 zsírsavakban gazdag ételeket, mint a lazac, a diófélék, a lenmag, a tökmag, és egyéb olajos magvak, amelyek megakadályozzák az artériák elzáródását és segítik a vérkeringést.
- Próbáljon ki alternatív gyógymódokat, mint a jóga vagy az akupunktúra.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: hozzájárulhatnak, étrendkiegészítő, gyömbérszelettel, tápanyagbeviteli, működőképességét, reggelizőpelyhek, vérszegénységben, vérkeringésének, beleegyezésével, oxigénmennyiség, masszírozásával, testhőmérséklet, felmelegítésére, vérszegénységet, megakadályozzák, felmelegítését, fenntartásának, vérkeringéstől, vérellátásáért, elkészítéséhez, felmelegítheti, lábmozgászavar, kialakulásának, vérkeringésnek, magnéziumhiány, mozgásformákat, szervezetének, vérszegénység, vérkeringését, idegkárosodás, legegyszerűbb, raktározására, fenntarthatja, fogyasztással, mozdulatokkal, cukorbetegség, rossz vérkeringéstől, szükséges vér-, állandó hideg, krónikus kimerültség, alvás alatti, perifériás érbetegség, pajzsmirigy alulműködés, alacsony testhőmérséklet, tápanyagbeviteli problémák, megfelelő diagnózist, probléma gyakran, lábfejek masszírozásával, végtagok vérkeringését, rendszeres lábmasszázs, különféle lábproblémák, meleg olajat,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jázmin  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  jó reggelt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Borzasztó  Szeretem ujjad karcsuságait,  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Latinovits Zoltán tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Egy párkányon  IGEN így  Egy tavasz  Szép estét kedves látogatóimna...  Különleges  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  képre írva  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Nevelőszülőkhöz adták,  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Nagy és kis csodák  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Otthon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  39 ígéret  jó reggelt  Szép estét kedves látogatóimna...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Isten hűségének mértéke  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Jázmin  Sok ember olyan, mint a kaméle...  A pitypang legendája  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Anyák napjára  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Jan Twardowski - Siessünk  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Dóró Sándor: Embernek maradni  Paul Éluard - És egy mosoly  különleges  Jó nap volt  képre írva  Kubinyi Anna gobelintervező, t... 
Bejegyzés Címkék
rossz vérkeringéstől, szükséges vér-, állandó hideg, krónikus kimerültség, alvás alatti, perifériás érbetegség, pajzsmirigy alulműködés, alacsony testhőmérséklet, tápanyagbeviteli problémák, megfelelő diagnózist, probléma gyakran, lábfejek masszírozásával, végtagok vérkeringését, rendszeres lábmasszázs, különféle lábproblémák, meleg olajat, masszázs befejeztével, egyik legegyszerűbb, hydroterápia során, lábproblémák kellemetlen, egyiket töltse, másikat hideggel, hideg vizes, meleg vizes, vízbe belekeverhet, lábfej megfelelő, lábfejek tornáztatása, vérerek erősítését, földről valamilyen, fenti lábfej, kevés keserűsós, keserű sóban, hideg kezek, lavórnyi meleg, gyömbér javítja, hideg végtagok, benne található, zingerone melegítő, vérrögök kialakulási, evőkanálnyi frissen, kevés mézet, nagy lábosnyi, maroknyi gyömbérszelettel, hideg lábfejek, teáskanálnyi zöldtea, csésze forró, meleg vízben, cayenne bors, kellemetlen panaszokat, lábak duzzadása, vastag zokni, cayenne borssal, kora reggeli, lábfejek megfelelő, egyszerű módszer, hideg lábak, sétálás nyújtja, vádli izmait, alacsony D-vitamin, korai napfényben, alacsony hemoglobin, napi vasbeviteli, azonos korú, vashiány megszüntetése, vörös húsok, szójabab liszt, szárított sárgabarack, vitaminokkal dúsított, általa megállapított, túlzott vasbevitel, magnéziumra szintén, megfelelő vérkeringés, esélye annak, magnézium raktározására, férfiak számára, sütőben sült, teljes kiőrlésű, különféle aerobic, téli hónapok, dohányzás egyik, artériák elzáródását, jóga vagy, hozzájárulhatnak, étrendkiegészítő, gyömbérszelettel, tápanyagbeviteli, működőképességét, reggelizőpelyhek, vérszegénységben, vérkeringésének, beleegyezésével, oxigénmennyiség, masszírozásával, testhőmérséklet, felmelegítésére, vérszegénységet, megakadályozzák, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3931
  • e Hét: 14045
  • e Hónap: 27794
  • e Év: 232495
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.