Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
7 fontos életigazság :
  2018-05-22 21:29:47, kedd
 
  7 fontos életigazság, amiről az emberek hajlamosak megfeledkezni!

Bizonyára te is kerültél olyan helyzetbe, mikor annyi dolgot kellett elintézned egy nap, hogy bizony a legfontosabbakról teljesen megfeledkeztél. Itt most nem konkrét dolgokról van szó, hanem olyan életigazságokról, amelyek az életed és a személyiséged részét képezik, és ha nem veszed ezeket figyelembe, akkor az életed bizony nehezebbé, bonyolultabbá válhat.

1. Sokkal könnyebb lesz az életed, ha elfogadod a hibáidat, minthogy küzdesz azok ellen
Ha tisztában vagy a hibáiddal, legyenek azok személyiségi, testi jellegűek, sokkal könnyebb lesz az életed, ha elfogadod azokat, főleg ha egyszerűen nem tudsz változtatni rajtuk. Minden nap mond el a tükör előtt azt, hogy: "Szeretem magamat! Szép vagyok, kedves vagyok, barátságos vagyok. Mindenre képes!"

2. Amivel kapcsolatban nincs "hatalmad", az ellen nem érdemes harcolnod
Amire, vagy akire nem tudsz hatással lenni, arra nem szabad rengeteg energiát fektetned, mert teljesen fölösleges dolog. Ezen helyzet felismerésének fontossága akár életbevágó is lehet, mert ha nem veszed észre, bizonyos helyzetek, emberek teljesen kiszívják az életerődet. A nehéz helyzetekben magadat kell erősítened, testileg és lelkileg is, így kevesebb csalódás fog érni.

3. Az érzelmi alapú döntések olykor tévútra vezetnek
A legtöbb élethelyzetben nem ajánlott, hogy a racionális, logikus gondolatok helyett az érzelmi alapú döntések kerüljenek előtérbe. Mikor érzelmi alapú döntést hozol, akkor az reaktív, nem pedig proaktív hatást vált ki, ami olykor csak rontja a helyzetet, nem pedig megoldja. Ezért ha feszült helyzetbe kerülsz, igyekezz elvonulni, csendben lenni, mélyeket lélegezni, és higgadtan átgondolni a következő lépést, nem pedig forró fejű ember módjára reagálni.

4. Minden hibából lehet tanulni
Az ember követ el hibákat, nincs olyan, aki valamit ne mulasztott volna el, aminek súlyos következményei lettek. Ez az élet rendje. És akár milyen hibáról is legyen szó, a jó dolog abban az, hogy tanulsággal szolgál, amit következőkor már nem fogsz elkövetni, de ha mégis, harmadszorra már szinte biztos, hogy nem fogsz ugyanabba a csapdába beleesni.

5. Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne értékeld
Te egy egyedi teremtés vagy, olyan ember, olyan felépítéssel, és gondolatokkal, amilyen soha többet nem fog létezni ezen a világon. Ezt ne feledd el, és légy hálás a pozitív dolgokért, amelyek helyet kaptak az életedben, mert az élet tele van gyönyörű pillanatokkal, amelyek arra várnak, hogy észrevedd , felfedezd őket.

6. Olyan ajándékokkal rendelkezel, mint senki más
A társadalom, amelyben élsz, mindenkit versenyhelyzetbe hoz, és a legfontosabb mozgatórugó pedig a pénz, mert abból lesz a nagy ház, az új kocsi, a luxus nyaralás, stb. De ne feledkezz meg arról, hogy van választásod, nem kell mindent úgy csinálj, ahogyan mások elvárják. Írd le egy darab lapra a pozitív tulajdonságaidat, azt, hogy miben vagy tehetséges, és használd ki az életet arra, hogy azt csináld, amit igazán szeretsz. És légy mindenért hálás.

7. A szeretet mindennél fontosabb
Ez a legerősebb energia, amely behálózza az embereket, ami összetart családokat, rokonokat, barátokat, közösségeket. Képzeld el, ha egy szeretet nélküli világban élnél... Tégy azért, hogy ne szoruljon vissza a szeretet ereje, és bolygó minden sarkába eljusson.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: versenyhelyzetbe, életigazságokról, tulajdonságaidat, megfeledkeztél, felismerésének, következményei, élethelyzetben, személyiséged, gondolatokkal, bonyolultabbá, megfeledkezni, pillanatokkal, harmadszorra, következőkor, személyiségi, helyzetekben, legfontosabb, kapcsolatban, közösségeket, felépítéssel, ajándékokkal, tanulsággal, életigazság, változtatni, rendelkezel, választásod, mozgatórugó, családokat, figyelembe, kerüljenek, racionális, tehetséges, életerődet, társadalom, fölösleges, barátságos, emberek hajlamosak, legfontosabbakról teljesen, személyiséged részét, életed bizony, tükör előtt, nehéz helyzetekben, érzelmi alapú, legtöbb élethelyzetben, következő lépést, ember követ, élet rendje, csapdába beleesni, egyedi teremtés, pozitív dolgokért, élet tele, legfontosabb mozgatórugó,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  Intelem  Ne feledjük: a föld jóval több...  Csörög a telefonom  Hernádkak  William Shakespeare-től idéze...  Könnyáztatta asszonysorsok  Magyarország ilyen hely.  Hernádkak  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A tékozló és Isten gondviselés...  Aztán itt van egy másik szerep...  Egyet értesz?  A tékozló és Isten gondviselés...  Szent-Györgyi Albert gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  Tavaszról álmodom,  Nem mindegy  Ne feledjük: a föld jóval több...  Március 15 emlékére virágba bo...  Amikor 5 éves voltam,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Március 15-re emlékve  Könnyáztatta asszonysorsok  Alvó kislány  Paul David Tripp Március 16  Kakaós piskóta  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Az ünnepről  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A gyomorrontás tojással is kez...  Az embernek fiatal korában van  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  A halolaj és a hal még a migré...  Mélységes szomorúsággal  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Dóró Sándor: Tétova lét  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Paul David Tripp Március 15  Őri István - Dal az életről  A gyász  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam  A gyász  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az agyat és a csontokat is erő...  Facebookon kaptam  Vágy, élet és sugár  Alvó cica  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az élet  A magukat nyílt és őszinte emb...  Paul David Tripp Március 17  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Dóró Sándor: Tétova lét  Könnyáztatta asszonysorsok  Dóró Sándor: Ma  Alvó kislány  Egyet értesz?  Isteni zsebkendők  Illuziói ne legyen senkinek, a... 
Bejegyzés Címkék
emberek hajlamosak, legfontosabbakról teljesen, személyiséged részét, életed bizony, tükör előtt, nehéz helyzetekben, érzelmi alapú, legtöbb élethelyzetben, következő lépést, ember követ, élet rendje, csapdába beleesni, egyedi teremtés, pozitív dolgokért, élet tele, legfontosabb mozgatórugó, luxus nyaralás, darab lapra, pozitív tulajdonságaidat, életet arra, szeretet mindennél, legerősebb energia, szeretet nélküli, szeretet ereje, versenyhelyzetbe, életigazságokról, tulajdonságaidat, megfeledkeztél, felismerésének, következményei, élethelyzetben, személyiséged, gondolatokkal, bonyolultabbá, megfeledkezni, pillanatokkal, harmadszorra, következőkor, személyiségi, helyzetekben, legfontosabb, kapcsolatban, közösségeket, felépítéssel, ajándékokkal, tanulsággal, életigazság, változtatni, rendelkezel, választásod, mozgatórugó, családokat, figyelembe, kerüljenek, racionális, tehetséges, életerődet, társadalom, fölösleges, barátságos, legerősebb, fontossága, átgondolni, egyszerűen, életbevágó, erősítened, gondolatok, hajlamosak, mulasztott, elintézned, jellegűek, dolgokról, embereket, felfedezd, hibáiddal, tisztában, észrevedd, összetart, elfogadod, mindenkit, kiszívják, mindennél, fontosabb, fektetned, mindenért, harcolnod, dolgokért, ugyanabba, feledkezz, behálózza, szoruljon, helyzetek, elkövetni, helyzetbe, lélegezni, higgadtan, életedben, következő, nehezebbé, elvonulni, barátokat, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 728
  • e Hét: 1691
  • e Hónap: 14682
  • e Év: 190557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.