Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Megfázásra
  2018-06-14 09:20:56, csütörtök
 
  Kevésbé ismert gyógynövényes gyógyírek a megfázás kezelésére :

A megfázás és az influenza bacilusai mindketten légúti nehézségeket állítanak elő : folyó orrot, tüsszentést és kaparó torkot. Mindkettő idézhet elő köhögést, de az influenza általában főleg az alsó légutakat támadja meg.
Válassza ki az alábbiak közül az ön számára legjobban tetsző módszert és növelje az immunitását, harcoljon a vírusok ellen és csökkentse a tüneteket.


Ha hideg van - ssavarja fel a fűtést, amikor beüt a megfázás. A húsleves és a forró tea enyhíthetik a tüneteket, mialatt a melegség a gyomorba jut. Útja során fellazítja a nyálkát, amit így a meleg miatt könnyebb felköhögni.
A gőz hasonéóan működik. Egy forró fürdőben ülni, miközben eresztjük a forró vizet segíthet enyhíteni a bedugult orrot.

Hidratálás
Amikor megérkezik a megfázás a szervezet több nyálkát termel, ami dehidratálhatja a szervezetet. Az extra folyadék segíthet vékonyítani a nyálkát és könnyebbé teheti annak felköhögését. Az olyan italok, mint a kávé vagy az alkohol szintén dehidratálhatják a szervezetet - szóval próbáljon meg a koffeintől és a szeszes italoktól távol maradni.

Étrendkiegészítők
Némely étrendkiegészítő megrövidítheti a megfázás időtartamát. Kérdezze meg kezelőorvosát a cinkről és a C-vitaminról. Mondja el orvosának, ha bármilyen új étrendkiegészítőt vagy gyógyszert próbál ki, így orvosa megbizonyosodhat arról, hogy azok nem fognak problémát okozni semmilyen ön által rendszeresen szedett gyógyszerrel kapcsolatban.

Gyömbér tea
Az egyik legjobb tea amit kortyolgatni lehet, ha bedugultak járatai, a gyömbér tea nagyon finom és melengető. A kapszaicin és a peperin mindketten számos gyógyító hatással rendelkeznek. A tea segít még azzal, hogy extra melegséget és folyadékot biztosít.

A klasszikus kúra
A régi idők otthoni gyógyírja mindig működnek. Nem kell őket megkérdőjelezni molekuláris szinten, vagy rájönni, hogy melyik része miatt működhet- vagy melyik miatt nem - ezek működnek. A klasszikus gyógyír most működik és mindig is működni fog.

A három gyakori eleme - fokhagyma, citrom és méz - szinte mindegyik otthoni kezelésben megtalálhatóak. Ezeket össze lehet keverni bármilyen módon és segítséget nyújthatnak az olyan megfázással szemben, ami vissza-visszatér, fájó torokkal és száraz köhögéssel.

Méz/Hagyma leves
Ez a formula remekül működik a megfázás gonosz köhögésével szemben. A méz nagyon jó nővérke a sajgó nyelőcső számára, mialatt a hagyma biztosítja az antibakteriális és gyulladáscsökkentő cselekedeteket.

Mellkas kenőcs
Ez az egyszerű elegy ami kókusz olajból és borsmenta olajból készül gyorsan elkészíthető. A mentol, ami az illóolajban van hűsítő érzetet kelt , aminek segítségével ön könnyebben lélegezhet, még akkor is, ha úgy érzi, mindene be van dugulva.

Fürdősó
Nem, nem egy illegális drog. Egy jól elegyített, illatosított fürdősó mesés módja annak, hogy enyhítse a beteg test fáradalmait és megtisztítsa a hosszantartó dugulástól a szervezetét. Tökéletes, ha éppen egy komisz megfázástól próbál megszabadulni - főleg télen. Ez az aromaterápia, ami a kádfürdő melegségével van kombinálva, legyőzhetetlen.

Retek
Kettő vagy három csípős fogás már működik. Ez a roppanós, fűszeres zöldség fertőtlenítő és tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Bár a torma egy erőteljes duguláselhárító az egyszerű kerti retek is jól működik sokak számára. Egyen meg pár retket, amikor úgy érzi már nem kap levegőt és pillanatok alatt megtisztulhat.

Ezeknek az idő által már letesztelt gyógymódok ellenére a megfázás és az influenza tünetei sokáig lappanghatnak. Ha úgy érzi, hogy a tünetei nem javulnak, mindenképpen keresse fel orvosát.

A modern orvostudomány előtt használt antibiotikumok:

Az influenzán és megfázás túl is felismerték és megértették őseink a gyógyító erejét a természetben megtalálható antibiotikumoknak. Ebbe bele tartoznak az alábbiak:

Oregánó
Az antibakteriális minőségen túl az oregánó támogatja az emésztést és segít a fogyásban is. A karvakrolt, egy olajat, ami az oregánóban megtalálható már régóta használnak arra, hogy megtámadják azokat a baktériumokat, amik fertőzésekhez vezetnek.

Almabor ecet
A jótékony hatásai a mindennapos almabor ecet fogyasztásnak a következőek: fertőtlenítő tulajdonsággal rendelkezik és szinte bármiben segít a súlyunk kontrollálásától kezdve a koleszterin szint csökkentéséig, valamint a veszedelmes ráktól is megvéd. Ez a kemikáliáktól mentes antibakteriális almabor ecet emellett használható még helyileg a fertőtlenítőszerként is.

Méz
Az ókori rómaiakig visszanyúlóan a mézet használták arra, hogy gyógyítsák a vágott sebeket és megállítsák a fertőzéseket. Világszerte használják a mézet, mint a természet legjobb antibiotikumát, gyulladáscsökkentőjét és tisztítóját. A méz egyik enzime leszereli a hidrogén peroxidot. Ez olyan segítséget bocsájt ki, ami hozzásegíti a szervezetet a fertőzésekkel szembeni győzelemhez és megelőzi a baktériumok növekedését. A mézet fahéjjal összekeverve olyan keveréket kapunk, ami löketet ad az immunrendszernek , mivel segíti a fehérvérsejteket.

Kurkuma
A kurkumát külsőleg is lehet használni, de akár a fogyasztása is lehetséges. Bármely alkalmazása tökéletes választás a baktériumokkal szemben való támadásban. A kurkuma összekeverése a mézzel pasztát eredményez, amit fel lehet vinni a bőrre, ezáltal a keverék segít védelmezni a fertőzések ellen.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: kontrollálásától, megbizonyosodhat, dehidratálhatják, fehérvérsejteket, immunrendszernek, étrendkiegészítő, antibakteriális, dehidratálhatja, duguláselhárító, megkérdőjelezni, megrövidítheti, antibiotikumát, baktériumokkal, legyőzhetetlen, antibiotikumok, cselekedeteket, tulajdonsággal, megtalálhatóak, megszabadulni, baktériumokat, fertőzésekhez, összekeverése, csökkentéséig, gyógynövényes, kemikáliáktól, megtisztulhat, visszanyúlóan, fertőzésekkel, lappanghatnak, orvostudomány, fogyasztásnak, kezelőorvosát, rendszeresen, melegségével, fertőtlenítő, vitaminokkal, megfázás kezelésére, influenza bacilusai, influenza általában, alsó légutakat, alábbiak közül, vírusok ellen, meleg miatt, forró fürdőben, forró vizet, bedugult orrot, szervezet több, extra folyadék, olyan italok, kávé vagy, alkohol szintén, szervezetet –,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Jó éjszakát  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Amikor még kicsi voltál...  Játékos kis cicák  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  virágvasárnap  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Amikor még kicsi voltál...  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Boldog virágvasárnapot minden...  A tavasz nem csak önmagában sz...  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Válaszok a halál után  Óraállítás  Sonka vásár  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Jó éjszakát  Ne hagyd  Sárkány  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Sir Andrew Lloyd Webber  Alvó kutyák  Vérnyomáscsökkentés  Esti képek  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Esti kép  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  A máj egészségének javítása te...  Jó éjszakát  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Húsvéti üdvözlet !  Maci az északi fény alatt  Játékos kis cicák  Alvó cica  Benedek Elek - Virágvasárnap  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Játékos kis cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Karinthy Frigyes: Almafa  Óraállítás  Esti kép  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Szép álmokat!  Odaadja  Húsvéti üdvözlet !  Facebookon kaptam  Rács mögé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Haja van  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Színház az egész világ,  Virágvasárnap a húsvét előtti  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ... 
Bejegyzés Címkék
megfázás kezelésére, influenza bacilusai, influenza általában, alsó légutakat, alábbiak közül, vírusok ellen, meleg miatt, forró fürdőben, forró vizet, bedugult orrot, szervezet több, extra folyadék, olyan italok, kávé vagy, alkohol szintén, szervezetet &#8211, szeszes italoktól, megfázás időtartamát, egyik legjobb, peperin mindketten, klasszikus kúra, régi idők, klasszikus gyógyír, három gyakori, olyan megfázással, formula remekül, megfázás gonosz, sajgó nyelőcső, hagyma biztosítja, egyszerű elegy, illegális drog, beteg test, hosszantartó dugulástól, komisz megfázástól, kádfürdő melegségével, erőteljes duguláselhárító, egyszerű kerti, influenza tünetei, modern orvostudomány, gyógyító erejét, természetben megtalálható, antibakteriális minőségen, oregánó támogatja, oregánóban megtalálható, jótékony hatásai, mindennapos almabor, súlyunk kontrollálásától, koleszterin szint, veszedelmes ráktól, kemikáliáktól mentes, ókori rómaiakig, mézet használták, vágott sebeket, természet legjobb, hidrogén peroxidot, fertőzésekkel szembeni, baktériumok növekedését, mézet fahéjjal, kurkumát külsőleg, baktériumokkal szemben, kurkuma összekeverése, mézzel pasztát, keverék segít, fertőzések ellen, kontrollálásától, megbizonyosodhat, dehidratálhatják, fehérvérsejteket, immunrendszernek, étrendkiegészítő, antibakteriális, dehidratálhatja, duguláselhárító, megkérdőjelezni, megrövidítheti, antibiotikumát, baktériumokkal, legyőzhetetlen, antibiotikumok, cselekedeteket, tulajdonsággal, megtalálhatóak, megszabadulni, baktériumokat, fertőzésekhez, összekeverése, csökkentéséig, gyógynövényes, kemikáliáktól, megtisztulhat, visszanyúlóan, fertőzésekkel, lappanghatnak, orvostudomány, fogyasztásnak, kezelőorvosát, rendszeresen, melegségével, fertőtlenítő, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 178
  • e Hét: 5419
  • e Hónap: 25281
  • e Év: 201156
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.