Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyógynövények az idegrendszerre
  2018-10-10 20:07:19, szerda
 
 



Gyógynövények, amelyek meggyógyítják az idegrendszert:

A gyógynövények - mint ahogyan a nevük is mutatja - csodálatosak, hiszen képesek a gyógyításra. Egyes gyógynövények nemcsak testi, hanem érzelmi és mentális problémákat is képesek orvosolni. Idegrendszeri megbetegedést sok minden okozhat. Ennek oka lehet a nem megfelelő, vagyis az egészségtelen táplálkozás, a környezeti toxinok és az életmódbeli szokások.

A gyógyszeripar szinte teljesen lehetetlenné teszi, hogy az átlagos orvosok kicsit közelebbről is megismerjék és megszeressék a gyógynövényeket. Pedig nagyon sok gyógynövény alkalmas arra, hogy általuk megelőzzük a szívbetegségeket, a rákos megbetegedéseket, de a segítségükkel stresszt is képesek vagyunk csökkenteni és egyes gyógynövények az alvási nehézségeken is segíteni tudnak. Például a fokhagyma nagy szerepet játszik az immunrendszer fellendítésében, a Ginkgo biloba javítja az agyi keringést, a ginszeng pedig egy adaptogén gyógynövény, amely segít a stressz leküzdésében.

A gyógynövények fokozni tudják a fizikai és a lelki teljesítőképességet. A sportolók például az adaptogén gyógynövények fogyasztásával növelhetik a teljesítményüket. A rózsás varjúháj csökkenti az oxidatív stressz által okozott izomkárosodást. A rózsás varjúhájat a Himalájában élők is használják az oxigénhiány miatt kialakult károsodások kivédésére. Ez a gyógynövény segíti a szervezetben növelni az oxigénszintet is.

A gotu kola javítja az agyműködést még pedig a véráramlás és a memória javításával, de az idegrendszert és az agyat is segít megfiatalítani.

A gyógynövények sok minden másban is a segítségünkre lehetnek. Egyesek képesek megszüntetni a krónikus fáradtságot, mások a stressz csökkentésében lehetnek a segítségünkre, megint mások az immunitás erősítésében vesznek aktívan részt.

A gyógynövények segíthetnek egyes idegrendszeri rendellenességek kezelésében. Ha meggyógyítani nem is fognak, sok kellemetlen tünettől szabadíthatnak meg bennünket.

A kava kava például fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. A kínai hernyógombáról pedig azt gondolják, hogy hatékonyan képes a szklerózis multipex nevű betegség tünetei csökkenteni, enyhíteni. Lobéliával kezelhetünk epilepsziát egyes feltételezések szerint, hiszen részt vesz a központi idegrendszer szabályozásában és nyugtató hatást képes kifejteni. A Ginkgo bilobának és a kínai hernyógombának a migrén kezelésében lehet nagy szerepe.

Az idegrendszer egy összetett rendszer, amely szabályozza a test funkcióit. Ha valamilyen baj van az idegrendszerrel, az súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet, beleértve a vérnyomást, a szívproblémákat, a légzési nehézséget, a nyelési zavarokat, a motoros működési zavarokat.

A szklerózis multiplex egy olyan idegrendszeri rendelleneség, amely többek között okozhat fájdalmat, hangulatzavarokat és zsibbadást, illetve bizsergést a végtagokban. Ennek a betegségnek a kezelésében hasznos lehet a kínai hernyógomba, a Ginkgo biloba és a rózsás varjúháj.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: szívbetegségeket, teljesítményüket, megbetegedéseket, rendellenességek, idegrendszerrel, fellendítésében, gyógynövényeket, szívproblémákat, szabályozásában, megfiatalítani, fogyasztásával, feltételezések, hernyógombáról, hernyógombának, izomkárosodást, csökkentésében, szabadíthatnak, oxigénszintet, gyógynövények, egészségtelen, gyógyszeripar, meggyógyítani, immunrendszer, segítségükkel, segítségünkre, idegrendszert, idegrendszeri, rendelleneség, megbetegedést, meggyógyítják, idegrendszer, problémákhoz, erősítésében, csodálatosak, megszeressék, lehetetlenné, gyógynövények –, egészségtelen táplálkozás, környezeti toxinok, életmódbeli szokások, gyógyszeripar szinte, átlagos orvosok, rákos megbetegedéseket, segítségükkel stresszt, alvási nehézségeken, fokhagyma nagy, immunrendszer fellendítésében, agyi keringést, ginszeng pedig, adaptogén gyógynövény, stressz leküzdésében, gyógynövények fokozni,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kertem  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Hamvas Béla  Anyák napjára  Paul David Tripp Április 14  Az ember  Szép estét  képre írva  A sorsod  Annyira tisztelem a szabadságo...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Magamnak  Magamnak  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Eduardo Sacheri gondolata  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Bársony székben  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Robert Merle tollából  A pitypang legendája  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Vidámság  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Jázmin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Reményik Sándor: Pierrot &...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Robert Merle tollából  Egy tavasz  Robert Merle tollából  Egy tavasz  Egyszerű  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  A sorsod  Különleges  Robert Merle tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Szép álmokat!  Pitypang szökőkút  Egy gondolat  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Egyszerű  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Szívek  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Esterházy Péterre emlékezünk  Megígért békesség  Ady Endre - Mindegy átka 
Bejegyzés Címkék
gyógynövények &#8211, egészségtelen táplálkozás, környezeti toxinok, életmódbeli szokások, gyógyszeripar szinte, átlagos orvosok, rákos megbetegedéseket, segítségükkel stresszt, alvási nehézségeken, fokhagyma nagy, immunrendszer fellendítésében, agyi keringést, ginszeng pedig, adaptogén gyógynövény, stressz leküzdésében, gyógynövények fokozni, sportolók például, adaptogén gyógynövények, rózsás varjúháj, oxidatív stressz, rózsás varjúhájat, oxigénhiány miatt, gyógynövény segíti, szervezetben növelni, gotu kola, memória javításával, segítségünkre lehetnek, krónikus fáradtságot, stressz csökkentésében, immunitás erősítésében, gyógynövények segíthetnek, kava kava, kínai hernyógombáról, szklerózis multipex, központi idegrendszer, kínai hernyógombának, migrén kezelésében, összetett rendszer, test funkcióit, súlyos egészségügyi, légzési nehézséget, nyelési zavarokat, motoros működési, szklerózis multiplex, olyan idegrendszeri, kezelésében hasznos, kínai hernyógomba, szívbetegségeket, teljesítményüket, megbetegedéseket, rendellenességek, idegrendszerrel, fellendítésében, gyógynövényeket, szívproblémákat, szabályozásában, megfiatalítani, fogyasztásával, feltételezések, hernyógombáról, hernyógombának, izomkárosodást, csökkentésében, szabadíthatnak, oxigénszintet, gyógynövények, egészségtelen, gyógyszeripar, meggyógyítani, immunrendszer, segítségükkel, segítségünkre, idegrendszert, idegrendszeri, rendelleneség, megbetegedést, meggyógyítják, idegrendszer, problémákhoz, erősítésében, csodálatosak, megszeressék, lehetetlenné, szervezetben, leküzdésében, megszüntetni, egészségügyi, nehézségeken, gyógynövény, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3717
  • e Hét: 13831
  • e Hónap: 27580
  • e Év: 232281
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.