Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Állandó fáradtság mint betegségtünet
  2018-10-12 22:02:47, péntek
 
  Ha túlságosan fáradt vagy és már az is megerőltető, hogy sétálj egyet, munkába menj, megfürödj vagy felöltözz, érdemes orvoshoz menni. Sokszor csak valamilyen hiánybetegség áll a háttérben, amit könnyű orvosolni.

1. Depresszió és lehangoltság
A depresszió gyakran okoz fáradtságot. A szerotonin és más idegi átvivőanyagok egyensúlyának felborulása kimerültséget, apátiát és fejfájást eredményezhet.

2. Vérszegénység
Az vashiány vagy a túl kevés vörösvérsejt azt jelenti, hogy a vér sokkal kevesebb oxigént szállít, ha pedig az agy és a többi szövet nem kap elegendő oxigént, fáradtságot érzel.

3. Rheumatoid arthritisz és más kötőszöveti (autoimmun) betegségek
Ilyen betegségek esetén a szervezet antitesteket termel az egészséges szövetek ellen, ami károsodáshoz vezet. Az immunrendszer támadása kimeríti a szervezet energiakészletét.

4. Pajzsmirigybetegségek

A pajzsmirigy választja ki azokat a hormonokat, amelyek az anyagcserét szabályozzák. Ha a pajzsmirigyhormon szintje alacsony, az anyagcsere lelassul. Fáradttá válsz, a bőröd és a hajad kiszárad, és hízni kezdhetsz. A nők közel 10 százaléka, és a férfiak valamivel alacsonyabb hányada szenvedhet pajzsmirigyrendellenességben.

5. Diabétesz és inzulin-rezisztencia

Mivel diabétesz esetén a sejtek nem kapnak elég energiát, a cukorbetegek már a legkisebb megerőltetésre is kimerültséget érezhetnek.

6. Vérnyomásproblémák

A magas és az alacsony vérnyomás is okozhat kimerültséget. Némelyik vérnyomásgyógyszer mellékhatásaként is felléphet fáradtság.

7. Lázzal és fertőzéssel járó betegségek

A legtöbb fertőzés fáradtságot és gyengeséget okoz, különösen azok, amelyek lázzal is járnak. Ha a betegség létfontosságú szervet, például a tüdőt, a csontvelőt vagy a szívizmot érinti, a kimerültség még súlyosabb.

Tavaszi fáradtság vagy kortizolhiány? - a tünetek hasonlóak, hogyan dönthetjük el, hogy mi a bajunk? Kattintson!

8. Alvási apnoé és egyéb fül-, orr-, gégészeti panaszok

A krónikus orrdugulás, az orrmelléküreg-gyulladás, a mandula-megnagyobbodás és az alvási apnoé akadályozza az alvást, és csökkentheti a szervezet oxigénellátását, ami idővel állandó álmosságot, kimerültséget és ingerlékenységet okozhat.

9. Szívbetegség

A kimerültség a szívelégtelenség, az aritmia, az érbetegségek és a szívroham első jele is lehet.

10. A lisztérzékenység olyan komplex felszívódási zavar, melyet a glutén intolerancia okoz. A B-vitaminok felszívódási zavara különösen is vérszegénységhez és kimerültséghez vezethet.

A kimerültség mellett jelentkező bizonyos tünetek súlyos betegségeket jelezhetnek.
Akkor érdemes riadót fújni, ha a következőket tapasztaljuk:

Mellkasi fájdalom, légszomj, szédülés, izomgyengeség és öngyilkossági gondolatok. Ezek szívrohamot, stroke-ot vagy közeledő öngyilkossági kísérletet jelezhetnek előre.
A hirtelen, megmagyarázhatatlan fogyás daganatot, pajzsmirigy betegséget, cukorbetegséget vagy krónikus fertőzést jelezhet.

A láz és az éjszakai verejtékezés súlyos fertőzésre, például tuberkulózisra, HIV-fertőzésre, máltai lázra (brucellózisra) vagy endokarditiszre utalhat.
A sápadt, sárgás bőr illetve szem anémiát vagy hepatitiszt jelezhet.
A túlzott vizelés cukorbetegségre, krónikus veseelégtelenségre vagy más rendellenességekre utalhat.
Az olyan egyéb tünetek, mint például a kettős vagy homályos látás, a nyaki-, hónalji- és ágyéki nyirokcsomók duzzanata, súlyos és makacs gyomorfájdalom, arckiütés, bőr alatti vérzés, izomgyengeség és egyensúlyzavarok is orvosi vizsgálatot tesznek szükségessé.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: vérszegénységhez, egyensúlyzavarok, energiakészletét, mellékhatásaként, szívelégtelenség, ingerlékenységet, lisztérzékenység, cukorbetegséget, endokarditiszre, cukorbetegségre, oxigénellátását, kimerültséghez, tuberkulózisra, gyomorfájdalom, megnagyobbodás, megerőltetésre, orrmelléküreg, egyensúlyának, kimerültséget, eredményezhet, vérszegénység, kortizolhiány, átvivőanyagok, immunrendszer, hiánybetegség, létfontosságú, brucellózisra, izomgyengeség, öngyilkossági, csökkentheti, szabályozzák, rezisztencia, cukorbetegek, szívbetegség, vörösvérsejt, antitesteket, depresszió gyakran, vashiány vagy, többi szövet, szervezet antitesteket, egészséges szövetek, immunrendszer támadása, szervezet energiakészletét, pajzsmirigy választja, anyagcserét szabályozzák, pajzsmirigyhormon szintje, anyagcsere lelassul, hajad kiszárad, férfiak valamivel, legkisebb megerőltetésre, alacsony vérnyomás, legtöbb fertőzés,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Zilahy Lajos gondolata  Szívek  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Különleges  Bornyi Veronika haiku verse  József Attila - Kopogtatás nél...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  különleges  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam Krisztinától  Kertem  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szívek  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Esterházy Péterre emlékezünk  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  James Allen  Erdei gyöngyvirág  Ma van a magyar költészet napj...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ott van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Bársony székben  Hogyan válunk hűségesekké?  Kertem  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  József Attila – Keresek ...  Vannak emberek  Szívek  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  A sorsod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Magamnak  különleges  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  képre írva  Facebookon kaptam  39 ígéret  Szép estét kedves látogatóimn...  Hamvas Béla  Magamnak  Szép estét  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Esterházy Péterre emlékezünk  Azért kaptad  Esterházy Péter: Harmonia c...  Azért kaptad  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Martin Buber, A haszidim meséi  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Robert Merle tollából  Vannak emberek 
Bejegyzés Címkék
depresszió gyakran, vashiány vagy, többi szövet, szervezet antitesteket, egészséges szövetek, immunrendszer támadása, szervezet energiakészletét, pajzsmirigy választja, anyagcserét szabályozzák, pajzsmirigyhormon szintje, anyagcsere lelassul, hajad kiszárad, férfiak valamivel, legkisebb megerőltetésre, alacsony vérnyomás, legtöbb fertőzés, betegség létfontosságú, csontvelőt vagy, szívizmot érinti, tünetek hasonlóak, krónikus orrdugulás, alvási apnoé, szervezet oxigénellátását, szívroham első, lisztérzékenység olyan, glutén intolerancia, kimerültség mellett, következőket tapasztaljuk, éjszakai verejtékezés, túlzott vizelés, olyan egyéb, kettős vagy, vérszegénységhez, egyensúlyzavarok, energiakészletét, mellékhatásaként, szívelégtelenség, ingerlékenységet, lisztérzékenység, cukorbetegséget, endokarditiszre, cukorbetegségre, oxigénellátását, kimerültséghez, tuberkulózisra, gyomorfájdalom, megnagyobbodás, megerőltetésre, orrmelléküreg, egyensúlyának, kimerültséget, eredményezhet, vérszegénység, kortizolhiány, átvivőanyagok, immunrendszer, hiánybetegség, létfontosságú, brucellózisra, izomgyengeség, öngyilkossági, csökkentheti, szabályozzák, rezisztencia, cukorbetegek, szívbetegség, vörösvérsejt, antitesteket, érbetegségek, következőket, lehangoltság, károsodáshoz, verejtékezés, nyirokcsomók, betegségeket, tapasztaljuk, felszívódási, intolerancia, szívrohamot, anyagcserét, fáradtságot, hepatitiszt, kimerültség, kötőszöveti, pajzsmirigy, jelezhetnek, fertőzéssel, vizsgálatot, akadályozza, szükségessé, felborulása, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2860
  • e Hét: 9216
  • e Hónap: 22965
  • e Év: 227666
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.