Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jó tudni a mélyfagyasztásról
  2018-10-20 22:04:05, szombat
 
  A fagyasztóban meddig áll el a hús vagy a gyümölcs?

Ha az ételek szavatossági idejét nézzük, kétféle ember létezik: az egyik a minőség megőrzését jelölő dátum lejárta után mindent a kukába dob, a másik lazán kezeli a lejárati dátumokat, és napokkal vagy hetekkel azok után szaglás, látvány vagy íz alapján dönti el, elfogyasztja-e az adott ételt vagy sem.

A hűtőben tárolt ételeknél egyértelműbb, mit meddig ajánlott felhasználni és megenni, a fagyasztóban tároltaknál nem minden esetben. A saját magunk által bezacskózott gyümölcsöket, zöldségeket és húsokat érdemes felcímkézni és dátummal ellátni, mert nem mindegy, hány hónapon belül vesszük ki és esszük meg őket.

A húsfélék hosszú ideig fagyaszthatók, de típustól függően van, amelyiket egy évig is eláll, másokat 1-2 hónapon belül javasolt felhasználni. A vadhúsok és az egész baromfi 8-12 hónapig tárolható a mélyhűtőben, darabolva 9 hónapnál tovább ne tartsuk őket a fagyasztóban, a baromfi aprólékot és a darált húst pedig csak 3-4 hónapig hagyjuk ott. A nyers rostélyos, a bélszín vagy a karaj 4-12 hónapig áll el.

A főtt húsoknál a határ 2-3 hónap, a sonka, a virsli, a bacon, a szalonna és a kolbász 1-2 hónapig tartható csak a mélyhűtőben. A főtt húst 2-6 hónapig fagyaszthatod, a sülteket 1-3 hónapig. Ezek az adatok a legalább -18 fokon fagyasztott húsokra érvényesek. Felolvasztott húst semmiképp ne fagyaszd újra.

A nyers hal a mélyhűtőben 2-3 hónapig tárolható anélkül, hogy a minősége romlani kezdene. A nyers kagyló és a rákfélék 3-6 hónapig állnak el.

A gyümölcsök közül az epret 12, a meggyet, a cseresznyét, a szilvát, az őszibarackot 10, a sárgabarackot 8 hónapnál tovább ne hagyd a fagyasztóban.

A zöldségeket 6-12 hónapig tarthatod a fagyasztóban. A káposzta, a kelbimbó, a karfiol 6, a hüvelyesek (bab, borsó), a paprika, a répa, a spárga és spenót 12 hónapig is tarthatók a mélyhűtőben.

A kenyeret és a süteményeket legfeljebb 3 hónapig érdemes tárolni a fagyasztóban, a vajat 6-9 hónapig, a pizzát 1-2 hónapig, a hamburgert 3-4 hónapig.

A friss tojást feltörve fagyaszd le, külön a fehérjét és a sárgáját: az előbbi 12 hónapig is el áll a mélyhűtőben, az utóbbi nem fagy meg jól. A főtt tojást ne fagyaszd le.

A felbontott jégkrémet 2-3 hónapon belül fogyaszd el, de ha teljesen felolvadt, már ne fagyaszd vissza.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: fagyaszthatók, felolvasztott, fagyaszthatod, sárgabarackot, gyümölcsöket, fagyasztóban, bezacskózott, felhasználni, süteményeket, egyértelműbb, szavatossági, elfogyasztja, őszibarackot, mélyhűtőben, fagyasztott, zöldségeket, cseresznyét, tároltaknál, felcímkézni, gyümölcsök, felbontott, érvényesek, hüvelyesek, hamburgert, legfeljebb, megőrzését, tarthatod, jégkrémet, darabolva, amelyiket, tárolható, ételeknél, dátumokat, tarthatók, felolvadt, rostélyos, fagyasztóban meddig, ételek szavatossági, minőség megőrzését, másik lazán, lejárati dátumokat, adott ételt, hűtőben tárolt, fagyasztóban tároltaknál, saját magunk, húsfélék hosszú, egész baromfi, baromfi aprólékot, darált húst, nyers rostélyos, bélszín vagy, karaj 4-12,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Zilahy Lajos gondolata  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Paul David Tripp Április 15  Jó nap volt  Alvó kislány  jó reggelt  A felvilágosodás...  Spenót fasírttal  Márai Sándor tollából  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Spenót fasírttal  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Töröld le  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Különleges  Esterházy Péterre emlékezünk  Az ókori görögök sebkezelésre ...  József Attila – Keresek ...  Zilahy Lajos gondolata  Pitypang szökőkút  Alvó cicák  Jázmin  Hamvas Béla  Alvó cica  Az ókori görögök sebkezelésre ...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Walter Chrysler mondta  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Az ember  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Robert Merle tollából  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péterre emlékezünk  ajándék, mellyel meglepem  Isten hűségének mértéke  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Pitypang szökőkút  Tanácsok egy pszichológustól  Paul David Tripp Április 13  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Anyák napjára  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Magamnak  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Borzasztó  A felvilágosodás...  "Ez egy csoda"  Csend  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  A Magyar Költészet napja alkal...  Ott van  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
fagyasztóban meddig, ételek szavatossági, minőség megőrzését, másik lazán, lejárati dátumokat, adott ételt, hűtőben tárolt, fagyasztóban tároltaknál, saját magunk, húsfélék hosszú, egész baromfi, baromfi aprólékot, darált húst, nyers rostélyos, bélszín vagy, karaj 4-12, főtt húsoknál, főtt húst, minősége romlani, nyers kagyló, gyümölcsök közül, zöldségeket 6-12, süteményeket legfeljebb, friss tojást, főtt tojást, felbontott jégkrémet, fagyaszthatók, felolvasztott, fagyaszthatod, sárgabarackot, gyümölcsöket, fagyasztóban, bezacskózott, felhasználni, süteményeket, egyértelműbb, szavatossági, elfogyasztja, őszibarackot, mélyhűtőben, fagyasztott, zöldségeket, cseresznyét, tároltaknál, felcímkézni, gyümölcsök, felbontott, érvényesek, hüvelyesek, hamburgert, legfeljebb, megőrzését, tarthatod, jégkrémet, darabolva, amelyiket, tárolható, ételeknél, dátumokat, tarthatók, felolvadt, rostélyos, semmiképp, aprólékot, hónapnál, teljesen, fagyaszd, javasolt, kelbimbó, káposzta, húsfélék, típustól, gyümölcs, vadhúsok, rákfélék, szalonna, dátummal, fogyaszd, ajánlott, lejárati, legalább, tartható, minősége, húsoknál, napokkal, sülteket, hetekkel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 513 db bejegyzés
Összes: 49306 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 911
  • e Hét: 2894
  • e Hónap: 16643
  • e Év: 221344
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.