Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A propoliszról
  2018-11-03 20:38:41, szombat
 
  A propolisz ma már egy terápiás anyagnak számít, amelyet sokféle betegség ellen bevethetünk. Ez nem meglepő, hiszen a propolisz antibakteriális, antioxidatív és tumorellenes hatásokkal rendelkezik.

A propoliszról úgy tartják, hogy segíthet a rákos megbetegedésekkel szembeni küzdelemben. A propolisz tumorellenes és daganatellenes hatásokkal rendelkezik. Ennek oka lehet, hogy a propolisz képes meggátolni a DNS-szintézist és előidézi a rákos sejtek apoptózisát, azaz a programozott sejthalált. A propolisz nagyfokú antioxidáns aktivitást mutat, illetve flavonoidokban is meglehetősen gazdag.

A candida fertőzés egy élesztőgomba okozta fertőzés, amely előfordulhat a szájüregben, a hüvelyben, illetve a bélrendszerben. Ha az immunrendszer jól és egészséges működik, akkor az élesztőgombák nem tudnak elszaporodni. Viszont ha a szervezet védelmi vonala meggyengül, akkor kialakulhat gombás fertőzés, ami sok kellemetlen tünetet okozhat. Mivel a propolisz gombaellenes hatással is rendelkezik, így mindenképpen érdemes kipróbálnia annak, aki például a Candida albicans nevű gombával küzd.

A propolisz lerövidítheti a megfázás időtartamát és a köhögés ellen is rendkívül hatásos. A propolisz hathatósan képes lecsökkenteni a megfázás akut és krónikus tüneteit.

Az endometriózis egy komoly betegség, amely akár még meddőséget is okozhat. Egy vizsgálatba endometriózisban szenvedő nőket vontak be. Azoknál a nőknél, akik naponta két alkalommal propoliszt fogyasztottak hat hónapon keresztül, a terhességi arány hatvan százalékos volt, míg a kontrollcsoportban ez az arány mindössze húsz százalékra csökkent.

A propolisz kedvező hatással van a csontszövetre. Elnyomja a gyulladásos reakciót és megakadályozza a csontszövet leépülését.

A propolisz antimikrobiális hatással rendelkezik, így nagyon hatékony például ételmérgezés esetén.

A száj és a fogsérülések szövődményei gyakran gyulladással is együtt járnak. A gyulladáscsökkentő propolisz azonban ezeken a problémákon is segíthet. Ez nagyon ígéretes lehet más gyulladásos állapotok, köztük az ízületi gyulladás, az Alzheimer-kór vagy a szívbetegség kezelésében.

A nitrogén-oxid kulcsfontosságú a szív egészségéhez és a TH (tirozin-hidroxiláz) enzim korlátozhatja a termelését. A propolisz csökkenti a TH-aktivitást, ami jobb vérnyomást és vérnyomáscsökkenést eredményez.

A propolisz hatékonyan csökkenti az allergiás tüneteket. Blokkolja a hisztamin válaszát, amely orrfolyást és viszkető szemet eredményez.

A propolisz antioxidánsokban, valamint gyulladáscsökkentő és vírusellenes vegyületekben is gazdag.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: endometriózisban, antioxidánsokban, antimikrobiális, kulcsfontosságú, antibakteriális, bélrendszerben, megakadályozza, flavonoidokban, daganatellenes, immunrendszer, élesztőgombák, csontszövetre, vegyületekben, korlátozhatja, fogyasztottak, lecsökkenteni, lerövidítheti, endometriózis, meglehetősen, ételmérgezés, fogsérülések, élesztőgomba, tumorellenes, mindenképpen, elszaporodni, előfordulhat, gombaellenes, propoliszról, egészségéhez, vírusellenes, szövődményei, programozott, gyulladással, szívbetegség, antioxidatív, kellemetlen, terápiás anyagnak, propolisz antibakteriális, rákos megbetegedésekkel, propolisz tumorellenes, propolisz képes, rákos sejtek, programozott sejthalált, propolisz nagyfokú, candida fertőzés, élesztőgomba okozta, szervezet védelmi, propolisz gombaellenes, propolisz lerövidítheti, megfázás időtartamát, köhögés ellen, propolisz hathatósan,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Sadhguru idézet  Könyvek  Tudd, hogy magától az élet soh...  Soli Deo gloria  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Apu  Havasi gyopár  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  A máj egészségének javítása te...  Szimbólumok  képre írva  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  2004-es kivégzés után  Ködvirágok  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Graffiti bölcsesség  Apu  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Jó éjszakát  Alvó kutya  képre írva  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  képre írva  Alvó kutyák  Csak egy életed van....  Kövesd a vezetőt  Mi van, ha?  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Tibeti harangvirág  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Mire jók ?  Vérnyomáscsökkentés  Búzavirág  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Leereszkedés és olvadás  képre írva  Facebookon kaptam  Kezdjük annak a megértésével,....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Alvó baby  A víz abszolút súlya nem számí...  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Halhatatlan boldog percek . ....  Havazás  képre írva  képre írva  Sir Andrew Lloyd Webber  Esti Ima !  Az angyali üdvözlet  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Nárciszok  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Harang ( gif )  Boldogság  Benedek Elek - Virágvasárnap 
Bejegyzés Címkék
terápiás anyagnak, propolisz antibakteriális, rákos megbetegedésekkel, propolisz tumorellenes, propolisz képes, rákos sejtek, programozott sejthalált, propolisz nagyfokú, candida fertőzés, élesztőgomba okozta, szervezet védelmi, propolisz gombaellenes, propolisz lerövidítheti, megfázás időtartamát, köhögés ellen, propolisz hathatósan, megfázás akut, komoly betegség, vizsgálatba endometriózisban, terhességi arány, arány mindössze, propolisz kedvező, gyulladásos reakciót, csontszövet leépülését, propolisz antimikrobiális, fogsérülések szövődményei, ízületi gyulladás, szívbetegség kezelésében, nitrogén-oxid kulcsfontosságú, szív egészségéhez, propolisz csökkenti, propolisz hatékonyan, allergiás tüneteket, hisztamin válaszát, propolisz antioxidánsokban, endometriózisban, antioxidánsokban, antimikrobiális, kulcsfontosságú, antibakteriális, bélrendszerben, megakadályozza, flavonoidokban, daganatellenes, immunrendszer, élesztőgombák, csontszövetre, vegyületekben, korlátozhatja, fogyasztottak, lecsökkenteni, lerövidítheti, endometriózis, meglehetősen, ételmérgezés, fogsérülések, élesztőgomba, tumorellenes, mindenképpen, elszaporodni, előfordulhat, gombaellenes, propoliszról, egészségéhez, vírusellenes, szövődményei, programozott, gyulladással, szívbetegség, antioxidatív, kellemetlen, antioxidáns, kialakulhat, szájüregben, gyulladásos, rendelkezik, problémákon, kezelésében, csontszövet, apoptózisát, kipróbálnia, időtartamát, bevethetünk, vizsgálatba, küzdelemben, termelését, hidroxiláz, hatásokkal, meddőséget, aktivitást, egészséges, alkalommal, terhességi, leépülését, meggátolni, vérnyomást, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1274
  • e Hét: 4852
  • e Hónap: 24714
  • e Év: 200589
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.