Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Koleszterincsökkentő ételek
  2018-11-11 15:48:20, vasárnap
 
 



A koleszterin, a vérzsírok és a fertőző betegségek :

A koleszterin és vérzsírok szerepét számtalan aspektusban vizsgálták már, főleg a szív-, és érrendszeri betegségek foglaltak el ezekben a vizsgálatokban kitüntetett szerepet. Tudjuk, hogy a születéskor várható emberi élettartam az első világháború óta a fejlett országokban majdnem megduplázódott.

Azt is tudjuk, hogy kőkorszaki elődeink, néhány tízezer évvel ezelőtt ritkán élték meg a harmincadik életévüket, még ha nem is tudjuk, hogy haláluknak mi volt a közvetlen oka.

Az azonban egészen biztos, hogy ilyen rövid időn belül az emberi genom (DNS örökítő anyag) összetétele (szekvenciája) lényegesen nem változhatott meg. A plazma lipoproteinek a krokodilusokban is kimutathatók.

Mára már világossá vált, hogy szerepük sokkal szélesebb körű, mint a koleszterin és a vérzsír vérben történő ide-oda való szállítgatása.

A plazma lipoproteinek fontos szerepet játszanak immunrendszerünk normális működésének a biztosításában (Han R. Microbiol. Immunol. 2010.04.05, 4, 243-53).

A szerzők kimutatták, hogy

1, védelmet nyújtanak a bakteriális, a vírusos és a parazitás fertőzésekkel szemben

2, a szervezetben elpusztított kórokozókból toxinok szabadulnak fel, sokszor ezek felelősek az egyed haláláért, és ezeket részben vagy egészben képesek közömbösíteni.

Hogy is néz ki ez a gyakorlatban?

Amikor egy baktérium elpusztul a szervezetünkben, belőle olyan anyagok szabadulnak fel (pl. lipopoliszacharidok (LPS), lipooligoszacharidok (LOS) vagy a Gram-negatív baktériumokból pl. a lipoteichoic sav (LPA), amely toxinok felelősek a betegség tüneteiért, és ezek közömbösítése a szervezetünk számára létfontosságú.

Az LDL (rossz koleszerein) pl. inaktiválja a Staphylococcus aureus toxinokat vagy a Pestis baktérium toxinját. A magasabb LDL véd a Klebsiella pneumoniae és a Salmonella ellen is. Egerekben a TBC baktérium elleni védő hatást is sikerült igazolni.

A HDL vagy más néven a "jó koleszterin" védő hatást mutat az influenza, a hepatitis C vírussal szemben, de még olyan egzotikus vírusokkal szemben is, mint a Toga vírus és a Rhabdovírusok. Az egysejtű élősködő a Trypanosoma (álomkór okozója) ellen is hatásos védelmet nyújt.

Az LDL a szervezetünkben gyorsan oxidálódik. Az oxidált LDL-t tesszük felelőssé az infarktusok kialakulásáért, de az oxidált LDL molekulák a nagy faló sejteket (makrofágok) aktiválják, ami számos fertőző betegségtől óv meg minket (pl. malária, hepatitis C).

Az LPa (lipoprotein a-ról) eddig csak annyit tudtunk, hogy az érelmeszesedés folyamatában döntő szerepet játszik és nehéz a szintjét csökkenteni, de mára az is kiderült róla, hogy a Streptococcus leghatékonyabb fegyverét, a streptokinázt (a kórokozó ezzel hatol be a szövetekbe szinte akadálytalanul) képes közömbösíteni.

Ami egyedül kilóg a sorból, az a gombás fertőzések és különösen a candida.
A magas LDL, VLDL, oxidált LDL, HDL szint kedvez a candida gombák elszaporodásának. A candida egy elképesztő kórokozó, hiszen a növényekben is képes megbetegedést okozni (Monilia), de ugyan akkor az állat és rovarvilág bármely tagját is képes megbetegíteni.

Összefoglalva elmondhatjuk: az emberek halálának legfőbb okai a fajunk létrejötte óta eltelt idő 99%-ában a fertőző betegségek voltak (na meg az erőszakos halál).

Az antibiotikumok, a higiénés feltételek változása, a modern táplálkozás ezen gyökeresen változtatott. Bár ma is sokan halnak meg fertőzések következtében, de sokkal többen szív és érrendszeri megbetegedések következtében (végül is a statisztika szerint minden második magyar emberre ez vár, minden harmadik ember pedig daganatos betegséget fog kapni).

A korábban kifejlesztett hatékony védőmechanizmusok mára már a legfőbb "ellenségeinkké" váltak, ezért ma mindent elkövetünk ezen értékek csökkentése érdekében. Ennek persze örülnek a "kórokozók".

Valamit valamiért. Úgy tűnik, az élet nevű társasjátékban minden nyereménynek ára van, amit mindig meg kell fizetni. Hogy az ügylet nyereséges legyen, létrejött a gyógyítás művészete és tudománya.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: elszaporodásának, immunrendszerünk, szervezetünkben, krokodilusokban, antibiotikumok, megduplázódott, megbetegedések, ellenségeinkké, staphylococcus, baktériumokból, vizsgálatokban, akadálytalanul, társasjátékban, kialakulásáért, biztosításában, leghatékonyabb, érelmeszesedés, megbetegedést, kifejlesztett, következtében, megbetegíteni, lipoproteinek, összefoglalva, létfontosságú, fertőzésekkel, rhabdovírusok, streptokinázt, közömbösítése, streptococcus, közömbösíteni, szállítgatása, szervezetünk, szekvenciája, folyamatában, kimutathatók, változhatott, fertőző betegségek, vizsgálatokban kitüntetett, születéskor várható, első világháború, fejlett országokban, harmincadik életévüket, azonban egészen, emberi genom, plazma lipoproteinek, vérzsír vérben, szerzők kimutatták, parazitás fertőzésekkel, szervezetben elpusztított, egyed haláláért, baktérium elpusztul, betegség tüneteiért,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Hamvas Béla  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam Krisztinától  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Tanmese  Müller Péter tollából  Nagy és kis csodák  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Hamvas Béla  Facebookon kaptam Krisztinától  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A sorsod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Jó nap volt  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Bársony székben  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Robert Merle tollából  Alvó kislány  Robert Merle tollából  József Attila – Keresek ...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  A hagyma antibakteriális hatás...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Alvó cica  Anyák napjára  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  40 felett  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csend  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Segíts neki dicsérni Téged  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  képre írva  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kertem  Hegedüs Géza: Magyar költészet  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Egyszerű  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 14  Egy párkányon  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Egy barátság története  képre írva  Szívek  Paul Éluard - És egy mosoly  Reményik Sándor: Pierrot &...  Egy barátság története  Borzasztó  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét  Minden tavaszból őrizz..  Dóró Sándor: Embernek maradni  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Jánosházy György: Fogd a kezem  39 ígéret  Facebookon kaptam  Magamnak  Facebookon kaptam  Kertem  Csend  Latinovits Zoltán tollából 
Bejegyzés Címkék
fertőző betegségek, vizsgálatokban kitüntetett, születéskor várható, első világháború, fejlett országokban, harmincadik életévüket, azonban egészen, emberi genom, plazma lipoproteinek, vérzsír vérben, szerzők kimutatták, parazitás fertőzésekkel, szervezetben elpusztított, egyed haláláért, baktérium elpusztul, betegség tüneteiért, szervezetünk számára, egysejtű élősködő, szervezetünkben gyorsan, oxidált LDL-t, infarktusok kialakulásáért, nagy faló, érelmeszesedés folyamatában, szintjét csökkenteni, kórokozó ezzel, szövetekbe szinte, candida gombák, elképesztő kórokozó, emberek halálának, fajunk létrejötte, erőszakos halál, higiénés feltételek, modern táplálkozás, statisztika szerint, korábban kifejlesztett, élet nevű, ügylet nyereséges, gyógyítás művészete, elszaporodásának, immunrendszerünk, szervezetünkben, krokodilusokban, antibiotikumok, megduplázódott, megbetegedések, ellenségeinkké, staphylococcus, baktériumokból, vizsgálatokban, akadálytalanul, társasjátékban, kialakulásáért, biztosításában, leghatékonyabb, érelmeszesedés, megbetegedést, kifejlesztett, következtében, megbetegíteni, lipoproteinek, összefoglalva, létfontosságú, fertőzésekkel, rhabdovírusok, streptokinázt, közömbösítése, streptococcus, közömbösíteni, szállítgatása, szervezetünk, szekvenciája, folyamatában, kimutathatók, változhatott, elmondhatjuk, lipoteichoic, nyereménynek, elpusztított, gyakorlatban, kórokozókból, változtatott, szervezetben, csökkenteni, bakteriális, trypanosoma, koleszterin, szabadulnak, lipoprotein, működésének, infarktusok, aspektusban, betegségtől, összetétele, csökkentése, koleszerein, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2087
  • e Hét: 16455
  • e Hónap: 30204
  • e Év: 234905
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.