Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Sámánok a betegségekről
  2018-11-14 22:53:35, szerda
 
  A sámánok szerint ez a betegségek kialakulásának 3 fő oka:

A sámánok szerint "elveszítheted" a lelked, és ilyenkor betegség költözik a helyébe! Egy kis ízelítő a sámán egészség-betegség fogalmakból!

A sámánok nem varázslók. Ők igazi hús-vér férfiak és nők, akik képesek elérni a magasabb tudatszintet, amikor képesek külön választani a testet és a tudatot. Ilyenkor pedig egy belső utazást tesznek, amire egyáltalán nincsenek hatással az időjárási körülmények.

Ahhoz, hogy leküzdjék a különböző betegségeket, a sámánok különösen odafigyelnek az ok-okozati viszonyokra.

A sámánok a legtöbb betegséget, amit egy vírus okoz, vagy a súlyosabb problémákat is, mint amilyen a rák, okozatként tekintik, tehát eredetileg ezeket a rendellenességeket valami kiváltotta, és a teljes felépüléshez nem elég a tüneteket kezelni, le kell nyúlni az igazi okokhoz, a gyökerekhez, a betegségek kiindulópontjához.

A sámánok szerint a következő klasszikus okai lehetnek a betegségnek, amelyet meglepő módon szerintük, nem baktériumok, vírusok okoznak.

1. A harmónia hiánya
A diszharmónia legtöbbször akkor alakul ki, amikor például egy idős házaspár valamelyik tagja meghal, és az özvegy ott marad egyedül. Gyakran egy-két év múlva az egyedül maradó idős személy is megbetegszik, legtöbbször rákos lesz, és úgy hagyja el a földi létet.

Diszharmónia esetén egy személy ereje, energiaszintje csökkenni kezd, és ha ez meghalad egy határt, akkor kialakul a betegség.

2. Félelem
A második ok, ami betegséget idézhet elő, az a félelem. Az a személy, aki minden nap félelmet érez, sebezhetővé válik és nagyobb eséllyel betegedhet meg. A immunrendszere legyengül, és gyakoribbá válnak a betegségek, amelyek előbb könnyebb lefolyásúak, utána pedig súlyosabbá válhatnak.

3. Lélekvesztés
A sámánok felfogása szerint a lélek elvesztése az egyik legsúlyosabb betegség, és a korai elhalálozás egyik leggyakoribb oka. Érdekes módon a modern orvoslás ezzel egyáltalán nem foglalkozik. Ha valaki “belső lényege" súlyos sérüléseket szenved, akkor a lelke darabokra hullhat. A mi kultúránkban ezt gyakran lelki traumaként van megfogalmazva.

Számtalan dolog kiválthat ilyen traumát: váratlan haláleset, gyerekkori abúzus, vetélés, erőszak, háború okozta pusztítás.

A lélekvesztés jelei:

- a szeretet fogadásának/adásának hiánya;
- memória blokk;
- hirtelen kialakuló apátia;
- a jókedv, az öröm teljes hiánya;
- kétségbeesés;
- erőtlenség;

A sámánok szerint a lelki traumák 4 lépésben gyógyíthatók!

1. Az első szakaszban a sámán megpróbál erőt, energiát adni a betegnek, ez a lelki túléléshez szükséges.

2. A második szakaszban a sámánnak meg kell tudnia, hogy mi okozta a lelki sérülést, majd hogy annak milyen kihatása van a testre.

3. A harmadik szakasz a saját gyógyulási folyamata.

4. A negyedik a legkritikusabb szakasz. Az összetört lelket újra meg kell keresni és összeragasztani.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Címkék: összeragasztani, immunrendszere, kialakulásának, energiaszintje, legkritikusabb, megfogalmazva, elveszítheted, felépüléshez, diszharmónia, kultúránkban, tudatszintet, lélekvesztés, megbetegszik, legsúlyosabb, gyógyíthatók, betegségeket, leggyakoribb, odafigyelnek, kétségbeesés, fogalmakból, sebezhetővé, foglalkozik, sérüléseket, lefolyásúak, legtöbbször, betegségnek, körülmények, baktériumok, problémákat, gyökerekhez, viszonyokra, fogadásának, elhalálozás, betegséget, gyógyulási, súlyosabbá, sámánok szerint, betegségek kialakulásának, sámán egészség-betegség, magasabb tudatszintet, belső utazást, időjárási körülmények, különböző betegségeket, sámánok különösen, ok-okozati viszonyokra, legtöbb betegséget, vírus okoz, súlyosabb problémákat, teljes felépüléshez, tüneteket kezelni, igazi okokhoz, betegségek kiindulópontjához,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zilahy Lajos mondta  Vito Giaquinto gondolata  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Robert Merle tollából  A Magyar Költészet napja alkal...  Jó nap volt  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Zilahy Lajos mondta  Kertem  Paul David Tripp Április 13  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A hagyma antibakteriális hatás...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Egyszerű  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Szívek  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Szép estét  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Horváth Szilvia tollából  Anyák napjára  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csend  Magyar költészet napja  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  A hagyma antibakteriális hatás...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Esterházy Péterre emlékezünk  Egy gondolat  James Allen  képre írva  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Paul Éluard - És egy mosoly  Előfordul, hogy  Paul David Tripp Április 12  Martin Buber, A haszidim meséi  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  ajándék, mellyel meglepem  különleges  A pitypang legendája  Sík Sándor - Ha jő a perc  Jánosházy György: Fogd a kezem  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Az ember emlékekből áll  Esterházy Péterre emlékezünk  Emlékezz  Szívek  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Latinovits Zoltán tollából 
Bejegyzés Címkék
sámánok szerint, betegségek kialakulásának, sámán egészség-betegség, magasabb tudatszintet, belső utazást, időjárási körülmények, különböző betegségeket, sámánok különösen, ok-okozati viszonyokra, legtöbb betegséget, vírus okoz, súlyosabb problémákat, teljes felépüléshez, tüneteket kezelni, igazi okokhoz, betegségek kiindulópontjához, következő klasszikus, harmónia hiánya, diszharmónia legtöbbször, idős házaspár, egyedül maradó, földi létet, személy ereje, immunrendszere legyengül, sámánok felfogása, lélek elvesztése, egyik legsúlyosabb, korai elhalálozás, modern orvoslás, lelke darabokra, lélekvesztés jelei, szeretet fogadásának, öröm teljes, lelki traumák, első szakaszban, sámán megpróbál, lelki túléléshez, második szakaszban, lelki sérülést, harmadik szakasz, saját gyógyulási, legkritikusabb szakasz, összetört lelket, összeragasztani, immunrendszere, kialakulásának, energiaszintje, legkritikusabb, megfogalmazva, elveszítheted, felépüléshez, diszharmónia, kultúránkban, tudatszintet, lélekvesztés, megbetegszik, legsúlyosabb, gyógyíthatók, betegségeket, leggyakoribb, odafigyelnek, kétségbeesés, fogalmakból, sebezhetővé, foglalkozik, sérüléseket, lefolyásúak, legtöbbször, betegségnek, körülmények, baktériumok, problémákat, gyökerekhez, viszonyokra, fogadásának, elhalálozás, betegséget, gyógyulási, súlyosabbá, betegségek, gyakoribbá, betegedhet, egyáltalán, választani, erőtlenség, klasszikus, szakaszban, valamelyik, traumaként, túléléshez, gyerekkori, elvesztése, okozatként, eredetileg, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 553
  • e Hét: 10667
  • e Hónap: 24416
  • e Év: 229117
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.