|
2018-12-05 17:47:20, szerda
|
|
|
A forralt bor valamiért a karácsonyhoz kötődik, pedig kellemes melegítő ital lehet, persze mértékkel fogyasztva.
Nagyszüleimnek hatalmas szőlőskertjük van, ebből kifolyólag minden évben nagyon sok házi borunk készül. Önmagában is szeretem a borokat, de a forralt bor különösen közel áll a szívemhez. Ahogy beköszönt az ősz és túl vagyunk a szüreten, alig várjuk, hogy az újbor letisztuljon, és készülhessen belőle egy jó kis fűszeres változat.
A forralt bort készíthetjük vörös- vagy fehérborból, a vörös talán a gyakoribb, de én nagyon szeretem fehérből is. Nagyon sok mindent dobálhatunk a borba a fahéjtól kezdve a citromig, a kreativitásunkra van bízva, hogy mit rakunk bele. Az, hogy mennyi cukrot teszünk hozzá a bor típusától függ. Egy száraz vörösbor akár 3-4 evőkanál cukrot is elbír, míg egy édes borba lehet, hogy semennyi sem kell.
A cukrot helyettesíthetjük mézzel is, de akkor az ízélmény is kicsit más lesz. Gondoljunk csak arra, hogy a tea is milyen más mézzel. Mi legtöbbször csak narancsot teszünk még bele pluszban, de lehet citromot vagy almát is. Maga a bor is lehet eleve gyümölcsbor, akár cider is, ezt is tovább ízesíthetjük. A lényeg, hogy felejtsük el, hogy a rossz bor jó lesz majd forraltnak.
A tökéletes forralt bor
Elkészítési idő:
Előkészítés: 5 perc
Sütés / főzés: 15 perc
Hány adagra elég?
Adagok: 4
Hozzávalók:
750 gramm bor
1 darab narancs
8 darab szegfűszeg
2 darab fahéj
2 darab ánizs
2-4 evőkanál cukor
opcionális citrom
Leírás:
Karikázzuk fel a narancsot (és a citromot). Rakjuk az összes hozzávalót egy lábasba, és kezdjük el melegíteni a bort. A cukrot vagy mézet annak megfelelően tegyük bele, hogy milyen fajta bort választottunk. Ha már gyöngyözik a bor, vegyük kisebb lángra, nem akarjuk ugyanis, hogy kimenjen belőle az alkohol. Tegyük rá a fedőt, és kb. 15 percig kis lángon főzzük, hogy összeérjenek az ízek. Tálalásnál kivehetjük a fahéj-, ánizs-, szegfűszegdarabokat a borból, de a hangulat kedvéért az se baj, ha benne maradnak. Ha még szeretnénk, szeleteljünk pluszban narancsszeleteket, és arra öntsük a forralt borunkat.
Forrás: Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: kreativitásunkra, nagyszüleimnek, választottunk, szőlőskertjük, készíthetjük, karácsonyhoz, készülhessen, összeérjenek, ízesíthetjük, szeleteljünk, letisztuljon, elkészítési, dobálhatunk, fehérborból, megfelelően, legtöbbször, előkészítés, gyümölcsbor, hozzávalók, tálalásnál, kivehetjük, forraltnak, gondoljunk, hozzávalót, szeretnénk, karikázzuk, opcionális, melegíteni, szegfűszeg, gyöngyözik, kifolyólag, fogyasztva, narancsot, mértékkel, önmagában, gyakoribb, karácsonyhoz kötődik, újbor letisztuljon, forralt bort, vörös talán, fahéjtól kezdve, száraz vörösbor, édes borba, cukrot helyettesíthetjük, tökéletes forralt, összes hozzávalót, cukrot vagy, hangulat kedvéért, forralt borunkat,
|
|
|
|
karácsonyhoz kötődik, újbor letisztuljon, forralt bort, vörös talán, fahéjtól kezdve, száraz vörösbor, édes borba, cukrot helyettesíthetjük, tökéletes forralt, összes hozzávalót, cukrot vagy, hangulat kedvéért, forralt borunkat, kreativitásunkra, nagyszüleimnek, választottunk, szőlőskertjük, készíthetjük, karácsonyhoz, készülhessen, összeérjenek, ízesíthetjük, szeleteljünk, letisztuljon, elkészítési, dobálhatunk, fehérborból, megfelelően, legtöbbször, előkészítés, gyümölcsbor, hozzávalók, tálalásnál, kivehetjük, forraltnak, gondoljunk, hozzávalót, szeretnénk, karikázzuk, opcionális, melegíteni, szegfűszeg, gyöngyözik, kifolyólag, fogyasztva, narancsot, mértékkel, önmagában, gyakoribb, beköszönt, valamiért, tökéletes, felejtsük, típusától, különösen, szívemhez, semennyi, vörösbor, pluszban, kimenjen, változat, fűszeres, fahéjtól, kellemes, evőkanál, hatalmas, fehérből, szeretem, citromig, citromot, ízélmény, melegítő, szüreten, kedvéért, hangulat, maradnak, borunkat, narancs, mindent, teszünk, vagyunk, borokat, kezdjük, forralt, akarjuk, alkohol, kötődik, ugyanis, lábasba, száraz, cukrot, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2087
- e Hét: 16455
- e Hónap: 30204
- e Év: 234905
|
|
|