Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Póréhagyma gyógyhatásairól
  2018-12-29 17:28:45, szombat
 
 



Ez a különleges hagymaféle rendkívül egészséges, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag.
1. A póréhagyma 90 százalékban vizet tartalmaz, de rostokban is gazdag, az ásványi anyagok közül megtalálható benne a nikkel, kálium, vas, magnézium, mangán kalcium, foszfor. Emellett ki kell emelni az A-, C-, K-vitaminokat, a folsavat is amelyekből bőven akad a póréhagymában, azonban B1-, B2-, B3- és B6-vitaminokból elenyésző mennyiség van a zöldségben.

2. A póréhagymában van egy speciális összetevő is, ez pedig a kempferol nevű flavonoid, ami a kutatások alapján véd a rákos sejtek kialakulásától. Így azok, akik rendszeresen fogyasztják a póréhagymát, megelőzhetik a petefészekrákot, és a keringési rendszer egészségére is jó hatással van.

3. Szintén a kempferol és a polifenol hatóanyagoknak köszönhetően a finom zöldségnek gyulladáscsökkentő hatása van, így enyhíti a reumatikus ízületi gyulladások okozta tüneteket, és segít megelőzni a cukorbetegséget, valamint az elhízást.

4. Hagymaféléről lévén szó, a póréhagymával mérsékelhető a magas vérnyomás és a megemelkedett koleszterinszint. Ugyanakkor védi a fogyasztót az agyvérzéstől, szívrohamtól is.

5. A magas káliumtartalma miatt azoknak is ajánlott a póréhagyma fogyasztása, akiknek nagy a vérnyomásuk.

6. A póréhagyma a várandós nőknek is jót tesz, mivel van benne egy nagyon fontos bioaktív anyag, a folsav, ami az egészséges magzatfejlődésben játszik szerepet.

7. A zöldségben lévő magnézium, foszfor és folsav segít az idegrendszer karbantartásában, ezáltal javulni fog a koncentrációképesség, a memória, és az agyi funkciók.

8. A póréhagymában B6-vitamin van, aminek hatására csökken a vérben lévő homocisztein nevű káros aminosav, ami a keringési betegséget idézhet elő.

9. A póréhagymából készült lének remek tisztító hatása van, főként a vastagbelet teszi rendbe, és szabadítja meg a toxikus anyagoktól. A zöldség levét össze lehet keverni a zeller és a sárgarépa levével is, így meg hatásosabban méregtelenít, és finomabb.

10. A póréhagymában kalcium is van, ami a csontok egészségében játszik nagy szerepet.

11. A zöldségben vagy egy nagyon hasznos antioxidáns, ami nem más mint a lutein, ez védelmet nyújt a káros szabadgyökökkel szemben, és késlelteti a bőr öregedését is.

12. Sok benne az A-vitamin is. 100 gramm póréhagyma fedezi a szervezet napi A-vitamin szükségletének 33 százalékát.

13. Vas is van benne, ami főként a vérszegénységben küzdőknek remek, és a benne lévő C-vitamin hatására a vas jobban fel tud szívódni a szervezetben.

14. Tanulmányok igazolták, hogy a póréhagyma fogyasztásával csökkenthető a vérben a rossz koleszterinszint (LDL), és növelhető a jó koleszterinszint (HDL).

15. A póréhagymában lévő jótékony alil-szulfidok hatására kisebb lesz a gyomor-, a vastagbél-, és a prosztatarák kialakulásának esélye.

Figyelem! Azok a személyek, akiknek baj az epéjükkel, netán vesekövük van, ne vigyék túlzásba a póréhagyma fogyasztását!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: koleszterinszint, vérszegénységben, karbantartásában, cukorbetegséget, petefészekrákot, szabadgyökökkel, kialakulásától, káliumtartalma, fogyasztásával, szükségletének, kialakulásának, hatóanyagoknak, póréhagymában, hagymaféléről, póréhagymával, megemelkedett, póréhagymából, vitaminokból, megelőzhetik, csökkenthető, rendszeresen, hatásosabban, szívrohamtól, homocisztein, idegrendszer, agyvérzéstől, vitaminokban, köszönhetően, méregtelenít, mérsékelhető, egészségében, prosztatarák, fogyasztását, megtalálható, szervezetben, vérnyomásuk, különleges hagymaféle, ásványi anyagok, speciális összetevő, kempferol nevű, kutatások alapján, rákos sejtek, keringési rendszer, polifenol hatóanyagoknak, finom zöldségnek, reumatikus ízületi, póréhagymával mérsékelhető, magas vérnyomás, megemelkedett koleszterinszint, magas káliumtartalma, póréhagyma fogyasztása, várandós nőknek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem jár  Sadhguru idézet  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Az idegen országok éghajlata  Színház az egész világ,  Alvó cica  J. Donald Walters  Idővel az ember megérti, hogy ...  Sir Andrew Lloyd Webber  Szép estét  Paul David Tripp Március 28  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Levél lány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Jó éjszakát  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Idővel az ember megérti, hogy ...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  2004-es kivégzés után  Kékfestőről pár szóban  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Nem látom őket  képre írva  Alvó kutya  Az idegen országok éghajlata  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Húsvéti üdvözlet !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  A pálma a győzelem és a diadal...  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Óraállítás  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Játékos kis cicák  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Jó éjszakát  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Inkább ad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Manna OWell tollából  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam  Haja van  Színház az egész világ,  Sárkány  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Szép estét  Facebookon kaptam  Rács mögé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
különleges hagymaféle, ásványi anyagok, speciális összetevő, kempferol nevű, kutatások alapján, rákos sejtek, keringési rendszer, polifenol hatóanyagoknak, finom zöldségnek, reumatikus ízületi, póréhagymával mérsékelhető, magas vérnyomás, megemelkedett koleszterinszint, magas káliumtartalma, póréhagyma fogyasztása, várandós nőknek, nagyon fontos, egészséges magzatfejlődésben, zöldségben lévő, idegrendszer karbantartásában, agyi funkciók, póréhagymában B6-vitamin, vérben lévő, keringési betegséget, póréhagymából készült, vastagbelet teszi, toxikus anyagoktól, zöldség levét, sárgarépa levével, póréhagymában kalcium, csontok egészségében, zöldségben vagy, nagyon hasznos, káros szabadgyökökkel, szervezet napi, vérszegénységben küzdőknek, benne lévő, póréhagyma fogyasztásával, rossz koleszterinszint, póréhagymában lévő, prosztatarák kialakulásának, póréhagyma fogyasztását, koleszterinszint, vérszegénységben, karbantartásában, cukorbetegséget, petefészekrákot, szabadgyökökkel, kialakulásától, káliumtartalma, fogyasztásával, szükségletének, kialakulásának, hatóanyagoknak, póréhagymában, hagymaféléről, póréhagymával, megemelkedett, póréhagymából, vitaminokból, megelőzhetik, csökkenthető, rendszeresen, hatásosabban, szívrohamtól, homocisztein, idegrendszer, agyvérzéstől, vitaminokban, köszönhetően, méregtelenít, mérsékelhető, egészségében, prosztatarák, fogyasztását, megtalálható, szervezetben, vérnyomásuk, fogyasztása, százalékban, vastagbelet, tanulmányok, gyulladások, antioxidáns, fogyasztják, póréhagymát, vitaminokat, egészségére, hagymaféle, fogyasztót, anyagoktól, zöldségben, különleges, reumatikus, zöldségnek, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 697
  • e Hét: 5938
  • e Hónap: 25800
  • e Év: 201675
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.