|
2019-01-11 11:52:05, péntek
|
|
|
Az utóbbi évtizedekben kimutatták, hogy az, amit megeszünk, igenis hatással van az egészségi állapotunkra. A rákellenes táplálkozás azt jelenti, hogy sok organikus gyümölcsöt és zöldséget kell fogyasztanunk és természetesen a halaknak is szerepelniük kell az étrendünkben. A rák elleni harcba nemcsak ezek a táplálékok, hanem a minőségi fehérjék, illetve a gyógy- és fűszernövények is beletartoznak. Ezek a táplálékok eredményesen harcolnak a szervezetben kialakuló gyulladás ellen, ami sok esetben a daganatos megbetegedések okozója lehet. Néhány táplálék a gyulladás ellen harcol, mások a rákos sejtek halálát idézik elő, megint mások pedig segítik a szervezetet a toxinok eltávolításában és védik azt a szabad gyökök okozta károsodásoktól.
A bab sok rostot és fitokemikáliát kínál. A fitokemikáliák - például a szaponinok - meggátolják a ráksejt szaporodást. A bab tartalmaz folsavat, B-vitamint, amelyek a hasnyálmirigyrák kockázatát képesek lecsökkenteni.
A sárgarépa béta-karotinnal van töltve, amely a sejtmembránokat védi meg a toxinok károsodásától és lassítja a rákos sejtek növekedését. Ráadásul a sárgarépa olyan antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek segítenek a HPV elleni küzdelemben. A sárgarépa a leukémia kezelésében is hasznos lehet.
A keresztesvirágú zöldségek - mint például a brokkoli, a káposzta, a kelkáposzta és a karfiol - szulforafánt és indol-3-karbinolt tartalmaznak, amelyek nagyon erős rák elleni harcosok. Mindemellett segítenek a test méregtelenítésében.
A fokhagyma kéntartalmú vegyületeket tartalmaz, amelyek szintén megakadályozhatják a daganatos megbetegedések kialakulását, emellett felgyorsítják a DNS javulását és elpusztítják a rákos sejteket. A kénvegyületek pedig elősegíthetik a prosztata-, a vastagbél-, a mell- és a tüdőrák sejtjeinek halálát.
A gyömbér erős gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír és lelassíthatja a rákos sejtek növekedését. A gyömbér nagyon jó émelygés, migrén, izomfájdalmak és ízületi gyulladás enyhítésére.
A szőlő rezveratrolt tartalmaz, ami számos egészségügyi előnnyel jár, beleértve a gyulladás csökkentését és az LDL-koleszterin oxidációjának csökkentését. Segít a ráksejtek terjedésének korlátozásában.
A gránátalma gyulladásgátló és antioxidáns hatású. Tanulmányok szerint a gránátalma jelentősen csökkentheti a prosztata rákos sejtjeinek növekedését.
A spenót luteint és zeaxantint tartalmaz. Ezek a karotinoidok segítenek eltávolítani a szabad gyököket a szervezetből.
Az eper is gazdag antioxidánsokban, mint a C-vitamin vagy az ellagsav. Az ellagsav rákellenes tulajdonsággal rendelkezik. Minden bogyós gyümölcs olyan erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek megállítják a szervezetben azt a folyamatot, amely szabad gyököket termel, és amelyek károsítják az egészséges sejteket.
A likopin egy nagyon koncentrált antioxidáns a paradicsomban. Számos tanulmány arról számol be, hogy likopinban gazdag paradicsom fogyasztása a prosztatatrák alacsonyabb kockázatával függ össze.
A kurkuma kurkumint tartalmaz, amely az egyik legerősebb antioxidáns, amely szintén előnyös lehet a rákos megbetegedések megelőzésében.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: antioxidánsokban, hasnyálmirigyrák, tulajdonságokkal, keresztesvirágú, antioxidánsokat, sejtmembránokat, eltávolításában, gyulladásgátló, fűszernövények, megbetegedések, károsodásoktól, fitokemikáliát, fitokemikáliák, tulajdonsággal, korlátozásában, prosztatatrák, oxidációjának, paradicsomban, felgyorsítják, lelassíthatja, kénvegyületek, elősegíthetik, lecsökkenteni, beletartoznak, fogyasztanunk, károsodásától, izomfájdalmak, természetesen, megelőzésében, csökkentheti, kialakulását, rezveratrolt, elpusztítják, szervezetből, szervezetben, egészségügyi, utóbbi évtizedekben, egészségi állapotunkra, rákellenes táplálkozás, minőségi fehérjék, táplálékok eredményesen, szervezetben kialakuló, daganatos megbetegedések, gyulladás ellen, rákos sejtek, toxinok eltávolításában, szabad gyökök, fitokemikáliák –, szaponinok –, ráksejt szaporodást, hasnyálmirigyrák kockázatát, sárgarépa béta-karotinnal,
|
|
|
|
utóbbi évtizedekben, egészségi állapotunkra, rákellenes táplálkozás, minőségi fehérjék, táplálékok eredményesen, szervezetben kialakuló, daganatos megbetegedések, gyulladás ellen, rákos sejtek, toxinok eltávolításában, szabad gyökök, fitokemikáliák –, szaponinok –, ráksejt szaporodást, hasnyálmirigyrák kockázatát, sárgarépa béta-karotinnal, sejtmembránokat védi, toxinok károsodásától, sárgarépa olyan, leukémia kezelésében, keresztesvirágú zöldségek, karfiol –, fokhagyma kéntartalmú, rákos sejteket, kénvegyületek pedig, tüdőrák sejtjeinek, gyömbér erős, gyömbér nagyon, szőlő rezveratrolt, gyulladás csökkentését, ráksejtek terjedésének, gránátalma gyulladásgátló, gránátalma jelentősen, prosztata rákos, spenót luteint, karotinoidok segítenek, szabad gyököket, ellagsav rákellenes, egészséges sejteket, nagyon koncentrált, prosztatatrák alacsonyabb, kurkuma kurkumint, egyik legerősebb, rákos megbetegedések, antioxidánsokban, hasnyálmirigyrák, tulajdonságokkal, keresztesvirágú, antioxidánsokat, sejtmembránokat, eltávolításában, gyulladásgátló, fűszernövények, megbetegedések, károsodásoktól, fitokemikáliát, fitokemikáliák, tulajdonsággal, korlátozásában, prosztatatrák, oxidációjának, paradicsomban, felgyorsítják, lelassíthatja, kénvegyületek, elősegíthetik, lecsökkenteni, beletartoznak, fogyasztanunk, károsodásától, izomfájdalmak, természetesen, megelőzésében, csökkentheti, kialakulását, rezveratrolt, elpusztítják, szervezetből, szervezetben, egészségügyi, eltávolítani, évtizedekben, tartalmaznak, mindemellett, karotinoidok, vegyületeket, eredményesen, szulforafánt, állapotunkra, kockázatával, csökkentését, étrendünkben, szerepelniük, terjedésének, alacsonyabb, szaporodást, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1680
- e Hét: 3818
- e Hónap: 35304
- e Év: 240005
|
|
|