|
2019-01-26 23:09:08, szombat
|
|
|
A belső elválasztású mirigyek (endokrin mirigyek) olyan mirigyek, amelyek az életműködéseket szabályozó hormonjainkat közvetlenül a sejtközi térbe, és ezáltal a véráramba juttatják. A hormonok, mint hírvivő vegyületek, így a mirigytől távoli szerveken fejthetik ki hatásukat. Az endokrin mirigyek összessége a belső elválasztású mirigyek rendszere, az endokrin vagy hormonális rendszer. Hormonok, mint hírvivő vegyületek nélkül percek alatt meghalnánk!
A Senescencia (öregkori leépülés) egyik kiemelt oka az alulműködő endokrin rendszer teória: mely szerint az öregedés és a betegségek többnyire tulajdonképpen nagyrészt a hormon mennyiségek megcsappanásának, ciklikusságuk felborulásának, és a receptorok érzéketlenségének a rovására írható. Tehát az idő múlásával egyre kevesebb hormont gyárt a szervezetünk, és megfelelő információk hiányában a sejtek és a szervek nem tudnak már helyesen működni, leépülünk, megbetegszünk.
A ,,jolly joker" jód, mint ,,univerzális" megoldás?
Az 1900-1960 évek között majdnem minden endokrinológus tisztában volt a jód megkérdőjelezhetetlen terápiás hatásával a legkülönfélébb betegségek esetében. Manapság az orvosi oktatás a legfélrevezetőbb információk szerint zajlik! A szakmai tudatba bele lett injektálva a jód fóbia, ami nemzetközi méreteket öltött, és ami alapján egy olyan nagy hatékonyságú fegyver, mint a jód, mellőzve lett a gyógyítás terén, holott kevés olyan szer van, ami ilyen széles palettában alkalmazható a legkülönfélébb betegségek területén.
Kérdezhetnénk szkeptikusan, és jóindulatú naivitással, hogyan lehetséges ez? Gondoljunk csak bele. Egy orvostanhallgatónak hatalmas mennyiségű anyagot kell megtanulnia. Pontosabban, amit ,,elé tesznek"! Nincs ideje megkérdőjelezni a tudás forrását. Majd ezen nő fel 5-6 évig, jó esetben ezt az infót kapja az orvosi továbbképző konferenciákon is, és ezt sulykolják belé az orvos-látogatók is, akik a gyógyszeripar ügynökei. Összeáll a kép?
Az endokrinológiának 70 évre visszamenő gyakorlati tapasztalata van a jóddal a gyógyítás terén. Eleinte nem voltak digitális archívumok, minden ezzel kapcsolatos információ, csak könyvek, nyomtatott anyag formájában létezett a tudományos, szakmai könyvtárakban. Aztán szépen ,,eltűntek" ezek a könyvek, és át lettek írva az orvostanhallgatók könyvei is félrevezető, épp ellentétes információkkal, ami a jód megítélését illeti!
Dr. Guy E. Abraham, aki a világ legnagyobb szaktekintélyének számít a jód gyakorlati, klinikai alkalmazásának a terén, és 40 év tapasztalat áll mögötte, valamint 4000 pacienst kúrált nagydózisú jóddal, publikált egy forradalmi könyvet, amelynek címe ,,A jód Project". Ebben kifejti, hogy nem lehet véletlen, ami manapság zajlik a jód negatív szakmai megítélése körül. Részletezi hány betegséget lehet vele végérvényesen meggyógyítani, és nem csak elnyomni a betegség tüneteit toxikus és drága gyógyszerekkel. Felveti különböző gazdasági csoportok érdekeltségét, mert szakmailag nem magyarázható és alátámasztható, az a merénylet, ami zajlik az emberi egészség ellen!
Ne felejtsük el soha a megítélések során az evolúciós logika szempontjait, hiszen azokat évmilliókig tesztelte a természet! Nos, az élet az óceánban keletkezett, jód-dús környezetben. Ez alapján biokémiai, tankönyvi tétel, hogy a többi vegyülettel ellentétben, a jódra testünk minden szövetének szüksége van, kiemelten a pajzsmirigyet, tüdőt, szívet és a mellékveséket, illetően. Legnagyobb dózisban érdekes módon a zsír- és izomszövet halmozza fel a jódot.
Amiért Dr. Abraham a hosszú évtizedek alatt, a gyakorlatban megszerzett tapasztalata szerint kikiáltotta a jódot univerzális gyógy-terápiának, az nem más, mint, hogy olyan problematikus betegségeket gyógyított meg vele végérvényesen, mint a fibrocisztás mellek, policisztás petefészek szindróma, pajzsmirigy túl- és alulműködés (golyva és golyva nélküli állapota), figyelemzavar - feledékenység, székrekedés, bőr minősége, obezitás (kóros elhízás), cukorbetegség, magas vérnyomás, és a szívbetegségek közül az irreverzibilis aritmiás fibrilláció (szívritmus zavar).
Dr. Abraham szerint ezen esetekben nélkülözhetetlen a jódfeltöltése a szervezetnek, ami folyamatos adag- növelést jelent, és ami egyeseknél elérheti az 50 mg napi adagot is!
Ez után a jódfeltöltés után vissza kell építeni több hét alatt a jód adagolást, egy folyamatosan fenntartható átlag dózisra, ami mindenkinél egyedi, és a vértesztek alapján könnyedén megállapítható.
25 évvel ezelőtt a jódot még annyira fontosnak tartotta a tudomány, hogy rutinszerűen hozzá lett adva a kenyérhez, mint életfontosságú adalékanyag. Aztán be lett vezetve szép lassan szakmailag a ,,jód fóbia", és a helyét átvette a bróm, amely tény már csak azért sem érthető, mert a biokémikusok tudják, hogy a bróm pajzsmirigy toxinként (méregként) működik.
Milyen érdekes egybeesés. Az utóbbi 25 évben megsokszorozódott a pajzsmirigy betegek száma. Az obezitás és a mell-, illetve a petefészek rák világjárvány szerűen terjed, mivel az anyagcseréért felelős pajzsmirigy károsítva van szisztematikusan az élelmiszer adalékanyagokkal.
Nos, ennyi beteggel, mit is lehet kezdeni? Hát a gyógyszeriparnak kapóra jött. A sok szintetikus pajzsmirigy hormont az orvosok felírják, - mivel félrevezető klinikai vizsgálatok eredményeivel látják el őket. Holott, ha fluoreszkáló szkenner technológiával megvizsgálnák a betegek pajzsmirigyét a szintetikus gyógyszerterápia közben, nyomon követhetnék a pajzsmirigy szövet nagymértékű és visszafordíthatatlan károsodását, hiszen ezek a gyógyszerek pont a jódot űzik ki a pajzsmirigyből!
Mint tudjuk, tankönyvi tétel, hogy az aktív pajzsmirigy hormon a T3 (trijód-tironin) három jód molekulából áll. Az inaktív pajzsmirigy, ami csak készenléti pufferként van jelen a szervezetben T4 (tironin), 4 jódatomból áll. A szervezet a T4-ből T3-at egy jódatom lehasításával gyárt! Tehát jód nélkül nincs pajzsmirigyműködés!!!
Sajnos ezt sosem fogja Ön hallani egy endokrinológustól, akinek nincs anti-aging továbbképzése!
A pajzsmirigy betegségeket (alul- és túlműködőt, golyva és golyva nélkülit egyaránt!) bio-azonos, megfelelő arányú (20%-80% T3-T4) disznó pajzsmirigy kivonattal célszerű kezelni, és mellette szedni kell a jódot is! Hiszen ez segíti a jód tényleges beépülését, valami a hormon megfelelő hatékonyságát egyaránt. Ez van letagadva immáron 25 éve a nagyközönség, és ami még sajnálatosabb az orvosok előtt is!
Nos, lássuk csak a fenti terápiát lekövetendő, mit is mutat a fluoreszkáló szkenner vizsgálat mindezek után.
A golyva nagymértékben csökken, sokszor teljesen visszahúzódik.
A tobozmirigyre gyakorolt nagy mennyiségű TSH hormon, mint stressz faktor kiküszöbölődik.
A pajzsmirigy mérgek és nehézfémek megnövekedett kiválasztása a vesék által.
A máj méregtelenítésének megnövekedett folyamatai.
Az obezitás (kóros elhízás) megszűnése a jól működő pajzsmirigy és a felpörgetett anyagcsere következtében.
A cukorbetegség és a magas vérnyomás könnyed kontrollja.
A mellszövet normalizálása, a fibrociszták eltűnése.
A Menopauzás tünetek teljes enyhülése.
A policisztás petefészkek teljes gyógyulása.
Megfelelően fókuszált agyműködés.
A szívaritmiák nagymértékű csökkenése!
A pajzsmirigy és mellrák esélyeinek drasztikus csökkenése!
Dr. Abraham gyakorlata szerint, a részleges- és teljes pajzsmirigy műtéten átesett betegek esetében is nagyon hasznos a jódpótlás, hiszen mint mondottuk, testünk minden sejtjének a normál működéséhez nélkülözhetetlen a jód!
A projektben résztvevő orvosok tapasztalata szerint azon cukorbetegek, akiknél megtörtént a "jódfeltöltés", elhagyhatták az inzulin napi adagolását, és normalizálni tudták a magas vérnyomást is!
Nos, az ön felelőssége is, hogy utána nézzen az információknak, megtanulja, hogyan működik a szervezete, mert nem olyan ördöngös, mint amilyennek elsőre tűnik. A tudás szabaddá tesz, amikor már feleslegessé válik a vak hit és a kiszolgáltatott állapot. Sok sikert kívánok és egészségére! Mert a szépség és a fiatalos kinézet is elsősorban belülről fakad!
Jód tartalmú ételek
1. Himalájai kristálysó vagy jódozott tengeri só
Az egyik legjobb jódforrás a himalájai kristálysó, mely egyben nagyon egészséges is, hiszen 86 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Mivel egy csipetnyi himalájai só fedezi a napi ajánlott mennyiséget, rendszeres fogyasztása a legegyszerűbb megoldás arra, hogy megfelelő mennyiségű jódhoz jusson a szervezetünk, írja a Natural Society. A jódozott tengeri sóból pedig egy teáskanálnyi fedezi a napi jódszükségletet.
1 gramm (1/2 tk) himalájai kristálysó - 500 mikrogramm jódot tartalmaz
2. Áfonya
Az áfonya szintén toplistás jódforrás, melyből már 5 gramm fedezi a napi ajánlott mennyiséget. Az áfonya ezen kívül nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, C-vitamint a feketeáfonya héjában található antocianin pedig látásjavító hatású.
10 dkg áfonya - 400 mikrogramm jódot tartalmaz
3. Tej
A tej számos fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, többek között kalcium és D-vitamin is található benne. Emellett azonban jódforrásnak is kitűnő, ugyanis egy pohár tej a napi ajánlott jódbevitel 1/3-a fedezhető.
1 pohár (3 dl) tej - 45 mikrogramm jódot tartalmaz
4. Szárított tengeri alga
A tenger gyümölcsei (kagyló, rák, homár) nagy mennyiségben tartalmazzák ezt az alapvető ásványi anyagot, mind közül azonban az algák a legjobb jódforrások. Egy kisebb adag (30 gramm) a napi ajánlott bevitel harmincszorosát tartalmazza.
10 gramm szárított alga - 1500 mikrogramm jódot tartalmaz
5. Tengeri halak
A tengeri halak is kiemelten magas jód tartalmú tápláléknak számítanak, melyek közül a tőkehal, makréla, hering, pisztráng, tonhal is hasonló mértékben tartalmaz jódot.
10 dkg tőkehal - 250 mikrogramm jódot tartalmaz
6. Aszalt szilva
Az aszalt szilva fogyasztása, mely mérsékelt mennyiségben tartalmaz jódot, szintén hozzájárulhat a jódhiány kialakulásának megelőzéséhez. Az aszaltszilva héjában a feketeáfonyához hasonlóan megtalálható a látásjavító antocianin.
5 db aszaltszilva - 13 mikrogramm jódot tartalmaz
7. Tojás
A tojás egy sokoldalú és egészséges élelmiszer, mely ellátja a szervezetet A-vitaminnal, D-vitaminnal, továbbá cink, kalcium és némi jód is van benne. Egy főtt tojás nagyjából a napi ajánlott jód mennyiség 10 százalékát tartalmazza.
1 tojás - 12 mikrogramm jódot tartalmaz
8. Joghurt
A tejhez hasonlóan a többi tejtermék is megjelelő jódforrásnak minősül. A jódhiány megelőzésére érdemes rendszeresen fogyasztani joghurtot, sajtot és túrót.
3 dl joghurt - 90 mikrogramm jódot tartalmaz
9. Burgonya
Az egyik legelterjedtebb zöldségféle a burgonya, mely szintén tartalmaz jódot. Egy közepes (héjában főtt) burgonya elfogyasztása a napi ajánlott mennyiség 40 százalékát fedezi.
1 közepes burgonya - 60 mikrogramm jódot tartalmaz
10. Eper
Az eper kimagaslóan magas C-vitamintartalma miatt is fontos gyümölcs az egészségünk szempontjából, mely meglepően jó jódforrás is egyben. Egy csészényi földieper elfogyasztása a napi ajánlott jód mennyiség közel 10 százalékát fedezi.
10 dkg földieper - 13 mikrogramm jódot tartalmaz
Jódaqua jódos gyógyvíz
A jódhiány Herbáriákban és gyógyszertárakban kapható Jódaqua jódos gyógyvízzel is pótolható, mely egy 100 %-ban természetes eredetű, Sóshartyánban feltárt forráskút őstengeri eredetű gyógyvíz.
Forrás : Link és Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: szisztematikusan, megcsappanásának, nélkülözhetetlen, gyógyszeriparnak, adalékanyagokkal, gyógyszerterápia, legfélrevezetőbb, vitamintartalma, megkérdőjelezni, antioxidánsokat, harmincszorosát, feketeáfonyához, kiszolgáltatott, életműködéseket, jódszükségletet, legelterjedtebb, szívbetegségek, kialakulásának, gyógyszerekkel, endokrinológus, megállapítható, irreverzibilis, konferenciákon, felborulásának, tulajdonképpen, alkalmazásának, technológiával, alátámasztható, információknak, legkülönfélébb, információkkal, kiküszöbölődik, pajzsmirigyből, életfontosságú, elfogyasztása, érdekeltségét, belső elválasztású, életműködéseket szabályozó, sejtközi térbe, véráramba juttatják, mirigytől távoli, endokrin mirigyek, endokrin vagy, alulműködő endokrin, betegségek többnyire, hormon mennyiségek, receptorok érzéketlenségének, rovására írható, 1900-1960 évek, legkülönfélébb betegségek, orvosi oktatás, legfélrevezetőbb információk, Amiért Dr, T4-ből T3-at, Natural Society,
|
|
|
|
belső elválasztású, életműködéseket szabályozó, sejtközi térbe, véráramba juttatják, mirigytől távoli, endokrin mirigyek, endokrin vagy, alulműködő endokrin, betegségek többnyire, hormon mennyiségek, receptorok érzéketlenségének, rovására írható, 1900-1960 évek, legkülönfélébb betegségek, orvosi oktatás, legfélrevezetőbb információk, szakmai tudatba, olyan nagy, gyógyítás terén, tudás forrását, infót kapja, orvosi továbbképző, gyógyszeripar ügynökei, orvostanhallgatók könyvei, világ legnagyobb, forradalmi könyvet, betegség tüneteit, emberi egészség, megítélések során, evolúciós logika, óceánban keletkezett, többi vegyülettel, jódra testünk, hosszú évtizedek, gyakorlatban megszerzett, jódot univerzális, fibrocisztás mellek, szívbetegségek közül, irreverzibilis aritmiás, jódfeltöltés után, folyamatosan fenntartható, vértesztek alapján, helyét átvette, biokémikusok tudják, bróm pajzsmirigy, pajzsmirigy betegek, anyagcseréért felelős, élelmiszer adalékanyagokkal, gyógyszeriparnak kapóra, orvosok felírják, betegek pajzsmirigyét, szintetikus gyógyszerterápia, pajzsmirigy szövet, gyógyszerek pont, jódot űzik, aktív pajzsmirigy, inaktív pajzsmirigy, jódatom lehasításával, pajzsmirigy betegségeket, hormon megfelelő, orvosok előtt, fenti terápiát, fluoreszkáló szkenner, golyva nagymértékben, tobozmirigyre gyakorolt, pajzsmirigy mérgek, vesék által, felpörgetett anyagcsere, magas vérnyomás, mellszövet normalizálása, fibrociszták eltűnése, policisztás petefészkek, szívaritmiák nagymértékű, normál működéséhez, projektben résztvevő, inzulin napi, magas vérnyomást, tudás szabaddá, kiszolgáltatott állapot, fiatalos kinézet, egyik legjobb, himalájai kristálysó, csipetnyi himalájai, napi ajánlott, legegyszerűbb megoldás, jódozott tengeri, teáskanálnyi fedezi, napi jódszükségletet, áfonya szintén, áfonya ezen, feketeáfonya héjában, tenger gyümölcsei, alapvető ásványi, legjobb jódforrások, kisebb adag, tengeri halak, aszalt szilva, jódhiány kialakulásának, aszaltszilva héjában, feketeáfonyához hasonlóan, látásjavító antocianin, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 138
- e Hét: 8920
- e Hónap: 40406
- e Év: 245107
|
|
|