Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A vérehulló fecskefűről
  2019-02-10 19:24:42, vasárnap
 
 




Szemölcsök eltávolítása vérehulló fecskefűvel
Ez a növény a leghatékonyabb természetes ellenszere a szemölcs eltávolításának. Szóval, ha esetleg van szemölcsöd, nyugodtan használd a növényt. Plinius megfigyelte, hogy a növény gyógyító hatását még az állatok is ismerik. A fecskék állítólag a fű kicsorduló tejnedvével gyógyították meg vak fiókáikat. Egy másik ókori tudós, a görög Dioscorides feljegyzései szerint a fecskék a fecskefű tejnedvéből táplálkoznak, és ez erősíti a látásukat.

A legalapvetőbb adatok, amit tudni kell magáról a növényről, hogy a gyökerét és a virágos hajtás részét kell felhasználni. A virágos hajtását április végétől júniusig szedik, a gyökerét pedig ősszel.

A vérehulló fecskefű hatóanyaga az alkaloid keverék, ami mintegy 30 alkaloidból áll (koptizin, kelidonin, berberin, szangvinarin). Tartalmaz még flavonoidokat, ásványianyagokat, nagy mennyíségű C-vitamint, fehérjebontó enzimeket és kelidonsavat. Azonban jó tudni, hogy szárított fecskefű hatóanyagai mintegy fél év múlva elillannak, így a növény már nem tudja kifejteni jótékony hatását.

Mire hatásos a fecskefű?
- A népi gyógyászat belsőleg alkalmazva használta máj- és epebántalmakra (főleg sárgaságra, epegörcsre és epekőre), fájdalomcsillapításra, felfúvódásra, valamint refluxra is (frissen préselt levét).
- Alkoholos kivonatát használják többféle oldatban, amik bőrbetegségekben segítenek.
- Vírus- és baktériumölő hatással is rendelkezik. Az állatkísérletek a növény gyulladáscsökkentő, antibakteriális és rákellenes hatását is igazolták. Ezt a hatást a fehérjebontó enzimek és a kelidonin szinergizmusa okozza. Az alkaloidoknak vírusellenes hatása van, de emellett megemlíthető, hogy a sejtosztódást is gátolja.
- Antibakteriális hatása miatt fogkrém és szájvíz alkotórésze.
- A homeopátiás gyakorlatban a fecskefüvet máj- és epebántalmak kezelésére alkalmazzák.
- A sárga tejnedv, ami benne található, hatásos a bőrelváltozások kezelésére.
- Manapság a hivatalos orvoslás a belőle kivont keleritrin sósavas sóját fájdalomcsillapítónak, gyomor-, epe- és vesebántalmak esetén használja.
- Vérképző és vértisztító tulajdonságokkal is rendelkezik, Maria Treben például csalánnal és bodzahajtással együtt leukémiára ajánlaná, bár maga is hozzáteszi, hogy ebből legalább 2 liter kellene naponta a siker érdekében.
- Maria Treben látásjavításra ajánlja. A megmosott levelet szétmorzsolva úgy kenjük szemzugunkba, hogy közben szem csukva legyen! A friss lé pedig állítólag a látóhártya leválása és bevérzése esetén is segít, de ugyanígy ajánlja szürkehályogra, gyengénlátásra vagy megerőltetett szemre.

Hogyan alkalmazzuk a fecsefüvet?
Külső alkalmazásra hatásos a friss nedvéből készült kenőcs, de a száraz levélpor használata is. Mivel a mákfélék családjába tartozik (narkotikumot tartalmaz), ezért problémákat, rendellenességeket okozhat a fogyasztása. A leveléből kiváló forrázatot lehet készíteni, ami hatásos sebek gyógyítására. Fontos kiemelni, hogy nyílt sebre nem szabad alkalmazni. Szemölcs kezelése esetén először mossuk le magát a szemölcsöt szódabikarbónás vízzel, ezután kenjük be a növény friss nedvével. Ha néhány napon belül semmilyen változás nem tapasztalható, akkor ebben az esetben nem vírusos szemölcsről van szó.

Külsőleg szemölcsirtásra:
Törjünk le két-három szárat majd kenjük be az érintett bőrfelületet a kicsorduló nedvvel! Ismételjük naponta több alkalommal, legalább két hétig! A kúrát akkor is 2 hétig folytassuk, ha már az első napon elmúlt a szemölcs.

Belsőleg:
Tea - máj-, epe-, vagy idegrendszeri bántalmakra: 1 kávéskanál növényt 1 csésze vízzel leforrázunk, 10 perc állás után fogyasztjuk napi 3 alkalommal (Ez napi maximum 2-5 g növényt jelent!)
Alkoholos kivonat - máj- és epebetegségre: 50 g friss vagy szárított növényt öntsünk le 100 g koncentrált alkohollal, 8 napi állás után préseljük ki, szűrjük le, majd ezt egészítsük ki 100 g-ra. Naponta 2-4-szer 15-20 cseppet használjunk. Kis adaggal kezdjük!

Vérehulló fecskefű kenőcs recept:
Hozzávalók: 80 -100g összevágott friss vérehulló fecskefű felső rész, 50ml oliva olaj, 100ml hidegen sajtolt kókusz olaj, 15-20g méhviasz.

Elkészítési mód
A kókuszolajat, olivaolajat, méhviaszt és az apróra vágott növényt beletesszük egy zománcozott edénybe és 15 percen keresztűl lassú tűzön egy fakanállal folytonosan kevergetjük.
Levesszük a tűzről az edényt és másnapig hagyjuk teljesen kihűlni. Másnap újra felmelegítjük az összetevőket, majd egy tiszta géz kendőn átszűrjük egy másik edénybe. Addig amíg még meleg a kenőcs beleöntjük kisebb műanyag tároló dobozokba vagy kicsi sötét szinű üvegekbe, amikbe hagyjuk kihűlni. Az így elkészített kenőcs jégszekrényben tárolva 3 hónapig eláll.

Hogyan és mire alkalmazzuk a kenőcsöt?
A fecskefű kenőcsöt helyileg az érintett bőrfelületre fogjuk alkalmazni napi 2-3 alkalommal. Ezt a házi kenőcsöt szemölcsökre, furunkulusokra, vágásokra, sebekre, elfertőzött sebekre, akcémákra, pikkelysömörre, öregedési barna foltokra, herpeszre, impetigóra, bőr TBC-re, lupuszra, repedt bőrre, vírusos szemölcsre (HPV), rühességre lehet igen jó eredményekkel alkalmazni.

A fecskefű kenőcs nyílt sebekre nem alkalmazható!. Használat előtt egy kis bőrfelületen teszteljük a kenőcsöt, nehogy allergiásak legyünk a növény valamelyik hatóanyagára.
A szemölcsöt először mossuk le egy szódabikarbónás oldattal, majd azután csepegtessünk rá a fecskefű nedvéből pár cseppet, utána pedig kenjük be fecskefű kenőccsel.

Figyelem!
Nagyon fontos tudni hogy a fecskefű nagy mennyiségben mérgező, így ne vigyük túlzásba használatát, nem szabad túl hosszan alkalmazni a növény nedvét, mert könnyen irritálhatja a bőrt! Kismamák, magas vérnyomásban szenvedők és gyermekek gyógyításánál is kerüljük alkalmazását, illetve kérjük ki orvos tanácsát!

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: tulajdonságokkal, bőrbetegségekben, ásványianyagokat, eltávolításának, antibakteriális, bőrelváltozások, szódabikarbónás, szemölcsirtásra, állatkísérletek, jégszekrényben, bodzahajtással, szürkehályogra, pikkelysömörre, látásjavításra, epebántalmakra, furunkulusokra, leghatékonyabb, gyengénlátásra, felmelegítjük, szinergizmusa, szétmorzsolva, flavonoidokat, legalapvetőbb, csepegtessünk, alkaloidoknak, eredményekkel, sejtosztódást, vesebántalmak, idegrendszeri, epebetegségre, tapasztalható, megerőltetett, gyógyításánál, alkalmazását, fehérjebontó, szemölcsökre, leghatékonyabb természetes, szemölcs eltávolításának, növény gyógyító, fecskék állítólag, másik ókori, görög Dioscorides, fecskefű tejnedvéből, legalapvetőbb adatok, virágos hajtás, virágos hajtását, gyökerét pedig, vérehulló fecskefű, alkaloid keverék, népi gyógyászat, fehérjebontó enzimek, kelidonin szinergizmusa, Maria Treben,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Paul Verlaine - Óvatosság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amellett, amit az emberek  Facebookon kaptam  A női sziv  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mondjam azt, hogy jó vagyok  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Fűzfa a tóparton  Nézni  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ha senki sem  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő étrend se...  A női sziv  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő étrend se...  Gebhardt Nóra versei II.  Egyszerű  Jó éjszakát  Jó nap volt  Áldások a terhekből  Facebookon kaptam  Vicces reggeli  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hálás vagyok  Négy sor egy csodálatos versbő...  Facebookon kaptam  Szabó M. Gita A maradék idő  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Paul David Tripp Április 10  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kun Magdolna.: Belső félelem  "Ez egy csoda"  Egyszerű  Nézni  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  A sorsod  Facebookon kaptam  A bab gyógyhatásairól  Négy sor egy csodálatos versbő...  Jó nap volt  A Magyar Költészet napja alkal...  Idézetek a magányról  Hatványozott áldások  Az élet mindig  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Folytasd tovább a befejezésig  József Attila – Keresek ...  Egyszerű  Remy Bellau - Április  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  A tavaszi sugár…  Különleges  Egy rohanás az élet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  David Mamet gondolata  A Magyar Költészet napja alkal...  Reggel van  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Magyar költészet napja  Itt a tavasz  Egy valóban nagy örökség  Lőrinczi Emese tollából  Az élet nem más  Áldás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az élet nem más 
Bejegyzés Címkék
leghatékonyabb természetes, szemölcs eltávolításának, növény gyógyító, fecskék állítólag, másik ókori, görög Dioscorides, fecskefű tejnedvéből, legalapvetőbb adatok, virágos hajtás, virágos hajtását, gyökerét pedig, vérehulló fecskefű, alkaloid keverék, népi gyógyászat, fehérjebontó enzimek, kelidonin szinergizmusa, alkaloidoknak vírusellenes, homeopátiás gyakorlatban, fecskefüvet máj-, sárga tejnedv, bőrelváltozások kezelésére, hivatalos orvoslás, belőle kivont, siker érdekében, megmosott levelet, látóhártya leválása, friss nedvéből, száraz levélpor, mákfélék családjába, leveléből kiváló, szemölcsöt szódabikarbónás, növény friss, érintett bőrfelületet, kicsorduló nedvvel, kúrát akkor, első napon, apróra vágott, zománcozott edénybe, fakanállal folytonosan, másik edénybe, kenőcs beleöntjük, fecskefű kenőcsöt, érintett bőrfelületre, házi kenőcsöt, fecskefű kenőcs, növény valamelyik, szemölcsöt először, szódabikarbónás oldattal, fecskefű nedvéből, fecskefű nagy, növény nedvét, tulajdonságokkal, bőrbetegségekben, ásványianyagokat, eltávolításának, antibakteriális, bőrelváltozások, szódabikarbónás, szemölcsirtásra, állatkísérletek, jégszekrényben, bodzahajtással, szürkehályogra, pikkelysömörre, látásjavításra, epebántalmakra, furunkulusokra, leghatékonyabb, gyengénlátásra, felmelegítjük, szinergizmusa, szétmorzsolva, flavonoidokat, legalapvetőbb, csepegtessünk, alkaloidoknak, eredményekkel, sejtosztódást, vesebántalmak, idegrendszeri, epebetegségre, tapasztalható, megerőltetett, gyógyításánál, alkalmazását, fehérjebontó, szemölcsökre, kókuszolajat, táplálkoznak, bőrfelületre, vírusellenes, baktériumölő, gyógyítására, felfúvódásra, hatóanyagára, eltávolítása, szangvinarin, kelidonsavat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 509 db bejegyzés
Összes: 49302 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 357
  • e Hét: 2340
  • e Hónap: 16089
  • e Év: 220790
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.