Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Q-10 – a fiatalság enzimje
  2019-03-06 20:57:50, szerda
 
  Sejtjeink - így az egész szervezet - energiával való ellátását a Q10 koenzim szabályozza. A Q10 egy katalizátor, mely szabályoz és felgyorsít bizonyos biokémiai folyamatokat. Ez a koenzim szabályozza az energia (ATP) termelést a mitokondriumokban. A Q10-et szervezetünk 25-30 éves koráig maga állítja elő, de e kor után szintje hanyatlani kezd és kívülről kell bevinni.

A normálisnak mondható szint 25%-os csökkenése szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához, magas vérnyomáshoz és számos más betegséghez vezethet. Szedése alkalmas az immunrendszer erősítése, az agyműködés fokozására, védőhatása van a gyomorra és nyombélre. Lassítja az öregedést és a már meglévő szív- és érrendszeri panaszokat gyógyítja.

- Legnagyobb hatását klinikai tesztek alapján a szabadgyökök lekötésében fejti ki, ezáltal megakadályozza a rákot okozó sejtek elszaporodását.

- Fontos szerepet tölt be oxigén-szállítóként a légzési láncban is.

- Kutatások és klinikai megfigyelések során megállapították, hogy betegség esetén a Coenzyme szintje csökken a szervezetben, ebből következően a szükséges szint fenntartása esetén betegség megelőző szerepe lehet.

- Legnagyobb hiányát szívbetegség esetén mutatták ki. A hiány megszüntetése után a betegségből történő felépülési folyamat jelentősen lerövidíthető.

- Kedvező hatását mutatták ki a szívritmus-zavarok kezelésében, a vérnyomás és az érelmeszesedés csökkentésében. E-vitamin és béta karotin együttes szedésével a Coenzyme hatása fokozható, hasznosulási folyamata jelentősen felgyorsítható.

- Kutatások feltárták, hogy a Q10 koenzinmek jótékony hatása van a különféle allergiák, az asztma és légúti megbetegedések esetén is

- Ugyancsak alkalmazzák az agyműködés rendellenességeinek kezelésében, ha ezek az anomáliák skizofréniával és Alzheimer-kórral függnek össze.

- Továbbá a Q-10 ami képes megakadályozni az érelmeszesedést és csökkentheti a magas vérnyomást

- Ellensége a túl zsíros étkezés. Minden szervezetnek eltérő mennyiségű Coenzymre van szüksége, ezért ajánljuk, konzultáljon orvosával vagy gyógyszerészével.

Sejtjeink - így egész szervezetünk - energiával való ellátását a Q10 koenzim biztosítja. Testünk úgy 30 éves korunkig saját maga megtermeli a számára zavartalan működéshez szükséges mennyiséget. Ha a Q10 mennyisége akár csak 25%-al csökken, máris megbetegszünk. A sokféle rendellenesség közül a két legáltalánosabb a magas vérnyomás és a különböző szívpanaszok. Ha a szívizom nem jut elegendő Q-10-hez, akkor képtelen nehéz munkáját megfelelően ellátni. Számos megfigyelés bizonyítja, hogy a Q10 hiány szinte minden egyes vizsgált szívritmuszavaros, illetve szívelégtelenségben szenvedő paciens esetében nagymértékben kimutatható volt. Ráadásul számos olyan vérnyomáscsökkentő szer is lehet forgalomban amelyek magának a Q10-nek a keletkezését is gátolják. Ezért kifejezetten javasolt, hogy azok a betegek akik u.n. béta-blokkolókat (vérnyomáscsökkentőket ) szednek, szedjenek rendszeresen Q10-et is. Erős antioxidáns hatásáról is jól ismert a Q10, E vitaminnal kiegészítve még sokkal erősebben veszi fel a harcot a sejtjeinket károsító szabad gyökök ellen, így nagymértékben késlelteti szervezetünk öregedését és gátat vet a káros sejtburjánzásnak, vagyis a rák kialakulásának. A Q-10 megdöbbentő hatása volt megfigyelhető a fogíny betegségeknél is, mint például a fogínysorvadás. A kutatókat szinte letaglózta az eredmény. Az összes paciensük meggyógyult és még azoknak is meg lehetett menteni a fogait akiknek fogágyuk, fogínyük olyan beteg volt, hogy a korábbi felfogás szerint valamennyit ki kellett volna húzni.

Ugyancsak helyes ha egyébként makk egészséges fiatalok rendszeresen Q10-et szednek olyankor, amikor szokatlan erőkifejtésre szánják el magukat, például erősen sportolni kezdenek. A legutóbbi sportorvosi kutatások kimutatták, hogy a nagy állóképességet és erőkifejtést igénylő sportok akár jelentékenyen is gyöngíthetik az immunrendszert. A Q10 megfiatalítja a szervezetet, acélosítja az izmokat és igen jó hatással van az agyműködésre is.

A Q10 koenzim vitaminhoz hasonló anyag. Emlékeztet az E-vitaminra, ám még annál is erőteljesebb antioxidáns hatású. Egyfajta katalizátornak tekinthető, amely felgyorsít vagy más irányba terel bizonyos biokémiai folyamatokat. Biológiai szempontból a Q10 mint az energiatermelés szabályozója érdemel figyelmet. A Q10 koenzim indítja be és tartja működésben a mitokondriumokat, vagyis a sejtek parányi "erőműveit", ahol a táplálékból a testünkben előállított magas energiatartalmú "fűtőanyag", az adenozintrifoszfát (ATP) molekula keletkezik.

A Q10 koenzim ubikinon néven is ismert. Tízféle közönséges Q-koenzim létezik, de közülük egyedül a Q10 található meg az emberi szövetekben. Természetes forrása a makréla, a lazac, a szardínia, a marhaszív és a marhamáj - ezek tartalmazzák a legnagyobb mennyiségben.

Japánban elsősorban szívbetegségek és magas vérnyomás betegség kezelésében folyamodnak a Q10 koenzimhez, de felhasználják az immunrendszer erősítésére is. Jó eredményeket értek el az öregedés folyamatának lassításában is, továbbá elhízás, candídiasis (a Candida albicans élesztőgombafaj által okozott fertőzés), sclerosis multiplex (az idegrendszer legkülönbözđbb helyein körülírt gócokban jelentkező, a velőshüvely elvesztésével járó kórfolyamat), foggyökérbetegségek, fogínysorvadás és cukorbetegség kezelésében. Döntő szerepet játszik a Q10 az immunrendszer hatékony működésében és az öregedési folyamatok gátlásában. Mellékhatása nem ismert.

FIGYELEM!
Óvjuk a melegtől és a fénytől! A tiszta Q10 koenzim minősége ugyanis 35 Celsius fok fölötti hőmérsékleten veszít az értékéből.
A kapszulás Q10 semmilyen módon nem gátolja a szervezetet abban, hogy továbbra is elő állítsa a saját maga által kitermelni képes mennyiséget. Nem kell tehát félni attól, hogy a Q10 szedése leszoktatja a szervezetet arról, hogy a szedés megkezdése után továbbra is Q10-et termeljen.
Terhes és szoptató anyák a CoQ10 szedése előtt kérjék ki orvosuk véleményét.
Napi 60 mg szedése kb. 4 hét múlva hozza meg a kívánt eredményt, de a Q10 szint a szervezetben csak 8 hét után stabilizálódik. Onnantól kezdve már ez a magasabb stabil szint szinte már akármeddig fenntartható és most már csak napi 20-30 mg szedésével.

Természetes forrásai a szardínia, a lazac, a makréla, a marhaszív, a marhamáj és a tojás.

ADAGOLÁS
Egészséges embereknél napí 10-30 mg bevitele ajánlott az energiatermelés fokozására és a betegségek megelőzésére. Sportolóknak a nemzetközi hírű Colgan Intézet ajánlása alapján napi 30-60 mg adható, ami jelentősen növeli teljesítményüket. Terápiás dózisa a szakirodalom szerint napi 120-360 mg.

A Q10 koenzim adagolásának jótékony hatása csak lassan, néhány hetes szedés után alakul ki. Ha valaki már előbb, alig néhány napos alkalmazás után is sokkal jobban érzi magát, az arra utal, hogy szervezetében nagymértékű volt a Q10 hiánya. Fenntartó dózis, napi 10-30 mg szedése folyamatosan javasolt, különben ismét hiányt szenvedhet belőle a szervezet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: teljesítményüket, sejtburjánzásnak, gyógyszerészével, mitokondriumokat, energiatermelés, energiatartalmú, legáltalánosabb, élesztőgombafaj, érelmeszesedést, megállapították, állóképességet, katalizátornak, immunrendszert, megakadályozza, kialakulásához, szívbetegségek, érelmeszesedés, elszaporodását, csökkentésében, megbetegedések, stabilizálódik, skizofréniával, kialakulásának, rendellenesség, megakadályozni, fogínysorvadás, felgyorsítható, immunrendszer, lerövidíthető, erőkifejtésre, felhasználják, nagymértékben, megszüntetése, megbetegszünk, megfigyelések, betegségeknél, egész szervezet, koenzim szabályozza, Q10-et szervezetünk, normálisnak mondható, immunrendszer erősítése, agyműködés fokozására, szabadgyökök lekötésében, rákot okozó, légzési láncban, szükséges szint, hiány megszüntetése, betegségből történő, érelmeszesedés csökkentésében, különféle allergiák, anomáliák skizofréniával, magas vérnyomást, Colgan Intézet,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mai harmónia kártyám  Jónás Tamás – Végtelen b...  képre írva  Gonosz démon-álarc  Png nő  Nevem  Facebookon kaptam  Szívem  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png cica  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Egy maradéktalanul uralt világ  Szép estét kedves látogatóimna...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Fehér virág  Png cica  Sokan azt tartják  Egy bizonyos határt  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Nem számIt  képre írva  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Paul David Tripp Április 19  Paul David Tripp Április 19  Akarat  Facebookon kaptam  Erdőn  Reggel van  Ne kapaszkodj magasabbra,  Varga János Veniam - Fontos sz...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fehér virág  Rátalálsz  Szép napot kívánok  Png virág  Png nő  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Reggel van  Fehér virág  Facebookon kaptam  Akarat  Fehér virág  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Rátalálsz  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Png férfi  Jó éjszakát  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Minden harmadik...  Örülök, hogy látlak!  Éretlen vers  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
egész szervezet, koenzim szabályozza, Q10-et szervezetünk, normálisnak mondható, immunrendszer erősítése, agyműködés fokozására, szabadgyökök lekötésében, rákot okozó, légzési láncban, szükséges szint, hiány megszüntetése, betegségből történő, érelmeszesedés csökkentésében, különféle allergiák, anomáliák skizofréniával, magas vérnyomást, számára zavartalan, sokféle rendellenesség, magas vérnyomás, különböző szívpanaszok, betegek akik, sejtjeinket károsító, káros sejtburjánzásnak, Q-10 megdöbbentő, fogíny betegségeknél, kutatókat szinte, összes paciensük, fogait akiknek, korábbi felfogás, legutóbbi sportorvosi, nagy állóképességet, energiatermelés szabályozója, sejtek parányi, testünkben előállított, emberi szövetekben, legnagyobb mennyiségben, immunrendszer erősítésére, öregedés folyamatának, idegrendszer legkülönbözđbb, velőshüvely elvesztésével, immunrendszer hatékony, öregedési folyamatok, szervezetet abban, saját maga, szervezetet arról, szedés megkezdése, kívánt eredményt, szervezetben csak, magasabb stabil, energiatermelés fokozására, betegségek megelőzésére, nemzetközi hírű, szakirodalom szerint, arra utal, teljesítményüket, sejtburjánzásnak, gyógyszerészével, mitokondriumokat, energiatermelés, energiatartalmú, legáltalánosabb, élesztőgombafaj, érelmeszesedést, megállapították, állóképességet, katalizátornak, immunrendszert, megakadályozza, kialakulásához, szívbetegségek, érelmeszesedés, elszaporodását, csökkentésében, megbetegedések, stabilizálódik, skizofréniával, kialakulásának, rendellenesség, megakadályozni, fogínysorvadás, felgyorsítható, immunrendszer, lerövidíthető, erőkifejtésre, felhasználják, nagymértékben, megszüntetése, megbetegszünk, megfigyelések, betegségeknél, megfigyelhető, szervezetében, jelentékenyen, megfiatalítja, hőmérsékleten, cukorbetegség, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 468
  • e Hét: 5313
  • e Hónap: 36799
  • e Év: 241500
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.