Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kollagén mint csontsűrűség-növelő
  2019-03-15 19:09:30, péntek
 
  kollagén a kötőszövetek és a szervek egyik fő építőköve. Olyan, mint egy ragasztó, amely a szöveteket együtt tartja. De nemcsak ebben van kiemelkedő szerepe, hanem számos, speciális egészségügyi előnyt is élvezhetünk általa.

Az emberi szervezet képes a kollagéntermelésre, de a kor előrehaladtával egyre kevesebbet termel belőle a szervezetünk, így ügyelnünk kell a pótlására.

A kollagén egészségesebb megjelenésű bőrrel ajándékoz meg bennünket, hiszen csökkenti a foltok és a ráncok megjelenését, csökkenti a bőr szárazságát, javítja a bőr rugalmasságát és jelentősen lelassítja a sejtek öregedését.

Kollagén rendszeres szedésével csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. Manapság sokan szenvednek valamilyen szív- vagy érrendszeri megbetegedésben, pedig a kollagén megakadályozza az artériák merevségét. A merev artériák magas vérnyomással és plakk-képződéssel járnak együtt. A kollagén növelheti az egészséges HDL-koleszterin mennyiségét a vérben. A HDL magasabb szintje a szív- és érrendszeri problémák csökkent kockázatával függ össze.

Egy tanulmányban arról számoltak be, hogy a kollagénkiegészítés növelte az izomtömeget azoknál az embereknél, akik szarkopéniában, vagyis izomsorvadásos betegségben szenvedtek. De azoknak is megfelelő a kollagén, akik csak izomnövekedésre vagy feszesebb bőrre vágynak. A kollagén stimulálja a kreatinin nevű fehérjét, ami az izomnövekedéséhez szükséges.

A csontsűrűségünk a kor előrehaladtával jelentősen lecsökken. Különösen igaz ez azokra a nőkre, akik a menopauzán átesnek. Amennyiben csökkenteni szeretné a csontritkulás és a csonttörések kialakulásának a kockázatát, akkor fontos, hogy az étrendjébe beillessze a kollagént. A vizsgálatok egyértelműen kimutatják, hogy a rendszeres kollagénfogyasztás jelentősen megnöveli a csontok ásványianyag-sűrűségét, így a csontok ezáltal jóval erősebbek és ellenállóbbak lesznek.

Megállapításra került, hogy a korral jelentősen lecsökken a kollagénszintézis. Ez a bőr gyors öregedését idézi elő. Az olyan tényezők, mint az UV-sugárzás, a környezeti toxinok és a sejtek öregedése felgyorsítja ezt a folyamatot.

A kollagént kipróbálhatja peptid vagy hidrolizált formában. Belekeverheti vízbe, de levesekhez és egyéb ételekhez is hozzákeverheti. Kollagént találhat olyan ételekben is, mint a tojás, a hús, a hal vagy a csontlé.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: izomnövekedésre, megbetegedésben, csontsűrűségünk, előrehaladtával, megállapításra, hozzákeverheti, kialakulásának, megakadályozza, izomsorvadásos, szarkopéniában, szívbetegségek, csontritkulás, rugalmasságát, belekeverheti, egészségesebb, ellenállóbbak, kipróbálhatja, egészségügyi, csökkentheti, vérnyomással, tanulmányban, egyértelműen, csonttörések, kötőszövetek, szervezetünk, megjelenését, felgyorsítja, kockázatával, ásványianyag, hidrolizált, megjelenésű, mennyiségét, betegségben, vizsgálatok, csökkenteni, izomtömeget, szervek egyik, szöveteket együtt, emberi szervezet, kollagén egészségesebb, ráncok megjelenését, sejtek öregedését, szívbetegségek kialakulásának, kollagén megakadályozza, artériák merevségét, merev artériák, kollagén növelheti, egészséges HDL-koleszterin, tanulmányban arról, izomtömeget azoknál, kollagén stimulálja, kreatinin nevű,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png nő  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Julian Brass gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Mindig jusson idő nevetni  Fehér virág  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Gonosz démon-álarc  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Irgalom és ítélet  Alvó cicák  Akarat  Kellemes délutánt kívánok  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Alázat  Alvó cicák  Facebookon kaptam Krisztinától  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  Nevem  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  s immár én is felragyogva, ért...  Egy bizonyos határt  Albert Einstein gondolata  Png cica  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Esti kép  Kellemes délutánt kívánok  Albert Einsteinről  Elköszönt  Fekete István - Akác  Boldog születésnapot a ma ünne...  Mi lenne ha  Próbálj meg ...  Png nő  Mai harmónia kártyám  Akik bántanak téged  A másik dolog,  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Szép estét  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Kerüld el az evangélium örömén...  Png virág  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Zilahy Lajos gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Reggel van  Albert Einstein gondolata  Egy maradéktalanul uralt világ  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Alázat  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Reménység és erő Krisztustól e...  Alvó cicák  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szervek egyik, szöveteket együtt, emberi szervezet, kollagén egészségesebb, ráncok megjelenését, sejtek öregedését, szívbetegségek kialakulásának, kollagén megakadályozza, artériák merevségét, merev artériák, kollagén növelheti, egészséges HDL-koleszterin, tanulmányban arról, izomtömeget azoknál, kollagén stimulálja, kreatinin nevű, izomnövekedéséhez szükséges, menopauzán átesnek, csonttörések kialakulásának, étrendjébe beillessze, vizsgálatok egyértelműen, csontok ezáltal, korral jelentősen, olyan tényezők, környezeti toxinok, sejtek öregedése, kollagént kipróbálhatja, izomnövekedésre, megbetegedésben, csontsűrűségünk, előrehaladtával, megállapításra, hozzákeverheti, kialakulásának, megakadályozza, izomsorvadásos, szarkopéniában, szívbetegségek, csontritkulás, rugalmasságát, belekeverheti, egészségesebb, ellenállóbbak, kipróbálhatja, egészségügyi, csökkentheti, vérnyomással, tanulmányban, egyértelműen, csonttörések, kötőszövetek, szervezetünk, megjelenését, felgyorsítja, kockázatával, ásványianyag, hidrolizált, megjelenésű, mennyiségét, betegségben, vizsgálatok, csökkenteni, izomtömeget, érrendszeri, képződéssel, koleszterin, szárazságát, élvezhetünk, szedésével, rendszeres, kockázatát, étrendjébe, öregedését, környezeti, jelentősen, lelassítja, szenvednek, szenvedtek, egészséges, embereknél, kiemelkedő, kimutatják, szöveteket, menopauzán, beillessze, merevségét, valamilyen, stimulálja, folyamatot, levesekhez, kevesebbet, amennyiben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2407
  • e Hét: 11189
  • e Hónap: 42675
  • e Év: 247376
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.