Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A lépes méz gyógyhatásairól
  2019-03-16 20:06:47, szombat
 
 



A lépes méz a legtermészetesebb élelmiszer. Emberi beavatkozás nélkül készül. A csomagolásáról a méhek gondoskodnak. Ízletesebb és illatosabb a pörgetett méznél, mivel nem érintkezik a levegő oxigénjével, így nem oxidálódik plusz a méhek által gyártott viasz íze, illata és jótékony hatása is benne van. EGYSZÓVAL A LÉPES MÉZ A TERMÉSZET CSODÁJA AZ EMBER SZÁMÁRA.

De valóban mi is a lépes méz?

Ez egy természetes termék. A lépes méz az egyik legkitűnőbb méhészeti termék, helyesebben a legértékesebb méz, amelyet a méhek érlelnek és viaszfedéllel fednek be. A lépekben vagy keretkékben termelt lépes méz bármely mézfajtából származzon is fogyasztható, még azok is, amelyek bizonyos idő után kristályosodnak. Általában a lépes mézet rágva fogyasztják és a viasztartalmat nem nyelik le.

A lépes méz biológiai értéke sokkal magasabb a méznél. A viasz igen sok vitamint tartalmaz, különösképpen A Vitamint, valamint más aktív hatóanyagokat is, melyeket a rágás alkalmával az emberi szervezet a mézzel együtt hasznosít.

A méhviasz összetételében számos és változatos kémiai anyag szerepel: zsíros alkoholok, színező anyagok, cerolein, A vitamin, baktériumfejlődést gátló anyagok stb. Mindezen anyagok kölcsönzik a viasznak lágyító, hegképző és gyulladásellenes hatását. A viaszt a legrégibb idók óta használják fertőzött sebek és bőrbajok kezelésére, míg a gyógyszeriparban mint tapaszt. Az utóbbi időben a viasz sokkal szélesebb körben nyer alkalmazást, más méhészeti vagy gyógyszeripari termékekkel keverve különböző kenőcsök és krémek készítéséhez használják.

Mire jó a lépes méz?

- A lépes mézet lehet naponta, vagy kúraszerűen, tehát folyamatosan is enni, de csemegeként is kiválóan megállja a helyét. A viaszt rágjuk meg, lenyelni nem feltétlen szükséges, bár érdemes, hiszen abban is sok értékes elem található.

- Hozzájárul a fogak tisztántartásához és fertőtlenítéséhez.

- A légzőszervek bántalmainak kezelésénél a lépes méz kiváló szolgálatot tesz.

- A pörgetésnél a lépek fedelezéséből nyert viasz fedelecskéket ugyanerre a célra használjuk. A lépes mézet és a sejtfedeleket hosszabb időt rágjuk, így különösképpen a légzőszervek nyálkahártyájára gyakorolnak gyógyító hatást. Lépes méz hiányában használjunk folyékony mézet de mindenképpen előnyösebb a lépes méz.

- Ha bevan dugulva az orrunk egy darabka lépes mézet rágcsáljunk 5-6 percig és kidugul az orrunk.

- Homloküreg gyulladásnál szintén segít a lépes méz ha 4-6 óránként 15 percig rágcsáljuk a lépet. 6-8 adag után normalizálódik a beteg állapota.

- Akik allergiában szenvednek ha körülbelül egy hónappal azelőtt, hogy esedékes lenne az allergia megjelenése, naponta egyszer lépes mézet fogyasszanak. Vagy egyáltalán nem lép fel a betegség, vagy ha fel is lép, nagyon enyhe formában. Az allergiás betegeknek ajánlott napi 3 kanál méz az év minden napján.

- A legjobb altató a lépes vagy folyékony méz.

- A lépes méz köhögés ellen is nagyon hatékony.

- Sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek, szellemi megterhelés fáradság, lelki trauma, terhes és szoptatós anyáknak, gyerekeknek, időskorú betegeknek, operáció utáni állapotok javítására, torokfájás, hasi görcsök, emésztőrendszeri betegségek, stb.

- Érdemes fogyasztani szellemi vagy lelki megpróbáltatások idején is.

A lépes méz fogyasztásának ismert mellékhatása nincs, így bármely életkorban nyugodtan alkalmazható. Ráadásul az egész szervezetnek jót tesz, ha cukor helyett édesítőszerként is ez kerül az ételekbe, italokba. Ha teát vagy kávét édesítünk mézzel, az kevesebb kalóriát jelent, de több energia nyerhető vele.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: gyulladásellenes, emésztőrendszeri, gyógyszeriparban, megpróbáltatások, nyálkahártyájára, édesítőszerként, kristályosodnak, fogyasztásának, összetételében, csomagolásáról, gyógyszeripari, viasztartalmat, normalizálódik, legértékesebb, fedelezéséből, viaszfedéllel, fedelecskéket, különösképpen, hatóanyagokat, sejtfedeleket, sportolóknak, fogyasztható, légzőszervek, folyamatosan, gondoskodnak, készítéséhez, bántalmainak, fogyasszanak, gyulladásnál, mellékhatása, alkalmazható, mindenképpen, szervezetnek, fogyasztják, alkalmazást, allergiában, legtermészetesebb élelmiszer, méhek gondoskodnak, pörgetett méznél, levegő oxigénjével, méhek által, természetes termék, egyik legkitűnőbb, méhek érlelnek, lépekben vagy, lépes mézet, viasz igen, rágás alkalmával, emberi szervezet, mézzel együtt, méhviasz összetételében, viasznak lágyító, EGYSZÓVAL LÉPES MÉZ TERMÉSZET CSODÁJA AZ EMBER SZÁMÁRA,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Csend  Tanácsok egy pszichológustól  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Önmaga ellenére  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  képre írva  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ott van  39 ígéret  Zilahy Lajos mondta  József Attila - Kopogtatás nél...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Borzasztó  Jázmin  Facebookon kaptam  Jázmin  Jó éjszakát  Kertem  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Jó nap volt  Alvó cicák  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul David Tripp Április 14  képre írva  Alvó cicák  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Csend  Borzasztó  Önmaga ellenére  Segíts neki dicsérni Téged  Azért kaptad  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  jó reggelt  Ma van a magyar költészet napj...  Ma van a magyar költészet napj...  Nevelőszülőkhöz adták,  Ott van  Egyszerű  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Borzasztó  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Előfordul, hogy  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Egy barátság története  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Egy gondolat  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Emlékezz  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Alvó cica  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Kertem  Alvó cica  Zilahy Lajos gondolata  Spenót fasírttal  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Esterházy Péterre emlékezünk  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Pitypang szökőkút  Vannak emberek  Ady Endre - Mindegy átka  Robin Wight pitypang szobra 
Bejegyzés Címkék
legtermészetesebb élelmiszer, méhek gondoskodnak, pörgetett méznél, levegő oxigénjével, méhek által, természetes termék, egyik legkitűnőbb, méhek érlelnek, lépekben vagy, lépes mézet, viasz igen, rágás alkalmával, emberi szervezet, mézzel együtt, méhviasz összetételében, viasznak lágyító, legrégibb idók, gyógyszeriparban mint, utóbbi időben, viasz sokkal, viaszt rágjuk, fogak tisztántartásához, légzőszervek bántalmainak, lépek fedelezéséből, célra használjuk, sejtfedeleket hosszabb, légzőszervek nyálkahártyájára, darabka lépes, beteg állapota, hónappal azelőtt, allergia megjelenése, allergiás betegeknek, legjobb altató, lépes vagy, egész szervezetnek, kevesebb kalóriát, gyulladásellenes, emésztőrendszeri, gyógyszeriparban, megpróbáltatások, nyálkahártyájára, édesítőszerként, kristályosodnak, fogyasztásának, összetételében, csomagolásáról, gyógyszeripari, viasztartalmat, normalizálódik, legértékesebb, fedelezéséből, viaszfedéllel, fedelecskéket, különösképpen, hatóanyagokat, sejtfedeleket, sportolóknak, fogyasztható, légzőszervek, folyamatosan, gondoskodnak, készítéséhez, bántalmainak, fogyasszanak, gyulladásnál, mellékhatása, alkalmazható, mindenképpen, szervezetnek, fogyasztják, alkalmazást, allergiában, megterhelés, kúraszerűen, megjelenése, helyesebben, keretkékben, mézfajtából, legkitűnőbb, termékekkel, gyerekeknek, természetes, beavatkozás, csemegeként, pörgetésnél, kezelésénél, fogyasztani, gyakorolnak, szolgálatot, rágcsáljunk, oxigénjével, használjunk, származzon, betegeknek, használják, használjuk, egyáltalán, előnyösebb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 16 db bejegyzés
e hónap: 44 db bejegyzés
e év: 525 db bejegyzés
Összes: 49318 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1912
  • e Hét: 3895
  • e Hónap: 17644
  • e Év: 222345
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.