Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Milyen kókuszolajat/zsírt használjunk?
  2019-03-31 22:38:22, vasárnap
 
   
 



Hogyha valaki trópusi országba utazik, és megismeri a kókuszolajat, ezt a kitűnő ételt és orvosságot, akkor valószínűleg venni is fog egy üveggel. Hidegebb éghajlatú országba átszállítva azt tapasztaljuk, hogy az olaj megszilárdul és fel kell melegíteni ahhoz, hogy kiönthessük az üvegből. Az olaj 24-25 Celsius fokon szilárdul meg.

A kókuszolaj és a kókuszzsír között valójában csak az olvadási hőmérsékletben van a különbség, hacsak nem adtak valamilyen anyagot az olajhoz forgalomba hozása előtt.

A kókuszolajat általában a szárított kókuszhúsból állítják elő. A felaprított húst felmelegítik, és az olaj távozik belőle. Hogy az utolsó cseppig kinyerjék az olajt, néhány cég vegyi anyagokat ad a húshoz. Számos jótékony hatású komponens vész el ezzel az eljárással, de a szűz olajban ezek is megtalálhatók.

Ráadásul néhány cég fehéríti termékeit, ami megtéveszti a vásárlókat. A termék végül a minősége rovására tűnik ,,tisztának".

Kókuszolaj vásárlásakor érdemes olyat választani, amelyiken fel van tüntetve az előállítási eljárás, mint a szűz kókuszolajak esetében. Ezeket bioboltokban, vagy ázsiai boltokban találhatjuk meg. Ha valaki azt mondja, hogy nem szereti a kókuszolaj ízét, az valószínűleg azért van, mert a ,,finomított, színtelenített és szagtalanított", vagy röviden BRD kókuszolajt próbálták a szűz kókuszolaj helyett. Egy másik hasznos tanács a vásárláshoz: a ,,természetes" és ,,növényi eredetű" szavak a csomagoláson semmit sem jelentenek. Melyik étel nem természetes? Mindegyik étel a természetből származik, csak némelyiküket alaposan manipulálják, mielőtt forgalomba hozzák.

Gondoljunk csak a tejtermékekre: mi áll a csomagoláson, és a valóságban mi köze az eredeti, friss termékekhez! Néhány információ félrevezető, vagy teljesen hamis, mint például a ,,fölözetlen tej". Bárki, aki kóstolta az igazi fölözetlen tejet, észreveheti a NAGY különbséget - hol van a föl?

A mindennapi ételekkel szembeni allergia a manipulált élelmiszereknek köszönhető.

Kókuszzsír

A szűz és a BRD kókuszolaj vagy zsír mellett létezik egy harmadik változat is, aminek nagyobb az olvadáspontja. Néhány kókuszzsír gyártó szilárdítókat ad a kókuszzsírhoz, hogy még tovább növeljék a stabilitását és a megengedett tárolási idejét az eredeti kókuszzsírnak. Érdemes ezeket is szemügyre venni vásárláskor.

Hogyan készül az igazi VCO (szűz) kókuszolaj?

Egyszerű ötletek világszínvonalú szűz kókuszolaj előállításához

Hidegen sajtolt- Erjesztő módszer (Cezar M. Echano, Jr.)

1. A szűz kókuszolaj előállítása 30 Celsius foknál semmiféleképpen nem alacsonyabb hőmérsékletet igényel.

2. Minél párásabb a levegő, annál kedvezőbbek a körülmények a szűz kókuszolaj előállításához.

3. A kókusz színe jelzi, hogy a gyümölcs készen áll-e a feldolgozásra.

4. A kókusz korának meghatározása (ne legyen se nem túl fiatal, se túl öreg) döntő fontosságú.

5. Győződjön meg a kókusz megfelelő súlyáról (ne legyen se túlkönnyű, se túl nehéz)

6. Bizonyosodjon meg arról, hogy a kókusz tiszta és a héja nem repedezett

7. Ne használjon rossz szagú kókuszt. Ez az egész munkát elronthatja.

8. Távolítsa el a kókuszhéj háncsrétegét közvetlenül a betakarítás után.

9. Vágja félbe a kókuszt.

10. Reszelje ki a kókusz húsát a héjból.

11. Facsarja ki a kókuszt némi kókuszvízzel keverve, a kókusztej kivonásának érdekében.

12. Szűrje le a kivont kókusztejet és tegye tiszta, áttetsző edénybe. Ellenőrizze, hogy másfajta anyag nem került a tárolóedénybe.

13. Kis idő elteltével a kókusztej önálló réteget képez a kókuszvíz tetején.

14. Várjon 24 órát majd válassza el a kókuszvizet a kókusztejtől.

15. A kókusztej felszínén olaj jelenik meg.

16. Válassza le a képződött olajréteget, és kanalazza át egy másik edénybe. Ez a folyamat kb 5-7 napig tart.

17. 5-8 alkalommal szűrje le az olajat tiszta papír, kávészűrő vagy egyéb, rendelkezésére álló szűrőalkalmatosság segítségével.

Figyelem! a kókuszolajat reggel fogyasszuk!

Ha ezt az energiát adó italt este vesszük magunkhoz, túl sok energiánk lesz, ami gátolja a mély alvást, ezért inkább reggel fogyasszuk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: élelmiszereknek, semmiféleképpen, világszínvonalú, hőmérsékletben, előállításához, rendelkezésére, színtelenített, szagtalanított, meghatározása, feldolgozásra, hőmérsékletet, olvadáspontja, megtalálhatók, tejtermékekre, bizonyosodjon, szilárdítókat, kókuszzsírnak, kókuszzsírhoz, tárolóedénybe, csomagoláson, stabilitását, kókuszolajat, kókusztejtől, felmelegítik, kókuszhúsból, manipulálják, némelyiküket, természetből, segítségével, bioboltokban, kókuszolajak, vásárlásakor, háncsrétegét, valószínűleg, tapasztaljuk, megszilárdul, kitűnő ételt, olaj megszilárdul, olaj 24-25, kókuszzsír között, olvadási hőmérsékletben, olajhoz forgalomba, kókuszolajat általában, szárított kókuszhúsból, felaprított húst, olaj távozik, utolsó cseppig, szűz olajban, termék végül, minősége rovására, előállítási eljárás, szűz kókuszolajak, Cezar,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Mit jelent a sajtószabadság?  Png nő  Isten áldása legyen Mindnyájun...  Vasárnapi szentmise közvetítés...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nyár édes öröme  Fodor Ákos: Sose bánd a hang&...  Facebookon kaptam  Egészségetekre!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerű hatékony házi hajpako...  Facebookon kaptam  Magas IQ  Facebookon kaptam  Png virág  Ödéma – természetes gyóg...  Simonyi Imre : Kocsira szállt ...  Ma is egy nap volt - Háromszáz...  József Attila - Tedd a kezed  Pattanástérkép  Viharok  Ő meg tudja adni, Hisz Néki se...  Könyörület  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könyörület  Hatékony arcmaszkok  Kellemes délutánt  A világ egyetlen oldala sötéts...  Facebookon kaptam  Szabó M. Gita: BÖRTÖNÖDBE ZÁR...  Viharok  Augusztus 1 a FORINT SZÜLETÉSN...  Egyszerű hatékony házi hajpako...  Png rózsa  Üdvözöllek Augusztus  Facebookon kaptam  Könyörület  Faragó Tamás hivatalosan is a ...  Png kutya  Skorpió  Nyári divatbemutató  Simonyi Imre : Kocsira szállt ...  Png nő  Kellemes napot kívánok!  Cica integet  Maradj ott  Facebookon kaptam  Kellemes napot kívánok!  A 9 legjobb rákpusztító étel  Facebookon kaptam  Posertube  A bűnnek megvan  Nyári kép  Hoztam egy fagyit  Rózsaszín rózsa  Zselatinos arcmaszk  Rózsaszín rózsa  Könyörület  A betegségek ellenszere: csere...  Facebookon kaptam  Png virág  Mély ráncokra  Takács Gizella könyvéből  Zselatinos arcmaszk  Fodor Ákos: Sose bánd a hang&...  A szakács  A mi csodás Magyar Tengerünk  Facebookon kaptam  Csodás reggelt,szép napot Áldo...  Ha benned végbement  Facebookon kaptam  A chilipaprika és a hosszú éle...  Png kutya  Mértékegységeink  38. Lidl Balaton-átúszás 2020...  Png fagyi  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nyári este  Facebookon kaptam  Szèp estét kedves látogat...  Facebookon kaptam  Üdvözöllek augusztus  Facebookon kaptam  Nasi délutánra  Facebookon kaptam  Png nő  A kávéfogyasztás 4 előnye  Mértékegységeink  Nyári kép  Facebookon kaptam  Őrni: Augusztusi ének  Facebookon kaptam  Zenélő Budapest 2020 - a szívü...  Könyörület  Szèp estét kedves látogat... 
Bejegyzés Címkék
kitűnő ételt, olaj megszilárdul, olaj 24-25, kókuszzsír között, olvadási hőmérsékletben, olajhoz forgalomba, kókuszolajat általában, szárított kókuszhúsból, felaprított húst, olaj távozik, utolsó cseppig, szűz olajban, termék végül, minősége rovására, előállítási eljárás, szűz kókuszolajak, kókuszolaj ízét, valószínűleg azért, szűz kókuszolaj, másik hasznos, csomagoláson semmit, természetből származik, igazi fölözetlen, mindennapi ételekkel, manipulált élelmiszereknek, harmadik változat, megengedett tárolási, eredeti kókuszzsírnak, kókusz színe, gyümölcs készen, kókusz korának, kókusz megfelelő, kókusz tiszta, egész munkát, kókuszhéj háncsrétegét, betakarítás után, kókusz húsát, kókuszt némi, kókusztej kivonásának, kivont kókusztejet, kókusztej önálló, kókuszvíz tetején, kókusztej felszínén, képződött olajréteget, másik edénybe, olajat tiszta, kókuszolajat reggel, mély alvást, élelmiszereknek, semmiféleképpen, világszínvonalú, hőmérsékletben, előállításához, rendelkezésére, színtelenített, szagtalanított, meghatározása, feldolgozásra, hőmérsékletet, olvadáspontja, megtalálhatók, tejtermékekre, bizonyosodjon, szilárdítókat, kókuszzsírnak, kókuszzsírhoz, tárolóedénybe, csomagoláson, stabilitását, kókuszolajat, kókusztejtől, felmelegítik, kókuszhúsból, manipulálják, némelyiküket, természetből, segítségével, bioboltokban, kókuszolajak, vásárlásakor, háncsrétegét, valószínűleg, tapasztaljuk, megszilárdul, kókuszvízzel, termékekhez, közvetlenül, észreveheti, félrevezető, természetes, előállítási, megtéveszti, találhatjuk, kókuszolajt, felaprított, vásárláshoz, , ,
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 42 db bejegyzés
e év: 1307 db bejegyzés
Összes: 38661 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 330
  • e Hét: 6894
  • e Hónap: 10217
  • e Év: 522415
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.