Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Milyen kókuszolajat/zsírt használjunk?
  2019-03-31 22:38:22, vasárnap
 
   
 



Hogyha valaki trópusi országba utazik, és megismeri a kókuszolajat, ezt a kitűnő ételt és orvosságot, akkor valószínűleg venni is fog egy üveggel. Hidegebb éghajlatú országba átszállítva azt tapasztaljuk, hogy az olaj megszilárdul és fel kell melegíteni ahhoz, hogy kiönthessük az üvegből. Az olaj 24-25 Celsius fokon szilárdul meg.

A kókuszolaj és a kókuszzsír között valójában csak az olvadási hőmérsékletben van a különbség, hacsak nem adtak valamilyen anyagot az olajhoz forgalomba hozása előtt.

A kókuszolajat általában a szárított kókuszhúsból állítják elő. A felaprított húst felmelegítik, és az olaj távozik belőle. Hogy az utolsó cseppig kinyerjék az olajt, néhány cég vegyi anyagokat ad a húshoz. Számos jótékony hatású komponens vész el ezzel az eljárással, de a szűz olajban ezek is megtalálhatók.

Ráadásul néhány cég fehéríti termékeit, ami megtéveszti a vásárlókat. A termék végül a minősége rovására tűnik ,,tisztának".

Kókuszolaj vásárlásakor érdemes olyat választani, amelyiken fel van tüntetve az előállítási eljárás, mint a szűz kókuszolajak esetében. Ezeket bioboltokban, vagy ázsiai boltokban találhatjuk meg. Ha valaki azt mondja, hogy nem szereti a kókuszolaj ízét, az valószínűleg azért van, mert a ,,finomított, színtelenített és szagtalanított", vagy röviden BRD kókuszolajt próbálták a szűz kókuszolaj helyett. Egy másik hasznos tanács a vásárláshoz: a ,,természetes" és ,,növényi eredetű" szavak a csomagoláson semmit sem jelentenek. Melyik étel nem természetes? Mindegyik étel a természetből származik, csak némelyiküket alaposan manipulálják, mielőtt forgalomba hozzák.

Gondoljunk csak a tejtermékekre: mi áll a csomagoláson, és a valóságban mi köze az eredeti, friss termékekhez! Néhány információ félrevezető, vagy teljesen hamis, mint például a ,,fölözetlen tej". Bárki, aki kóstolta az igazi fölözetlen tejet, észreveheti a NAGY különbséget - hol van a föl?

A mindennapi ételekkel szembeni allergia a manipulált élelmiszereknek köszönhető.

Kókuszzsír

A szűz és a BRD kókuszolaj vagy zsír mellett létezik egy harmadik változat is, aminek nagyobb az olvadáspontja. Néhány kókuszzsír gyártó szilárdítókat ad a kókuszzsírhoz, hogy még tovább növeljék a stabilitását és a megengedett tárolási idejét az eredeti kókuszzsírnak. Érdemes ezeket is szemügyre venni vásárláskor.

Hogyan készül az igazi VCO (szűz) kókuszolaj?

Egyszerű ötletek világszínvonalú szűz kókuszolaj előállításához

Hidegen sajtolt- Erjesztő módszer (Cezar M. Echano, Jr.)

1. A szűz kókuszolaj előállítása 30 Celsius foknál semmiféleképpen nem alacsonyabb hőmérsékletet igényel.

2. Minél párásabb a levegő, annál kedvezőbbek a körülmények a szűz kókuszolaj előállításához.

3. A kókusz színe jelzi, hogy a gyümölcs készen áll-e a feldolgozásra.

4. A kókusz korának meghatározása (ne legyen se nem túl fiatal, se túl öreg) döntő fontosságú.

5. Győződjön meg a kókusz megfelelő súlyáról (ne legyen se túlkönnyű, se túl nehéz)

6. Bizonyosodjon meg arról, hogy a kókusz tiszta és a héja nem repedezett

7. Ne használjon rossz szagú kókuszt. Ez az egész munkát elronthatja.

8. Távolítsa el a kókuszhéj háncsrétegét közvetlenül a betakarítás után.

9. Vágja félbe a kókuszt.

10. Reszelje ki a kókusz húsát a héjból.

11. Facsarja ki a kókuszt némi kókuszvízzel keverve, a kókusztej kivonásának érdekében.

12. Szűrje le a kivont kókusztejet és tegye tiszta, áttetsző edénybe. Ellenőrizze, hogy másfajta anyag nem került a tárolóedénybe.

13. Kis idő elteltével a kókusztej önálló réteget képez a kókuszvíz tetején.

14. Várjon 24 órát majd válassza el a kókuszvizet a kókusztejtől.

15. A kókusztej felszínén olaj jelenik meg.

16. Válassza le a képződött olajréteget, és kanalazza át egy másik edénybe. Ez a folyamat kb 5-7 napig tart.

17. 5-8 alkalommal szűrje le az olajat tiszta papír, kávészűrő vagy egyéb, rendelkezésére álló szűrőalkalmatosság segítségével.

Figyelem! a kókuszolajat reggel fogyasszuk!

Ha ezt az energiát adó italt este vesszük magunkhoz, túl sok energiánk lesz, ami gátolja a mély alvást, ezért inkább reggel fogyasszuk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: élelmiszereknek, semmiféleképpen, világszínvonalú, hőmérsékletben, előállításához, rendelkezésére, színtelenített, szagtalanított, meghatározása, feldolgozásra, hőmérsékletet, olvadáspontja, megtalálhatók, tejtermékekre, bizonyosodjon, szilárdítókat, kókuszzsírnak, kókuszzsírhoz, tárolóedénybe, csomagoláson, stabilitását, kókuszolajat, kókusztejtől, felmelegítik, kókuszhúsból, manipulálják, némelyiküket, természetből, segítségével, bioboltokban, kókuszolajak, vásárlásakor, háncsrétegét, valószínűleg, tapasztaljuk, megszilárdul, kitűnő ételt, olaj megszilárdul, olaj 24-25, kókuszzsír között, olvadási hőmérsékletben, olajhoz forgalomba, kókuszolajat általában, szárított kókuszhúsból, felaprított húst, olaj távozik, utolsó cseppig, szűz olajban, termék végül, minősége rovására, előállítási eljárás, szűz kókuszolajak, Cezar,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
05.24. 17:09 Nagy István: az üvegházak komoly erőforrást jelentenek a hazai zöldségterme...
05.24. 17:09 Átadták a Budapesti Szent Ferenc Kórház új épületszárnyát
05.24. 16:59 Szennyezett kőolaj - Mol: a jövő héten kezdődik a jó minőségű olaj átvétele
05.24. 16:49 Nem sikerült rendezni a belső vitákat az ukrán ortodox egyház szinódusán
05.24. 16:39 Megalapításának 125. évfordulóját ünnepli a Magyar Közgazdasági Társaság
05.24. 16:39 Lemondott kolozsvári önkormányzati képviselői mandátumáról Horváth Anna
05.24. 16:39 A biztonságvédelmi rendszer hibája miatt leterhelték az atomerőmű 3. blokkj...
05.24. 16:30 Biosörfőzdét avattak Gyulaváriban
05.24. 16:29 Férfi kézilabda BL - Megbüntették a Szegedet és a Vardart is
05.24. 16:29 Több mint 1,2 millió fesztiválturistát várnak a Balatonra a hetedik MOL Nag...
Tudjátok ?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
Kívánhatok kellemes ünnepeket?
Szerintetek lesznek jó karácsonyi filmek a TV-ben?
még több kérdés
Blog Címkék
Mindent Isten kezéből vegyünk  Virágok naplementében  Kutyus bánat . . .  Mai harmónia kártyám  Szép napot  Gépies társadalom  Nagyanyám utolsó buktája  Bűnbánat  Kellemes délutánt  Kellemes kávézást!  Tölgyeket kell növelnünk  Facebookon kaptam  Feltámadás  Kellemes hétvégi kikapcsolódás...  Kellemes szép napot,és szép hé...  Nyuszik gif  SZÉP ERNŐ: A virág szebb A vi...  Facebookon kaptam  Poloskák ellen  Ani barátnőmtől a facebookon  Szeretet  Png nő  Testi közelség  Romantikus film szereplői  Kovács András Ferenc : Csak ti...  Bűnbánat  Feltámadás  húsvét 4. hét szombat 05.18  Facebookon kaptam  Kovács András Ferenc : Csak ti...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kreatív  Emlékhelyek Napja a tévében  Hóember  Szenvedés  Szeretet  Tavaszi kép  Szép napot  Emlékhelyek Napja a tévében  Virágok naplementében  Facebookon kaptam  Szenvedés  Jó reggelt , szép napot  Májusi orgonák  Angyalok étke  Győztes csapatban Jézussal  Szenvedés  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Papagájok gif  Facebookon kaptam  Imádság  Bűnbánat  Bűnbánat  Testi közelség  Lufik  Szép napot  Facebookon kaptam  Emlékszobák  Virágok naplementében  Png virág  Ez egy közösség?  Facebookon kaptam  Hit  Kellemes hétvégét  Cirmos rózsa  Facebookon kaptam  Világméretű szentségimádás Úrn...  Png virág  Jó reggelt kedves làtogat...  Facebookon kaptam  Egy szombat délután  Csak saját magunkkal foglalkoz...  Lufik  Szèp napot kívánok  Ani barátnőmtől a facebookon  Individualizmus  Imádság Urunk, Jézus, te úgy ...  Nagy László: JÁRTAM ÉN KOROMBA...  Png virág  Zrínyi második éneke - Százhus...  A legtöbb embernek vannak megé...  Facebookon kaptam  Festmény - a féloldalas nyereg...  Facebookon kaptam  Kreatív  Mindent Isten kezéből vegyünk  Kotyogó  Volegov festménye  Házi praktika lábgomba ellen  Esti kép  Önuralom  Kellemes hétvégét  Mindent Isten kezéből vegyünk  Esti kép  Facebookon kaptam  Közösség  Tölgyeket kell növelnünk 
Bejegyzés Címkék
kitűnő ételt, olaj megszilárdul, olaj 24-25, kókuszzsír között, olvadási hőmérsékletben, olajhoz forgalomba, kókuszolajat általában, szárított kókuszhúsból, felaprított húst, olaj távozik, utolsó cseppig, szűz olajban, termék végül, minősége rovására, előállítási eljárás, szűz kókuszolajak, kókuszolaj ízét, valószínűleg azért, szűz kókuszolaj, másik hasznos, csomagoláson semmit, természetből származik, igazi fölözetlen, mindennapi ételekkel, manipulált élelmiszereknek, harmadik változat, megengedett tárolási, eredeti kókuszzsírnak, kókusz színe, gyümölcs készen, kókusz korának, kókusz megfelelő, kókusz tiszta, egész munkát, kókuszhéj háncsrétegét, betakarítás után, kókusz húsát, kókuszt némi, kókusztej kivonásának, kivont kókusztejet, kókusztej önálló, kókuszvíz tetején, kókusztej felszínén, képződött olajréteget, másik edénybe, olajat tiszta, kókuszolajat reggel, mély alvást, élelmiszereknek, semmiféleképpen, világszínvonalú, hőmérsékletben, előállításához, rendelkezésére, színtelenített, szagtalanított, meghatározása, feldolgozásra, hőmérsékletet, olvadáspontja, megtalálhatók, tejtermékekre, bizonyosodjon, szilárdítókat, kókuszzsírnak, kókuszzsírhoz, tárolóedénybe, csomagoláson, stabilitását, kókuszolajat, kókusztejtől, felmelegítik, kókuszhúsból, manipulálják, némelyiküket, természetből, segítségével, bioboltokban, kókuszolajak, vásárlásakor, háncsrétegét, valószínűleg, tapasztaljuk, megszilárdul, kókuszvízzel, termékekhez, közvetlenül, észreveheti, félrevezető, természetes, előállítási, megtéveszti, találhatjuk, kókuszolajt, felaprított, vásárláshoz, , ,
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 126 db bejegyzés
e év: 938 db bejegyzés
Összes: 36851 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 648
  • e Hét: 7786
  • e Hónap: 34285
  • e Év: 304079
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.