Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A rügyterápiáról
  2019-04-01 01:05:29, hétfő
 
 



Úgy ahogy tavasszal a természet életre kel, úgy mi is képesek vagyunk megújulni és meggyógyulni a fiatal, rügybe fakadó növények segítségével. A rügyekből nyert készítmények nagy keletnek örvendenek Franciaországban, Belgiumban, Kanadában, Svájcban, Csehországban, Szlovákiában és Romániában ahol egy Gemmoterápia és Homeopátia Szövetség is működik (ARGH)

De lássuk csak mi is valójában a rügyterápia, szaknyelven - GEMMOTERÁPIA?

A fitoterápia alig több mint ötvenéves múltra visszatekintő ága, amely a rügyekből nyert készítményekkel gyakorolt kezelést jelenti. Ezen terápiás módszer bevezetése Pol Henry (1918-1988) belga származású orvos nevéhez fűződik, aki úgymond megsejtette az osztódó szövetekben rejlő ,,energiát", gyógyító erőt. Kísérletezni kezdett, és a növények embrionális szöveteiből készített kivonatok, az ún. gemmomacerátumok segítségével újfajta terápiás irányzatot keltett életre.

A Gemoterápia (rügyekkel való gyógyítás) bioterápiás módszer mely 22 kivonatot (macerátumot) ismer amihez a növények embrionális részeit, (rügyeit, bimbóit, csíráit, magvait, fiatal hajtásait, gyökérrostjait, valamint növények nedveit ) használja fel. A rügyterápiánál rügy kivonatokat használunk tinktúra formájában. A rügybe, a növény a legértékesebbet rejti el, ami lehetővé teszi a növény túlélését, szaporodását , a jövőjét. A rügyekben a növény olyan értékes elemeit találjuk, melyet máshol a növényben nem. Ezek különféle hormonok, enzimek, ásványi- és nyomelemek, vitaminok és még sok más, melyből a szervezetünknek gyakran hiánya van.

A GEMMOTERÁPIÁS készítmények alapja a tinktúra készítése. Ehhez a frissen leszedett rügyeket, csírákat megtisztítják, kezelik, majd azonos mennyiségű alkoholba és glicerinbe keverik. Az alkohol-glicerin mennyisége nagyjából a hússzorosa a növényi részek súlyának. A keveréket egy hónapon keresztül hűvös, sötét helyen érlelik és bizonyos időközönként megkeverik. A kész keveréket állandó nyomás alatt többször megszűrik, illetve állni hagyják. A kész keveréket hígítják, majd ez a kivonat kerül kereskedelmi forgalomba. A rügyterápia során ebből a kivonatból naponta több alkalommal tíz-húsz cseppet kell elfogyasztani

Méz és rügykivonatok együttes felhasználásával még jobb eredményeket érhetünk el. A méz gyógyhatása régóta ismert, az értékes glükóz és fruktóz mellett ásványi anyagokat, enzimeket és szerves savakat tartalmaz. Antibakteriális és vírusellenes hatású. A mézhez adott gemmoterápiás készítmények ezt a hatást tovább fokozhatják.

A rügy kivonatú tinktúráknak széles skálájú hatása van:
A növényi hormonok nagyon instabil vegyületek, könnyen elveszítik terápiás hatásukat. Ezért ezeket másképp kell kezelni, mint a fitoterápiás drogokat. Lényeg, hogy élő szövetet kell feldolgozni. Tehát a begyűjtött rügyeket 70 fokos etilalkohol és glicerin 1:1 arányú keverékében kell stabilizálni, mégpedig egy súlyrész rügyet 0.9 súlyrész oldószerrel. Egy hónapig tart a hatóanyagok kivonása, naponkénti felrázás mellett. Szűrés után, mint törzsoldat, cseppenként használható.

Számos készítmény van forgalomban. Mint annyi fitoterápiás terméknél, a rügyből nyertek esetében is tapasztalunk visszaéléseket, főleg a nem bizonyított hatásokat illetően. A ,,készítsd magad" ajánlat ezen a téren is megvalósítható, lényeg, hogy szigorúan ragaszkodjunk az elkészítési eljárásokhoz. A tinktúra adagolása általában napi 30-40 csepp, két-három részben kell bevenni.

Mennyi ideig kezeljük magunkat gemmoterápiás készítményekkel?

A kezelés időtartama sok tényezőtől függ: életkor, a betegség súlyossága vagy időtartama (krónikus), stb Mivel a Gemmoterápia egy szelíd terápia , a betegségek kiváltó okaira hat inkább, tartós eredményt viszont csak idővel fog hozni. Ezért, az eredmények nem látványosak, nem gyógyítja rövid idő alatt, de a terápiás hatás időben látványos is lehet. Fontos megemlíteni, hogy a Gemmoterapiát nem kell egy életen át követni. 2-3 hónapos, vagy krónikus esetekben 6 hónapos kezelés után, fontos az orvosi ellenőrzés és fontos szűréseket és laboratóriumi vizsgálatokat végezni. Például az akut betegségek esetében, az eredmények megjelennek az első nap után, de a kezelést folytatni kell még 2-4 hétig, hogy sejtszinten is megjelenjen a javulás.

A gemmoterápiás készítmények hatásai

- növelik az immunitást,

- javítják a központi idegrendszer működését,

- javítják és fiatalítják a szervezetet,

- hatnak konkrét panaszoknál illetve a betegségek megelőzésében jótékonyak.

A leggyakrabban alkalmazott rügykivonatok:

Kőris (Fraxinus excelsior) - köszvény, húgyúti gyulladások, veseelégtelenség

Diófa (Juglans regia): idült bőrgyulladás, akné, nedvező ekcéma.

Jegenyefenyő (Abies alba) - csonttörések gyógyulása, orr- és garatnyálkahártya gyulladásai, főként gyermekeknél.

Kocsányos tölgy (Quercus robur) - alacsony vérnyomás, bágyadtság, férfiak libidócsökkenése, ill. impotencia.

A fekete ribiszke rügy (Ribes nigrum) - tinktúrája antiallergén hatású, szénanátha, ekcéma, asztma kezelésére javallt. A betegség utáni lábadozó időt megrövidíti.

Molyhos nyír (Betula pubescens) - csontritkulás, ízületi kopás, gyermekek növekedési problémái, gyengeség.

Vadgesztenye (Aesculus hippocastanum) - keringés szervrendszeri zavarok, a vénák szűkülete, fáradt lábak, ödémásodás, lábikragörcsök.

A boróka fenyő (Juniperus communis) - zsenge ágvégeiből nyert kivonat serkenti a májszövet regenerálódását, ezért használható májgyulladás és cirózis esetén.

Galagonya (Crataegus oxyacantha) - szívpanaszok, szívneurózis, heves szívdobogás (palpitáció), időskori szívpanaszok.

Az erdei fenyő (Pinus sylvestris) - reumás megbetegedésekben. Rügykivonata csökkenti az ízületi gyulladás okozta fájdalmakat, pl. izomreuma, ízületi gyulladás (artritisz), kopásos ízületi megbetegedés (artrózis), spondilózis, a gerincoszlop és a porckorongok betegségei esetében

Berkenye (Sorbus acuparia) - visszértágulat, aranyér, vénák gyulladásai (phlebitis).

A csipkerózsa (Rosa canina és rokon fajok) - apró rügyeinek kivonata a pajzsmirigytúltengésben szenvedőknek nyújt enyhülést. A kutatók a bimbóban olyan növényi hormonokat fedeztek fel, amelyek görcsoldó, fájdalomcsillapító hatásúak. Rügykivonata szünteti a fejfájást, migrént, idegfájdalmakat és egyéb fájdalmas állapotokat

Rozmaring (Rosmarinus officinalis) - máj- és epeműködési zavarok, elégtelen epetermelés, epekő-képződési hajlam.

Füge (Ficus carica) - gyomornyálkahártya-gyulladás, gyomorirritáció, étvággyal kapcsolatos problémák, pszichoszomatikus gyomorpanaszok.

Olíva (olajfa) (Olea europaea) - érelmeszesedés, magas vérzsírszintek, magas vérnyomás, időskori panaszok.

Vörös áfonya (Vaccinium vitis-idaea) - bélrenyheség, váltakozó székrekedés és hasmenés, irritábilisbél-szindróma, a belek gyulladásos megbetegedései.

Málnarügy - hormonális zavarok kezelésére. A népi gyógyászat a leveleit alkalmazta terhességi és szülés előtt fellépő panaszok enyhítésére. - A rügykivonat menstruációs zavarok, menstruációhoz társuló panaszok, változáskori panaszok, hormonális zavarok stb. kezelésében alkalmazzák sikerrel

Libanoni cédrus (Cedrus libani - száraz ekcéma, viszkető bőrkiütés.

Mamutfenyőrügy - kimerültségre és ideges eredetű szívpanaszokra. A mamutfa vagy mamutfenyő (Sequoiadendron gigantea) a világ legnagyobb és leghosszabb életű fafajtája. A rügyekből készült orvosság vitalizáló, erősítő hatású

Hárs (Tilia platyphyllos) - álmatlanság, alvászavarok (elalvás/átalvás), idegesség

Egyes rügyek, amilyen a fekete nyár (Populus nigra) és gesztenye (Aesculus hippocastanum) egy balzsamos illatú, gyantaszerű anyagot izzadnak ki. Ez a nyers propolisz, amit a házi méhek meleg időben összegyűjtenek. Nyálukkal keverve és méhviasszal összegyúrva készül a feldolgozott propolisz. A gyógyászatban a propolisz előkelő helyet foglal el. Erős baktériumölő hatása egyértelmű. Ezenkívül a belőle előállított készítmények serkentik a felső légúti betegségekből való kilábalást, enyhülést hoznak a húgyúti fertőzésekben, elősegítik a bőrsérülések gyógyulását.

A gemmoterápia úgymond egy szelíd kezelési eljárás. Ennek ellenére a rügykészítmények alkalmazásával ne amatőrködjünk. Amint valamennyi gyógyászati eljárás esetében javasolják, kérjük ki a kezelőorvos vagy a gyógyszerész véleményét.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: libidócsökkenése, gemmomacerátumok, rügykészítmények, felhasználásával, franciaországban, veseelégtelenség, szervezetünknek, készítményekkel, antibakteriális, idegfájdalmakat, legértékesebbet, gyomorirritáció, regenerálódását, szervrendszeri, alkalmazásával, megvalósítható, mamutfenyőrügy, megbetegedései, visszaéléseket, vérzsírszintek, lábikragörcsök, összegyűjtenek, szívpanaszokra, érelmeszesedés, visszértágulat, gyomorpanaszok, irritábilisbél, sequoiadendron, rügyterápiánál, menstruációhoz, gyökérrostjait, visszatekintő, elfogyasztani, gemmoterápiás, rügykivonatok, gemmoterapiát, természet életre, rügyekből nyert, fitoterápia alig, osztódó szövetekben, növények embrionális, rügyterápiánál rügy, legértékesebbet rejti, növény túlélését, növény olyan, szervezetünknek gyakran, tinktúra készítése, frissen leszedett, alkohol-glicerin mennyisége, növényi részek, hónapon keresztül, kész keveréket, Homeopátia Szövetség,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Húsvéti üdvözlet !  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A haj állapotának javítása egy...  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Alvó kutya  Nem hazudnak  J. Donald Walters  Sir Andrew Lloyd Webber  Leereszkedés és olvadás  Esti kép  Nagyhétfő:  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Szép estét  Sok ember olyan,  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Alvó baby  Válaszok a halál után  Az angyali üdvözlet  Esti kép  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Esti kép  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Haja van  Manna OWell tollából  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét  Sadhguru idézet  Alvó kisfiú  Alvó kisfiú  Jó éjszakát  Soli Deo gloria  Öröknek hinni . . .  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Az idegen országok éghajlata  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
természet életre, rügyekből nyert, fitoterápia alig, osztódó szövetekben, növények embrionális, rügyterápiánál rügy, legértékesebbet rejti, növény túlélését, növény olyan, szervezetünknek gyakran, tinktúra készítése, frissen leszedett, alkohol-glicerin mennyisége, növényi részek, hónapon keresztül, kész keveréket, kivonat kerül, rügyterápia során, kivonatból naponta, értékes glükóz, mézhez adott, hatást tovább, rügy kivonatú, növényi hormonok, fitoterápiás drogokat, begyűjtött rügyeket, súlyrész rügyet, hónapig tart, hatóanyagok kivonása, rügyből nyertek, elkészítési eljárásokhoz, tinktúra adagolása, kezelés időtartama, betegség súlyossága, szelíd terápia, betegségek kiváltó, terápiás hatás, orvosi ellenőrzés, akut betegségek, eredmények megjelennek, kezelést folytatni, gemmoterápiás készítmények, központi idegrendszer, betegségek megelőzésében, leggyakrabban alkalmazott, fekete ribiszke, betegség utáni, vénák szűkülete, boróka fenyő, májszövet regenerálódását, erdei fenyő, ízületi gyulladás, porckorongok betegségei, bimbóban olyan, belek gyulladásos, népi gyógyászat, leveleit alkalmazta, rügykivonat menstruációs, mamutfa vagy, világ legnagyobb, rügyekből készült, fekete nyár, balzsamos illatú, nyers propolisz, házi méhek, feldolgozott propolisz, propolisz előkelő, belőle előállított, felső légúti, húgyúti fertőzésekben, bőrsérülések gyógyulását, gemmoterápia úgymond, szelíd kezelési, rügykészítmények alkalmazásával, kezelőorvos vagy, gyógyszerész véleményét, libidócsökkenése, gemmomacerátumok, rügykészítmények, felhasználásával, franciaországban, veseelégtelenség, szervezetünknek, készítményekkel, antibakteriális, idegfájdalmakat, legértékesebbet, gyomorirritáció, regenerálódását, szervrendszeri, alkalmazásával, megvalósítható, mamutfenyőrügy, megbetegedései, visszaéléseket, vérzsírszintek, lábikragörcsök, összegyűjtenek, szívpanaszokra, érelmeszesedés, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 536
  • e Hét: 5777
  • e Hónap: 25639
  • e Év: 201514
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.