Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Spárga és jótékony hatásai
  2019-04-20 17:33:57, szombat
 
 



A spárga meglehetősen gazdag tápanyagokban. Van benne folsav, kálium, B6-vitamin, A-vitamin, C-vitamin és tiamin. A spárga csökkenteni tudja a sejtkárosító szabad gyökök hatását, antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Gyakorlatilag nem tartalmaz zsírt és nagyon alacsony a kalóriatartalma.

A spárgában van K-vitamin is, ami egy véralvadásgátló vitamin. Számos tanulmány kimutatta, hogy a K-vitamin javíthatja a csontok egészségét is. A K-vitamin nemcsak növeli a csontok ásványi sűrűségét az oszteoporózisban szenvedő emberekben, de csökkenteni tudja a törések kockázatait is.

A K-vitamin kulcsszerepet játszik a szív egészségében is, hiszen megakadályozza az artériák megkeményedését és segít az artériákból eltávolítani a kalciumot, ami szívbetegség kialakulásához vezethet.

A gyulladásgátló és antioxidáns tápanyagok segítenek csökkenteni a gyakori krónikus egészségügyi problémákat, beleértve a 2-es típusú cukorbetegséget. Antioxidáns hatása révén lassítja az öregedési folyamatokat és még a bőr számára is védelmet jelenhet.

A spárga olyan tápanyagot is tartalmaz, mint az inulin, amely nem bomlik le az emésztőrendszerben. Ehelyett elhagyva a vastagbelet a jó és egészséges bélbaktériumok táplálékforrásává válik. A jó baktériumok felelősek a jobb tápanyagfelszívódásáért, az alacsonyabb allergiás kockázatért és a vastagbélrák kialakulásának kisebb kockázatáért.

Mivel a spárga rostokkal van tele, így az emésztést is megtámogatja. A rostok rendszeres fogyasztása lecsökkenti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. A spárga étkezési rostja a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát is csökkenti. A rostok szerves savakat is felszabadítanak a szervezetben, amelyek megtisztítják az emésztőrendszert, segítenek a máj működésében, segítenek testünket megszabadítani a méreganyagoktól, a kórokozóktól, a koleszterintől és a felesleges cukroktól.

A spárgában sok B1-vitamin, vagyis tiamin van, amely nemcsak a sejtműködést segíti elő, de az energiatermelést is megtámogatja. A tiamin kifejezetten segít a szervezetnek a szénhidrátokat energiává alakítani, amely fontos a koncentrációhoz, az erőnléthez és az anyagcseréhez.

A B-vitaminok ezen kívül kulcsszerepet játszanak a cukrok és keményítők metabolizmusában, ezért fontos szerepet töltenek be a vércukorszint kezelésében. A B-vitaminoknak a homociszteinszint szabályozásában is szerepük van. Ez egy olyan aminosav, amelynek magas szintje szívbetegséghez vezethet. A B-vitamint energiavitaminnak is nevezik, hiszen energiát szolgáltat a szervezetünk számára, mindemellett segít leküzdeni a fáradtságot és a kimerültséget. Javítja az energiaszintet a pajzsmirigyfunkció és a celluláris meditáció támogatásával.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: tulajdonságokkal, metabolizmusában, oszteoporózisban, energiatermelést, emésztőrendszert, felszabadítanak, cukorbetegséget, méreganyagoktól, véralvadásgátló, megkeményedését, kalóriatartalma, koncentrációhoz, szabályozásában, szívbetegséghez, gyulladásgátló, megszabadítani, kialakulásának, szénhidrátokat, kialakulásához, energiaszintet, bélbaktériumok, szívbetegségek, koleszterintől, megakadályozza, kimerültséget, tápanyagokban, megtisztítják, kulcsszerepet, támogatásával, cukorbetegség, vércukorszint, gyakorlatilag, anyagcseréhez, kórokozóktól, megtámogatja, szervezetben, spárga meglehetősen, spárga csökkenteni, sejtkárosító szabad, véralvadásgátló vitamin, csontok egészségét, csontok ásványi, oszteoporózisban szenvedő, törések kockázatait, szív egészségében, artériák megkeményedését, artériákból eltávolítani, gyakori krónikus, 2-es típusú, öregedési folyamatokat, spárga olyan, alacsonyabb allergiás,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes délutánt kívánok  Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Png fotel  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szép estét kedves látogatóimna...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Nem tudhatod  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Png ház  Elköszönt  Egy maradéktalanul uralt világ  Erdőn  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Png rózsa csokor  Az igazi szeretetért rendszeri...  A másik dolog,  Tanuld meg ezt a versemet  Sose bánj semmit  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Idő  Elköszönt  Fehér virág  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Gonosz démon-álarc  Hogy lehet megtartani  Németh László tollából  Nem tudhatod  Nagyi telefonál  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  s immár én is felragyogva, ért...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png virág  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Irgalom és ítélet  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Gonosz démon-álarc  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Alázat  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png lepke  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Csak a fogyatkozás látható  Gonosz démon-álarc  Png csokor  Alázat  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Krisztinától  Albert Einsteinről  Albert Einsteinről  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Mindig jusson idő nevetni  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Png csokor  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Png virág  Egy bizonyos határt  Ne kapaszkodj magasabbra,  Hazára minden embernek szükség... 
Bejegyzés Címkék
spárga meglehetősen, spárga csökkenteni, sejtkárosító szabad, véralvadásgátló vitamin, csontok egészségét, csontok ásványi, oszteoporózisban szenvedő, törések kockázatait, szív egészségében, artériák megkeményedését, artériákból eltávolítani, gyakori krónikus, 2-es típusú, öregedési folyamatokat, spárga olyan, alacsonyabb allergiás, vastagbélrák kialakulásának, spárga rostokkal, rostok rendszeres, szívbetegségek kialakulásának, spárga étkezési, rostok szerves, felesleges cukroktól, sejtműködést segíti, tiamin kifejezetten, szénhidrátokat energiává, vércukorszint kezelésében, homociszteinszint szabályozásában, olyan aminosav, szervezetünk számára, celluláris meditáció, tulajdonságokkal, metabolizmusában, oszteoporózisban, energiatermelést, emésztőrendszert, felszabadítanak, cukorbetegséget, méreganyagoktól, véralvadásgátló, megkeményedését, kalóriatartalma, koncentrációhoz, szabályozásában, szívbetegséghez, gyulladásgátló, megszabadítani, kialakulásának, szénhidrátokat, kialakulásához, energiaszintet, bélbaktériumok, szívbetegségek, koleszterintől, megakadályozza, kimerültséget, tápanyagokban, megtisztítják, kulcsszerepet, támogatásával, cukorbetegség, vércukorszint, gyakorlatilag, anyagcseréhez, kórokozóktól, megtámogatja, szervezetben, kockázatáért, vastagbélrák, meglehetősen, sejtműködést, egészségügyi, szervezetnek, eltávolítani, mindemellett, szervezetünk, folyamatokat, sejtkárosító, vitaminoknak, egészségében, szívbetegség, kifejezetten, artériákból, antioxidáns, csökkenteni, vastagbelet, baktériumok, alacsonyabb, kockázatért, problémákat, kockázatait, működésében, kezelésében, rendelkezik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 209
  • e Hét: 2347
  • e Hónap: 33833
  • e Év: 238534
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.