Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bőrápolás 50 felett
  2019-04-20 17:39:09, szombat
 
  A bölcsesség és az önbizalom nőhet, ahogy idősödünk, azonban ez nem feltétlenül érvényes a hormonszintre. A menopauza során az ösztrogén alacsonyabb szintje nagy hatással van a bőrre. A kevés ösztrogén a bőrt szárazzá, érzékennyé, foltossá és ráncossá teszi. Azonban mi magunk is sok mindent tehetünk bőrünk idő előtti öregedése ellen.

A menopauza számos változást okoz a bőrben. A testünk már nem termel annyi kollagént, mint korábban. Több zsírt is veszít a bőr ebben az időszakban és a bőr rugalmassága is jelentősen lecsökken. Ezek a változások különösen az arcon és a nyakon szembetűnőek. Megjelennek a szarkalábak is a szem körül és az orr, illetve a száj közötti részen vastag vonalak is kialakulnak.

A bőrtisztítás minden korosztálynál fontos, de idősebb korban ez különös figyelmet igényel. Ahogy öregszik a bőrünk, egyre szárazabb és érzékenyebb lesz, a kitágult pórusok szennyeződésekkel lesznek telítettek. Mindenképpen olyan arctisztítót válasszon, amely megfelel a bőrtípusának. Reggel és este is tisztítsa meg a bőrét, mielőtt bármilyen arckrémet használ. Mindenképpen olyan arckrémet használjon, amely kellőképpen hidratál, hiszen idősebb korban a bőr veszít nedvességtartalmából.

Az archidratáló krémet mindig közvetlenül zuhanyozás után használja, mert a hatóanyagok ekkor jutnak el a bőr felszíne alá és ekkor a leghatékonyabbak.

Idősebb korban is védeni kell a bőrt a káros napsugárzástól, pontosabban a káros UV-sugárzástól. Bőrünk idősebb korban sokkal érzékenyebb, és olyan bőrproblémák is előjöhetnek, ami fiatalabb korunkban nem volt jellemző ránk. És ezeket a bőrproblémákat akár a napsugárzás is előidézheti. Sokan lesznek fényérzékenyek, vagy lesz az arcuk májfoltos, de a rosacea is gyakori ebben a korban.

Az arcon, a kezeken és a nyakon megjelenő ,,életkori foltok" is megjelenhetnek a menopauza körül. Ezeket a foltokat lehet fehéríteni hámlasztó termékekkel. Természetes bőrfehérítők is léteznek, nem kell káros anyagokkal teli krémeket használni.

A kezünkön is meglátszik a kor. Használjon vitaminokban gazdag krémet, amely nemcsak ápolja, hanem puhítja is a kezeket és védelmet jelenthet, hiszen idősebb korban elvékonyodik a bőr és sokkal sérülékenyebb. Mosogatásánál, kerti munkánál mindig viseljen kesztyűt.

Az antioxidánsokban gazdag táplálékok segítenek a bőr megerősödésében és még a kollagéntermelést is elősegíthetik.

A stressz szárazzá és érzékennyé teheti a bőrt, és olyan bőrbetegséget generálhat, mint a pikkelysömör. A testmozgás enyhíti a stresszt, fokozza a keringést, ami a bőrt is sokkal szebbé varázsolja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: antioxidánsokban, leghatékonyabbak, megerősödésében, bőrproblémákat, napsugárzástól, megjelenhetnek, fényérzékenyek, elősegíthetik, hormonszintre, korosztálynál, bőrbetegséget, mosogatásánál, sérülékenyebb, szembetűnőek, archidratáló, mindenképpen, bőrtisztítás, arctisztítót, bőrtípusának, bőrproblémák, vitaminokban, bőrfehérítők, elvékonyodik, rugalmassága, pikkelysömör, érzékenyebb, megjelennek, szarkalábak, kialakulnak, természetes, termékekkel, közvetlenül, sugárzástól, előjöhetnek, kellőképpen, előidézheti, önbizalom nőhet, menopauza során, ösztrogén alacsonyabb, kevés ösztrogén, bőrt szárazzá, menopauza számos, változások különösen, nyakon szembetűnőek, szem körül, száj közötti, bőrtisztítás minden, kitágult pórusok, archidratáló krémet, hatóanyagok ekkor, káros napsugárzástól, káros UV-sugárzástól,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 21  Tavaszi kép  A televizió nem a kultúrát kép...  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Png csokor  Kövesd a cowboyt!  George Byron - Ahogy itt jár -...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png csokor  Sokan azt tartják  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Elköszönt  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  A Megváltó szolgálatában  Sokan azt tartják  Hazára minden embernek szükség...  Sose bánj semmit  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nem tudhatod  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Erdőn  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nagyi telefonál  A másik dolog,  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  George Gordon Lord Byron: Inez...  Bertolt Brecht -től idézet  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  képre írva  Png lepke  Minden harmadik...  Elköszönt  Sose bánj semmit  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Kerüld el az evangélium örömén...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Szívem  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nevem  Facebookon kaptam  Akarat  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png telefon  Paul David Tripp Április 21  Németh László tollából  Varga János Veniam - Fontos sz...  Adakozás  A boldog családok mind hasonló...  Adakozás  Png rózsa csokor  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Rátalálsz  Nevem  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Lóhere  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Nagyon különös  Leonardo da Vinci gondolata  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -... 
Bejegyzés Címkék
önbizalom nőhet, menopauza során, ösztrogén alacsonyabb, kevés ösztrogén, bőrt szárazzá, menopauza számos, változások különösen, nyakon szembetűnőek, szem körül, száj közötti, bőrtisztítás minden, kitágult pórusok, archidratáló krémet, hatóanyagok ekkor, káros napsugárzástól, káros UV-sugárzástól, bőrproblémákat akár, arcuk májfoltos, nyakon megjelenő, menopauza körül, foltokat lehet, antioxidánsokban gazdag, stressz szárazzá, testmozgás enyhíti, antioxidánsokban, leghatékonyabbak, megerősödésében, bőrproblémákat, napsugárzástól, megjelenhetnek, fényérzékenyek, elősegíthetik, hormonszintre, korosztálynál, bőrbetegséget, mosogatásánál, sérülékenyebb, szembetűnőek, archidratáló, mindenképpen, bőrtisztítás, arctisztítót, bőrtípusának, bőrproblémák, vitaminokban, bőrfehérítők, elvékonyodik, rugalmassága, pikkelysömör, érzékenyebb, megjelennek, szarkalábak, kialakulnak, természetes, termékekkel, közvetlenül, sugárzástól, előjöhetnek, kellőképpen, előidézheti, napsugárzás, pontosabban, hatóanyagok, alacsonyabb, feltétlenül, időszakban, használjon, meglátszik, bölcsesség, generálhat, testmozgás, változások, telítettek, táplálékok, zuhanyozás, anyagokkal, érzékennyé, jelentősen, fehéríteni, varázsolja, önbizalom, menopauza, segítenek, ösztrogén, kollagént, különösen, használja, öregedése, hámlasztó, jelenthet, tisztítsa, válasszon, figyelmet, bármilyen, arckrémet, májfoltos, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 896
  • e Hét: 3034
  • e Hónap: 34520
  • e Év: 239221
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.