Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
MUSTÁR - MUSTÁRMAG gyógyhatásairól
  2019-05-19 21:35:17, vasárnap
 
 



,,Aki minden reggel két mustármagot elfogyaszt, azt biztosan nem üti meg a guta ... a mustármag javítja az emlékezést és tisztítja az agyat."( Adamo Lonicero, XVII. századi orvos)

A mustárt fűszerként még Sebastian Kneipp is melegen ajánlja, amikor puffadás, teltségérzés, étvágytalanság és székrekedés nehezíti életünket. A mustár növeli a bél nyálkahártyájának véráramlását, és alaposan fertőtleníti az egész bélrendszert. Kneipp krónikus fejfájással járó gyomorproblémák esetén is sikerrel alkalmazta a mustárt.

Mire jó a mustármag?

- A mustár növeli a bél nyálkahártyájának véráramlását, és alaposan fertőtleníti az egész bélrendszert.

- Normalizálja a bélflórát és ezáltal az általános ellenálló képesség is javul. Akkor is ajánlatos nagy mennyiségben alkalmazni ha a szintetikus antibiotikumok a bélflórát teljesen kibillentették egyensúlyából, amit az antibiotikumok használatakor mindig feltételeznünk kell.

Mire jó a mustártapasz? Hogyan készítsük és alkalmazzuk?

A mustártapasz nagyon rövid idő alatt pirosodást és szúró-égő fájdalomérzést okoz a bőrön, ezért nagyon óvatosan kell vele bánni. A mustártapasz azonban nagyon jó szolgálatot tesz a torok és a hörgők hurutos megbetegedéseiben, erőteljes hörghurutban, mellhártyagyulladásban, sőt még tüdőgyulladásban is, lázzal és keringési gyengeséggel járó gyulladásokban, valamint helyi fájdalmakban, pl. ízületi gyulladásban, reumában, isiászban és ideggyulladásban.

Erőteljes irritáló hatása miatt soha nem szabad a mustáros borogatást közvetlenül a bőrre tenni, hanem először borítsuk be a bőrt egy nagyon vékony, nedves ruhával vagy gézzel. A frissen őrölt mustárt vízzel keverjük sűrű péppé, majd vékonyan kenjük rá egy ruhára, és tegyük az előtte beborított bőrre. A beteg először bizsergést érez majd, azután elkezd égni a bőre. Amikor a bőr kipirosodik, vegyük le a borogatást.

Mustárfürdő

Enyhébb és kevésbé kellemetlen a mustárfürdő alkalmazása. Jó hatása van kezdődő megfázás vagy influenza esetén. Ezenkívül a kivörösödött fejből elvezeti a felesleges vért, és segít gyenge keringés, szédülés és légszomj esetén. Köhögés, hörghurut és tüdőbetegségek esetén is ajánlatos mustárfürdőt alkalmazni.

Lábfürdőhöz vegyünk 100 g mustárt, teljes fürdőhöz 400 g-ot. A magokat törjük szét, és 1/2-2 liter vízbe helyezzük 15 percre.

Ezután az egészet öntsük hozzá a láb- vagy kádfürdőhöz. Fürödjünk benne 10-15 percig. A víz hőmérséklete legyen kb. 38 °C. 60 °C feletti hőmérséklet tönkreteszi az enzimet, és megakadályozza a mustármag hatását. Ilyen magas hőmérsékletet a fürdővíz természetesen nem ér el, kivéve, ha először forró vizet engedünk a kádba, majd azt hideg vízzel lehűtjük. A mustárt egy lenvászon zsákon keresztül is beleönthetjük a vízbe, és a zsákot azután belelógatjuk a fürdővízbe. Megfázásban vagy hörghurutban szenvedő gyermekeknél is alkalmazhatjuk a fenti fürdőt, de ilyenkor csak a megadott mennyiségek felét használjuk. Utána feküdjünk a meleg ágyba, és izzadjunk minél többet.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: tüdőgyulladásban, ideggyulladásban, gyomorproblémák, tüdőbetegségek, megakadályozza, alkalmazhatjuk, antibiotikumok, feltételeznünk, étvágytalanság, fájdalomérzést, gyulladásokban, kibillentették, hőmérsékletet, beleönthetjük, természetesen, egyensúlyából, használatakor, teltségérzés, kivörösödött, belelógatjuk, gyermekeknél, mustártapasz, fertőtleníti, mustárfürdőt, véráramlását, bélrendszert, mennyiségben, gyengeséggel, gyulladásban, fájdalmakban, hörghurutban, hőmérséklete, normalizálja, lábfürdőhöz, kádfürdőhöz, szintetikus, mustármag javítja, mustárt fűszerként, mustár növeli, egész bélrendszert, általános ellenálló, szintetikus antibiotikumok, bélflórát teljesen, antibiotikumok használatakor, mustártapasz nagyon, mustártapasz azonban, hörgők hurutos, mustáros borogatást, bőrre tenni, nagyon vékony, frissen őrölt, előtte beborított, Adamo Lonicero, Sebastian Kneipp,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Reggel van  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A Megváltó szolgálatában  Fehér virág  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Png kislány  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Mai harmónia kártyám  Mai harmónia kártyám  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png lepke  Soha ne kedvezz...  Png telefon  Egy bizonyos határt  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Akik bántanak téged  Egy bizonyos határt  Png férfi  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Zilahy Lajos gondolata  Próbálj meg ...  Popper Péter szavai  Még csak most kezdődik a nap  Irgalom és ítélet  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  George Byron - Ahogy itt jár -...  s immár én is felragyogva, ért...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Még csak most kezdődik a nap  Mi lenne ha  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Reggel van  Reménység és erő Krisztustól e...  Alvó cicák  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 20  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Radikális szeretet  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A televizió nem a kultúrát kép...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Alázat  Png telefon 
Bejegyzés Címkék
mustármag javítja, mustárt fűszerként, mustár növeli, egész bélrendszert, általános ellenálló, szintetikus antibiotikumok, bélflórát teljesen, antibiotikumok használatakor, mustártapasz nagyon, mustártapasz azonban, hörgők hurutos, mustáros borogatást, bőrre tenni, nagyon vékony, frissen őrölt, előtte beborított, beteg először, mustárfürdő alkalmazása, kivörösödött fejből, felesleges vért, magokat törjük, egészet öntsük, láb- vagy, mustármag hatását, fürdővíz természetesen, lenvászon zsákon, zsákot azután, fenti fürdőt, megadott mennyiségek, meleg ágyba, tüdőgyulladásban, ideggyulladásban, gyomorproblémák, tüdőbetegségek, megakadályozza, alkalmazhatjuk, antibiotikumok, feltételeznünk, étvágytalanság, fájdalomérzést, gyulladásokban, kibillentették, hőmérsékletet, beleönthetjük, természetesen, egyensúlyából, használatakor, teltségérzés, kivörösödött, belelógatjuk, gyermekeknél, mustártapasz, fertőtleníti, mustárfürdőt, véráramlását, bélrendszert, mennyiségben, gyengeséggel, gyulladásban, fájdalmakban, hörghurutban, hőmérséklete, normalizálja, lábfürdőhöz, kádfürdőhöz, szintetikus, közvetlenül, fejfájással, alkalmazzuk, szolgálatot, mustárfürdő, kellemetlen, kipirosodik, mustármagot, hőmérséklet, alkalmazása, tönkreteszi, mennyiségek, székrekedés, megfázásban, elfogyaszt, emlékezést, felesleges, borogatást, használjuk, pirosodást, alkalmazni, bizsergést, fürdővízbe, beborított, fűszerként, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 667
  • e Hét: 9449
  • e Hónap: 40935
  • e Év: 245636
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.