Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Megszívlelendő tanácsok Gyuri bácsitól.
  2019-06-02 18:28:01, vasárnap
 
 
1. RÁGJANAK RENDESEN, ÉS NEM HÍZNAK EL! A rengeteg emésztési zavar oka a savasodás, ami annak köszönhető, hogy sok szemetet eszünk, és rosszul rágjuk meg az ételt, ami aztán komoly emésztési problémákhoz vezethet. A nyál fertőtlenít, segíti az emésztést. Ha az ember rendesen rág, nem tudja túlenni magát, nem hízik el, időben jelentkezik a telítettségérzés.

2. IZZADJANAK, LEGALÁBB NAPONTA 10 PERCET! Mert az egészséghez, a fiatalos szervezethez elengedhetetlen a méregtelenítés, a máj és vese tudatos működtetése. Fontos lenne a tisztulás, napi szinten is, ezért sok folyadékot igyunk. A diólevél-, bodza-, nyírfalevél, csalán-, mezei zsurló és galaj teák a legjobbak, ha méregteleníteni akarunk. Hagyjuk magunkat szabadon izzadni, naponta legalább tíz percet. Olyan dezodor vegyünk, ami nem tömíti el a hónaljban az izzadságmirigyeket, hanem csak szagtalanít. Javallott verejtékezni, izzadás-kúrákat tartani megfelelő teák fogyasztásával, hogy elősegítsük főbb méregtelenítő szerveink, így a májunk és vesénk működését. Májunk vonatkozásában érdemes hetente egy gyermekláncfű teát elfogyasztani, vesénkre és májunkra a leghatásosabb az aranyvesszőfű teája.

3. A RÁK ELLENSZERE A LÚGOSÍTÁS A rákos sejtek elszaporodásának a a megelőzéséhez sötét színű gyümölcsöket kell fogyasztani, amiben sok az antioxidáns, tehát olyan, hogy fekete szilva, fekete szőlő, mazsola, fekete szeder. Fontos a sok C-vitamin, amit elsősorban gyümölcsből, zöldségből nyerhetünk ki. Ha tea formájában akarunk C-vitamint bejuttatni a szervezetünkbe (a csipkebogyóban és csalánban például sok van), akkor csak 50 fokig melegítsük fel a vizet, aztán hagyjuk benne 40 percig állni a gyógynövényeket. És igyunk diólevél teát legalább 8-10 héten át.

4. ÓVAKODJANAK A CUKORTÓL! A cukorbetegséget nagy problémának tartja, amit meg lehet természetes úton-módon is előzni. Gyuri bácsi szerint az emberek évente több mint húsz kiló cukrot esznek, nem csoda hát, hogy a szervezet nem tudja termelni az inzulint. A rákos sejtek cukorral táplálkoznak, a gyógynövények, az áfonyalevél, a szederlevél, a málnalevél, a csicsóka viszont segítenek a cukorháztartás egyensúlyának biztosításában. Lassítják a felszívódást, pótolják az inzulint.

5. A MAGAS VÉRNYOMÁS SEM CSAK GYÓGYSZERREL CSÖKKENTHETŐ Sok komoly betegség oka lehet a magas vérnyomás, megelőzésére a galagonya tea, míg idegrendszeri problémákra a pásztortáska alkalmazható.

6. MELLRÁK ELLEN SZILVALEKVÁRRAL, ŐSI SZÉKELY RECEPT SZERINT A székely nők annak idején szilvalekvárral gyógyították a mellrákot. Azóta a tudomány is igazolta, hogy a szilvában 5741 antioxidáns van. Ha rákot szeretnénk megelőzni, akkor együnk sok aszalt szilvát vagy vörös-fekete gyümölcsből készült lekvárt, mert a nyers gyümölcsben sokkal de sokkal kevesebb az antioxidáns. Ezután még egyéb rákos esetekről is mesélt, például a szájrákról. Egy esetben 3 fej körömvirágot kellett a páciensnek megennie naponta tavasztól őszig, meg is gyógyult tőle.

7. NEM MINDEGY HOL ÉS MIKOR GYŰJTJÜK A GYÓGYNÖVÉNYT Minden gyógynövénynek ugyanis megvan a gyűjtési ideje, de minden növénynél nagyon fontos, hogy tiszta legyen, és olyan időszakban szedjük, amikor a legtöbb benne a hatóanyag.

8. ÍGY GYŰJTSÜNK DIÓFALEVELET ÉS CSALÁNT A diófalevél gyűjtésével kapcsolatban elmesélte, mire kell odafigyelnünk. Az alap, hogy a diófalevelet akkor érdemes gyűjteni, amikor már megszabadult a barkájától, kibújtak az új levelek és a fa kipermetezte ragacsos anyagát. Akkortól kezdve két hét alatt megsötétedik a diólevél, és megvastagodik. Ekkortól lehet gyűjteni, egészen addig, amíg a rozsdagomba nem jelenik meg a diólevélen. A július a legbiztosabb hónap, de minden növénynél meg kell nézni, hol tart épp a fejlődésben. A csalánlevelet például akkor kell szedni, amikor tavasszal elkezdi az első bimbót hozni, amikor már kijött a virág, akkor már jó, vagy a sarjúcsalánt ősszel, de az már nem olyan jó. De nem a dátum a lényeg, hanem a növény állapota. Gyuri bácsit nagyanyja úgy tanította - fogd meg, kóstold meg, nézd meg, szagold meg, és amikor olyan, akkor szedd le.

9. BABAVÁRÓ-PROGRAM A nehézséget a környezeti ártalmakon túl az is okozza, hogy a párok túl későn vállalnak gyereket. Másrészt a fogamzóképesség hiányát a rossz táplálkozás is okozhatja. Sokan keresik meg ezzel a problémával, ezért kidolgozott egy babaváró-programot: az anya szervezetét, pajzsmirigy működését teákkal, szurokfűvel, cickafarkfűvel, diófalevéllel tisztítja és erősíti. Az apáknál a spermium termelését fürjtojás sárgájával és barna sörrel lehet növelni. A harmadik lépcsőben a nemi hormonok termelését serkentik növényi ösztrogén alkalmazásával.

10. IGYUNK PARLAGFŰ-TEÁT Hihetetlen, de ez az egyik leghasznosabb gyógynövényünk. Nagy mennyiségben található benne B37 vitamin, és a kevésbé ismert P2 vitamin. Ásványi anyagokban gazdag, sok vasat, rezet és káliumot tartalmaz, ezen kívül enzimeket és nyomelemeket. Gyógyítja az emésztési problémákat, a rákot, sejtvédő hatásáról csodákat zengenek. Mindvégig hangsúlyozza azonban Gyuri bácsi az orvosi kontroll szükségét, legfőképpen megelőzés szintjén. Kiemeli azt is, hogy el kell kerülni a szélhámosokat, csak elismert szakemberekhez lehet fordulni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyuri bácsi füvesmester  
Címkék: elszaporodásának, telítettségérzés, szilvalekvárral, fogamzóképesség, méregteleníteni, elengedhetetlen, cukorbetegséget, gyógynövényeket, vonatkozásában, cukorháztartás, gyógynövényünk, cickafarkfűvel, fogyasztásával, szakemberekhez, biztosításában, méregtelenítés, csipkebogyóban, szervezetünkbe, alkalmazásával, gyógynövénynek, leghasznosabb, idegrendszeri, diófalevéllel, leghatásosabb, odafigyelnünk, gyógynövények, egyensúlyának, megvastagodik, csalánlevelet, elfogyasztani, aranyvesszőfű, megelőzéséhez, méregtelenítő, gyermekláncfű, szélhámosokat, kipermetezte, rengeteg emésztési, nyál fertőtlenít, ember rendesen, fiatalos szervezethez, gyermekláncfű teát, aranyvesszőfű teája, rákos sejtek, cukorbetegséget nagy, emberek évente, csicsóka viszont, cukorháztartás egyensúlyának, magas vérnyomás, pásztortáska alkalmazható, szilvában 5741, nyers gyümölcsben, páciensnek megennie, RÁGJANAK RENDESEN, HÍZNAK EL, LEGALÁBB NAPONTA, ELLENSZERE LÚGOSÍTÁS, ÓVAKODJANAK CUKORTÓL, MAGAS VÉRNYOMÁS SEM CSAK GYÓGYSZERREL CSÖKKENTHETŐ Sok, MELLRÁK ELLEN SZILVALEKVÁRRAL, SZÉKELY RECEPT SZERINT, MINDEGY HOL ÉS MIKOR GYŰJTJÜK GYÓGYNÖVÉNYT Minden, GYŰJTSÜNK DIÓFALEVELET ÉS CSALÁNT, BABAVÁRÓ-PROGRAM, IGYUNK PARLAGFŰ-TEÁT Hihetetlen,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png virág  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hogy lehet megtartani  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szívem tiéd  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A jó emberek mindig szépek mar...  Paul David Tripp Április 20  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Png csokor  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Kellemes délutánt kívánok  A kételkedés kezelése  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Adakozás  Png ház  Facebookon kaptam Annuska bar...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Németh László tollából  Png lepke  A másik dolog,  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  s immár én is felragyogva, ért...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Minden harmadik...  Alvó cicák  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Fehér virág  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kerüld el az evangélium örömén...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png cica  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Alázat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Popper Péter szavai  Soha ne kedvezz...  Örülök, hogy látlak!  Sokan azt tartják  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Fekete-erdő desszert  Neked tudnod kell  George Gordon Lord Byron: Inez...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Reggel van  Kellemes délutánt kívánok  George Gordon Lord Byron: Inez...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Idő  Hogy lehet megtartani  Szép álmokat!  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Reggel van  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Leonardo da Vinci gondolata  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  George Byron - Ahogy itt jár -...  Leonardo da Vinci gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk... 
Bejegyzés Címkék
rengeteg emésztési, nyál fertőtlenít, ember rendesen, fiatalos szervezethez, gyermekláncfű teát, aranyvesszőfű teája, rákos sejtek, cukorbetegséget nagy, emberek évente, csicsóka viszont, cukorháztartás egyensúlyának, magas vérnyomás, pásztortáska alkalmazható, szilvában 5741, nyers gyümölcsben, páciensnek megennie, gyűjtési ideje, legtöbb benne, diófalevél gyűjtésével, diófalevelet akkor, legbiztosabb hónap, csalánlevelet például, első bimbót, sarjúcsalánt ősszel, növény állapota, környezeti ártalmakon, fogamzóképesség hiányát, rossz táplálkozás, anya szervezetét, spermium termelését, harmadik lépcsőben, nemi hormonok, egyik leghasznosabb, kevésbé ismert, emésztési problémákat, orvosi kontroll, elszaporodásának, telítettségérzés, szilvalekvárral, fogamzóképesség, méregteleníteni, elengedhetetlen, cukorbetegséget, gyógynövényeket, vonatkozásában, cukorháztartás, gyógynövényünk, cickafarkfűvel, fogyasztásával, szakemberekhez, biztosításában, méregtelenítés, csipkebogyóban, szervezetünkbe, alkalmazásával, gyógynövénynek, leghasznosabb, idegrendszeri, diófalevéllel, leghatásosabb, odafigyelnünk, gyógynövények, egyensúlyának, megvastagodik, csalánlevelet, elfogyasztani, aranyvesszőfű, megelőzéséhez, méregtelenítő, gyermekláncfű, szélhámosokat, kipermetezte, szervezethez, sarjúcsalánt, megelőzésére, gyógynövényt, pásztortáska, problémákhoz, gyümölcsöket, megsötétedik, alkalmazható, csökkenthető, táplálkoznak, gyógyszerrel, legbiztosabb, gyógyították, megszabadult, felszívódást, verejtékezni, nyomelemeket, diófalevelet, hangsúlyozza, kapcsolatban, körömvirágot, mennyiségben, táplálkozás, antioxidáns, elősegítsük, problémával, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2549
  • e Hét: 7394
  • e Hónap: 38880
  • e Év: 243581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.