Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Aloé vera– a virágcserépben lakó háziorvos
  2019-06-06 13:39:02, csütörtök
 
 



Az otthon termesztett Aloe vera kiválóan alkalmazható sérülések vagy égések kezelésére. Ezért nevezik a sivatagi liliomot gyakran "orvos a virágcserépben"-nek.

Az Aloe vera, más néven sivatagi liliom klasszikus példája azoknak a nagyon hatékony gyógynövényeknek, amelyek hatását már régen felismerték, jóval azelőtt, hogy ezt tudományos kutatás is alátámasztotta volna. Rég letűnt hadseregek orvosai használták a sebgyógyulás nélkülözhetetlen elősegítőjeként, de alkalmazták a hagyományos kínai orvoslásban, és az indián gyógyítók is ismerték.

Az Aloe vera hatóanyagai

Eddig több mint 160 különböző hatóanyagot sikerült az Aloe verában azonosítani, amelyek együtt nagyon hatékony gyógyító hatást fejtenek ki az egész szervezetre. Az aloé többek között 13 különböző vitamint, és ugyanennyi ásványi anyagot, 15 enzimet, több aminosavat, amelyek létfontosságú fehérjék építőanyagai, esszenciális zsírsavakat, több mint 10 különböző szacharidot (cukormolekulát), a sebgyógyulást elősegítő szaponinokat, illóolajokat és sok egyéb alkotórészt tartalmaz. Az aloélevél külső hártyája alatt található bőrszövet aloint tartalmaz, mely enyhe hashajtó és hánytató hatással bír - a növénynek ezt a részét a gyógyszergyártás hasznosítja, a gyógyhatású termékekben nem található meg.

Széles körű kutatómunka után néhány évvel ezelőtt sikerült egy olyan hatóanyagot találni, amely nagymértékben hozzájárul az Aloe vera hatásához. Ez az acemannán nevű mukopoliszacharid. Ez az anyag a kötőszövet egyik alap építőeleme. Az emberi szervezet az ehhez a makromolekula-csoporthoz tartozó acemannánt csak a pubertás idejéig tudja önmaga előállítani, utána már az étkezéssel kell a bejutását biztosítani.

Az acemannán aktiválja és erősíti az immunrendszert, aktiválja az interleukin-1 a prosztaglandin-E nevű hírvivő anyagokat, elősegíti, a védekezősejtek, a B- és T-lymphocyták képződését, és növeli a makrofágok és a természetes killersejtek aktivitását. Ezáltal a szervezet általános védelemre tesz szert a kórokozókkal szemben. Az acemannánnak ezenkívül vírusölő, baktériumölő és gombaölő hatása is van, azaz gátolja a vírusokat, baktériumokat és gombákat. Az acemannán a sejtek membránjában halmozódik fel, és megerősíti annak ellenálló képességét. Az Egyesült Államokban jelenleg is folynak klinikai vizsgálatok a nagy dózisú acemannántermékek hatásáról az AIDS és a rák gyógyításában.

Az acemannán más immunstimuláló növényekben, a ginszengben és a szibériai tajgagyökérben is előfordul.

A baktériumok, gombák és vírusok ellen ható antibiotikus tulajdonságai mellett az Aloe vera, a benne található különböző hatóanyagoknak köszönhetően, számos egyéb általános erőnlétet erősítő és gyógyító hatást is kifejt szervezetünkre, amelyekről nem szabad megfeledkeznünk:

• Aktiválja és erősíti a szervezet ellenállóképességét.

• Méregteleníti a szervezetet és vértisztító tulajdonségokkal rendelkezik.

• Az aloé elősegíti a sebgyógyulást, és megelőzi a sebek elfertőződését.

• Sugárkezelések után, az aloé segíti a szövetek gyógyulását és regenerálását

• Az aloé természetes fájdalomcsillapító.

• Az aloé enyhe és könnyen tolerálható tisztálkodó- és testápoló szer.

• Az aloé ellátja a szervezetet értékes ásványi anyagokkal, vitaminokkal és nyomelemekkel.

• Az aloé csökkenti a gyulladást, és hűti a gyulladt felületet.

Az Aloe vera külsőleg és belsőleg is alkalmazható olyan bőrbetegségeknél, mint a psoriasis, neurodermatitis, krónikus ekcémák és acnék. A bőr, a hónaljszőrzet, a kéz vagy a láb körmeinek gombás fertőzését is hatékonyan tudjuk Aloe verával kezelni. Anyagcserezavarok esetén is jusson eszünkbe az Aloe vera! Jótékony hatása van gyomor-, bél- és epepanaszok-ban, de köhögés, hörghurut és a légzőrendszer más betegségeiben is hatékony. Cukorbetegségben, gyomorfekélyben és asztmában is jó eredményeket értek el az aloé itallal.

A levelei levághatók és kinyithatók, ha a gyümölcsének húsát késsel kivágjuk, ezt közvetlenül is rátehetjük a sebre, vagy felhasználhatjuk bőrápolásra, -tisztításra is. A levél húsosabb részének levét ki is facsarhatjuk, és vízzel összekeverhetjük.

Figyelem! Ha ezt a folyadékot meg szeretnénk inni, akkor figyeljünk oda arra, hogy csak a levél belsejében lévő géles részt használjuk fel. A levél zöld hártyája alatt hashajtó anyagok találhatók, amelyek súlyos mellékhatásokat okozhatnak!

Antibiotikus hatása mellett az Aloe vera ápolja és feszesebbé teszi a bőrt, kifejezett hidratáló hatása van.

Az aloégélt vagy -sprayt közvetlenül a sebre vagy a gombás területre is felvihetjük. Ha az aloégélt arcápoló szerként használjuk, gyakran előfordul, hogy a felvitel után kellemetlen feszülésérzés alakul ki a bőrön. Ezért előbb az aloégélt tegyük fel, és utána a szokásos napi arcápoló krémünket.

Mi magunk is könnyedén és gond nélkül előállíthatunk antibiotikus hatású bőrápoló krémet Aloe vera gélből vagy növényből.

Recept nagy hatékonyságú bőrápoló oldatra

Az Aloe vera vízben és olajban oldott hatóanyagai jól elegyednek egymással, ezért nincs szükség emulgeátor (Tegomulus) használatára. A folyadékot használat előtt jól rázzuk fel.

Hozzávalók:

30 ml Aloe vera gél

10 ml rózsavíz

10 ml zöldbúzafű-olaj

5 csepp levendulaolaj,

2 ml propoliszkivonat

A hozzávalókat jól keverjük és rázzuk össze, és készen is van a nagy hatékonyságú bőrápoló oldat. A gél helyett aloélevet is használhatunk, de ettől az oldat folyékonyabb lesz.

Regenerálómaszk könnyen begyulladó pattanásos bőrre

Hozzávalók:

3 evőkanál sovány túró

1 evőkanál Aloe vera gél

3 csepp kék kamillaolaj

1 ml propoliszkivonat

A hozzávalókat keverjük össze, és vigyük fel a bőrre. Kb. 30 percig hagyjuk hatni, majd langyos vízzel mossuk le.

Az Aloe vera lé megelőzésre és általános erőnlét javítására kimondottan alkalmas.

A tiszta aloélének azonban borzalmasan rossz íze van, ezért tisztán nem igen ajánlatos inni, a legjobb ha az aloélevet, gyümölcslével(ananász, narancs, mangó), kefírrel vagy ásványvizzel keverjük össze.

Az így elkészített ital nagyon hatékonyan megelőz mindenféle kellemetlen megfázást, de akkor is segít, amikor már az influenza első tünetei is megjelentek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: tulajdonségokkal, felhasználhatjuk, propoliszkivonat, cukorbetegségben, gyógynövényeknek, gyógyszergyártás, bőrbetegségeknél, összekeverhetjük, nélkülözhetetlen, megfeledkeznünk, regenerálómaszk, neurodermatitis, mellékhatásokat, elősegítőjeként, gyomorfekélyben, szervezetünkre, sugárkezelések, előállíthatunk, cukormolekulát, elfertőződését, virágcserépben, védekezősejtek, immunrendszert, immunstimuláló, alátámasztotta, hatóanyagoknak, tajgagyökérben, prosztaglandin, levendulaolaj, regenerálását, használhatunk, nagymértékben, betegségeiben, légzőrendszer, gyógyításában, hónaljszőrzet, otthon termesztett, sivatagi liliomot, nagyon hatékony, sebgyógyulás nélkülözhetetlen, hagyományos kínai, indián gyógyítók, egész szervezetre, aloé többek, sebgyógyulást elősegítő, aloélevél külső, gyógyszergyártás hasznosítja, gyógyhatású termékekben, olyan hatóanyagot, acemannán nevű, kötőszövet egyik, emberi szervezet, Egyesült Államokban,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Bertolt Brecht -től idézet  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Julian Brass gondolata  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Garai Gábor - Takarítás  Hazára minden embernek szükség...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png ház  Varga János Veniam - Fontos sz...  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép estét kedves látogatóimna...  A kételkedés kezelése  Minden harmadik...  Akarat  Nevem  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nagyi telefonál  Zilahy Lajos gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyi telefonál  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png csokor  Radikális szeretet  Szép estét  Mindig jusson idő nevetni  Fekete István - Akác  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Akik bántanak téged  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  A sors  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Esti kép  Gonosz démon-álarc  Kellemes délutánt kívánok  Garai Gábor - Takarítás  Soha ne kedvezz...  Kerüld el az evangélium örömén...  Paul David Tripp Április 20  Fekete István - Akác  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Csak a fogyatkozás látható  Szép álmokat!  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Esti kép  Még csak most kezdődik a nap  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Még csak most kezdődik a nap  Png csokor  Gonosz démon-álarc  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akik bántanak téged  Idő  Alázat  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
otthon termesztett, sivatagi liliomot, nagyon hatékony, sebgyógyulás nélkülözhetetlen, hagyományos kínai, indián gyógyítók, egész szervezetre, aloé többek, sebgyógyulást elősegítő, aloélevél külső, gyógyszergyártás hasznosítja, gyógyhatású termékekben, olyan hatóanyagot, acemannán nevű, kötőszövet egyik, emberi szervezet, pubertás idejéig, étkezéssel kell, bejutását biztosítani, acemannán aktiválja, prosztaglandin-E nevű, természetes killersejtek, szervezet általános, kórokozókkal szemben, acemannánnak ezenkívül, sejtek membránjában, nagy dózisú, szibériai tajgagyökérben, benne található, aloé elősegíti, sebek elfertőződését, aloé segíti, szövetek gyógyulását, aloé természetes, aloé enyhe, aloé ellátja, szervezetet értékes, aloé csökkenti, gyulladt felületet, aloé itallal, levelei levághatók, gyümölcsének húsát, levél húsosabb, levél belsejében, levél zöld, aloégélt vagy, sebre vagy, gombás területre, aloégélt arcápoló, felvitel után, aloégélt tegyük, szokásos napi, folyadékot használat, nagy hatékonyságú, oldat folyékonyabb, hozzávalókat keverjük, tiszta aloélének, influenza első, tulajdonségokkal, felhasználhatjuk, propoliszkivonat, cukorbetegségben, gyógynövényeknek, gyógyszergyártás, bőrbetegségeknél, összekeverhetjük, nélkülözhetetlen, megfeledkeznünk, regenerálómaszk, neurodermatitis, mellékhatásokat, elősegítőjeként, gyomorfekélyben, szervezetünkre, sugárkezelések, előállíthatunk, cukormolekulát, elfertőződését, virágcserépben, védekezősejtek, immunrendszert, immunstimuláló, alátámasztotta, hatóanyagoknak, tajgagyökérben, prosztaglandin, levendulaolaj, regenerálását, használhatunk, nagymértékben, betegségeiben, légzőrendszer, gyógyításában, hónaljszőrzet, nyomelemekkel, makromolekula, sebgyógyulást, feszülésérzés, méregteleníti, létfontosságú, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2395
  • e Hét: 4533
  • e Hónap: 36019
  • e Év: 240720
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.