Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
3 módszer, hogy erős maradj, ha nehézségekkel kerülsz szembe
  2019-07-10 13:28:02, szerda
 
  Mindannyian szembesülünk nehézségekkel, akadályokkal, rossz helyzetekkel, amelyeket egyszerűen nem tudunk irányítani. Frusztráló lehet, amikor egy ilyen helyzet hirtelen egyik pillanatról a másikra megjelenik az életünkbe, mert sokszor erőtlennek és tehetetlennek érezzük magunkat. Ez azonban nem igaz! Az, hogy hogyan érezzük magunkat ilyen helyzetekben és hogyan reagálunk ezekre a helyzetekre, diktálja az életünk minőségét.


Minden eseményt sokféleképpen értelmezhetünk. Megkérdezhetsz két embert egy olyan helyzetről, amelyen mindketten átmentek és néha két teljesen különböző választ kapsz. Ez nem azért van, mert valaki igazat mond, valaki pedig nem, hanem azért, mert mindketten másképp élték meg az adott helyzetet.

Pontosan erről van szó, amikor arról beszélünk, hogy mennyire fontos, hogyan reagálunk ezekre a helyzetekre. Ez egy hatalom a kezünkben, amelyet miért ne használnánk a saját előnyünkre? A kétségbe esett és reménytelen, erőtlen gondolkodás helyett, gondolj arra, hogy mit nyerhetsz ebből a helyzetből. Amikor pozitív gondolatokat táplálsz, segít abban, hogy ne érezd szarul magad és segít a jövő felé nézni.

3 dolog, amit jegyezz meg, ha nehézséggel kerülsz szembe

1. Ez egy lehetőség számodra a fejlődésre
A nehéz helyzetek egytől-egyig fejlődési lehetőségeket biztosítanak számodra, mert ilyenkor úgy döntesz, hogy vezetni fogod az életed, nem pedig legyinteni, hogy majd lesz valahogy. A legtöbb ember még mindig ezt teszi, vagyis elfogadja, ami vele és körülötte történik. Amikor ezt a gondolkodást folytatod és elfogadod, hogy semmit nem tehetsz ebben a helyzetben, eladod a hatalmad.

Mindez pedig nemcsak a hangulatodra lesz rossz hatással, de a körülötted lévő emberekre is, különösen,ha vezető vagy. A jelenleg benned lévő energiák, ugyanis a testbeszédedet is alakítják. Amikor a növekedésre összpontosítasz, pozitív gondolatokat táplálsz majd. A szomorú, zavaros érzések teljesen rendben vannak, sőt, ha sikeres akarsz lenni, mindezeket gyakran fogod érezni. Ha így alakul, ismerd el, hogy így érzel, de ne tápláld őket. Ha erre képes leszel, fejlődni fogsz.


2. Ne a problémára koncentrálj, keress megoldást
Ez elég egyszerűnek és egyértelműnek tűnik, de az emberek jelentős része sokkal több energiát fordít arra, hogy mi történt, vagy ki miatt történt ahelyett, hogy azonnali megoldáson törnék a fejüket. Ha valami rossz történik, kevésbé érdekeljen, hogy ki csinálta az a bajt és foglalkozz azzal inkább, hogy a lehető leggyorsabban megtaláld a megoldást.

Amit a megoldásokra kezdesz fókuszálni, az elméd egyfajta hatalomérzetet ad számodra, amelynek következtében nyugodt leszel és jogosan érezheted, hogy te irányítod az életed. Ésszerűen és világosan fogsz tudni gondolkodni és nem hagyod, hogy az érzelmeid rossz irányba tereljenek. A nyugodt elme pedig hozzásegít ahhoz is, hogy tanulj ebből a nehéz időszakból és fejlődj.

3. Figyeld meg, hogy ez a nehézség, hogyan javítja a jellemed
Minek a tesztjén kellett átmenned a legutóbbi nehézség során? Türelem? Empátia? Kommunikáció? Megértés? Kitartás?

Tudod, a nehézségek során olyan dolgokat tanít meg neked az élet, amelyet nem tanítanak az iskolában és biztosan nem tudtad elsajátítani a 3. diplomád megszerzése során sem. Ezek azok, amelyeket csak tapasztalat útján tanulhatsz meg.

Amikor nehéz időszakban vagy, kérdezd meg magadtól, hogy hol érzed most éppen gyengének magad, mi az, amit ez a helyzet tanít neked. Találni valamit, amiben még nem vagy elég jó, boldoggá kell, hogy tegyen, hiszen lehetőséget ad számodra, hogy fejlődj.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: összpontosítasz, megkérdezhetsz, értelmezhetünk, hatalomérzetet, testbeszédedet, egyértelműnek, következtében, lehetőségeket, tehetetlennek, leggyorsabban, sokféleképpen, nehézségekkel, gondolkodást, gondolatokat, akadályokkal, helyzetekkel, helyzetekben, kommunikáció, megoldásokra, elsajátítani, biztosítanak, hangulatodra, szembesülünk, növekedésre, tapasztalat, nehézséggel, megszerzése, egyszerűnek, helyzetekre, mindannyian, lehetőséget, koncentrálj, reménytelen, használnánk, gondolkodni, gondolkodás, ilyen helyzet, másikra megjelenik, életünk minőségét, olyan helyzetről, adott helyzetet, saját előnyünkre, kétségbe esett, jövő felé, lehetőség számodra, nehéz helyzetek, legtöbb ember, gondolkodást folytatod, hangulatodra lesz, körülötted lévő, jelenleg benned, növekedésre összpontosítasz,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy bizonyos határt  Alvó cicák  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Erdőn  Kerüld el az evangélium örömén...  Gonosz démon-álarc  Png virág  Csak a fogyatkozás látható  Paul David Tripp Április 20  Lóhere  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Adakozás  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png virág  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Ami embereknek lehetetlen, az...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png rózsa csokor  Akarat  Facebookon kaptam  Szívem  Alázat  A másik dolog,  A boldog családok mind hasonló...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Png telefon  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Tavaszi kép  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Annuska bar...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png rózsa csokor  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Adakozás  Boldog születésnapot a ma ünne...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nevem  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szép álmokat!  Alvó cicák  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Ágai Ágnes – Csendélet  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  képre írva  Akarat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Kerüld el az evangélium örömén...  A másik dolog,  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Alázat  Adakozás  Jó éjszakát  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  210 éve született a SZÓZAT meg...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Jó éjszakát  Minden harmadik...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Esti kép  Alázat 
Bejegyzés Címkék
ilyen helyzet, másikra megjelenik, életünk minőségét, olyan helyzetről, adott helyzetet, saját előnyünkre, kétségbe esett, jövő felé, lehetőség számodra, nehéz helyzetek, legtöbb ember, gondolkodást folytatod, hangulatodra lesz, körülötted lévő, jelenleg benned, növekedésre összpontosítasz, problémára koncentrálj, emberek jelentős, lehető leggyorsabban, megoldásokra kezdesz, elméd egyfajta, érzelmeid rossz, nyugodt elme, nehéz időszakból, tesztjén kellett, legutóbbi nehézség, nehézségek során, helyzet tanít, összpontosítasz, megkérdezhetsz, értelmezhetünk, hatalomérzetet, testbeszédedet, egyértelműnek, következtében, lehetőségeket, tehetetlennek, leggyorsabban, sokféleképpen, nehézségekkel, gondolkodást, gondolatokat, akadályokkal, helyzetekkel, helyzetekben, kommunikáció, megoldásokra, elsajátítani, biztosítanak, hangulatodra, szembesülünk, növekedésre, tapasztalat, nehézséggel, megszerzése, egyszerűnek, helyzetekre, mindannyian, lehetőséget, koncentrálj, reménytelen, használnánk, gondolkodni, gondolkodás, pillanatról, egyszerűen, hozzásegít, tereljenek, helyzetről, előnyünkre, frusztráló, mindketten, fókuszálni, mindezeket, legyinteni, foglalkozz, helyzetből, időszakból, nehézségek, tanulhatsz, erőtlennek, problémára, fejlődésre, időszakban, irányítani, megoldáson, érdekeljen, megjelenik, helyzetben, körülötted, megoldást, érezheted, reagálunk, gyengének, lehetőség, elfogadod, irányítod, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 341
  • e Hét: 5186
  • e Hónap: 36672
  • e Év: 241373
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.