Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A köles gyógyhatásairól
  2019-07-26 22:04:20, péntek
 
 



Apró, de sok tápanyagot tartalmaz: köles

Ez az apró mag, a köles, annak ellenére, hogy mennyire kicsi, rengeteg egészségügyi előnnyel rendelkezik. Például elősegíti a szív védelmét, a cukorbetegség megelőzését, az emésztőrendszer javítását, a szervezet méregtelenítését, a rák kockázatainak a csökkentését, a légzőszervi egészség javítását, az immunrendszer fokozását, az energia szintjének a növelését és az izom, illetve az idegek egészségének a növelését.

A köles tápanyagtartalma kiemelkedően magas, hiszen megtalálhatók benne a B-vitaminok, a kalcium, a kálium, a vas, a cink és a magnézium, de egészséges zsírokban is rendkívül gazdag, és jelentős mennyiségű fehérje, rost is megtalálható benne.

Amennyiben hosszú ideig szeretné megőrizni szíve egészségét, úgy a köles a legjobb választás. Mivel rendkívül gazdag magnéziumban, így kiemelkedő szerepe lehet a vérnyomás csökkentésében, illetve a szívroham és a stroke kockázatának a csökkentésében is.

A köles a káliumnak is jó forrása, amely ásványi anyag szintén pozitívan hat a vérnyomásra. Márpedig a szív- és keringési rendszer egészségének fenntartása szempontjából a vérnyomás csökkentése és a keringési rendszer optimalizálása a két legfontosabb feladat.

A köles növényi lignánokat is tartalmaz, amelyekről köztudott, hogy védelmet jelenthetnek az olyan krónikus betegségekkel szemben, mint rákos daganat vagy szívbetegség.

A szív egészségét a koleszterinszintünk is nagyban meghatározza. Mivel a köles nagyon sok rostot tartalmaz, így biztosak lehetünk koleszterinszint csökkentő hatásában. Az étrendi rost megakadályozza a rossz, azaz az LDL-koleszterin szintjének emelkedését, miközben elősegíti a jó, azaz a HDL-koleszterin emelkedését.

A cukorbetegség egy krónikus betegség, amely világszerte több millió embert érint. Sajnos egyre több gyermek szenved ebben a betegségben, melynek oka lehet a cukros ételek, a szénhidráttartalmú ételek korlátlan fogyasztása, a mindennapi stressz és az inaktív életmód, illetve a kevés zöldség- és gyümölcsfogyasztás. Mivel a köles sok magnéziumot tartalmaz, így jelentősen lecsökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának az esélyét.

A köles antioxidánsokban is gazdag, amely vegyületek elősegítik a méreganyagok szervezetből történő kiürülését. Márpedig sok esetben a méreganyagok felhalmozódása okoz betegségeket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: méregtelenítését, tápanyagtartalma, koleszterinszint, antioxidánsokban, emésztőrendszer, felhalmozódása, optimalizálása, megakadályozza, csökkentésében, kialakulásának, cukorbetegség, megtalálhatók, immunrendszer, szempontjából, betegségekkel, kockázatainak, szervezetből, kiemelkedően, csökkentését, egészségének, jelenthetnek, szívbetegség, legfontosabb, meghatározza, kockázatának, méreganyagok, magnéziumban, megtalálható, egészségügyi, betegségeket, megelőzését, rendelkezik, fenntartása, betegségben, világszerte, csökkentése, szív védelmét, cukorbetegség megelőzését, emésztőrendszer javítását, szervezet méregtelenítését, légzőszervi egészség, immunrendszer fokozását, energia szintjének, idegek egészségének, köles tápanyagtartalma, legjobb választás, vérnyomás csökkentésében, stroke kockázatának, vérnyomás csökkentése, keringési rendszer, köles növényi, olyan krónikus,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  A felvilágosodás...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Előfordul, hogy  Otthon  Isten hűségének mértéke  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember  Tavaszi este  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Otthon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Paul David Tripp Április 12  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Robin Wight pitypang szobra  A felvilágosodás...  Jó éjszakát  Szép estét  Szívek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Borzasztó  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Müller Péter tollából  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Ott van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Esterházy Péterre emlékezünk  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  A pitypang legendája  Esterházy Péterre emlékezünk  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Andrássy Réka - A bolond Böske  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Emlékezz  Bornyi Veronika haiku verse  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Szép estét  Segíts neki dicsérni Téged  IGEN így  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Alvó cica  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Bornyi Veronika haiku verse  Eduardo Sacheri gondolata  Megígért békesség 
Bejegyzés Címkék
szív védelmét, cukorbetegség megelőzését, emésztőrendszer javítását, szervezet méregtelenítését, légzőszervi egészség, immunrendszer fokozását, energia szintjének, idegek egészségének, köles tápanyagtartalma, legjobb választás, vérnyomás csökkentésében, stroke kockázatának, vérnyomás csökkentése, keringési rendszer, köles növényi, olyan krónikus, szív egészségét, köles nagyon, étrendi rost, krónikus betegség, cukros ételek, mindennapi stressz, inaktív életmód, kevés zöldség-, 2-es típusú, köles antioxidánsokban, méreganyagok szervezetből, méreganyagok felhalmozódása, méregtelenítését, tápanyagtartalma, koleszterinszint, antioxidánsokban, emésztőrendszer, felhalmozódása, optimalizálása, megakadályozza, csökkentésében, kialakulásának, cukorbetegség, megtalálhatók, immunrendszer, szempontjából, betegségekkel, kockázatainak, szervezetből, kiemelkedően, csökkentését, egészségének, jelenthetnek, szívbetegség, legfontosabb, meghatározza, kockázatának, méreganyagok, magnéziumban, megtalálható, egészségügyi, betegségeket, megelőzését, rendelkezik, fenntartása, betegségben, világszerte, csökkentése, magnéziumot, fogyasztása, emelkedését, koleszterin, lecsökkenti, vérnyomásra, légzőszervi, tápanyagot, lignánokat, vegyületek, egészségét, mennyiségű, elősegítik, egészséges, mindennapi, kiürülését, amennyiben, kiemelkedő, szintjének, jelentősen, amelyekről, tartalmaz, zsírokban, magnézium, szívroham, vérnyomás, javítását, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4254
  • e Hét: 14368
  • e Hónap: 28117
  • e Év: 232818
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.