Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kurkumin és az autoimmun betegségek
  2019-07-29 13:47:28, hétfő
 
 



Az autoimmun betegségeket gyakran nagyon nehéz kezelni és diagnosztizálni. A betegségek közé tartozik a szklerózis multiplex, a reumatoid arthritis, a lupus, a pikkelysömör és még sok más is. Bár ezek a betegségek nagyon különböznek - már ami a tüneteket illeti -, de mindegyikben van két közös dolog. A krónikus gyulladás és az, hogy az immunrendszer a saját szervezet sejtjeit nem ismeri fel és ezért támadni kezdi azokat.

Ha az autoimmun betegség fellángol, akkor súlyos tünetekkel és fájdalmakkal kell az illető személynek szembenéznie és megküzdenie. Vannak azonban olyan táplálékok, amelyek segíthetnek a gyulladás csökkentésében és a tünetek mérséklésében. A természetes gyulladáscsökkentőkről azonban érdemes tudni, hogy nem működnek olyan gyorsan, mint a gyógyszerek, viszont nincsenek kedvezőtlen mellékhatásai, szükség szerint igénybe vehetők és a természetes gyógyulást segítik elő.

A gyömbér tartalmaz egy gingerol nevű vegyületet, amely erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, valamint csökkenti a gyulladásos gén expresszióját is.

A kurkuma hatóanyaga a kurkumin, amely szintén egy erős gyulladáscsökkentő vegyület. Tanulmányok igazolják, hogy a kurkumin gátolja a gyulladásban részt vevő molekulákat, beleértve a tumornekrózis faktort és a prosztaglandinokat.

Az antioxidáns kurkuminnak rákellenes hatásai is vannak. Nagyon hatásos a fájdalom kezelésében, függetlenül attól, hogy a fájdalom reumás, posztoperatív vagy általános. Arra is van bizonyíték, hogy a kurkumin csökkenti a vérnyomást a gyulladáscsökkentő hatása miatt.

A kurkumin csökkenti a trigliceridszintet és az összkoleszterint, mindemellett emeli a HDL-koleszterinszintet.

Egy kísérlet során az is bebizonyosodott, hogy a kurkumin hatásosan csökkentette a pikkelysömör kellemetlen tüneteit.

A kurkumint cukorbetegség esetén is érdemes használni, hiszen csökkenti az inzulinrezisztenciát és megakadályozza a hasnyálmirigysejtek pusztulását.

A kurkumin bélmozgásra gyakorolt hatása, valamint antibakteriális és gyulladásgátló tulajdonságai ideálisak lehetnek IBS-ben szenvedő betegek számára.

Állatkísérletek pedig azt bizonyították, hogy a kurkumin szabályozza a pajzsmirigy működését.

A citromról is sikeresen mutatták ki, hogy gyulladásgátló hatást fejt ki, megelőzve a gyulladásos sejtek infiltrációját, így védi az ízületi porcot a degenerációtól.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: összkoleszterint, állatkísérletek, diagnosztizálni, antibakteriális, bebizonyosodott, gyulladásgátló, megakadályozza, infiltrációját, degenerációtól, csökkentésében, mellékhatásai, tulajdonságai, immunrendszer, bizonyították, mérséklésében, tumornekrózis, expresszióját, cukorbetegség, posztoperatív, betegségeket, pikkelysömör, gyulladásban, fájdalmakkal, mindemellett, szembenéznie, csökkentette, mindegyikben, bélmozgásra, pusztulását, megküzdenie, segíthetnek, rendelkezik, antioxidáns, kurkuminnak, kezelésében, függetlenül, autoimmun betegségeket, betegségek közé, szklerózis multiplex, reumatoid arthritis, betegségek nagyon, tüneteket illeti, krónikus gyulladás, saját szervezet, autoimmun betegség, illető személynek, gyulladás csökkentésében, tünetek mérséklésében, természetes gyógyulást, gyömbér tartalmaz, gingerol nevű, kurkuma hatóanyaga,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szép estét  Éretlen vers  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Kövesd a cowboyt!  Akarat  Soha ne kedvezz...  Png fotel  Minden harmadik...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Bertolt Brecht -től idézet  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png virág  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Mindig jusson idő nevetni  Boldog születésnapot a ma ünne...  Akarat  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Szép estét  Éretlen vers  Neked tudnod kell  Jó éjszakát  Csak a fogyatkozás látható  képre írva  Akarat  Hiányzik  Ne kapaszkodj magasabbra,  Egy bizonyos határt  Erdőn  Png lepke  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Png virág  Reménység és erő Krisztustól e...  Próbálj meg ...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  Gonosz démon-álarc  Mai harmónia kártyám  Png fotel  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A másik dolog,  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png ház  Facebookon kaptam  Png cica  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam Krisztinától  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Nevem  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Hiányzik  Tanuld meg ezt a versemet  Nem méltó hozzád  Adakozás  Facebookon kaptam  Szívem  Mindig jusson idő nevetni  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
autoimmun betegségeket, betegségek közé, szklerózis multiplex, reumatoid arthritis, betegségek nagyon, tüneteket illeti, krónikus gyulladás, saját szervezet, autoimmun betegség, illető személynek, gyulladás csökkentésében, tünetek mérséklésében, természetes gyógyulást, gyömbér tartalmaz, gingerol nevű, kurkuma hatóanyaga, kurkumin gátolja, gyulladásban részt, tumornekrózis faktort, antioxidáns kurkuminnak, fájdalom kezelésében, fájdalom reumás, kurkumin csökkenti, kísérlet során, kurkumin hatásosan, pikkelysömör kellemetlen, kurkumint cukorbetegség, kurkumin bélmozgásra, kurkumin szabályozza, pajzsmirigy működését, gyulladásos sejtek, ízületi porcot, összkoleszterint, állatkísérletek, diagnosztizálni, antibakteriális, bebizonyosodott, gyulladásgátló, megakadályozza, infiltrációját, degenerációtól, csökkentésében, mellékhatásai, tulajdonságai, immunrendszer, bizonyították, mérséklésében, tumornekrózis, expresszióját, cukorbetegség, posztoperatív, betegségeket, pikkelysömör, gyulladásban, fájdalmakkal, mindemellett, szembenéznie, csökkentette, mindegyikben, bélmozgásra, pusztulását, megküzdenie, segíthetnek, rendelkezik, antioxidáns, kurkuminnak, kezelésében, függetlenül, molekulákat, tanulmányok, kedvezőtlen, természetes, kellemetlen, gyulladásos, gyógyszerek, különböznek, szabályozza, pajzsmirigy, hatóanyaga, tünetekkel, gyógyulást, betegségek, vegyületet, személynek, táplálékok, vérnyomást, rákellenes, szklerózis, bizonyíték, szervezet, tüneteket, csökkenti, nincsenek, citromról, használni, működését, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4411
  • e Hét: 13193
  • e Hónap: 44679
  • e Év: 249380
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.