Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Depressziót okozó táplálkozási hiányosságok
  2019-08-02 23:41:39, péntek
 
  A depresszió egy nagyon veszélyes betegség, hiszen nemcsak lelkileg betegszik meg az illető, hanem testi betegségek is megjelenhetnek a hangulati zavar mellett. Sok orvos nem foglalkozik azzal, hogy alaposan kikérdezze a beteget, pedig sok esetben a depressziónak egyetlen oka van: a nem megfelelő táplálkozás.

A gyorséttermi ételek okozhatnak hangulati változásokat. Ezek az ételek tele vannak cukorral és tartósítószerekkel. De nem csak ezek jelenthetnek veszélyt. A bevásárlóközpontok polcain is kevés még az egészségesnek mondható élelmiszer. Nem csoda, hogy egyre több ember lesz cukorbeteg és küzd valamilyen mentális betegséggel. Ellenben a rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztással elkerülhetővé válik a depresszió megjelenése.

Az omage-3 zsírsav hiánya szintén okozhat depressziót. Az omeg-3 zsírsav megtalálható a halakban vagy például a lenben. Akkor is kialakulhat depresszió, ha nincs meg az egyensúly az omega-3 és az omega-6 zsírsav bevitele során, vagyis az egyikből többet fogyasztunk, mint a másikból.

A D-vitamin fontos az immunrendszer megfelelő működéséhez, a csontok és az agyi egészséghez. A napfény a D-vitamin leggazdagabb forrása. A D-vitamin-hiány okozhat depressziót, illetve depresszióban és pánikbetegségben szenvedő emberek esetében sokszor mutatták ki a D-vitamin hiányát.

Sok neuropszichiátriai kutatás igazolja azt, hogy a B-vitamin-hiány és a hangulati rendellenességek között szoros kapcsolat van.

A depresszióban szenvedő betegeknél gyakran lép fel tápanyaghiány. Kevés lehet a szervezetükben vasból, cinkből, szelénből, folátból és krómból. Sajnos ennek oka lehet, hogy a zöldségek és gyümölcsök sem tartalmaznak már annyi vitamint és ásványi anyagot, mint régebben.

A jód hiánya is okozhat depressziót. Jódra van szükség ahhoz, hogy a pajzsmirigy megfelelően működjön. A pajzsmirigy az endokrin rendszer része, és az egyik legfontosabb mirigy az emberi szervezetben. A pajzsmirigy befolyásolja a test minden funkcióját, beleértve a testhőmérsékletet, az immunrendszert és az agyműködést.

Az aminosavak hiánya is generálhat hangulati rendellenességet. Az egészségünk fenntartásához aminosavra van szükségünk. Minőségi ételekkel tudjuk magunkhoz venni, például tojással, hússal, hallal, babbal, magvakkal és diófélékkel.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: pánikbetegségben, rendellenességek, rendellenességet, immunrendszert, megjelenhetnek, fenntartásához, szervezetükben, tápanyaghiány, depresszióban, immunrendszer, egészségesnek, depressziónak, elkerülhetővé, megtalálható, leggazdagabb, tartalmaznak, szervezetben, befolyásolja, jelenthetnek, változásokat, gyorséttermi, legfontosabb, egészségünk, pajzsmirigy, diófélékkel, megjelenése, betegséggel, kialakulhat, agyműködést, depressziót, megfelelően, fogyasztunk, működéséhez, egészséghez, foglalkozik, táplálkozás, nagyon veszélyes, hangulati zavar, depressziónak egyetlen, gyorséttermi ételek, ételek tele, egészségesnek mondható, rendszeres zöldség-, depresszió megjelenése, omage-3 zsírsav, omeg-3 zsírsav, halakban vagy, omega-6 zsírsav, egyikből többet, immunrendszer megfelelő, agyi egészséghez, hangulati rendellenességek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
s immár én is felragyogva, ért...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Idő  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Próbálj meg ...  Rátalálsz  Akarat  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Kaffka_Margit  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Krisztinától  210 éve született a SZÓZAT meg...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  A sors  Idő  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Kövesd a cowboyt!  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Png cica  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Png csokor  Nevem  Facebookon kaptam  Alázat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Mai harmónia kártyám  A Megváltó szolgálatában  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Reggel van  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Png virág  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Png virág  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png kislány  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alázat  Paul David Tripp Április 21  A televizió nem a kultúrát kép...  Alvó cicák  Reménység és erő Krisztustól e...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Csak a fogyatkozás látható  Gonosz démon-álarc  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png férfi  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Albert Einsteinről  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nagyon veszélyes, hangulati zavar, depressziónak egyetlen, gyorséttermi ételek, ételek tele, egészségesnek mondható, rendszeres zöldség-, depresszió megjelenése, omage-3 zsírsav, omeg-3 zsírsav, halakban vagy, omega-6 zsírsav, egyikből többet, immunrendszer megfelelő, agyi egészséghez, hangulati rendellenességek, depresszióban szenvedő, szervezetükben vasból, pajzsmirigy megfelelően, endokrin rendszer, egyik legfontosabb, emberi szervezetben, pajzsmirigy befolyásolja, test minden, aminosavak hiánya, egészségünk fenntartásához, pánikbetegségben, rendellenességek, rendellenességet, immunrendszert, megjelenhetnek, fenntartásához, szervezetükben, tápanyaghiány, depresszióban, immunrendszer, egészségesnek, depressziónak, elkerülhetővé, megtalálható, leggazdagabb, tartalmaznak, szervezetben, befolyásolja, jelenthetnek, változásokat, gyorséttermi, legfontosabb, egészségünk, pajzsmirigy, diófélékkel, megjelenése, betegséggel, kialakulhat, agyműködést, depressziót, megfelelően, fogyasztunk, működéséhez, egészséghez, foglalkozik, táplálkozás, gyümölcsök, rendszeres, aminosavak, generálhat, funkcióját, cukorbeteg, kikérdezze, betegségek, élelmiszer, valamilyen, szükségünk, betegeknél, depresszió, okozhatnak, aminosavra, hangulati, szelénből, megfelelő, zöldségek, egyensúly, magunkhoz, magvakkal, ételekkel, veszélyes, betegszik, beleértve, kapcsolat, szenvedő, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3245
  • e Hét: 12027
  • e Hónap: 43513
  • e Év: 248214
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.