Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Házi hajnövesztő-erősítő praktikák
  2019-08-06 23:51:30, kedd
 
  A hosszú, egészséges haj sokak vágyálma, amely elérésének érdekében évszázadok óta alkalmaznak különféle házipraktikákat.

Azt tudta azonban, hogy a haj növekedésének tempója egy idő után lelassul?

Minden egyes hajszál három fázison megy keresztül élete során, ezek az anagén, a katagén, és a telogén fázisok. A haj növekedési sebessége harminc éves kor után lassul le, amikor a hormonális változások, a nem megfelelő diéta, és a stressz meghatározóvá válik életünkben.

Az egyiptomiak a fügeolajat és a ricinusolajat, a görögök és rómaiak pedig az olívaolajat és a rozmaringolajat részesítették előnyben.

Alább felsoroljuk azokat a természetes módszereket, amelyek segítik a haj növekedését és egészségének fenntartását, köztük különféle olajakat és ételeket, amelyek használatával és fogyasztásával búcsút inthet hajproblémáinak.

Miért költene hatalmas összegeket a hajnövekedést segítő klinikai beavatkozásokra, amikor különféle otthon is megtalálható gyógymódokkal ugyanazt a hatást érheti el? Nem csak költségkímélőek és egyszerűek, de a mellékhatásoktól sem kell tartania. Ugyanakkor mindenképp legyen türelmes, hiszen a természetes gyógymódok hosszú távon alkalmazva fejtik ki hatásukat.

A konyhában is megtalálható gyógymódok

Hagyma lé
Az egyik legősibb és leghatékonyabb hajnövesztő módszer. Szulfurban gazdag, amely elősegíti a kollagén sejtek termelését, így segíti a haj növekedését és új hajszálak megjelenését. Vöröshagymát vagy mogyoróhagymát is felhasználhat. A zöldséget vágja apró darabokra, majd nyomja ki a levét, amelyet 15 percre kenjen fejbőrére. Gyengéd samponnal mossa le.

Almaecet
Gyengéden tisztítja a fejbőrt és helyreállítja annak pH értékét, így segíti a haj gyorsabb növekedését. Egészséges és fénylő hajkorona érdekében a hajmosás végén öblítse le haját almaecettel.

Tojásos hajpakolás
A hajhullás kezelésére évszázadok óta alkalmazzák. Magas protein tartalma segíti az új hajszálak növekedését, szulfur, cink, vas, szelén, foszfor, és jód tartalma is magas, amely szintén jótékony hatással bír a haj növekedésére. Maszk készítéséhez egy tojás fehérjét keverje el egy teáskanál olívaolajjal és ugyanennyi mézzel. Kenje be vele haja teljes hosszát, és 20 percig hagyja hatni. Hideg vízzel és samponnal mossa ki. A tojásos pakolásokat nem csak haja, de arcbőre is meghálálja.

Görögszéna
A görögszéna nem csak a haj növekedését gyorsítja, de a természetes hajszínt is védi. Egy teáskanálnyi görögszéna két teáskanál kókuszolajba keverve, majd 30 percig a hajon hagyva, gyengéd samponnal lemosva sokat tehet haja egészségéért.

Burgonya lé
A burgonya levét kenje 15 percig fejbőrére majd mossa le. Csodákat tesz akkor is, ha alopeciában szenved, valamint arcpakolás alapjaként is használhatja.

Hennás hajpakolás
A legjobb természetes hajbalzsam, amely a fénytelen, száraz hajból sima, fényes, színnel telített hajkoronát varázsol. Megerősíti a hajhagymákat, így a haj további növekedését is segití. Egy bögrényi száraz hennaport keverjen el fél bögrényi joghurtban, kenje be vele haja teljes hosszát, majd miután teljesen megszáradt, mossa le gyengéd samponnal.

Cayenne bors
Stimulálja a haj növekedését és meggátolja a hajszálak elvékonyodását. Egy teáskanálnyi őrölt borsot keverjen el két teáskanálnyi olívaolajban és kenje a kopaszodó foltokra, majd rövid hatóidő után hideg vízzel öblítse le.

Kókusztej
Proteinekben, foszforban, és esszenciális zsírsavakban gazdag, csökkenti a haj töredezését és szálkásodását. Kenje az érintett területekre, főleg a hajvégekre koncentrálva, egy egész éjszakán át hagyja hatni, majd másnap reggel hideg vízzel mossa le. Az egyik leghatkonyabb hajnövekedést segítő gyógymód.

Zöldtea
Magas antioxidáns tartalma meggátolja a haj idő előtti kihullását és segíti növekedését. Egész fejbőrét kenje be meleg zöldteával, hagyja hatni egy órán át, majd hideg vízzel öblítse le.

Indiai egres
Antioxidáns és C-vitamin tartalma elképesztően magas, nemcsak a haj növekedését segíti, de a haj pigmentáltságát is növeli. Két teáskanálnyi egres port vagy egres levet keverjen el két teáskanálnyi lime lében. A keveréket kenje fejbőrére, hagyja megszáradni, majd meleg vízzel mossa le.

Köménymag
Éjszakára olívaolajba vagy ricinusolajba áztatva, majd a problémás területekre kenve csodákra képes. 15 perc után gyengéd samponnal mossa le.

Borsszem
Két teáskanálnyi bors és fél csészényi lime lé keverékéből készített masszával kenje be hajtövét, majd csavarja meleg törölközőbe fejét. Egy óra hatóidő után mossa le.

Hibiszkusz virág
A korpa megszüntetésére és a hajnövekedés serkentésére is használható növény, amely a hajszálak vastagságát is növeli, valamint az idő előtti öregedésüket is meggátolja. Kókuszolajba, vagy szezámolajba keverje el a felaprított virágot, kenje haja teljes hosszára, majd gyenéd samponnal mossa ki.

Fokhagyma
A haj szálkásodását és töredezését csökkenti, valamint a hajszálak regenerálódását és a fejbőr vérkeringésének javítását is elősegíti. Néhány gerezd összepréselt fokhagymát főzzön meg kókuszolajban vagy olívaolajban, majd masszírozza fejbőrébe. Heti háromszor alkalmazza.

E-vitamin
Magas antioxdáns tartalma miatt segíti a szabadgyökök megkötését, javítja a szervezet oxigén ellátását, és így a fejbőr vérkeringését is. Masszírozzon E-vitamin olajat fejbőrébe, majd hagyja egész éjszakán át hatni. Másnap reggel gyengéd samponnal mossa le.

Olajas hajápolások
A rendszeres olajas masszázs gyorsítja a haj növekedését, csökkenti a hajhullást és a hajvégek töredezését, haját pedig puhává és simává varázsolja. A masszázs után tekerje haját meleg törölközőbe vagy tegyen fejére egy zuhanysapkát, így segítve a pórusok megnyílását és az olajak mélyebb rétegekbe eljutását. A rendszeres meleg olajas pakolás csökkenti a korpásodást, és haját fényessé varázsolja.

Kókuszolaj
A legjobb természetes hajtápláló olaj, évszázadok óta alkalmazzák. Magas fehérje és foszfor tartalma miatt gyorsítja a haj növekedését, egészségesen tartja a fejbőrt, segíti az új hajszálak növekedését, gyógyítja a sérült hajszálakat, valamint csökkenti a korpásodást, a haj töredezését és a hajhullást is. Hidratálja a hajat, és a tövétől erősíti meg a hajszálakat, így gátolva meg elgyengülését és töredezését. A fejbőrt is hidratálja. A legjobb hatás elérése érdekében felmelegítve alkalmazza.

Rozmaring olaj
A hajhullás kezelésére a középkor óta használt olaj, amelyet a rozmaring fűszernövény desztillációjával nyernek. Segíti a sejtosztódást, tágítja a vérereket, így javítja a vérkeringést. Gyorsítja a haj növekedését és vitalizálja is azt. Samponjába vagy balzsamjába keverve is használhatja, vagy fejbőrébe masszírozhatja olívaolajjal vagy teafaolajjal elegyítve.

Zsályaolaj
A hajhullás kezelésén túl a pattanások, ráncok, és emésztési zavarok gyógyítója. Almaecettel vagy rozmaringolajjal kombinálva alkalmazza.

Levendulaolaj
Az alopecia kezelésére használt olaj, amely a haj növekedésének segítése mellett az álmatlanságot és a stresszt is kezeli. Azonos arányban keverjen össze levendula-, rozmaring-, kakukkfű-, és jojoba olajakat, masszírozza fejbőrébe, fejét fedje be egy zuhanysapkával, majd egy óra hatóidő után mossa le.

Jojoba olaj
A jojoba olaj hidratáló hatása miatt közismert. A haj növekedését a fejbőr vérkeringésének javításával és a hajszálak hidratálásával segíti. A száraz, töredezett hajat is gyógyítja.

Lenmag olaj
A száraz, töredezett, szálkás hajból egészséges és fénylő hajat varázsol. A benne található Omega-3 zsírsavak segítik a haj gyorsabb növekedését. Naponta fogyasszon lenmagolajat tartalmazó étrendkiegészítőket.

Olívaolaj
A szépségápolás minden területén használt olaj. Arcmaszkokat, bőrradírokat, testolajakat, hajápolókat készítenek felhasználásával. Rendszeres használata megakadályozza a DTH hormon termelését, így gyorsítja a haj növekedését. Magas antioxidáns tartalma miatt az egész haj egészségére jótékony hatással van. Természetes hajbalzsamként haját puhává és selymessé varázsolja. Iktassa be az olívaolaj fogyasztását mindennapi étrendjébe, vagy hajmosás előtt készítsen belőle meleg olajas hajpakolást, melyhez levendula-, zsálya-, vagy rozmaring olajakat is adhat.

A haj növekedését segítő étrend
Néhány apró, étrendbeli változtatás nagy hatással van a haj növekedési sebességére és a hajhullás csökkentésére is. Az előre készített, gyorsételek, szénsavas italok, és alkohol fogyasztásának csökkentésével, valamint a dohányzás abbahagyásával egész szervezete egészségéért sokat tesz. Vitaminban és ásványi anyagokban gazdag gyümölcsöket, zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonákat és szénhidrátokat, Omega-3 zsírsavat, és fehérjében gazdag ételeket fogyasszon helyettük, amelyek maga fitotápanyag tartalmuk miatt gyorsítják a haj növeedését.

Fehérjében gazdag ételek

Hajunkat egy különeges fehérje, a keratin építi fel, így annak egészsége érdekében mindenképp fok fehérjét kell fogyasztania. Rendszeresen egyen tojást, csirkehúst, tofut, szójababot, és babféléket, amelyeknek a legmagasabb a fehérjetartalma. Gyorsítják a haj növekedését, segítik az új hajszálak megjelenését, haját fényessé és simává változtatják.

A-vitamin

Az A-vitamin segíti a haj növekedését, ám túlzásba esve a haj kihullását is okozhatja. A-vitamint a mangoban, papayaban, narancsban, aszalt szilvában, és a répában találhat.

B-vitamin

Javítja a vér hemoglobin termelését, amely az oxigén szállításért felelős, ily módon javítja a szervezet és a fejbőr vérkeringését. Fogyasszon burgonyát, banánt, csirkehúst, zabkását, halféléket és babot.

C-vitamin

Segíti a kollagéntermelést és a szabadgyökök elleni harcot. Ne felejtsen el citrusféléket, kiwit, guavát fogyasztani.

E-vitamin

A fejbőr hajszálereinek megfelelő működését stimulálja, így javítja a fejbőr vérkeringését és segíti a haj gyorsabb növekedését. A gabonafélék, napraforgóolaj, szójaolaj, tofu rengeteg E-vitamint tartalmaz.

Ezen túl fogyasszon minél több sötétzöld színű zöldséget magas vas tartalmuk miatt, valamint Omega-3 zsírsav tartalmuk miatt egyen rendszeresen halat és olajos magvakat.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: rozmaringolajjal, mellékhatásoktól, felhasználásával, költségkímélőek, pigmentáltságát, regenerálódását, rozmaringolajat, fehérjetartalma, vérkeringésének, hajproblémáinak, beavatkozásokra, házipraktikákat, megszüntetésére, hajszálereinek, abbahagyásával, mogyoróhagymát, fogyasztásának, hidratálásával, megakadályozza, leghatékonyabb, csökkentésével, fogyasztásával, zuhanysapkával, szénhidrátokat, masszírozhatja, napraforgóolaj, hajbalzsamként, elvékonyodását, szépségápolás, hajnövekedést, helyreállítja, kókuszolajban, használatával, leghatkonyabb, szálkásodását, vérkeringését, telogén fázisok, hormonális változások, stressz meghatározóvá, rozmaringolajat részesítették, természetes módszereket, hajnövekedést segítő, hatást érheti, természetes gyógymódok, egyik legősibb, kollagén sejtek, zöldséget vágja, hajmosás végén, hajhullás kezelésére, tojás fehérjét, teáskanál olívaolajjal, tojásos pakolásokat, Masszírozzon E-vitamin,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Evan Esar tollából  Mindig tud adni ,  Az agyat és a csontokat is erő...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Kokárda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Mindig tud adni ,  Kokárda  Esti kép  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  A gyász  Cicus virággal  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  A halolaj és a hal még a migré...  Szeretettel  Csörög a telefonom  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Benned is ezerféle szín van  Ki volt valójában a rejtélyes ...  A csonk és a facsemete  Hernádkak  Jó éjszakát  Cicus virággal  Esti kép  Akinek vaj van a fején...  Szép álmokat!  1848. március 15-én  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Házi botox  Cicus virággal  Ez a miénk!  A kávé  Esti kép  Por  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Hernádkak  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Rochefoucauld - a bölcs  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Könnyáztatta asszonysorsok  Az embernek fiatal korában van  Magyarország ilyen hely.  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Szeretettel  William Shakespeare-től idéze...  Nem kellett volna!  Minden jónak végeszakad egysze...  Talpra vándor  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Esti kép  Nem kell ide békemenet  A kávé  Amikor még rangja volt...  Mélységes szomorúsággal  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Magyarország ilyen hely.  Facebookon kaptam  Esti kép  Paul David Tripp Március 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Facebookon kaptam  Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Esti kép  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Ibolya 
Bejegyzés Címkék
telogén fázisok, hormonális változások, stressz meghatározóvá, rozmaringolajat részesítették, természetes módszereket, hajnövekedést segítő, hatást érheti, természetes gyógymódok, egyik legősibb, kollagén sejtek, zöldséget vágja, hajmosás végén, hajhullás kezelésére, tojás fehérjét, teáskanál olívaolajjal, tojásos pakolásokat, természetes hajszínt, teáskanálnyi görögszéna, hajon hagyva, burgonya levét, legjobb természetes, bögrényi száraz, hajszálak elvékonyodását, teáskanálnyi őrölt, kopaszodó foltokra, érintett területekre, hajvégekre koncentrálva, egész éjszakán, egyik leghatkonyabb, keveréket kenje, problémás területekre, korpa megszüntetésére, hajnövekedés serkentésére, hajszálak vastagságát, felaprított virágot, hajszálak regenerálódását, fejbőr vérkeringésének, szabadgyökök megkötését, szervezet oxigén, fejbőr vérkeringését, rendszeres olajas, hajvégek töredezését, masszázs után, pórusok megnyílását, olajak mélyebb, rendszeres meleg, sérült hajszálakat, tövétől erősíti, legjobb hatás, rozmaring fűszernövény, hajhullás kezelésén, alopecia kezelésére, jojoba olaj, hajszálak hidratálásával, benne található, szépségápolás minden, olívaolaj fogyasztását, hajhullás csökkentésére, előre készített, dohányzás abbahagyásával, különeges fehérje, keratin építi, répában találhat, oxigén szállításért, szabadgyökök elleni, fejbőr hajszálereinek, rozmaringolajjal, mellékhatásoktól, felhasználásával, költségkímélőek, pigmentáltságát, regenerálódását, rozmaringolajat, fehérjetartalma, vérkeringésének, hajproblémáinak, beavatkozásokra, házipraktikákat, megszüntetésére, hajszálereinek, abbahagyásával, mogyoróhagymát, fogyasztásának, hidratálásával, megakadályozza, leghatékonyabb, csökkentésével, fogyasztásával, zuhanysapkával, szénhidrátokat, masszírozhatja, napraforgóolaj, hajbalzsamként, elvékonyodását, szépségápolás, hajnövekedést, helyreállítja, kókuszolajban, használatával, leghatkonyabb, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 728
  • e Hét: 1691
  • e Hónap: 14682
  • e Év: 190557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.