Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Zeller és gyóhatásai
  2019-08-15 18:11:19, csütörtök
 
 



A zeller fokozza az alhasi vérkeringést, s ezáltal a genitáliáknak jobb lesz a vérellátása, illetve a hasüreg legmélyebb pontjain lerakódott nehézfémek és toxikus anyagok is a véráramba jutnak. Ily módon hatékonyabb a szervezet méregtelenítése, ami azt eredményezi, hogy a prosztata ismét visszanyeri működőképességét, az optimális vérbőség pedig javítja a kismedence energia- és vérellátását.

A zeller Dél-Európából terjedt el. A görögök már a középkorban használták gyógyító erejéért. Ma többféle változata ismert és termesztett. A zellergumó éppoly hasznos, mint a felső része, a különbség annyi, hogy a felső rész húsos levélszárat inkább nyersen fogyasztjuk.

A zellert több száz éve használja a népgyógyászat, legfontosabb tulajdonságai: pusztítja a kóros baktériumokat és gombákat a húgyutakban, a vesében, a belekben és a gyomorban és támogatja az alhasi vérkeringést. A B12-vitaminon kívül B-vitamin komplex forrás, így segíti a fokozott koncentrációt és stressz oldást. Rendszeresen sportolóknak, testedzőknek energiát és jó kondíciót biztosít.

A zeller fokozza az alhasi vérkeringést, s ezáltal a genitáliáknak jobb lesz a vérellátása, illetve a hasüreg legmélyebb pontjain lerakódott nehézfémek és toxikus anyagok is a véráramba jutnak. Ily módon hatékonyabb a szervezet méregtelenítése, ami azt eredményezi, hogy a prosztata ismét visszanyeri működőképességét, az optimális vérbőség pedig javítja a kismedence energia- és vérellátását.

A zeller gyógyhatása akkor érvényesül legjobban, ha nyers állapotban fogyasztjuk. Tele van ugyanis szerves anyagokkal, sókkal, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a vér savtalanításához. De legnagyobb értéke a szerves nátrium tartalma, amely jelenlétében hatékonyabb a kalcium felszívódása. A vér sav és lúg tartalmának összhangja akkor bomlik meg, ha a táplálékunk hosszabb ideig többnyire fehérje, tömény keményítő, vagy tömény szénhidrát, illetve a közönséges fehér vagy barna cukor. A zeller-lé rövid idő alatt egyensúlyba hozza a vér sav-lúg tartalmát. Ha ez nem történik meg, egész sor tünet jelentkezhet vagy betegség, alakulhat ki.

Milyen esetekben segít a zeller-lé kúra?

Pikkelysömör, ekcéma:

A túlzott érzékenység egyik következménye lehet a bőrkiütés, ami a máj munkájának hanyatlását jelzi. Ha módosítjuk a savas végtermékű táplálékunkat, s több zöldségfélét fogyasztunk a bőrkiütések hamar eltűnnek. Valamivel makacsabb a pikkelysömör, de egyik legjobb ellenszere, a zeller-lé kúra.

Allergiára:

Az allergia mind gyakoribb és mind kellemetlenebbé váló tünete annak, hogy táplálkozásunkkal valami nincs rendben. Az allergia, túlzott érzékenység kialakulásához hozzájárul:

- Ha táplálékunkban huzamosabb ideig fő szerepet kapnak a tömény keményítőt tartalmazó ételek,

- A túlzott cukorfogyasztás bármilyen édesség formájában,

- Mindennemű tartósítószer. Azok is, amelyek a közért polcain vannak, vagy azok, amelyeket a gyorstalpalókban használnak a krumpli vagy más zöldségféle bepermetezésére, hogy ne barnuljon meg használat előtt.

- A kenyérsütéshez felhasznált vegyszerek, hogy szemre tetszetős legyen, hogy megtartsa frissességét.

Ezeknek közvetlen hatása nincs a szervezetre, de a fejlett országokban szinte minden harmadik gyerek valamilyen allergiában szenved. A zellerben található szerves nátrium és a többi só is hatásos eszköz az allergia leküzdésére.

Hörgők és tüdő-tisztító:

A nátrium fontos elem a szervezetben levő széndioxid kiküszöbölésére, kirekesztésére. A szerves só hiánya a tüdő működésének gyengüléséhez vezethet, illetve a hörgők érzékenységéhez, különösen akkor, ha dohányfüst is terheli a tüdőt.

Idegnyugtató, hiperaktivitás ellen:

A zellerben tökéletes egyensúlyban vannak a szerves sók és a vitaminok, amihez még hozzájárulnak a növényhormonok és az esszenciális olaj, ami a zellernek jellegzetes illatot kölcsönöz. Ennek az olajnak különleges hatása lehet az idegrendszer szabályozására, nyugtatására.

A hiperaktivitás a gyerekeknél jelentkezik, ami a szervezetbe jutó vegyi anyagok következménye és hatása: A mellékvese hormon túltermelés, a pajzsmirigy túlzott aktiválódása stb. Tüneteket azok az élelem-adalékok válthatnak ki, amelyek az allergiát: ételszínesítők, ételízesítők, italok, cukorkák, vegyszeres gyógyszerek, stb. A gyermekgyógyász véleménye szerint, ehhez hozzájárul a vér savtartalmának emelkedése. Az ok elhárításával, ásványokban gazdag italt juttatva a gyermek szervezetébe, megszűnik az okozat. S ilyen ital a zeller-lé is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: savtalanításához, működőképességét, gyorstalpalókban, kiküszöbölésére, kellemetlenebbé, érzékenységéhez, méregtelenítése, bepermetezésére, gyermekgyógyász, cukorfogyasztás, kialakulásához, kirekesztésére, kenyérsütéshez, hiperaktivitás, növényhormonok, ételszínesítők, savtartalmának, szabályozására, táplálékunkban, táplálékunkat, baktériumokat, tulajdonságai, koncentrációt, hozzájárulnak, következménye, genitáliáknak, nagymértékben, tartósítószer, gyengüléséhez, elhárításával, népgyógyászat, vérkeringést, aktiválódása, testedzőknek, rendszeresen, legfontosabb, zeller fokozza, alhasi vérkeringést, genitáliáknak jobb, hasüreg legmélyebb, véráramba jutnak, szervezet méregtelenítése, prosztata ismét, optimális vérbőség, kismedence energia-, zeller Dél-Európából, középkorban használták, zellergumó éppoly, felső része, különbség annyi, felső rész, zellert több,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Otthon  Sorsunk miatt...  Otthon  Erdei gyöngyvirág  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  A pitypang legendája  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  jó reggelt  Esterházy Péterre emlékezünk  A hagyma antibakteriális hatás...  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  Szeretem ujjad karcsuságait,  Tanmese  James Allen  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Nem kell hozzá fürdőruhás  Müller Péter tollából  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Szívek  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Megígért békesség  képre írva  A hagyma antibakteriális hatás...  Paul David Tripp Április 13  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Müller Péter tollából  Alvó kislány  képre írva  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Erdei gyöngyvirág  Alvó cica  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Emlékezz  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  képre írva  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Zilahy Lajos mondta  A sorsod  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Alvó kislány  Szép estét kedves látogatóimna...  Segíts neki dicsérni Téged  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  Alvó cica 
Bejegyzés Címkék
zeller fokozza, alhasi vérkeringést, genitáliáknak jobb, hasüreg legmélyebb, véráramba jutnak, szervezet méregtelenítése, prosztata ismét, optimális vérbőség, kismedence energia-, zeller Dél-Európából, középkorban használták, zellergumó éppoly, felső része, különbség annyi, felső rész, zellert több, kóros baktériumokat, fokozott koncentrációt, zeller gyógyhatása, szerves nátrium, kalcium felszívódása, táplálékunk hosszabb, közönséges fehér, zeller-lé rövid, zeller-lé kúra, túlzott érzékenység, savas végtermékű, bőrkiütések hamar, allergia mind, tömény keményítőt, túlzott cukorfogyasztás, közért polcain, gyorstalpalókban használnak, krumpli vagy, kenyérsütéshez felhasznált, fejlett országokban, zellerben található, allergia leküzdésére, nátrium fontos, szervezetben levő, tüdő működésének, hörgők érzékenységéhez, zellerben tökéletes, esszenciális olaj, zellernek jellegzetes, olajnak különleges, idegrendszer szabályozására, gyerekeknél jelentkezik, szervezetbe jutó, mellékvese hormon, pajzsmirigy túlzott, élelem-adalékok válthatnak, gyermekgyógyász véleménye, gyermek szervezetébe, savtalanításához, működőképességét, gyorstalpalókban, kiküszöbölésére, kellemetlenebbé, érzékenységéhez, méregtelenítése, bepermetezésére, gyermekgyógyász, cukorfogyasztás, kialakulásához, kirekesztésére, kenyérsütéshez, hiperaktivitás, növényhormonok, ételszínesítők, savtartalmának, szabályozására, táplálékunkban, táplálékunkat, baktériumokat, tulajdonságai, koncentrációt, hozzájárulnak, következménye, genitáliáknak, nagymértékben, tartósítószer, gyengüléséhez, elhárításával, népgyógyászat, vérkeringést, aktiválódása, testedzőknek, rendszeresen, legfontosabb, szervezetébe, ételízesítők, sportolóknak, idegrendszer, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2352
  • e Hét: 8708
  • e Hónap: 22457
  • e Év: 227158
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.