|
2019-08-15 18:15:35, csütörtök
|
|
|
Egészségünk megőrzése elsősorban az emésztő-enzimrendszer erősségétől függ. A papain enzim kiválóan alkalmas az élő szövetek és a bélfalak megtisztítására és lehetővé teszi a tökéletes emésztést a gyomorsavhiányos emberek számára is. Gyomorsav hiányában a fehérje emésztéshez szükséges pepszin nem képes teljes mértékben kifejteni a hatását. Ha túl sok gyomorsav képződik, a papaya természetes savlekötőként megszünteti a gyomorégést, a mesterséges savlekötők mellékhatásai nélkül.
A papaya egy körteformájú gyümölcs zöldessárga vékony héjjal. Gyümölcshúsa puha és lédús. A Karib-szigeteken őshonos, papaya- vagy dinnyefa, ma a trópusok egyik legelterjedtebb haszonnövénye. Azon ritka növények közé tartozik, melynek minden részét (a gyökerétől a magjáig) hasznosítják.
Csak a zöldpapaya gyümölcs héja alatt és a levelében található meg a papain enzim, amely a tömegének 35-szörösét kitevő állati fehérje megemésztésére képes.
A papain enzim hatékonyságát nem befolyásolja a belekben uralkodó aktuális kémhatás. A legtöbb enzimünkkel ellentétben a papin enzim savas pH-jú környezetben is jól működik. Hatását az étkezések után fejti ki legeredményesebben. Nemcsak a biztos székletet garantálja, hanem az elfogyasztott táplálék ,,szakszerű", gyors lebontását is. Rendszeres fogyasztásával megszüntethető a kiadós étkezések utáni kellemetlen teltségérzet. Az emésztési tranzitidő lerövidítésével csökken a szervezetben a zsír felhalmozódásának és a méreganyagok felszívódásának a lehetősége.
A rosszul emésztett fehérje az emésztőrendszerben hozzájárul ahhoz, hogy a nyálkás fehérjeanyagok, az ú.n. mucoproteinek a belek nyálkahártyáira rakódjanak le. Az elégtelen fehérjeemésztés már önmagában is alacsony energiaszintet, a szervezetben önmérgező és egyéb nem kívánatos folyamatokat eredményezhet és egy sor betegség, pl. székrekedés, köszvény, cukorbetegség, magas vérnyomást, stb. hátterében állhat. A papaya rendkívüli hatékonysága az enzimaktivitásban rejlik.
A papain felszabadítja a fehérjék építőköveit, az aminosavakat (pl. a sejtfalakat erősítő alanint, stb.), ez csökkenti az emésztetlen fehérjék rothadási folyamatait, és így jó hatású az immunrendszerre is. A papain enzim kiválóan alkalmas a bélfalak megtisztítására minden nem oda való anyagtól (nyálkáktól, elhalt szövetektől), ezáltal gátolja számos betegség (magas vérnyomás, cukorbetegség, köszvény, székrekedés stb.) kialakulását.
A papain lehetővé teszi a tökéletes emésztést a gyomorsavhiányos emberek számára is. Gyomorsav hiányában a fehérje emésztéshez szükséges pepszin nem képes teljes mértékben kifejteni a hatását. Ha túl sok gyomorsav képződik, a papaya természetes savlekötőként megszünteti a gyomorégést, a mesterséges savlekötők mellékhatásai nélkül.
A papaya növény és gyümölcse az enzimeken kívül növényi fehérjéket, ásványi anyagokat és vitaminokat is tartalmaz.
A fehérjék építőkövei az aminosavak. A papaya számos esszenciális aminosavat tartalmaz, köztük az arginint is. Az argininnek az ondótermelésben és a vér tisztaságának fenntartásában van fontos szerepe. Magasabb szintje növeli az izomtónust és csökkenti a szervezetben a zsír felhalmozódását.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Fűben fában.... |
|
Címkék: gyomorsavhiányos, megtisztítására, immunrendszerre, felhalmozódását, nyálkahártyáira, legelterjedtebb, fehérjeemésztés, felszívódásának, ondótermelésben, lerövidítésével, energiaszintet, megszüntethető, fogyasztásával, fehérjeanyagok, fenntartásában, megemésztésére, mellékhatásai, savlekötőként, haszonnövénye, cukorbetegség, eredményezhet, felszabadítja, elfogyasztott, tisztaságának, hatékonyságát, enzimrendszer, mucoproteinek, körteformájú, befolyásolja, teltségérzet, méreganyagok, hasznosítják, szervezetben, folyamatokat, esszenciális, gyümölcshúsa, papain enzim, bélfalak megtisztítására, tökéletes emésztést, gyomorsavhiányos emberek, fehérje emésztéshez, papaya természetes, mesterséges savlekötők, körteformájú gyümölcs, trópusok egyik, zöldpapaya gyümölcs, levelében található, tömegének 35-szörösét, belekben uralkodó, legtöbb enzimünkkel, papin enzim, étkezések után,
|
|
|
|
papain enzim, bélfalak megtisztítására, tökéletes emésztést, gyomorsavhiányos emberek, fehérje emésztéshez, papaya természetes, mesterséges savlekötők, körteformájú gyümölcs, trópusok egyik, zöldpapaya gyümölcs, levelében található, tömegének 35-szörösét, belekben uralkodó, legtöbb enzimünkkel, papin enzim, étkezések után, biztos székletet, elfogyasztott táplálék, kiadós étkezések, emésztési tranzitidő, zsír felhalmozódásának, méreganyagok felszívódásának, rosszul emésztett, nyálkás fehérjeanyagok, belek nyálkahártyáira, elégtelen fehérjeemésztés, szervezetben önmérgező, papaya rendkívüli, enzimaktivitásban rejlik, papain felszabadítja, fehérjék építőköveit, sejtfalakat erősítő, emésztetlen fehérjék, papain lehetővé, papaya növény, enzimeken kívül, fehérjék építőkövei, papaya számos, zsír felhalmozódását, gyomorsavhiányos, megtisztítására, immunrendszerre, felhalmozódását, nyálkahártyáira, legelterjedtebb, fehérjeemésztés, felszívódásának, ondótermelésben, lerövidítésével, energiaszintet, megszüntethető, fogyasztásával, fehérjeanyagok, fenntartásában, megemésztésére, mellékhatásai, savlekötőként, haszonnövénye, cukorbetegség, eredményezhet, felszabadítja, elfogyasztott, tisztaságának, hatékonyságát, enzimrendszer, mucoproteinek, körteformájú, befolyásolja, teltségérzet, méreganyagok, hasznosítják, szervezetben, folyamatokat, esszenciális, gyümölcshúsa, hatékonysága, aminosavakat, kialakulását, környezetben, zöldessárga, vitaminokat, kellemetlen, emésztéshez, emésztetlen, építőköveit, szövetektől, egészségünk, székrekedés, mesterséges, megszünteti, erősségétől, természetes, enzimünkkel, , ,
|
|
|
|
2024. Március
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
80 db bejegyzés |
e év: |
415 db bejegyzés |
Összes: |
49208 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 293
- e Hét: 1256
- e Hónap: 14247
- e Év: 190122
|
|
|