Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A cink gyógyhatásairól
  2019-08-15 18:19:59, csütörtök
 
 



Segítséget nyújt megfázás, vírusos influenza, vagy baktériumos fertőzések megelőzésében, a kezelési idő lerövidítésében és a tünetek enyhítésében. A cink fontos szerepet tölt be az immunrendszer működésében, ezért nagyon fontos a megfelelő mennyiség bevitele gyerekek, idősek és betegek számára egyaránt.

Tudott dolog, hogy a szintetikus vitaminokat és szervetlen ásványianyagokat a szervezet nem tudja túl nagy arányban beépíteni, sajnos nagy részük kiürül a szervezetből és nem hasznosul, ezért jobb mindig a természetes tápanyagokhoz nyúlni, azokhoz amiket a természet tálcán nyújt nekünk. Ezek a tápanyagok az enzimekkel összhatásban sokkal jobb felszívódást és hasznosulást eredményeznek. Mindezek ellenére a Smithsonian Intézet magazinjának összeállítása szerint van öt dolog, amit tényleg érdemes fogyasztani kapszula formájában is : fokhagymát, D-vitamint, probiotikumokat, niacint (B3-vitamint) és cinket.

Milyen szerepet tölt be a cink a szervezetünkben?

Az emberi szervezetben körülbelül 2-3 gramnyi mennyiségben van jelen a cink, főleg a hajban, fogakban, vázizomban, csontokban, vérsejtekben, szemben-retinában, a férfi nemi szervekben (prosztatában, herékben), májban, hasnyálmirigyben, vesékben, izmokban és a bőrben. A cink fontos szerepet tölt be a szervezetben lezajló enzimatikus folyamatok szabályozásában, a sejthártya védelmében. Legfontosabb szerepe viszont az, hogy az inzulin alkotórészeként a vércukorszint-szabályozásban is részt vesz. Az inzulinon kívűl mintegy hetvenféle enzimben is jelen van.

Gyerekkorban elősegíti az egészséges növekedést, befolyásolja a tanulást és meghatározó szerepe van az idegsejtek egymás közötti kommunikációjában. Segíti a sebek gyógyulását, és hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez is. Befolyásolja a hormonrendszer megfelelő működését és fontos szerepet tölt be a spermium képződésben. A cink képes semlegesíteni egyes nehézfémek (ólom és a kadmium) lerakódását és hatékony segítséget nyújt a szervezet méregtelenítésében. Lassítja az időskori makuladegeneráció lefolyását.

Segítséget nyújt megfázás, vírusos influenza, vagy baktériumos fertőzések megelőzésében, a kezelési idő lerövidítésében és a tünetek enyhítésében.

A cink fontos szerepet tölt be az immunrendszer működésében, ezért nagyon fontos a megfelelő mennyiség bevitele gyerekek, idősek és betegek számára egyaránt.

Cinkhiányt az egyoldalú táplálkozás (vegetáriánusoknál nagyobb a kockázata) vagy felszívódási zavarok is okozhatják mint például: tartós hasmenés, túlzott alkoholfogyasztás, vagy Crohn-betegség. Gyermekeknél lassú növekedés, krónikus hiány esetén fejlődésbeli elmaradás tapasztalható. A szükségesnél kisebb mennyiség bevitele csökkenti a fertőzésekkel szembeni ellenállóképességet és gyakoribbá válnak a vírusos megbetegedések. A bőr szárazzá és repedezetté válik, ekcéma alakulhat ki. A haj és a köröm egészségtelen megjelenésű lesz. A hormonrendszer egyensúlya felborul és zavar támad a nemi funkciók terén is.

Milyen cink forrásokat ismerünk?
Természetes cinkforrások: A legtöbb cink a kagylókban található: 100 gramm kagylóban közel 80 mg cink van, bárány- és a marhahús, a borjúmáj, a rák, a homár, a növények közül pedig a búzacsíra, a hüvelyesek, az olajos magvak (mandula, kesudió, mogyoró, tökmag), szilva, aszalt szilva, valamint a magas kakaótartalmú étcsokoládé is tartalmaz cinket. Tudni kell azonban, hogy a cink sokkal nagyobb mennyiségben van jelen húsokban, mint növényi eredetű termékekben, ráadásul a felszívódása, hasznosulása is jobb az állati eredetű táplálékok esetében. (A hüvelyesekben és egyéb növényekben található fitátok ugyanis megkötik a cinket, megakadályozva ezzel a felszívódását.)

Cinkből a napi ajánlott adag 10 milligramm. Az OÉTI szerint napi 40 mg-nál több cinket nem biztonságos fogyasztani. A túlzott cinkbevitelnek lehetnek mellékhatásai: gyomor- és bélrendszeri panaszok, fémes szájíz, illetve fejfájás. Krónikus betegek cinkkészítmények szedése előtt beszéljenek háziorvosukkal, mert a cink ronthatja egyes gyógyszerek felszívódását (például az antibiotikumokét is).
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: antibiotikumokét, ásványianyagokat, hasnyálmirigyben, cinkkészítmények, lerövidítésében, probiotikumokat, szervezetünkben, alkotórészeként, szabályozásában, megakadályozva, megbetegedések, hormonrendszer, háziorvosukkal, szabályozásban, cinkbevitelnek, fertőzésekkel, vércukorszint, semlegesíteni, egészségtelen, összeállítása, tapasztalható, immunrendszer, eredményeznek, tápanyagokhoz, megelőzésében, kakaótartalmú, hüvelyesekben, mellékhatásai, felszívódását, felszívódása, befolyásolja, enyhítésében, magazinjának, szervezetből, gyerekkorban, összhatásban, tünetek enyhítésében, cink fontos, immunrendszer működésében, megfelelő mennyiség, szintetikus vitaminokat, természetes tápanyagokhoz, természet tálcán, enzimekkel összhatásban, emberi szervezetben, férfi nemi, szervezetben lezajló, sejthártya védelmében, inzulin alkotórészeként, inzulinon kívűl, egészséges növekedést, idegsejtek egymás, Smithsonian Intézet,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
mindent a népért...  Isteni zsebkendők  Akinek vaj van a fején...  Mai harmónia kártyám  Március  Kezdet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  Az ünnepről  Aztán itt van egy másik szerep...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretettel  Facebookon kaptam  Benned is ezerféle szín van  A magukat nyílt és őszinte emb...  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Heltai Jenő: Szabadság  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Esti kép  A halolaj és a hal még a migré...  Evan Esar tollából  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  A tékozló és Isten gondviselés...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Esti kép  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Nyíljatok meg  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  Alvó kislány  A szív és a cselekvés egységes...  A magukat nyílt és őszinte emb...  Alvó cica  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  Március 15-re emlékve  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Ne feledjük: a föld jóval több...  Esti kép  Könnyáztatta asszonysorsok  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  Szép estét  Dóró Sándor: Ma  A Mindenható Istenben bízva  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  A kávé  Március  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esti kép  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mélységes szomorúsággal  Alvó baby  Jó éjszakát  Paul David Tripp Március 17  mindent a népért...  Facebookon kaptam  Benned is ezerféle szín van  Facebookon kaptam  Rochefoucauld - a bölcs  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Csörög a telefonom  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Kakaós piskóta  A szív és a cselekvés egységes...  Szent Pio atya!  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam  Szeretettel  Paul David Tripp Március 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Tanuljuk meg tisztelni más ors... 
Bejegyzés Címkék
tünetek enyhítésében, cink fontos, immunrendszer működésében, megfelelő mennyiség, szintetikus vitaminokat, természetes tápanyagokhoz, természet tálcán, enzimekkel összhatásban, emberi szervezetben, férfi nemi, szervezetben lezajló, sejthártya védelmében, inzulin alkotórészeként, inzulinon kívűl, egészséges növekedést, idegsejtek egymás, sebek gyógyulását, immunrendszer megfelelő, hormonrendszer megfelelő, spermium képződésben, cink képes, időskori makuladegeneráció, egyoldalú táplálkozás, szükségesnél kisebb, fertőzésekkel szembeni, vírusos megbetegedések, köröm egészségtelen, hormonrendszer egyensúlya, nemi funkciók, legtöbb cink, kagylókban található, növények közül, olajos magvak, magas kakaótartalmú, cink sokkal, állati eredetű, napi ajánlott, túlzott cinkbevitelnek, cink ronthatja, antibiotikumokét, ásványianyagokat, hasnyálmirigyben, cinkkészítmények, lerövidítésében, probiotikumokat, szervezetünkben, alkotórészeként, szabályozásában, megakadályozva, megbetegedések, hormonrendszer, háziorvosukkal, szabályozásban, cinkbevitelnek, fertőzésekkel, vércukorszint, semlegesíteni, egészségtelen, összeállítása, tapasztalható, immunrendszer, eredményeznek, tápanyagokhoz, megelőzésében, kakaótartalmú, hüvelyesekben, mellékhatásai, felszívódását, felszívódása, befolyásolja, enyhítésében, magazinjának, szervezetből, gyerekkorban, összhatásban, felszívódást, hasznosulást, hasznosulása, bélrendszeri, szervezetben, felszívódási, cinkforrások, prosztatában, vérsejtekben, mennyiségben, szükségesnél, gyermekeknél, legfontosabb, fejlődésbeli, működéséhez, gyógyulását, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 4005
  • e Hónap: 23867
  • e Év: 199742
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.