Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csipkebogyó bor
  2019-08-31 10:43:04, szombat
 
 



Mivel a csipkebogyó szezonnak most van itt az ideje, ezt a gyógybort könnyen el tudjuk készíteni friss csipkebogyóból, de ha megszárítjuk, akkor az év bármelyik szakaszában is elkészíthetjük. A lényeg az, hogy ez egy nagyon hatásos házi gyógybor ami jó lenne ha minél több háztartásban kéznél lenne, hiszen sok nyavalyában tud nekünk megoldást nyújtani.

Gondolom mindenki tudja és tisztában van mennyire fontosak a terápiában a gyógynövény kivonatok, mindegy milyen formában alkalmazzuk, legyen az: főzet, áztatás, tinktúra, bor, ecet, sűrítmény, párlat, örlemény, esszencia, vagy illóolaj. Tudjuk azt is hogy a különböző eljárások alkalmazásával különböző hatóanyagok szabadulnak fel a növényekből, ezért is van úgy hogy egyes egészségügyi problémák megoldására jobb hatással vannak tinktúrák, vagy illóolajok, mint a főzetek. Például a gyógyboroknak sokkal erősebb hatásuk van a főzeteknél, mivel az alkohol sokkal jobban kitudja oldani a növényekben lévő hatóanyagokat, mint egy egyszerű főzet.

Mivel a csipkebogyó szezonnak most van itt az ideje, ezt a gyógybort könnyen el tudjuk készíteni friss csipkebogyóból, de ha megszárítjuk, akkor az év bármelyik szakaszában is elkészíthetjük. A lényeg az, hogy ez egy nagyon hatásos házi gyógybor, ami jó lenne ha minél több háztartásban kéznél lenne, hiszen sok nyavajában tud nekünk megoldást nyújtani.

Hogyan készül a csipkegyógybor?

Forrás pontig felhevítünk 1l vörösbort majd lehűtjük 60-70 C fokig. Egy 1,5l csavaros tetejű üvegbe beleteszünk 4 kanál friss vagy szárított csipkehúst (kimagvazott csipkebogyót), majd a kicsit lehűtött vörösbort ráöntjük a csipkehúsra és légmentesen lezárjuk. 10 napig hűvös helyen tároljuk és mindennap 2-3-szor felrázzuk az üveget, majd a 11 napon leszűrjük anélkül, hogy a csipkehúst kinyomkodnánk. Visszatöltjük a csipkebort az üvegbe és még hagyjuk 6 napig ülepedni. Az idő eltelte után, még egyszer leszűrjük, átöntjük egy 1l-es üvegbe és annyi vörösbort öntünk még hozzá míg tele nem lesz az üveg.

Az így kapott bort 1 évig lehet tárolni, abban az esetben ha a bor alkohol koncentrációja legalább 11 fokos. Ha a bor koncentrációja kisebb mint 11, akkor a gyógybort a jégszekrényben kell tárolni. Igy egy nagyon finom, kellemes ízű bort fogunk kapni, amit étkezés előtt tonikként is tudunk alkalmazni.

Hogyan és mire alkalmazzuk a csipkegyógybort?
1. Szív és érrendszeri megbetegedésekre - szívelégtelenség, szívinfarktus, szivritmuszavarok, angina pectoris, koszorúér szűkület
Alkalmazás: Naponta, 2-szer (délben és este), étkezés után el kell fogyasztani 2 kanál gyógybort.

2. Javítja a periférikus véredények vérellátását - visszér, trombózis, aranyér, gyenge hajszálér, különböző értágulatok esetében.
Alkalmazás: Naponta, 2-szer (délben és este), étkezés után el kell fogyasztani 2 kanál gyógybort.

3. Légzőszervi problémák: - légcsőhurut, nyelőcső gyulladások, asztma, tüdőgyulladás.
Alkalmazás: Naponta, 2-szer (délben és este), étkezés után el kell fogyasztani 2 kanál gyógybort.

4. Influenza, nátha esetében
Ha a csipkebort már az ősz elején el kezdjük kúraszerűen alkalmazni, magas C vitamin és reszveratrol tartalma olyan védelmet fog nyújtani immunrendszerünk számára mint egy vírus ellenes vakcína, megvédve minket az influenzától, náthától és más vírusos megbetegedésektől.

Immunrendszer erősítésre, influenza megelőzésére: Fogyasszunk el hetente 3x, esténként vacsora után 2dl csipke gyógybort.
Az influenza kezdeti stádiumában pedig forraljuk fel a gyógybort és naponta 2x fogyasszunk el belőle

5. Vérszegénységre
Alkalmazás: Napi 2x2 kanál gyógybor, főétkezések után (délben és este).

6. Emésztési zavarokra - puffadások, gyomor görcsök, hasmenésre
Alkalmazás: 2x3 kanál gyógybor étkezések után (délben és este)

7. Epe bántalmakra: Epe görcsökre, renyhe epeműködésre
Alkalmazás: Minden zsírban gazdag étkezés előtt igyunk meg 0,5 dl gyógybort.

8. Vese és húgyúti betegségekre- vízhólyag gyulladás, vesemedence gyulladás, húgyúti fertőzésekre.
A C vitaminban gazdag gyógybor savas kémhatása miatt, a patogén baktériumok nem tudnak elszaporodni és megtelepedni a húgyvezetékben és a vesemedencében.
Alkalmazás: Naponta 2x2 kanál gyógybor főétkezések után (délben és este)

9. Anyagcsere zavarokra - cukorbetegségre, pajzsmirigy bántalmakra
Alkalmazás: 2x2 kanál gyógybor főétkezések után (délben és este)

10. Bőr betegségekben - főleg glukokortizon elégtelenség (mellékveseelégtelenség) miatt kialakult betegségekben (pszoriázisz, lupus eritematos )
Alkalmazás: Az orvostól előírt alopata készítmények mellett, naponta 2x 0,5 dl gyógybor fogyasztása (délben és este) étkezések után.

11. Daganatos betegségek megelőzésében és terápiájában.
Alkalmazás: Minden este 0,5dl gyógybor, vacsora után.

12. Időskorral járó betegségek- érelmeszesedés, szenilitás, Alzheimer kór
Az antioxidánsok alkalmazásával el lehet kerülni az időskorral járó betegségek kialakulását. A leghatékonyabb antioxidánsok közé sorolhatjuk a C Vitamint, E Vitamint és a Reszveratrolt. A csipkebogyó gyógybor a C Vitamin és a Reszveratrol, két erős antioxidáns sikeres és hatékony ötvözete.
Alkalmazás: Ebben az esetben minden nap el kell fogyasszunk 0,5dl gyógybort.

13. Csontritkulásra - izületi porckopásra, spondilózis, csípőizületi porckopásra...
Alkalmazás: Naponta 2x0,5dl ajánlott meginni.

14. Különböző szembetegségekben - szemfáradság, zöldhályog, szem ideg sorvadás, szem keringési zavarok
Alkalmazás: 2x2 kanál csipkebor étkezés után (délben és este)

15. Étvágytalanságra
Minden étkezés előtt meg kell inni 0,5dl csipkebort és ez meghozza az étvágyat.
Forrás : Link

 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: étvágytalanságra, immunrendszerünk, szívelégtelenség, megbetegedésekre, csontritkulásra, cukorbetegségre, csipkegyógybort, vérszegénységre, elkészíthetjük, koncentrációja, húgyvezetékben, csipkegyógybor, alkalmazásával, vesemedencében, leghatékonyabb, jégszekrényben, érelmeszesedés, csipkebogyóból, immunrendszer, betegségekben, megelőzésében, glukokortizon, gyógyboroknak, visszatöltjük, antioxidánsok, reszveratrolt, szívinfarktus, hatóanyagokat, tüdőgyulladás, kinyomkodnánk, kialakulását, betegségekre, elszaporodni, megtelepedni, csipkebogyót, reszveratrol, csipkebogyó szezonnak, gyógybort könnyen, nagyon hatásos, gyógynövény kivonatok, különböző eljárások, gyógyboroknak sokkal, alkohol sokkal, növényekben lévő, egyszerű főzet, kicsit lehűtött, csipkehúst kinyomkodnánk, 1l-es üvegbe, jégszekrényben kell, nagyon finom, periférikus véredények, vírus ellenes,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 13  Szép estét  Horváth Szilvia tollából  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Latinovits Zoltán tollából  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam Krisztina b...  Pitypang szökőkút  Nem kell hozzá fürdőruhás  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Mindent de mindent visszakap  képre írva  A sorsod  Pitypang szökőkút  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  A felvilágosodás...  Jó éjszakát  Alvó cica  James Allen  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Vito Giaquinto gondolata  Zilahy Lajos gondolata  képre írva  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Paul David Tripp Április 15  A sorsod  Vito Giaquinto gondolata  Dóró Sándor: Embernek maradni  Paul David Tripp Április 12  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Megígért békesség  képre írva  A sorsod  Facebookon kaptam  Az ember  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Eduardo Sacheri gondolata  Egy gondolat  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Segíts neki dicsérni Téged  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Egy gondolat  Esterházy Péter: Harmonia c...  Az ember  Eduardo Sacheri gondolata  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Hogyan válunk hűségesekké?  Anyámról való emlékek  Latinovits Zoltán tollából  Nevelőszülőkhöz adták,  Segíts neki dicsérni Téged  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Jó éjszakát  Nem kell hozzá fürdőruhás  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Mindent de mindent visszakap 
Bejegyzés Címkék
csipkebogyó szezonnak, gyógybort könnyen, nagyon hatásos, gyógynövény kivonatok, különböző eljárások, gyógyboroknak sokkal, alkohol sokkal, növényekben lévő, egyszerű főzet, kicsit lehűtött, csipkehúst kinyomkodnánk, 1l-es üvegbe, jégszekrényben kell, nagyon finom, periférikus véredények, vírus ellenes, influenza kezdeti, patogén baktériumok, orvostól előírt, antioxidánsok alkalmazásával, időskorral járó, leghatékonyabb antioxidánsok, csipkebogyó gyógybor, esetben minden, étvágytalanságra, immunrendszerünk, szívelégtelenség, megbetegedésekre, csontritkulásra, cukorbetegségre, csipkegyógybort, vérszegénységre, elkészíthetjük, koncentrációja, húgyvezetékben, csipkegyógybor, alkalmazásával, vesemedencében, leghatékonyabb, jégszekrényben, érelmeszesedés, csipkebogyóból, immunrendszer, betegségekben, megelőzésében, glukokortizon, gyógyboroknak, visszatöltjük, antioxidánsok, reszveratrolt, szívinfarktus, hatóanyagokat, tüdőgyulladás, kinyomkodnánk, kialakulását, betegségekre, elszaporodni, megtelepedni, csipkebogyót, reszveratrol, fertőzésekre, epeműködésre, megelőzésére, vérellátását, megszárítjuk, szemfáradság, terápiájában, készítmények, elégtelenség, influenzától, háztartásban, egészségügyi, csípőizületi, megoldására, csipkebogyó, kimagvazott, növényekben, fogyasztása, beleteszünk, bántalmakra, pszoriázisz, hatóanyagok, szabadulnak, növényekből, sorolhatjuk, felhevítünk, főétkezések, pajzsmirigy, szakaszában, vesemedence, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 306
  • e Hét: 14674
  • e Hónap: 28423
  • e Év: 233124
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.