Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyógynövények a hajunkért
  2019-09-02 23:20:46, hétfő
 
 



Manapság még mindig a szép, egészséges hosszú haj a nő egyik ékessége. A korral azonban egyre inkább ritkulni kezd a haj, a hajszálak elvékonyodnak, és már nem is nő olyan intenzitással, mint fiatalabb korunkban. Hajunk ápolásához és növesztéshez használhatunk gyógynövényeket, amelyek semmilyen káros hatással nincsenek a haj szerkezetére és természetesen az egészségünkre sem. Szemben az olyan készítményekkel, amelyek sok esetben egészségre káros anyagokkal vannak tele és előre nem lehet megmondani, hogy milyen hatást gyakorolnak a szervezetünkre.

Először is nézzük, hogy milyen olajokat érdemes használni hajunk ápolására. Ilyen például a kókuszolaj, a jojobaolaj, az édes mandulaolaj, az olívaolaj vagy a búzacsíraolaj. És milyen gyógynövények serkenthetik a haj növekedését? Például a hibiszkusz, amely a hajhagymákra van pozitív hatással, így segítve elő a haj növekedését.

A másik gyógynövény a brahmi, vagy más néven bacopa, amelyet előszeretettel alkalmaznak az ájurvéda gyógyászatban. Ez a gyógynövény aktiválni tudja a hajnövekedésért felelős fehérjéket.

A ginszeng egy csodálatos gyógynövény, amely nemcsak a hajhullást képes megszüntetni, de a hajnövekedést is serkenteni tudja. A ginszeng szaponinokat tartalmaz, amelyek ösztönzik a haj növekedését.

Az antioxidánsokat tartalmazó gyógynövények is nagyon hasznosak. Az egyik ilyen gyógynövény a gotu kola. Ez az egyik olyan legnépszerűbb ájurvédikus gyógynövény, amely stimulálja a haj növekedését, hiszen a fejbőr vérkeringését serkenti.

Az Aloe vera egy trópusi növény, amely egészségessé varázsolja a fejbőrt, megszabadítva azt mindenféle baktériumtól, kórokozótól, így az egészséges fejbőr többé nem akadálya annak, hogy a haj növekedésnek induljon.

A szent bazsalikom egy adaptogén gyógynövény, amely segíthet megelőzni a fejbőr korpásodását és viszketését, illetve a hormonok szabályozásában is nagy szerepe van, ami azért nagyon lényeges, mivel sok esetben a nem megfelelő hormonszint okozza a hajhullást.

A goji bogyó egy remek antioxidáns. Cinket is tartalmaz, ami szintén gátja lehet a korpásodás kialakulásának. Ha nincs korpa, akkor a fejbőr ismét képes ,,lélegezni", így beindulhat az új hajszálak növekedése.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: gyógynövényeket, hajnövekedésért, készítményekkel, szabályozásában, antioxidánsokat, kialakulásának, előszeretettel, szervezetünkre, hajnövekedést, elvékonyodnak, vérkeringését, gyógynövények, használhatunk, intenzitással, megszabadítva, legnépszerűbb, búzacsíraolaj, egészségünkre, természetesen, gyógyászatban, korpásodását, szaponinokat, serkenthetik, növesztéshez, megszüntetni, egészségessé, baktériumtól, hajhagymákra, szerkezetére, növekedésnek, alkalmaznak, gyógynövény, kórokozótól, mandulaolaj, viszketését, gyakorolnak, korral azonban, hajszálak elvékonyodnak, olyan készítményekkel, édes mandulaolaj, olívaolaj vagy, másik gyógynövény, ájurvéda gyógyászatban, gyógynövény aktiválni, hajnövekedésért felelős, csodálatos gyógynövény, hajhullást képes, ginszeng szaponinokat, antioxidánsokat tartalmazó, egyik ilyen, gotu kola, egyik olyan,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Soha ne kedvezz...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png kutya  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Sokan azt tartják  Szép napot kívánok  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Rátalálsz  Alvó cicák  Nagyon különös  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png kutya  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  A Megváltó szolgálatában  Reggel van  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Adakozás  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Sose bánj semmit  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Varga János Veniam - Fontos sz...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nem tudhatod  Mi lenne ha  Adakozás  Adakozás  Nevem  Fehér virág  Png virág  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A kételkedés kezelése  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Neked tudnod kell  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Neked tudnod kell  Akarat  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Annuska bar...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Png csokor  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Png virág  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Csak a fogyatkozás látható  Szép álmokat! 
Bejegyzés Címkék
korral azonban, hajszálak elvékonyodnak, olyan készítményekkel, édes mandulaolaj, olívaolaj vagy, másik gyógynövény, ájurvéda gyógyászatban, gyógynövény aktiválni, hajnövekedésért felelős, csodálatos gyógynövény, hajhullást képes, ginszeng szaponinokat, antioxidánsokat tartalmazó, egyik ilyen, gotu kola, egyik olyan, fejbőr vérkeringését, trópusi növény, egészséges fejbőr, szent bazsalikom, adaptogén gyógynövény, fejbőr korpásodását, hormonok szabályozásában, goji bogyó, remek antioxidáns, korpásodás kialakulásának, fejbőr ismét, gyógynövényeket, hajnövekedésért, készítményekkel, szabályozásában, antioxidánsokat, kialakulásának, előszeretettel, szervezetünkre, hajnövekedést, elvékonyodnak, vérkeringését, gyógynövények, használhatunk, intenzitással, megszabadítva, legnépszerűbb, búzacsíraolaj, egészségünkre, természetesen, gyógyászatban, korpásodását, szaponinokat, serkenthetik, növesztéshez, megszüntetni, egészségessé, baktériumtól, hajhagymákra, szerkezetére, növekedésnek, alkalmaznak, gyógynövény, kórokozótól, mandulaolaj, viszketését, gyakorolnak, hormonszint, antioxidáns, növekedését, ájurvédikus, kókuszolaj, növekedése, jojobaolaj, hibiszkusz, serkenteni, egészséges, mindenféle, bazsalikom, korpásodás, hajhullást, varázsolja, stimulálja, fehérjéket, megmondani, tartalmazó, beindulhat, csodálatos, egészségre, ápolásához, anyagokkal, olívaolaj, korunkban, fiatalabb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1027
  • e Hét: 5872
  • e Hónap: 37358
  • e Év: 242059
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.